Kali Linux Faʻapipiʻi Taiala

Pin
Send
Share
Send

Kali Linux o se faʻasoasoaga ua amata ona sili ona lauiloa i aso uma. Vaʻai o lenei mea, e tele ma sili atu tagata faʻaaogaina e manaʻo e faʻapipiʻiina, ae le o tagata uma e iloa faia. O lenei tusitusiga o le a fesoasoani ia te oe i le faʻapipiʻiina Kali Linux i luga o le PC.

Faatu nei Kali Linux

Faʻapipiʻi le faʻagaoioiga o loʻo manaʻomia, oe e manaʻomia se moli uila ma le gafatia e 4 GB pe sili atu. O le Kali Linux ata o le a puʻeina ai luga, ma o le iʻuga, o le a faʻasalalauina se komipiuta mai ai. Afai e iai sau taʻavale, e mafai ona e agaʻi i le laʻasaga i lea laasaga ma lea laasaga faʻatonuga.

Laasaga 1: Download System Ata

Muamua e tatau ona e download le ata o le faʻafoeina o faiga. E sili le faia o lenei mea mai le 'upega tafaʻilagi aloaia a le tagata atiaʻe, talu ai o le tufatufaina atu o le lomiga lata mai o loʻo i ai iina.

Sii mai Kali Linux mai le tulaga aloaia ofisa

I luga o le itulau e matala, e mafai ona e fuafuaina e le gata o le auala e utaina le OS (Torrent poʻo HTTP), ae e faʻapea foi i lona lomiga. E mafai ona e filifili mai se tasi o le 32-bit system poʻo se 64-bit tasi. Faatasi ai ma isi mea, e mafai i lenei tulaga ona filifilia le komepiuta siosiomaga.

Ua maeʻa ona filifili i le tele o suiga, amata e download Kali Linux i luga o lau komepiuta.

Laasaga 2: Suaʻe le ata i le USB flash drive

Faʻapipiʻi Kali Linux e sili ona lelei faia mai se USB flash drive, muamua e tatau ona e tusia se faʻatusa ata i ai. I luga o la matou 'upega tafaʻilagi e mafai ona e mauaina se sitepu lea laʻasaga i lea mataupu.

Sili atu: Mumu o se OS Ata i le Flash Drive

Laasaga 3: Amataina le PC mai se USB flash drive

A maeʻa le flash drive ma le system image, aua le faatopetope e aveese mai le USB port, o le isi laʻasaga o le seʻe i lalo le komepiuta mai ia. O lenei faiga o le a foliga mai e faigata tele mo le averesi tagata faʻaaogaina, o lea e fautuaina e te faʻamasani oe lava i mea talafeagai.

Faitau atili: Auina mai o se PC mai le USB flash drive

Laasaga 4: Amata Faʻapipiʻiina

O le taimi lava e te boot mai le flash drive, a lisi menu i luga o le mataitu. I totonu, e tatau ona e filifilia le faʻapipiʻi metotia o Kali Linux. O se faʻapipiʻi ma le lagolago mo se kalafi foliga o le a folasia atu i lalo, talu ai o lenei auala o le a sili ona malamalama i ai mo le tele o tagata.

  1. I totonu "Boot menu" installer filifili "Faʻamalama faʻapipiʻi" ma kiliki Ulufale.
  2. Mai le lisi e aliali mai, filifili se gagana Ua fautuaina e filifili le Lusia, aua o lenei mea o le a aʻafia ai e le gata o le gagana o le tagata e faia ai lava ia, ae faapea foi ma le faʻatulagaina o le faiga.
  3. Filifili se nofoaga ina ia fuafua le sone taimi.

    Manatua: afai e te le mauaina le atunuu e te manaʻomia i le lisi, filifili le laina "isi" ina ia faʻaalia ai se lisi atoa o atunuu o le lalolagi.

