Tatala le XML faila mo le lalagaina o lugalaina

Pin
Send
Share
Send

Faila ma le faʻaopopoina XML o loʻo i ai faʻamatalaga tusitusia ma o lea e le manaʻomia ai ni totogi totogi mo le maimoaina ma le teuteuina. O se pepa XML o loʻo teuina se seti o faʻatonuga, faʻamaumauga, poʻo seisi lava faʻamatalaga taua e mafai ona tatalaina gofie e faʻaaogaina ai se notepad faigofie.

Ae a pe a i ai se manaʻomia e suia se faila muamua pe a aunoa ma le iai o le faʻaaogaina atoatoa o se XML faʻatonu ma le manaʻo poʻo le agavaʻa e faʻaaoga se isi polokalama mo lenei? I lenei tulaga, e te manaʻomia se browser ma fesoʻotaʻiga avanoa.

Faʻafefea ona teuteu se pepa XML i luga ole laiga

Soʻo se upega tafaʻilagi suʻesuʻeina e mafai ai ona e tatalaina le XML faila mo le vaʻaia, ae e tatau ona e faʻaogaina se tasi o avanoa faʻaavanoa i luga o le initaneti e suia ana mea.

Faiga 1: XmlGrid

O lenei foliga foliga faigofie lugalaina faʻatonu o se mea moni lava malosi tele meafaigaluega mo le galulue ma XML pepa aloaia. I totonu e te le gata mafai fatuina ma fesuiaʻi faila na tusia i se gagana faʻalauteleina gagana, ae o loʻo vaʻaia foʻi lo latou aoga, tusia tulaga faʻafanua ma faʻaliliu pepa mai / i XML.

XmlGrid Online Auaunaga

E mafai ona e amata galue ma se XML faila i le XmlGrid peʻa ala i le lafoina i luga o le 'upega tafaʻilagi poʻo le tuʻuina atu i le tuʻufaʻatasi o tusitusiga i totonu o iina.

Tatou amata i le filifiliga lona lua. I lea mataupu, tatou na ona kopi uma tusitusiga mai le XML faila ma faapipii i le fanua i luga o le itulau autu o le tautua. Ma kiliki i le faʻamau "Lafo".

O le isi auala o le downloadina lea o le XML pepa mai le komupiuta.

  1. Ina ia faia lea, luga o le autu kiliki i le ki "Tatala Faila".
  2. O le a tatou vaʻaia se faila faʻapipiʻi pepa i luga ole itulau.

    Lenei, muamua kiliki i le ki "Filifili faila" ma suʻe le pepa XML manaʻo i le faʻamalama faila. Ma, ina ia maeʻa le taotoga, kiliki "Lafo".

E i ai foi le auala lona tolu e faʻaulu mai ai se faila XML i le XmlGrid - download e ala i le faʻasino.

  1. O le faʻamau e nafa ma lenei gaioiga. "E ala ile URL".
  2. I le kiliki i luga, matou te tatalaina le pepa o le pepa faʻatusa lea.

    Lenei i le malae URL muamua, faamaoti se sootaga tuusaʻo i le XML pepa aloaia, ma kiliki ai "Sumbit".

Poʻo le a lava le metotia e te faʻaogaina, o le iʻuga lava e tasi: o le pepa o le a faʻaalia o se laulau ma faʻamatalaga, lea e faʻatatau i fanua taʻitasi o loʻo vaʻaia se sela.

I le teuteuina o le pepa, e mafai ona sefe le faila ua maeʻa i totonu o le komepiuta e manatua ai. Ina ia faia lea mea, faʻaaoga le tamai faamau"Sefe" i le pito i luga o le itulau.

O le XmlGrid tautua e sili ona fetaui mo oe pe a manaʻomia e faia ni faʻatonutonuga i le pepa i le tulaga o elemene tagata taʻitasi pe tuʻuina atu ana mea i se laulau pepa mo le sili manino.

Metotia 2: TutorialsPoint

Afai o le tautua muamua foliga mai e patino ia te oe, e mafai ona faʻaaogaina se sili atu masani masani XML faʻatonu. O lea mea faigaluega ua ofoina atu i luga o se tasi o sili ona tele punaoa i luga ole laiga i totonu o le matata o le IT Education - TutorialsPoint.

TutorialsPoint Online Auaunaga

E mafai ona tatou alu i le XML faatonu e ala i se isi lisi luga o le '' upega tafaʻilagi.

  1. I le pito i luga o le autu TutorialsPoint itulau tatou te maua le faʻamau "Meafaigaluega" ma kiliki i luga.
  2. Sosoo ai, o loʻo matou tuʻuina atu ma le lisi o mea uma avanoa i luga o le initaneti meafaigaluega.

