Ole a ole eseesega ile ultrabook ma le laptop

Pin
Send
Share
Send

Talu mai le toe afio mai o le muamua komepiuta komepiuta, toeititi lava 40 tausaga. I lenei vaitau, o lenei metotia ua matua ulufale mai lava i o matou olaga, ma le tagata faʻatau faʻatau lava na ova mata i mata o le tele o faʻaleleia ma ituaiga o eseese masini feaveaʻi. Komepiuta, netbook, ultrabook - o le a le mea e filifilia? O le a matou taumafai e taliina lenei fesili e ala i le faʻatusatusaina o ituaiga e lua o komipiuta feaveaʻi i aso nei - o le komepiuta ma le ultrabook.

Eseesega i le va o se komepiuta ma le ultrabook

I le taimi atoa o loʻo i ai masini feaveaʻi i totonu o tagata atiaʻeina o lenei tekonolosi sa i ai se vevesi i le va o le lua masani. I le tasi itu, o loʻo i ai le manaʻo e aumai le komepiuta komipiuta latalata i le mafai i tulaga o mea faigaluega ma agavaʻa i se tulaga PC. O loo tetee o ia i le manaʻo ia ausia le sili sili ona mafaia feʻaveaʻi i se masini feaveaʻi, tusa lava pe o le taimi foi na i ai lona gafatia e le o lautele. Ole fetaiaiga lea na mafua ai le faʻailoaina o masini feaveaʻi e pei ole ultrabooks faʻatasi ai ma laupepa tuai. Mafaufau i eseesega i le va oi latou.

Eseesega 1: Faiga Moni

Faʻatusatusaina le tulaga vala o se komepiuta ma le ultrabook, e tatau ona muamua mafaufau i faʻatonuga e pei o le lapoa, mafiafia ma mamafa. Ole manaʻo e faʻateleina le paoa ma agavaʻa o masini komipiuta feoaʻi i lalo ole mafuaʻaga na amata ai ona latou mauaina le tele o laʻasaga maoaʻe. O loʻo i ai ni faʻataʻitaʻiga ma se laʻititi ata ole 17 inisi pe sili atu foi. O le mea lea, le tuʻuina o se hard disk, se taʻavale mo le faitauina o mata tisiki, se maʻa, faʻapea foʻi masini e fesoʻotaʻi ai mo fesoʻotaʻiga isi masini, e manaʻomia le tele o le avanoa ma e aʻafia ai foʻi le lapoʻa ma le mamafa o le laptop. I le averesi, o le mafiafia o laupepa sili ona lauiloa laupepa e 4 cm, ma le mamafa o nisi o latou e mafai ona sili atu 5 kg.

Mafaufau lelei i le tulaga mafuaʻaga o se ultrabook, e tatau ona e faʻaitiiti sina auiliiliina i le talaʻaga o lona i ai. Na amata uma lava ma le mea moni o le 2008 na faalauiloa ai e Apple lana ultra-thin laptop MacBook Air, lea na mafua ai le tele o le pisa i le va o tagata faʻapitoa ma tagata lautele. La latou tagata autu tauva i le maketi - Intel - ua latou setiina ana au atiae ia fausia se agavaa talafeagai i lenei faʻataʻitaʻiga. I le taimi lava e tasi, o tulaga faʻavae na faʻavaeina mo se metotia faʻapitoa:

  • Mamafa - itiiti ifo nai lo 3 kg;
  • Lau mata - le sili atu nai lo le 13.5 inisi;
  • Mafiafia - itiiti ifo i le 1 inisi.

Ua faʻailoa foʻi e Intel le faʻailoga oloa mo ia oloa - ultrabook.

O le mea lea, o le ultrabook o se ultra-manifinifi laptop mai Intel. I lona tulaga faʻavae, o mea uma e faʻataunuʻuina i le mauaina o le sili atu le puʻupuʻu, ae i le taimi lava e tasi o loʻo tumau pea se malosi ma talafeagai masini mo le tagata faʻaaoga. E tusa ai, lona mamafa ma le mamafa faatusatusa i se komepiuta feololo lava maualalo ifo. O lenei vaʻaiga vaʻaia foliga faʻapena:

Mo faʻataʻitaʻiga i le taimi nei, o le tele o le mata e mafai ona amata mai le 11 i le 14 inisi, ma o le averesi o le mafiafia e le sili atu nai lo le 2 centimita. O le mamafa o ultrabooks masani e fesuiaʻi solo i le tasi ma le afa kilokalama.