  4. Filifili mai le lisi le faʻasologa e o le a masani i le polokalama.

    Manatua: ua fautuaina e faʻapipiʻi le faʻatulagaga Igilisi, i nisi tulaga, ona o le filifiliga a Lusia, e le mafai ona faʻatumuina fanua taua. A maeʻa ona maeʻa ona faapipiiina le tino, e mafai ona e faʻaopopo se fou laulau.

  5. Filifili ki vevela e faʻaaogaina e fesuiaʻi ai le va o keyboard keyboard.
  6. Faatali seʻia maeʻa le faʻatulagaina o polokalame.

Fuafua i le mana o le komepiuta, o lenei auala e ono tuai. A maeʻa, o le ae manaʻomia le fauina o se tagata faʻaoga پروفائل.

Laasaga 5: Fausia se Tagata faʻaoga Profile

O le lisi o tagata faʻaaoga e fausia e pei ona taua i lalo:

  1. Ulufale se igoa komipiuta. Muamua, se igoa faʻaletonu o le a ofoina atu, ae mafai ona e suia i se isi, le manaʻoga autu o le tatau ona tusia i Latina.
  2. Faailoa se igoa igoa. Afai e leai sau tali, ona mafai lea ona e sikola le sitepu lea ae tuu le avanoa e avanoa ma faʻamau le faʻamau Faʻaauau.
  3. Ulufale le superuser upu faataga, ona faamaonia lea e ala i le toe faia i le lona lua ulufale fanua.

    Faʻaaliga: ua fautuaina e filifili se lavelave upu faataga, talu ai e taua le mauaina o aia tatau i vaega uma elemene. Ae afai e te manaʻo ai, e mafai ona faʻamaonia se faʻamatalaga e aofia ai naʻo le tasi le amio.

  4. Filifili lau taimi sone mai le lisi ina ia faʻaalia saʻo le taimi i le faʻagaioiga faiga. Afai na e filifilia se atunuʻu e naʻo le tasi le sone taimi peʻa filifilia se nofoaga, o le sitepu lea o le a faʻapipiʻi.

Ina ua uma ona ulufale i faʻamaumauga uma, o le download o le polokalama mo le faʻailogaina o le HDD poʻo le SSD o le a amata.

Laasaga 6: vasega o taʻavale

Faailogaina mafai ona faia i ni auala eseese: i otometi faiga ma i tusi lesona faiga. O lenei o nei filifiliga o le a iloiloina auiliili.

Otometi faailogaina metotia

Le mea taua e tatau ona e iloa - pe a makaina se disk i le otometi auala, oe o le a leiloa uma faʻamaumauga i le drive. O le mea lea, pe a fai e i ai ni faila taua i luga, ave i latou i se isi taʻavale, pei o le Flash, pe tuʻu i totonu o le ao teuina.

O lea, mo le makaina i le otometi faiga, e tatau ona e faia mea nei:

  1. Filifili le otometi metotia mai le lisi.
  2. A maeʻa, filifili le disk o le ae alu i le vasega. I le faʻataʻitaʻiga, e naʻo ia e toʻatasi.
  3. Le isi, fuafua le faʻasologa o le filifiliga.

    E ala i le filifili "O faila uma i le tasi vaega (fautuaina mo tagata amata)", o le ae faia na o le lua vaega: le aʻa ma le fesuiaʻi vaega. O lenei auala ua fautuaina mo i latou e faʻaaogaina le faiga mo le toe iloiloina, talu ai o lea ituaiga OS e vaivai le tulaga o puipuiga. E mafai foi ona filifili le filifiliga lona lua - "Vavaeese vasega mo / fale". I lenei tulaga, faʻaopopo atu i vaega e lua i luga, o le a faia se isi vaega "/ aiga"le mea e teuina uma faila a le tagata. Ole maualuga ole puipuiga ile faʻailoga lea e maualuga. Ae e leʻo maua ai se puipuiga malu. Afai e te filifilia "Vavaeese vaega mo / fale, / var ma / tmp", ona lua lea o isi vaega e faia mo le tagata faila faila. O lea, o le faʻailoga faʻailoga o le a maua ai le puipuiga silisili.

