Faʻafefea ona e iloaina uiga o lau komepiuta

Pin
Send
Share
Send

Saunia e galue i soʻo se polokalame sa leʻi faʻaaogaina, pe manaʻo e faʻatau se tasi poʻo se isi fou komupiuta, o oe, o se tagata faʻaaoga PC, e ono i ai ni fesili tuusao e fesoʻotaʻi ma uiga faʻapitoa o le faiga. I lenei tulaga, e mafai ona e faia mea eseese, amata mai lou oe lava manaʻoga mo le faʻamatalaga na mauaina.

Matou te aʻoaʻoina faʻamatalaga faʻapitoa a le komepiuta

Faʻavae i luga o mea na fai atu i le faʻatomuaga, mafai vave ona tatou faia se faʻasaoga e mafai faʻaalia faʻamaumauga uma o le komepiuta e tatau ona vaevaeina i tele poloka ma faʻamaumauga uma i le Windows faʻafoe faiga ma tua atu. Peitai, e tusa lava pe ave lenei tala, o le numera o metotia mo le fuafuaina o faʻamatalaga talafeagai e faʻatapulaʻaina ma ua faʻaititia i le faʻaaogaina o mea faigaluega meafaigaluega poʻo polokalama faʻapitoa-faʻapitoa.

E masani lava ona gaosia e le tutoʻatasi polokalame atavili ma manaʻomia seisi laʻasaga faʻatasi ma isi faʻapipiʻiina.

E taua tele le faʻalogo i mea faʻapitoa e pei o le eseʻesega i metotia mo le fuafuaina o le faʻatinoga faʻatino o se komepiuta faʻalagolago i le lomiga o le faʻagaioioiga sisitema faʻaaogaina. E le gata i lea, i nisi tulaga, o metotia atonu e tulaga ese ona o le tele o eseesega o masini, mo se faʻataʻitaʻiga, pei ona i ai ile tulaga ole komipiuta komipiuta ma le komepiuta.

Vaʻai foi: Filifilia i le va o le komepiuta ma komepiuta

Liliu saʻo i le aano o lenei tusitusiga, ia maitauina e fai sina faigata tele ona faʻatatauina o uiga o le tu faʻapitoa komipiuta faʻapotopotoga nai lo pe a fai sa e faʻatau atoa se PC tuʻufaʻatasia e tagata gaosi oloa poʻo se tagata faʻatauina. E tutusa lava faʻapena e fetaui tonu i masini komipiuta ma isi masini ma eseese mea e uiga i mea faʻatekinisi masini.

Aua nei galo pe a fai o le tuʻufaʻatasia o le komepiuta oe lava, o le fuafuaina o uiga faʻapitoa o le faʻatauina vaega e tatau ona iloa muamua. Matou te faʻamatalaina lenei auiliiliga i se faʻapitoa tusitusiga i luga o la matou 'upega tafaʻilagi.

Vaʻai foi: Faʻafefea ona fausia se komepiuta komepiuta

Faiga 1: Faʻamatalaga faʻapitoa

Lenei vaega o le tusitusiga mo latou e faʻaaoga PC ma komipiuta feaveaʻi na faʻatau mai laisene masini aunoa ma le toe suia soʻo se mea lava latou. Muamua lava, o lenei mea e aoga i tagata o komepiuta komipiuta, talu ai ona ua faʻafouina e tagata e ona se poloaiga o le tele taimi.

I le tulaga o se komepiuta feʻaveaʻi, faapea foi ma isi taimi le komepiuta PC, o le faʻamatalaga faʻapitoa faʻapitoa e mafai ona maua mai faʻamatalaga e le gata i le mana o uʻamea, ae e uiga foʻi i le itu o mea ai meafaigaluega.

Mo le sailia o faʻamatalaga faʻapitoa o lau PC, faʻaaoga le faʻamaumauga tusitusiga, e masani ona tuʻuina atu i le konekarate ma le tuutuuga pe a uma ona faʻatau. I se faʻaopopoga, o le tele o taimi e mafai ona tuʻufaʻatasia pepa puʻupuʻu i luga ole upega tafaʻilagi a le tagata gaosi oloa.

Faiga 2: System Tools

O lenei metotia e talafeagai mo le moni tagata uma e faʻaaogaina, e tusa lava poʻo le a le ituaiga o masini poʻo le faʻagaioiga sisitema, ma e aofia ai i le faʻaaogaina o vaega faʻapitoa o vaega. Ma le isi, i le tulaga o se komepiuta feʻaveaʻi, o ia mea faigaluega mafai fesoasoani e maua mai ai faʻamatalaga i le faʻagaioiga o soʻo se vaega tulaga ese, pei o maa.

E le o mea uma PC vaega e lagolagoina e le masani meafaigaluega meafaigaluega.

I le avea ai o se muamua laasaga, matou te fautua atu ia e faʻamasani oe lava i se tusitusiga faʻapitoa i luga o la matou 'upega tafaʻilagi, lea e faʻamasani ai i metotia mo le fuaina o uiga faʻapitoa o se komepiuta i le faʻavae o le Windows 8 faʻagaioioiga faiga i ni auiliiliga. se tagata e faʻaaogaina moni o soʻo seisi lava Pupuni OS, ae e matua atu nai lo le vaega lona fitu.

Faitau atili: Vaʻai PC Vaʻaiga i luga o le Windows 8

Pei ona outou vaʻai, ua uma ona matou faʻaaogaina le software. Ae peitai, e le o mea uma na e mafai ona faʻapea e uiga i polokalama lona tolu, ia o le a tatou toe foʻi i ai.

