Faalauteleina le komipiuta mata faaaoga le keyboard

Pin
Send
Share
Send


Ile gasologa o galuega ile komupiuta, e masani ona manaʻomia e tagata le suia ole fuataga o mea ole latou komipiuta. O mafuaaga mo lenei e matua ese lava. O se tagata e ono i ai faʻafitauli vaʻaia, o le diagonal o le mataitu atonu e le talafeagai tele mo le faʻaalia ata, o le tusitusiga i luga o le 'upega tafaʻilagi laititi ma le tele o isi mafuaaga. Ua matauina e le au Windows le mea lenei, o la e le faiga o galuega e maua ai le tele o auala e fua ai lau komipiuta lau. Lalo o le a tatou mafaufau pe faʻapefea ona faia lenei mea i le faʻaaogaina o le keyboard.

Faʻaoga mai luga o le keyboard

I le maeʻa ona auiliiliina tulaga o loʻo manaʻomia ai e le tagata faʻaoga le faʻateleina pe faʻaititia le laupepa i luga o le komupiuta, tatou te manatu ai o lenei faiga e tele naʻo ia ituaiga o gaioiga:

  • Faʻateleina (faʻaititia) le faʻamalama Windows;
  • Faʻateleina (faʻaititia) o mea taʻitasi i luga o le lau poʻo latou vaega;
  • Suia itulau uepesite i se browser.

Ina ia ausia le manaʻomia manaʻoga faʻaaogaina le keyboard, e tele auala. Sei o tatou auiliiliina i latou auiliiliga.

Metotia 1: Hotkeys

Afai e faʻafuaseʻi mai foliga ia laupepa i luga o le komepiuta foliga mai e laʻititi tele, pe, faʻapea, lapoʻa, e mafai ona suia la latou faʻaaogaina na o le keyboard. E faia lea mea i le faʻaaogaina o le Ctrl ma Alt ki ogatasi ma ki e faʻaali mai ai mataitusi [+], [-] ma le 0 (zero). I lenei tulaga, o aʻafiaga nei o le a ausia:

  • Ctrl + Alt + [+] - faʻateleina le fua;
  • Ctrl + Alt + [-] - tuu i lalo;
  • Ctrl + Alt + 0 (zero) - toe foʻi le fua i le 100%.

I le faʻaogaina o nei tuʻufaʻatasiga, e mafai ona e toe suia le aikona i luga o le laulau pe i luga o le tatatala matala. Lenei metotia le talafeagai mo zooming le anotusi o talosaga apalai po o browser.

Metotia 2: Magnifier

Magnifier o se sili atu fetuʻutuʻuga meafaigaluega mo zooming i luga o le Windows faʻamatalaga. I ai, e mafai ona faalauteleina soʻo se elemene e faʻaalia i luga ole mata mata. E valaʻauina e ala i le oomiina o se ki soʻotaga. Manumalo + [+]. I le taimi lava lea e tasi, i le pito i luga tauagavale o le mata, o le faʻaavanoaina faʻamalama mata matala o le a aliali mai, lea i ni nai minute o le a liliu i se faʻailoga i le foliga o lenei meafaigaluega, faapea foi ma se nofoaga e faatafafa i le mea o le a faʻalauteleina se ata o se vaega filifilia o le lau o le a faʻatinoina.

E mafai foi ona e faʻatonutonuina le faʻapipiʻi e faʻaaoga naʻo le keyboard. I lenei tulaga, o kulupu taua nei tuʻufaʻatasia e faʻaaogaina (pe a tamoe le faʻamalama mata):

  • Ctrl + Alt + F - faʻalauteleina le zoom area i le faʻamalama atoatoa. I le tulaga masani, o le fua ua setiina i le 200%. E mafai ona faʻaopopo pe faʻaititia e faʻaaoga ai le tuʻufaʻatasiga Manumalo + [+] pe Manumalo + [-] tusa.
  • Ctrl + Alt + L - faʻaopopoga i se vaega e tasi, pei ona faʻamatalaina i luga. Lenei vaega faʻalauteleina mea o loʻo faʻasaga i luga le isumu isumu. E faʻasolosolo ane le faʻateleina o foliga i le ata e pei o le ata atoa. O lenei filifiliga e lelei tele mo mataupu pe ae manaʻomia le faʻalauteleina tele o mea uma o le laupepa, ae naʻo se isi mea.
  • Ctrl + Alt + To - "Laina" faiga. I totonu o le faʻalauteleina o loʻo faʻasaʻo i le pito i luga o le lau i le lautele lautele, ma faʻasolo uma atu ai mea i lalo. O le fua e fesuisuiai i le auala lava e tasi e pei ona iai muamua.

O le faʻaaogaina o se faʻatele o se auala lautele e faʻalautele ai uma le komipiuta komipiuta ma ona elemene tagata taʻitasi.

Metotia 3: Toe Suia Itulau Itulau

Le tele o taimi, le manaʻomia e suia le faʻaali faʻalauteleina o mea i totonu o le mata aliali mai peʻa vaʻavaʻaia nofoaga eseese i luga ole Initaneti. O lea la, o lea faʻaaliga ua saunia i soʻo se polokalama. I le taimi lava e tasi, e masani ona faʻaaogaina ki puʻupuʻu auala mo lenei taotoga.

  • Ctrl + [+] - faʻateleina;
  • Ctrl + [-] - faʻaititia;
  • Ctrl + 0 (leai) - toe foʻi i le fua muamua.

Faitau atili: Faʻafefea ona faʻateleina se laupepa i totonu o se mea puʻupuʻu

E le gata i lea, i faʻasalalauga uma o loʻo i ai le agavaʻa e fesuiaʻi ai i le faʻaaliga atoa. E faʻatinoina e ala i le oomiina o se ki F11. I le taimi lava e tasi, o mea uma e aofia ai vaega ua mou atu ma o le upega tafailagi e faʻatumuina i totonu o ia lava le laupepa atoa. O lenei faiga e talafeagai tele mo le faitauina mai le mataitu. O le toe tuliina o le ki e toe faʻafoʻi mai le pupuni i lona tulaga muamua.

O le aotelega, e tatau ona matauina o le faʻaaogaina o le keyboard e faʻateleina ai le laupepa i le tele o tulaga o le sili ona lelei auala ma televave vave faʻaleleia le galuega i luga o komepiuta.

Pin
Send
Share
Send