Eseesega 2: Hardware

Eseesega i le manatu o masini e iloa ai foi le eseʻesega o mea faigaluega o le laptop ma ultrabook. Ina ia ausia le tapulaʻa masini seti e le kamupani, e tatau i le au atiaʻe ona foia galuega nei:

  1. CPU maalili. Ona o le ultra-manifinifi tulaga, e le mafai ona faʻaogaina se masani faʻamaloloina faiga i ultrabooks. O le mea lea, e leai ni coolers. Ae, ina ia le ova vevela le faʻatino, sa tatau ona faʻaititia faʻaititia ona agavaʻa. Lenei, ultrabooks e maualalo ifo i le faatinoga i komepiuta feaveaʻi.
  2. Pepa vitio Tapulaʻa i luga o le ata vitio ei ai mafuaaga tutusa e pei ona i ai i le faʻagasologa o le tagata faʻapipiʻi. O le mea lea, nai lo latou, ultrabooks faʻaogaina se ata vitio e tuʻuina saʻo i le masini. O lona paoa ua lava lea mo le galulue ma pepa, Initaneti surfing ma faigofie taʻaloga. Ae peitai, faasaʻoina o se vitio, galulue ma mamafa ata faʻatonutonu poʻo le taʻalo lavelave taaloga i luga o le ultrabook o le a le manuia.
  3. Faiva malo Ultrabooks mafai faʻaaogaina 2.5-inisi hard drive, pei ona i laupepa masani, ae ui i lea, latou masani ona le toe fetaui ma manaʻoga mo le mafiafia o le masini pusa. O le mea lea, i le taimi nei, o tagata na fausia nei masini faʻatumu latou SSD-drive. O loʻo puʻupuʻu ile lapoʻa ma e televave tele lona saoasaoa pe a faʻatusatusa ile faʻataʻavaleina tuai.

    Tuuina atu o taotoga i luga o latou faia na o ni nai sekone. Ae i le taimi lava e tasi, e tele faʻatapulaʻa o le SSDs i le aofaʻi o faʻamatalaga o loʻo i ai. I le averesi, o le tele na faʻaaogaina i ultrabooks drive le sili atu ma le 120 GB. E lava lea e faʻapipiʻi ai le OS, ae laititi tele e teu ai faʻamatalaga. Ole mea lea, ole tuʻufaʻatasia o loʻo faʻaaogaina SSD ma HDD.
  4. Maʻa O i latou na faia ultrabooks, na muaʻi sapaia a latou masini mafai ona galulue mo se taimi umi e aunoa ma le faʻaogaina o le eletise. Peitaʻi, i faʻataʻitaʻiga, e leʻi iloa lenei mea. Le tapulaʻa maualuga le ola ola e le sili atu 4 itula. Toeitiiti lava tutusa foliga mo komipiuta komipiuta. I se faʻaopopoga, ultrabooks faʻaaoga se taʻavale e le mafai ona tuʻua, e mafai ona faʻaititia ai le tosina o lenei masini mo le tele o tagata faʻaaoga.

O le lisi o eseesega i totonu o meafaigaluega e le muta iina. Ultrabooks leai se CD-ROM taʻavale, se Ethernet faʻatonutonu, ma nisi fesoʻotaʻiga. Ua faaitiitia le numera o taulaga USB. E naʻo le tasi pe lua.

I luga o le komepiuta, o lenei pusa e sili atu ona tamaoaiga.

A faʻatau se ultrabook, e tatau foi ona e manatua o se mea, faʻaopopo i le maʻa, e tele taimi e leai se avanoa e sui ai le masini ma le RAM. O le mea lea, i le tele auala o lenei o le taimi-tasi masini.

Eseese 3: Tau

Ona o eseesega i luga, komepiuta feaveaʻi ma ultrabooks auai i eseese tau. Faʻatusatusa le masini meafaigaluega o masini, tatou mafai ona faaiuina o le ultrabook tatau ona sili atu ona faigofie ona maua e tagata lautele. Ae ui i lea, i le mea moni, e leʻo le mea lenei. E tau ifo ile averesi le tau ole laptop. Ua mafua lea i mea nei:

  • Faʻaaogaina ultrabooks SSD-drive, lea e sili atu taugata nai lo se masani hard drive;
  • O le ultrabook case e faia i le maualuga-malosi alumini, e afaina ai foʻi le tau;
  • Faʻaogaina sili taugata tekonolosi malulu.

Ole mea taua ile tau ole ata lea. O se ultrabook sili ona aulelei ma matagofie e mafai faʻamalieina faʻatasi le ata o se tagata fai pisinisi nei.

O se faʻaiuga, e mafai ona tatou fai se faaiuga o laupepa fou faaonapo nei o loʻo faʻateleina le sui komipiuta. E i ai mea e faʻatau atu desktops e masani ona le faʻaaogaina o masini feaveaʻi. O lenei mea e sili atu ona talitonuina nofoia e ultrabooks. O nei eseʻesega e le faʻapea o le tasi ituaiga masini e sili atu le lelei i se isi. Lea tasi e sili ona talafeagai mo le faʻatau - e tatau mo tagata taʻitoʻatasi ona filifili taʻitoʻatasi, faʻavae i luga o latou manaʻoga.

Pin
Send
Share
Send