Afai o oe o se poto masani tagata faʻaaoga i le tasi tikeri poʻo se isi, atonu e te fiafia i le faʻapitoa faʻailo ma faʻamatalaga o mea patino a vaega o le faʻapotopotoga. Mo se faʻataʻitaʻiga, i le tulaga o le suia o soʻo se vaega i se komipiuta a le tagata lava ia, e taua tele le iloa poʻo le a le mea ua sui ai le masini, ina ia aua nei faʻatauina ni mea le talafeagai.

I le tulaga o le faʻatonutonu tutotonu, le numera o vaega tuusaʻo e fesoʻotaʻi i uiga faʻapitoa e fai si tele atu nai lo isi vaega PC. O le mea lea, atonu e te fiafia i mea e lua ole gaosiga ole agavaʻa ma le laupepa, o le iloa o mea e tatau ai pe a filifilia se CPU fou.

Nisi faʻamatalaga:
Faʻafefea ona e mauaina le numera o cores ma CPU taimi
Faʻafefea ona fuaina le faʻagasologa faʻataʻitaʻiga

E i ai foi le tele o metotia uiga faʻapitoa i le motherboard i le tulaga o faʻailoaina o faʻamatalaga faʻapitoa o komepiuta komipiuta.

Nisi faʻamatalaga:
Faʻafefea ona e mauaina le socket ma le faʻataʻitaʻiga o le motherboard
Faʻafefea ona fuafua le BIOS lomiga ma motherboard fetaui lelei

Faatasi ai ma RAM, mea e fai si faigofie tele ona o le tele laʻititi numera o taua taua tapulaʻa.

Nisi faʻamatalaga:
Faʻafefea ona e vaʻai i le aofaʻi o RAM
Faʻafefea ona e iloaina le faʻataʻitaʻiga o RAM

Se ata vitio, pei ona e tatau ona e iloa, o se tasi o le tele vaega o soʻo se komupiuta ma o lea ua i ai foi le tele o ana lava faʻatekinolosi faʻailoga.

Nisi faʻamatalaga:
Faʻafefea ona fai e fuafua le aofaʻi ma le lautele uiga o ata vitio
Faʻafefea ona e mauaina le faʻasologa ma le faʻataʻitaʻiga o le pepa ata

O le mana sapalai poʻo le komepiuta paʻu, o loʻo iai foʻi ma ni numera o mea faʻapitoa, ae le taua.

O le fesoʻotaʻiga Initaneti o se komipiuta a le tagata lava ia, e aʻafia tele ai le faʻatinoina o nisi galuega tagata, o le mea lea e te ono fiafia ai i nisi auiliiliga e uiga i le fesoʻotaʻiga fesoʻotaʻiga.

Nisi faʻamatalaga:
Fuafua Initaneti Initaneti
Saili le tuatusi IP o le komipiuta

O se komipiuta faigata a le komipiuta poʻo le ala faʻasalalau SSD e tele ituaiga faʻataʻitaʻiga, ae o le aofaʻi o numera o faʻailoga e laʻititi.

Faitau foi:
Diagnostics HDD
SSD sootaga

E mafai ona faʻamaeʻaina lenei vaega o le tusitusiga i luga o lenei mea, talu ai o uiga faʻapitoa a isi mea, pe o se keyboard, mouse, poʻo se isi lava mea, e le fesoʻotaʻi saʻo i le mana o le PC. Ma le isi, pe afai e te fiafia i le filifilia poʻo le vaʻaia o faʻamatalaga e uiga i isi masini, faʻaaoga le suʻesuʻega i la matou 'upega tafaʻilagi.

Faiga 3: Tolu Vaega Polokalama

Ua uma na matou faʻafesoʻotaʻia le faʻaaogaina o le tolu-vaega polokalama e faʻatatau i le tuʻuina atu o faʻamatalaga e uiga i le komepiuta i le tagata faʻaaoga. Ma e ui lava e le naʻo polokalame ia, ae o ni auala sili ona fautuaina.

Polokalama e galue i soʻo se lomiga o le faʻagaioioiga sisitema, e oʻo i tuʻufaʻatasia tufatufa na faʻamatuʻuina atu i luma o le Windows 7.

E mafai ona e suesueina le atoa lisi o polokalame, faʻapea foi ma a latou faʻapitoa faʻavasegaina o galuega ma faʻalauiloa, mai se tusitusiga faʻapitoa i luga o le matou punaoa.

Faitau atili: Polokalama komepiuta maitauina polokalama

Faʻaaogaina soʻo se polokalame mai le lisi e tuʻuina atu i totonu o le tala, e ono e feagai ma le faʻafitauli o le le lava o le lagolago mo lau masini. O lenei mea e seasea tupu ona o le tele o faʻamaumauga, ae afai e ia te oe se faigata faigata, aua nei galo e uiga i le ono mafai ona tuʻufaʻatasia ni oloa mai le tele o tagata talaʻi.

Faaiuga

I se faʻaiuga, e aoga le maitauina e leai se mea e faʻatapulaʻaina oe i tuʻufaʻatasiga o gaioiga faʻatinoina a mea e lua-vaega polokalama ma mea faigaluega tino. I se faʻaopopoga, e taua le iloa o le faiga lava ia e tele foʻi metotia faʻapitoa na tatou paʻi i ai ile amataga faʻatonuga.

Faitau foi:
Faʻafefea ona e vaʻai i le OS version
Faʻafefea ona iloa le malosi o Windows

I luga o lenei mataupu ia taunuu. Matou te faʻamoemoe na e mauaina tali i fesili, ma afai e leai, faʻaaoga le pepa faamatalaga.

Pin
Send
Share
Send