    Lenei matou fiafia i se ata ma se saini XML faatonu. Kiliki i luga ma alu saʻo i le XML faatonu.

O le fesoʻotaʻiga o lenei fofo i luga ole lugalaina e manino i le mafai ma aofia uma galuega talafeagai mo le galuega atoa ma le XML pepa aloaia.

O le faatonu o se avanoa e vaevaeina i ni vaega se lua. I le itu tauagavale o le vaega mo le tusia o tulafono, i le taumatau o lona laʻau vaʻai.


Ina ia lafoina se faila XML i se tautua i luga ole laiga, e tatau ona e faʻaaoga le menu i le itu tauagavale o le itulau, o le tab "Tuʻu i luga le faila".

A faʻau mai se tusi mai se komupiuta, faʻaaoga le ki"Faʻafou mai le Komepiuta". Lelei, e sii maia le faila XML tuʻusaʻo mai se isi vaega fesoasoani, ulufale i le soʻotaga i le saini fanua "Ulufale URL e lafo ai" lalo ma kiliki "ALU".

I le maeʻa o galuega ma le pepa aloaia, e mafai ona vave sefeina i le komepiuta a le mafaufau. Ina ia faia lenei mea, faʻaaoga le faʻamau "Sii mai" luga o le laʻau vaai o le XML tulafono.

O le mea ua tupu, ose faila ma igoa "Faila.xml" o le a ave vave i lau PC.

E pei ona e vaʻaia, o le online XML editor, pe a manaʻomia, e faigofie ona suia le fesoʻotaʻiga komipiuta. E i ai mea uma e te manaʻomia: faʻataʻamilomilo faʻataʻutaʻua, laititi meafaigaluega mo le galulue ma tusitusiga ma se laʻau pei o faʻailoga o le tulafono i le moni taimi.

Metotia 3: Faʻalelei Faʻalelei

Mo galulue ma XML pepa lugalaina, o le fofo mai le Code Beautify tautua ua atoatoa foi. O le 'upega tafaʻilagi faʻatagaina oe e vaʻai ma vaʻai i se tele o faila faila, e aofia ai, ioe, tusia i se faʻalauteleina gagana faʻailoga.

Code Beautify Online Auaunaga

Ia matala le faʻatonutonuina XML tuusaʻo, ile itulau autu ole auaunaga i lalo ole ulutala "Faigofie Galuega" pe "Upega Tafaʻilagi" saili le faamau XML Maimoaga ma kiliki i luga.

O le fesoʻotaʻiga o le upega tafailagi luga o le initaneti, faʻapea foi ma le vaega aoga, e tutusa lelei ma le meafaigaluega ua uma ona talanoaina i luga. E pei ona faia i le TutorialsPoint solution, e vaevaeina le potu i ni vaega se lua - o le eria ma le XML code ("Masini XML") i le agavale ma lana laʻau vaʻai ("Iʻuga") i le itu taumatau.

E mafai ona e lafoina se faila mo le faʻaleleia o faʻamau le ki "Avega Url" ma le "Matamata". O le muamua faʻatagaina oe e faʻaulufale mai se pepa XML e ala i le faʻasino, ma le lona lua - mai le manatuaina o lau komepiuta.


A maeʻa ona e galue ma le faila, o lona faʻafouga faʻapipiʻi e mafai ona laʻuina atu i lau komepiuta o se pepa CSV poʻo le isi vaega muamua o le XML. Ina ia faia lenei mea, faʻaaoga ia faamau "Faʻatau atu i CSV" ma le "Sii mai" tusa.

I se tulaga lautele, o le faʻatonutonuina o faila XML o loʻo faʻaogaina le Code Beautify fofo e faigofie tele ma manino: o loʻo i ai le faʻatautaiga o le syntax, o le faʻailoga o tagata i le tulaga o se laʻau o elemene, o le faʻalauteleina o le laina ma le tele o isi faʻaopopo foliga. O le mea mulimuli e aofia ai le vave faʻatulagaina galuega o se pepa XML, o se mea faigaluega e faʻamalosi ai e ala i le aveeseina o avanoa ma hyphens, faʻapea foi ma le vave faila liua i JSON.

Tagaʻi foʻi: Tatala faila XML

Filifilia o se tautua i luga ole laiga mo le galulue ma le XML o lau filifiliga. E fuafua lava i le faigata o le pepa e tusia ma poʻo a sini e te tausinio ai. O la tatou galuega o le saunia o filifiliga talafeagai.

Pin
Send
Share
Send