Faʻafefea ona tatala se folasaga i luga ole laiga

Pin
Send
Share
Send

E i ai tulaga pe a manaʻomia faʻafuaseʻi le vaʻaia o se folasaga, ae leai se avanoa i le PowerPoint. I lenei tulaga, e tele fesoasoani i luga ole laiga e sau i le laveaʻi, lea o le a mafai ai ona e faʻatautaia le faʻaaliga i luga o soʻo se masini, o le tulaga taua o le maua lea o le Initaneti.

O nei aso matou te vaʻavaʻai i luga o nofoaga lauiloa ma faigofie ona malamalama i ai nofoaga e mafai ai ona e matamata i ata i luga ole laiga.

Tatalaina se faʻaaliga i luga ole laiga

Afai e leai se PowerPoint a le komupiuta pe e te manaʻomia le amataina o le folasaga i luga o se masini feaveaʻi, naʻo le alu i punaoa e faamatalaina i lalo. E tofu uma a latou numera ma mea le lelei, filifili se tasi e faʻamalieina atoa ou manaʻoga.

Metotia 1: PPT Online

A faigofie ma malamalama punaoa mo le galulue ma PPTX faila (faila na faia i le tuai lomiga o PowerPoint ma le .ppt faʻaopoopoga o lo o lagolagoina foi). E galulue ma le faila, na ona faʻapipiʻi i luga ole upega tafailagi. Faʻamolemole ia maitau o le maeʻa ona togi mai o le faila o le a tuʻuina i luga o le server ma o le a mafai e tagata uma ona maua. O le auaunaga e masani lava e le suia foliga o le faʻaaliga, ae e mafai ona galo ia oe e uiga i le aʻafiaga ma matagofie laʻasaga iʻinei.

E mafai ona ave i luga faila i le 50 megabytes i le tele i le tulaga, ae i le tele o tulaga o lenei faʻatapulaʻa e le talafeagai.

Alu i le PPT Online

  1. Tatou te o atu i le 'upega tafaʻilagi ma download le folasaga i le kiliki i luga o le faʻamau "Filifili faila".
  2. Ta i totonu le igoa, pe a fai o le igoa le aoga e le fetaui ma matou, ma kiliki i le faʻamau "Liligi".
  3. Ina ua uma downloading ma liliu le faila o le a tatalaina i luga o le '' upega tafaʻilagi (downloading o se mataupu o sekone, ae ui i lea, o le taimi e ono eseese e fuafua i le tele o lau faila).
  4. O le fesuiaʻi i le va o ata faasolo e le tupu otometi, mo lenei e te manaʻomia le fetaomi o aū talafeagai.
  5. I le pito i luga menu, e mafai ona vaʻaia le numera o ata faasolo i le folasaga, faia se faʻaaliga atoa ma faʻasoa atu se soʻotaga i le galuega.
  6. Lalo, o faamatalaga uma o loʻo maua i luga o le ata o loʻo avanoa.

I luga o le 'upega tafaʻilagi e le gata e mafai ona vaʻai i faila i le PPTX, ae e te mauaina foʻi le manaʻomia e ala i le mea e suʻe ai le afi. O lenei o le tautua ofoina afe afe o filifiliga mai eseese tagata faʻaaoga.

Metotia 2: Microsoft PowerPoint Online

E mafai foi ona maua e ala i luga o le upega tafaʻilagi polokalame Microsoft. Mo le faia o lea, ua lava le i ai o se kamupani teugatupe. O le tagata e mafai ona alu i totonu o se faigofie lesitala, lafo lana faila i le tautua ma maua le avanoa e le gata e vaʻai, ae faʻatonutonu foʻi le pepa. O le faʻaaliga lava o loʻo tuʻuina atu i le ao teuina, ona o lea avanoa e mafai ona maua mai soʻo se masini e i ai le fesoʻotaʻiga. E le pei o le metotia muamua, avanoa i le download faila o le a na o oe, pe i tagata o le a ave i ai se fesoʻotaʻiga.

Alu i le Microsoft PowerPoint Online

  1. Matou te o i le '' upega tafaʻilagi, ulufale i totonu o faʻamaumauga e ulufale i le teugatupe pe lesitala o se tagata fou.
  2. Tuʻu i luga le faila i le ao teu i le kiliki i luga o le ki Auina atu le folasagao loʻo i le pito i luga taumatau.
  3. Ua matala se faʻamalama e tai tutusa i le laupepa o le PowerPoint. A manaʻomia, sui nisi faila, faʻaopopo aʻafiaga ma faia isi suiga.
  4. Ia amata faʻaali le faʻaaliga, kiliki i le faʻatonuga "Ata faasolo"lea e i luga o le vaega pito i lalo.

I le faiga amata "Ata faasolo" aafiaga ma suiga i le va o ata faasolo e le o faʻaalia, tusitusiga ma tuʻuina ata e le faʻataʻitaʻina ma tumau, pei ona i ai i le amataga.

Metotia 3: Google Faʻamatalaga

E faʻatagaina le nofoaga i luga ole laiga e le gata i le faia o folasaga i luga ole laiga, ae ia mafai foi ona teuteu ma tatala faila i le PPTX format. O le tautua e otometi ona faʻaliliu ia faila i se faʻatulagaga latou te malamalama ai. Galulue ma le pepa o loʻo faia i luga o le ao teuina, e fautuaina e lesitala - ina ia mafai ona e maua faila mai soʻo se masini.

Alu i le Google Slides

  1. Matou te kiliki "Tatala Google Ata faasolo" i luga o le laupepa autu o le 'upega tafaʻilagi.
  2. Kiliki i le faila aikona.
  3. I le faʻamalama e matala, alu i le lau Sii mai ma kiliki "Filifili faila i luga o komepiuta".
  4. Ina ua uma ona filifilia o le faila, o le download faʻagasologa o le a amata.
  5. O le a tatalaina se faʻamalama e mafai ai ona e vaʻaia faila i totonu o le folasaga, sui, faʻaopopo se mea pe a manaʻomia.
  6. Ina ia amata faʻaalia le faʻaaliga, kiliki i le faʻamau Matamata.

E le pei o metotia faamatalaina i luga, Google Slides lagolagoina playback o animations ma suiga suiga.

O metotia uma o loʻo faamatalaina mai i luga o le a fesoasoani ia te oe tatala le faila PPTX i luga o se komepiuta e leai se polokalama talafeagai. E i ai isi 'upega tafaʻilagi luga o le Initaneti e foia ai lenei faʻafitauli, ae latou te galulue i le tutusa mataupu faavae ma e leai se manaʻomia e mafaufau i ai.

Pin
Send
Share
Send