Le mea e fai pe a fai e puaʻa lau komepiuta ou mata

Pin
Send
Share
Send


Ole vaivai ma le tiga ile mata pe a uma ona faigaluega ile komepiuta o se faʻafitauli ua iloa e tagata faʻaaoga uma. Lenei e faamalamalamaina e le oa o le vaʻai a tagata, lea e muamua fetuunai i le manatu o le atagia malamalama, ma o le puna o le faʻatonutonuina malamalama malamalama le mafai ona vaaia mo se taimi umi e aunoa ma le faʻaalia o lagona tiga. O le mataitu mata e na o se faʻamatalaga faʻapea.

E foliga mai o le fofo i le faʻafitauli e manino: oe manaʻomia le faʻaititia o le taimi faʻafesoʻotaʻi ma le puna malamalama tuusaʻo. Ae o faʻamatalaga tekonolosi ua uma ona ulufale mai so matou olaga ma o lea o le a matua faigata ai ona fai. Sei o tatou taumafai e iloa poʻo a mea e mafai lava ona fai e faʻaititia ai le leaga mai le umi nofo ile komipiuta.

Tatou faatulaga lelei galuega

Ina ia faʻaitiitia le faʻaalu i mata, e taua le faʻatulaga tatau o au galuega ile komupiuta. Ina ia faia lenei, e tatau ona e tausisi i tulafono faapitoa. Sei o tatou auiliiliina i latou auiliiliga.

Faʻatulaga fale faigaluega

Maea faʻatulagaina o le fale faigaluega taʻalo tele i le faʻatulagaina o galuega i le komepiuta. O tulafono mo le faʻaeʻeina o se laulau ma masini komepiuta o loʻo i lalo:

  1. E tatau ona tuu le mataitu ina ia mata o le tagata faʻaoga ma lona pito pito i luga. O le faʻaseʻe e tatau ona seti ina ia pito i lalo le latalata i le tagata faʻaaoga nai lo le pito i luga.
  2. Le mamao mai le mataitu i mata e tatau ona 50-60 cm.
  3. Pepa pepa mai le mea e te manaʻo e ulufale ai i tusitusiga e tatau ona tuu latalata i le pupuni mafai ona ia aua nei tilotilo i taimi uma i se mamao mamao.

Faʻataʻitaʻiina saʻo le faʻatulagaga o falefaigaluega e mafai ona faʻaalia e pei o nei:

Ae e faigata tele ona faʻatulaga se fale faigaluega:

Faatasi ai ma lenei faʻatulagaina, o le ulu o le a siitia i luga e le aunoa, o le tui ua punou, ma le toto sapalai i mata o le a le lava.

Moli faalapotopotoga

O moli i totonu o le potu e tu ai le fale faigaluega e tatau foi ona maopoopo saʻo. O tulafono faʻavae o lona faʻalapotopotoga e mafai ona faʻapea:

  1. O le kesi komipiuta e tatau ona tu ina ia lavea le malamalama mai le faʻamalama i luga o le itu tauagavale.
  2. E tatau ona mumu lelei le potu. Oe le tatau ona nofo i le computer i le malamalama o na o le laulau moli pe a pe le moli autu.
  3. Aloese mai le pupula ile mata mata. Afai o le lotoa o se susulu manaia la aso, e sili atu le galue ma pupuni tusia.
  4. Ina ia faʻamalamalamaina le potu, e sili atu le faʻaogaina o moli uila faʻatasi ai ma se lanu lanu i le va o le 3500-4200 K, tutusa i le mana i se moli uila 60 W masani ai.

Nei o ni faataitaiga o le saʻo ma le le saʻo le malamalama i le fale faigaluega:

E pei ona mafai ona e vaʻaia, o se vaega o le malamalama e mafaufauina saʻo pe a le moli malamalama e le alu i totonu o mata o le tagata faʻaaoga.

Workflow faalapotopotoga

Amataina galuega ile komepiuta, e tatau foi ona e tausisi i tulafono o le a fesoasoani e faʻaititia le tigaina o mata.

  1. E tatau ona faʻatonutonuina mataʻitusi i talosaga ina ia sili atu le lelei o latou faitauga.
  2. O le mataitu mata e tatau ona tausia mama e ala i le faʻamama faamamaina ma faʻamama solo.
  3. I le faʻagasologa oe, e tatau ona e faʻaaluina sili vai. Lenei fesoasoani fesoasoani taofia le matutu ma tiga mata.
  4. Soʻo se 40-45 minute o galue i le komupiuta, e tatau ona fai sau malologa pe a ma le 10 minute ina ia malolo sina ou mata.
  5. I taimi malolo, e mafai ona e faia ni gaioiga faʻapitoa mo mata, pe i ai a na o lou mimitiina mo sina taimi ina ia susu le kulimi.

E le gata i tulafono o loʻo taua i luga, o loʻo i ai foʻi ni fautuaga mo le soifua maloloina lelei, puipuiga ma fomaʻi e faʻaleleia atili ai le soifua maloloina i mata, e mafai ona maua i luga o upega tafaʻilagi o mataupu talafeagai.