  4. A maeʻa le faʻasologa o le filifilia, o le tagata faʻapipiʻi o le a faʻaalia le fausaga lava ia. I lenei laasaga e mafai ona e faia suiga: toe sui le vavaega, faʻaopopo seisi fou, sui lona ituaiga ma lona nofoaga. Ae e le tatau ona faia uma nei gaioiga pe a fai e te le masani ai i le faʻagasologa o lo latou faʻatinoina, a leai e te mafaia na o le faʻatupuina le leaga.
  5. A uma ona e faitauina le faʻailoga poʻo le faia o suiga talafeagai, filifili le laina mulimuli ma kiliki Faʻaauau.
  6. Ole taimi nei o le a folasia atu oe ma se lipoti ma suiga uma na faia i le faʻailoga. Afai e te le matauina se mea sili atu, kiliki i luga o le aitema Ioe ma faʻamau le faʻamau Faʻaauau.

Le isi, e te manaʻomia le faia o ni faʻatonuga aʻo leʻi maeʻa le faʻatulagaina o le system i luga o le disk, ae latou o le a talanoaina mulimuli ane, o lenei o le a tatou agai i le tusi lesona igoa o le disk.

Tusi lesona auala faailogaina

O le tusi lesona faʻailo metotia faʻatusatusa lelei ma le otometi tasi i le e faʻatagaina oe e faia se tele vasega e te manaʻo. E mafai foʻi ona sefe uma faʻamatalaga i se tisiketi, ma tuʻuina muamua ni vaega e le tatalaina. I le auala, i lenei auala e mafai faapipii Kali Linux i tafatafa o Windows, ma pe a e amataina lau komepiuta, filifili le tatau ona faʻagaoioia faiga e boot.

Muamua e tatau ona e alu i le vasega vavae.

  1. Filifili se tusi lesona metotia.
  2. E pei o otometi vavaega, filifili le avega e faʻapipiʻi ai le OS.
  3. Afai e leai se mea o le disk, o le a ave oe i se faʻamalama e te manaʻomia ai e faʻatagaina le faʻatagaina e fatu ai se laulau vavaega fou.
  4. Manatua: pe a fai o loʻo i ai ni vavaega i luga o le drive, o le aitema lenei mea.

O lenei e mafai ona e agai atu i le fausiaina fou vasega, ae muamua e tatau ona e filifili i latou numera ma ituaiga. Tolu faʻailoga filifiliga o le a faʻaalia nei:

Laititi puipuiga saogalemu:

Mauga se meaFuaItuaigaNofoagaTapulaaFaaaoga e
Vaega 1/Mai le 15 GBPeraimeriAmataLeaiFaʻamatalaga4
Vaega 2-RAM numeraPeraimeriLe iugaLeaiFesuiaʻi vaega

Feololo puipuiga malu:

Mauga se meaFuaItuaigaNofoagaTapulaaFaaaoga e
Vaega 1/Mai le 15 GBPeraimeriAmataLeaiFaʻamatalaga4
Vaega 2-RAM numeraPeraimeriLe iugaLeaiFesuiaʻi vaega
Vaega 3/ faleTumauPeraimeriAmataLeaiFaʻamatalaga4

Tapulaa maualuga puipuiga saogalemu:

Mauga se meaFuaItuaigaTapulaaFaaaoga e
Vaega 1/Mai le 15 GBFetauiLeaiFaʻamatalaga4
Vaega 2-RAM numeraFetauiLeaiFesuiaʻi vaega
Vaega 3/ var / ogalaau500 MBFetauileai leai, taimi ma le nodevtoe tofi
Vaega 4/ seevae20 MBFetauiroFaʻavasega2
Vaega 5/ tmp1 i le 2 GBFetauinosuid, nodev ma le leai leaitoe tofi
Vaega 6/ faleTumauFetauiLeaiFaʻamatalaga4

E tatau ona e filifilia le mea sili ona lelei mo oe lava ma alu sao i ai. O loʻo faatinoina lenei:

  1. Faalua popo i luga o se laina "Nofoa avanoa".
  2. Filifili "Fausia se vaega fou".
  3. Ulu atu i le aofaʻi o manatua e tufatufaina mo le vasega faia. E mafai ona e vaʻai i le pepa fautuaina i se tasi o laulau i luga.
  4. Filifili le ituaiga o vavaega e fatu ai.
  5. Faamautu le vaega o le avanoa o le a tu ai le vasega fou.

