NoScript: Avanoa Faʻapitoa i Mozilla Firefox Browser

Pin
Send
Share
Send


Mozilla Firefox o loʻo fausia i totonu o puipuiga o le komepiuta aʻo faimalaga le upega tafailagi. Ae ui i lea, atonu latou te le lava, ma o le mea lea e tatau ona e faʻaavanoaina i le faʻapipiʻiina ni mea faʻapitoa. Tasi lea faʻaopopo e maua ai le puipuiga Firefox o NoScript.

NoScript o se faʻapitoa faʻapitoa mo Mozilla Firefox o loʻo taumafai e faʻalauteleina le saogalemu o le browser e ala i le faʻasaina o le faʻatinoina o JavaScript, Flash, ma Java plug-ins.

Ua leva ona iloa o JavaScript, Flash, ma Java plug-ins e tele vaivaiga o latou hackers faʻaaoga malosi pe a fai siama. NoScript add-on poloka le faʻagaioiga o nei plugins i luga o 'upega tafaʻilagi uma, e le naʻo i latou e te faʻaopopo oe i le lisi faatuatuaina oe lava.

Faʻafefea ona faʻapipiʻi NoScript mo Mozilla Firefox?

E mafai ona e vave alu e download ma faʻapipiʻi le faʻaopopo i le pito o le tusitusiga, pe maua oe lava.

Ina ia faia lea mea, kiliki i luga o le lisi faʻamau o le browser i le pito i luga taumatau ma tatala le vaega "Faaopopo".

I le pito i luga taumatau o le faʻamalama e aliali mai, faʻaofi le igoa o le manaʻomia faʻaopopo - Leai se faʻamatalaga.

O faʻaupuga o le a faʻaalia i luga o le mata, i le mea o le faʻaopoopoga autu i luga o le lisi o le a faʻaalia ai le faʻaopoopoga o loʻo tatou sailia. Ina ia faʻaopopo i ai i le Firefox, i le taumatau o le manaʻo tele Faatuina.

Ina ia faʻamaonia le faʻapipiʻi, e tatau ona e toe amataina le Mozilla Firefox.

Faʻapefea ona faʻaaoga le NoScript?

Ole taimi lava e amata ai lana galuega faʻaopopo, o le a aliali mai lana faʻailoga i le pito i luga taumatau o le upega tafailagi. I le tulaga masani, o le add-on ua uma ona faia lana galuega, ma o lea o le galuega o uma faʻafitauli plugins o le a faasaina.

I le tulaga masani, plugins e le galue i luga o nofoaga uma, ae, afai e tatau ai, e mafai ona faia se lisi o faʻamoemoeina nofoaga mo plugins o le a faʻatagaina e galue.

Mo se faʻataʻitaʻiga, na e alu i se nofoaga o loʻo e manaʻo e faʻatagaina ni plugins. Ina ia faia lea mea, kiliki i luga o le add-on icon i le pito i luga taumatau ma i le faʻamalama e aliali mai, kiliki i le faʻamau "Faataga [igoa igoa]".

Afai e te manaʻo e fai lau lisi o nofoaga faʻatagaina, kiliki i luga o le faʻaopoopoga i luga o le pa ma luga o le pop-up faamalama kiliki i le faamau "Tulaga".

Alu i le tab Whitelist ma i le koluma "Upega Tafaʻilagi" ulufale i le URL itulau, ona kiliki ai lea o le ki "Faʻataga".

Afai e te manaʻomia e faʻamuta le faʻapipiʻi, se isi poloka tuʻuina atu i le faʻaopopo menu, lea e faʻatagaina tusitusiga e galulue mo se taimi le tumau, naʻo le nofoaga o loʻo i ai nei pe mo 'upega tafaʻilagi uma.

O le NoScript o se faʻaopoopoga aoga i le Mozilla Firefox web browser, ma le web surfing o le a sili saogalemu.

Sii maia le NoScript mo Mozilla Firefox mo le leai

Sii maia le lomiga lata mai o le polokalame mai le tulaga aloaia itulau

Pin
Send
Share
Send