Tapeina o le komepiuta e ala i le laina faʻatonu

Pin
Send
Share
Send


Tele na faʻaaogaina e faaaoga e tape a latou komepiuta faʻaaoga le Start menu. Afai na latou faʻalogo i le ono faia o lea tulaga i le laina faʻatonuga, latou te leʻi taumafai lava e faʻaaogaina. E mafua uma nei mea ona o le manatu faʻapito o se mea faigata tele, mamanuina faʻapitoa mo tagata tomai faʻapitoa i le matata o tekonolosi. I le taimi nei, o le faʻaaogaina o le laina faʻatonu e faigofie tele ma maua ai le tagata faʻaaoga le tele o faʻaopoopoga foliga.

Tapē le komipiuta mai le laina faʻatonu

Ina ia tape le komepiuta faʻaaoga le laina faʻatonu, e tatau ona iloa e le tagata faʻaaoga ni mea taua se lua:

  • Faʻafefea ona vili le laina faʻatonu;
  • Ole fea faatonuga e tapē ai le komepiuta.

Sei o tatou mafaufau loloto i nei itu ile auiliiliga sili.

Poloaiga laina valaau

Valaʻauina le laina faʻatonu, pe pei ona faʻaigoaina foi, o le faʻafanua, i Windows e faigofie tele. E faia i ni auala se lua:

  1. Faaaoga le auala 'alo auala Manumalo + r.
  2. I le faamalama e aliali mai, ituaiga cmd ma kiliki Ua lelei.

O le taunuuga o gaioiga o le tatalaina o le faamalama faamalama. E foliga tutusa lelei mo lomiga uma a Windows.

E mafai ona e valaʻau le console i le Windows i isi auala, ae o isi mea uma e sili atu ona lavelave ma ono eseʻesega i faʻaaliga eseese o le faʻafoe faiga. O le metotia faʻamatalaina i luga e sili ona faigofie ma sili ona lautele.

Filifiliga 1: Tapunia lalo ole komepiuta i le lotoifale

Ia tapuni le komipiuta mai le laina faʻatonu, faʻaaoga le faʻatonugatapuni. Ae afai e te na ona faʻaigoaina i le faʻamafanafana, o le komipiuta o le a le tapunia. Nai lo, fesoasoani mo le faaaogaina o lenei poloaiga le a faaali.

I le suʻesuʻeina ma le totoʻa o le fesoasoani, e malamalama ai le tagata faʻaaoga e tape le komipiuta e tatau ona e faʻaaogaina le faʻatonuga tapuni ma le tapulaa [S]. O le laina na faʻaigoaina i le faʻafanua e tatau ona faʻapena:

tapuni / s

Ina ua ulufale atu i totonu, oomi le ki Ulufale ma le faiga tapunia le faiga o le a amata.

Filifiliga 2: Faʻaaogaina o le Timer

I le lolomiina ole faatonuga ile faamafanafanaga tapuni / s, le tagata o le a vaʻaia o le tape le komipiuta e leʻi amataina, ma nai lo o lapataiga aliali mai luga o le laupepa o le komipiuta o le a tape pe a uma se minute. O le mea la i foliga mai i le Windows 10:

E mafua ona o se taimi faʻatuai o loʻo tuʻuina mai i lenei poloaiga i le le saʻo.

Mo mataupu pe a manaʻomia le komepiuta e tape vave i se taimi, poʻo se isi vaitaimi vaitaimi, i le faʻatonuga tapuni tapulaa o loʻo tuʻuina [t]. Ina ua uma ona ulufale atu i lenei faʻatusatusaga, e tatau foi ona faʻamaonia le taimi avanoa i sekone. Afai e te manaʻo e tape vave le komipiuta, lona taua ua iʻu i le leai.

tapuni / s / t 0

I lenei faʻataʻitaʻiga, o le komipiuta o le a tape pe a uma le 5 minute.


O se faiga savali e uiga i le tapunia o le a faʻaalia i luga o le lau, e tutusa ma le tulaga pe a faʻaaoga le faʻatonuga e aunoa ma se timer.

Lenei feʻau o le a toe fai le taimi ma le taimi o totoe seʻia oʻo i le komipiuta ua tapunia.

Filifiliga 3: Tapeina o le komipiuta maotua

O se tasi o faʻamanuiaga o le tape le komepiuta faʻaaogaina le laina faʻatonu o le ala lea e mafai ai ona e tape le gata i le lotoifale, ae o le mamao komepiuta. Mo lenei mea ile 'au tapuni tapulaa o loʻo tuʻuina [m].

A faʻaaoga le faʻatatau lea, e tatau ona faʻailoa le fesoʻotaʻiga igoa o le mamao komipiuta, poʻo lona tuatusi IP. O le faʻatulagaga o le poloaʻiga foliga faʻapena:

tapunia / s / m 192.168.1.5

E pei o le komipiuta i le lotoifale, e mafai ona e faʻaaogaina se taimi e tape ai le masini mamao. Ina ia faia lea mea, faʻaopopo le palakalafa talafeagai i le faʻatonuga. I le faʻataʻitaʻiga i lalo atu, o le komipiuta mamao o le a tape pe a uma le 5 minute.

Ina ia tapunia se komipiuta i luga o le fesoʻotaʻiga, maotua pulea tatau ona faʻatagaina i luga, ma o le tagata o le a faia lenei gaioiga e tatau ona i ai aia tatau faʻatonu.

Vaʻai foʻi e: Faʻafesoʻotaʻi se komepiuta mamao

I le iloiloina o le faiga mo le tapeina o le komepiuta mai le laina laina, e faigofie ona e mautinoa e le o se mea faigata lea taualumaga. I se faʻaopopoga, o lenei metotia e faʻaavanoaina ai le faʻaoga i mea faʻaopoopo e le o avanoa pe a faʻaaogaina le auala masani.

Pin
Send
Share
Send