    Manatua: afai na e filifilia muamua le fetaui lelei o le vasega, o lenei laʻasaga o le a faʻapipiʻi.

  6. Ole mea lea e te manaʻomia le setiina uma o tulaga talafeagai, faʻasino i le laulau i luga.
  7. Faalua-kiliki i luga o le laina "Ua maeʻa tapenaina vaega".

I le faʻaaogaina o nei faatonuga, vaevae le avega i le talafeagai le puipuiga lelei, ona kiliki ai lea "Faʻamaeʻa le faʻailoga ma tusi suiga i le disk".

Ona o lea, o le a avatu ai oe ma se lipoti ma uma suiga na faia muamua. Afai e te leʻo vaʻai i ni eseʻesega ma au gaioiga, filifili Ioe. Le isi, amata le faʻapipiʻiina o le vaega autu o le lumanaʻi faiga. O lenei faiga e umi lava.

Ui i lea, i le auala lava lea e tasi e mafai ona makaina le Flash drive, i latou, i le tulaga lea, Kali Linux o le a tuʻuina i luga o le USB flash drive.

Laasaga 7: Faauma Faʻapipiʻiina

O le taimi lava e faʻavae ai le faʻavae faʻavae, oe manaʻomia le faia o nisi faʻatulagaina:

  1. Afai e faʻafesoʻotaʻi le komipiuta i le Initaneti pe a faʻapipiʻi le OS, filifili Ioeese - Leai.
  2. Faʻaavanoa se sui sui, pe afai e iai. Afai e leai, faʻamolemole le laʻasaga lea i le kiliki Faʻaauau.
  3. Faatali mo le polokalama e ave ma faʻapipiʻi.
  4. Faʻapipiʻi GRUB i le filifilia Ioe ma kiliki Faʻaauau.
  5. Filifili le taʻavale o loʻo faʻapipiʻiina ai le GRUB.

    Taua: o le bootloader e tatau ona faʻapipiʻi i luga o le hard drive lea o le a faʻatautaia ai le faʻagaoioiga sisitema. Afai e naʻo le tasi le taʻavale, ona faʻauiga lea o le "/ dev / sda".

  6. Faatali mo le faʻapipiʻiina o totoe uma afifi i le faiga.
  7. I le faamalama mulimuli, o le a logoina oe o le polokalama ua maeʻa ona faapipiiina. Aveese le USB flash drive mai le komepiuta ma fetaomi le ki Faʻaauau.

A maeʻa laʻasaga uma, ona toe amataina lea o lau komipiuta, ona iloa ai lea o le lisi i luga o le laupepa o le a e manaʻomia e ulufale ai i se igoa ole igoa ma le faʻamatalaga. Faʻamolemole matau o oe o loʻo login e pei o le root, o lona uiga, e tatau ona e faʻaaogaina le igoa "aʻa".

I le faaiuga, ulufale le upu faataga na e sau ai ma le taimi o le faapipiiina o le polokalama. O iinei e mafai ona fuafua le siosiomaga desktop i le kiliki i luga o le kia e sosoo i le ki Ulufale, ma filifilia le manaʻo i ai mai le lisi e aliali mai.

Faaiuga

I le mulimulitaia o parakalafa faʻatulagaina o faʻatonuga, o le a iʻu i luga o le laulau o le Kali Linux faʻagaoioiga faiga ma mafai ona amata galue i luga o le komepiuta.

Pin
Send
Share
Send