Polokalama e fesoasoani e faʻaititia le tigaina o mata

Mafaufau i le fesili o le a le mea e fai pe a fai e tiga mata mai le komepiuta, o le a sese le le taʻua o loo i ai polokalama o loʻo i ai, faʻatasi ma tulafono o loʻo i luga, fesoasoani i le faia o galuega i le komepiuta sili saogalemu. Sei o tatou nonofo ia i latou i auiliiliga sili.

F.lux

Faigofie i le tepa muamua, le polokalama f.lux mafai ona avea ma mea moni maua mo i latou ua faamalosia e nofo i le komepiuta mo se taimi umi. O le faʻavae o lona faʻagaioiga e faʻavae i luga o se suiga i le lanu gamut ma le saturation o le siaki e faʻalagolago i le taimi o le aso.

O nei suiga e alualu lelei ma e le mafai ona vaaia e le tagata faʻaoga. Ae o le malamalama mai le mataitu suiga i se auala o le uta i luga o mata o le a sili sili ona lelei mo se taimi faʻapitoa taimi.

Faʻaola f.lux

Ina ia mafai ona amata lana galuega, e tatau:

  1. I le faʻamalama e aliali pe a uma ona tuʻuina, ulufale i lau nofoaga.
  2. I le tulaga faamalama, faaaoga le faasee e fetuunai le lanu rendering malosi i le po (pe a fai o le tulaga e le fetaui ma oe).

Ina ua mavae lena, f.lux o le a faʻaititia i le fata ma o le a amata otometi i taimi uma Windows amata.

Pau lava le vaivaiga o le polokalame o le leai o se Lusia-gagana faʻamatalaga. Ae o lenei mea e sili atu nai lo le faʻatupeina e ona gafatia, faʻapea foi ma le mea moni o loʻo tufatufaina atoa leai se totogi.

Ua malolo mata

O le faʻavae o le faʻagaioiga o lenei faʻaaogaina e matua ese ese mai f.lux. O se ituaiga o galuega malologa scheduler, lea e tatau ona faʻamanatu ai le tagata fiafia faʻafiafia o le taimi e malolo ai.

Ina ua maeʻa faʻapipiʻi le polokalama i le fata, o le a aliali mai lana foliga i foliga o se ata ma se mata.

Siiʻe Mai Mata

Ina ia amata galue ma le polokalama, faia mea nei:

  1. Taumatau-kiliki i luga o le fata ki e tatala ai le polokalama lisi ma filifili "Tatala mata malolo".
  2. Faʻavasega taimi mo taimi faʻalavelave.

    E mafai ona e fuafua le taimi o lau galuega i auiliiliga, sui faʻafuaseʻi malologa malologa ma umi malologa. O le vaitaimi malologa i le va o malologa mafai ona seti mai le tasi minute i le tolu itula. O le umi o le malologa lava e mafai ona setiina toetoe le faʻatapulaaina.
  3. I le kiliki i luga o le ki "Faʻalelei", seti tapulaʻa mo sina malologa puʻupuʻu.
  4. A manaʻomia, faʻatulaga le matua e pulea le galuega, e faʻatagaina ai oe e siaki le taimi na faʻaaluina i le komipiuta a le tamaititi.

O le polokalama e iai le faʻaogaina feaveaʻi, lagolago ile gagana Lusia.

Mata-faasaʻo

O lenei polokalame o se faʻatasiga o gaioiga e mafai ai ona e faʻafoʻia le popolega mai mata. E tusa ai ma le au atiaʻe, ma lana fesoasoani e mafai ona toe faʻaleleia atili le vaʻai. Faafaigofie lona faaaogaina o le i ai o le Rusia-gagana Ofisa. O lenei polokalama e faʻasoa atu. I le faʻataʻitaʻiga, o le suʻega potu e faʻatapulaʻa.

Sii maia le Eye-Corrector

I galulue ma le polokalame e tatau ona e:

  1. I le faʻamalama e aliali mai i le taimi amata, faitau i faʻatonuga ma kiliki "Le isi".
  2. I le faamalama fou, faamasani oe i mea o loʻo fai ma amata ona faʻatino i le kiliki i luga "Amata faamalositino".

A maeʻa, e tatau ona e faia uma gaioiga o le a ofoina atu e le polokalame. Atinaʻe fautuaina e toe faia uma gaioiga o loʻo i ai 2-3 taimi i le aso.

Faʻavae i luga o mea na muamua atu, tatou mafai ona faʻaiʻuina e faʻapea o le tuʻufaʻatasia lelei o lau komepiuta galuega, o le faʻaletonu o faʻafitauli o faʻafitauli e mafai ona faʻaititia tele. Ae o le autu autu iinei e le o le mauaina o le tele o faʻatonuga ma polokalama, ae o se tagata faʻapitoa lagona lagona o le tiutetauave mo o latou soifua maloloina.

Pin
Send
Share
Send