Movavi Video Editor Taiala

Pin
Send
Share
Send

O le Movavi Video Editor o se mea faigaluega malosi lea e mafai ai e soʻo se tasi ona fatuina a latou lava kilipa, ata faʻaali poʻo le ata vitio. E le manaʻomia ni tomai ma se poto faʻapitoa. O le a lava e te masani ai i lenei tusitusiga. I totonu, tatou te taʻuina atu ia te oe pe faʻafefea ona faʻaaoga le polokalama ua taua.

Sii maia le lomiga lata mai o le Movavi Video Editor

Vaega o Movavi Vitio Faatonu

O se mea iloga o le polokalame lea, pe a faʻatusatusa atu i le Adobe After Effects ma Sony Vegas Pro, o se fesoʻotaʻiga faigofie. E ui lava i lenei mea, e maua ai e le Movavi Vitio Editor se lisi o galuega lelei, o le a talanoaina i lalo. Faʻamolemole e matau o lenei tusitusiga talanoaina le leai se totogi faʻalauiloaina faʻalauiloaina o le polokalame. O lona aoga e faʻatapulaʻaina faʻatapulaʻaina pe a faʻatusatusa i le atoa lomiga.

O le nei liliuga o loʻo faʻamatala mai polokalama «12.5.1» (Setema 2017). I le lumanaʻi, o le faʻamatalaga o galuega e mafai ona suia pe fesuiaʻi ma isi vaega. O i matou, o le a, o le a taumafai e toe faʻafou le tusi lesona lenei ia faʻamatalaga uma faʻamatalaga e lata mai. Ia tatou o atu i lalo e faʻatino ma le Movavi Vitio Editor.

Faʻaopopoina o faila mo faʻagaioiga

E pei ona faia i soo se faatonu, i le faamatalaina mai ia matou e tele auala e tatala ai le faila e te manaʻomia mo nisi faʻagasologa. Ole mea lea na amata ai le galuega ile Movavi Vitio Faatonu.

  1. Tamoe le polokalame. E masani lava, muamua ona e faʻapipiʻi i lau komepiuta.
  2. E le mafai, o le vaega manaʻomia o le a tatalaina matala "Auina mai". Afai ona o se mafuaʻaga na te tatalaina faʻafuaseʻi se isi laupepa, ona toe foʻi atu lea i le vaega faʻasino. Ina ia faia lea mea, tauagavale-kiliki tasi i le eria faʻailoga i lalo. O loʻo tu i le itu tauagavale o le faʻamalama autu.
  3. I lenei vaega o le ae vaʻai ni isi faʻamau faʻapipiʻi:

    Faʻaopopo Faila - O lenei filifiliga o le a faʻatagaina oe e faʻaopopo musika, ata vitio poʻo ata i le potu faigaluega o le polokalame.

    A uma ona kiliki i le vaega faʻapitoa, o le faʻaavanoaina o le filifiliga faila matala o le a tatalaina. Saili faʻamatalaga manaʻomia i luga o le komupiuta, filifili ma se kiliki e tasi ma le ki agavale tauagavale, ona fetaomi lea "Tatala" i le pito i lalo ole faamalama.

    Faaopopo faila - O lenei faʻatinoga e talitutusa ma le isi muamua. E faʻatagaina oe e faʻaopopo mo le faʻasolosolo o mea e fai, e leai se faila, ae i le taimi nei se faila e mafai ona maua ai ni faila faʻasalalau.

    I le kiliki i luga o le faʻailo faʻailoga, pei ona i ai i le parakalafa muamua, o le a tu mai le faila filifiliga filifiliga. Filifili se tasi i luga o komupiuta, filifili ona kiliki lea, ma kiliki "Filifili faila".

    Vitio puʻeina - O lenei faʻatinoga o le a faʻatagaina oe e puʻeina i lau webcam ma vave faʻaopopo i le polokalame mo le faʻatonutonuina. O le faʻamatalaga lava ia e sefe ona ua maeʻa puʻeina i lau komepiuta.

    A e kiliki i le ki faʻamau, o le a aliali mai se faʻamalama ma se ata o le ata ma ona faʻatulagaga. Lenei e mafai ona e faamaʻotiina le faʻaiuga, faʻavaʻa fua faatatau, masini mo le puʻeina, faapea foi ma sui le nofoaga mo le lumanaʻi puʻeina ma lona igoa. Afai o mea uma e fetaui ma oe, ona e kiliki lea "Amata puʻeina" po o se meapueata meamata e pueina se ata. A maeʻa faʻamaumauga, o le faila faila e otometi lava ona faʻaopopo i le timeline (polokalame faigaluega).

    Mata pue - Ile faʻaaogaina o lenei galuega, e mafai ai ona e puʻeina se ata tifaga tuusao mai le pupuni o lau komepiuta.

    Moni, mo lenei e te manaʻomia se faʻapitoa faʻapitoa Movavi Video Suite. E tufatufa atu o se 'oloa e eseʻese. I le kiliki i luga o le puʻeina faamau, o le ae vaʻaia se faʻamalama e te maua ai le ofo e faʻatau atoa le faʻataʻitaʻiga o le polokalama pe faʻataʻitaʻia se tasi le tumau.

    Matou te fia maitau e le gata Movavi Video Suite e mafai ona faʻaaogaina e puʻeina faʻamatalaga mai le pupuni. E tele isi faʻafaigaluegaina e mafai ona feagai ma le galuega le sili atu.

  4. Faitau atili: Polokalama mo le puʻeina o vitio mai le komepiuta

  5. I le tab lava e tasi "Auina mai" e i ai foi isi vaega faaopoopo. Na fausia ina ia mafai ona e faʻafetaui lau foafoaga i le tele o talaaga, faʻaofi, leo poʻo musika.
  6. Ina ia mafai ona toe teuteu lenei poʻo lena mea elemene, oe na o le filifili ai, ma, ona, uu le agavale isumu agavale, toso le faila filifilia i le timeline.

O lenei ua e i ai i le iloa auala e tatala le punavai faila mo nisi faʻaleleia atili i Movavi Video Editor. Ona mafai loa ona e agaʻi sao i le teuteuina.

Faamama

I lenei vaega oe mafai ona maua uma faamama e mafai ona e faʻaaogaina i le faia o se ata vitio poʻo faʻaali ata. Faʻaogaina i latou ile faʻamatalaga e faigofie tele. I le faataʻitaʻiga, au gaioiga o le a foliga faʻapena:

  1. A maeʻa ona e faʻaopopo le punaoa o mea mo le gaosiga i le potu faigaluega, alu i le vaega "Faamama". Ole lisi ole manaʻo o lona lua mai le pito i luga i le lugala lisi. O lo o tu i le itu tauagavale o le polokalame faʻamalama.
  2. O se lisi o vaega faʻaopopo foliga mai teisi i le itu taumatau, ma ata faʻapitoa o faʻamama o latou lava ma saini o le a faʻaalia i tafatafa ane. E mafai ona e filifilia tab "Mea uma" e faʻaali uma avanoa o loʻo avanoa, pe sui foʻi i le faʻaofi o vaega.
  3. Afai e te fuafua e faʻaoga ni faʻamau i se taimi masani i le lumanaʻi, ona sili ai lea le aoga o le faʻaopopoina i le vaega Le Filifilia. Ina ia faia lea mea, faʻapipiʻi laʻau i luga o le faʻailo o le aʻafia o le manaʻo, ona kiliki lea i luga o le ata i foliga o se faʻailoga i le pito i luga tauagavale o le laʻau faʻailo. Uma filifilia filifilia o le a lisiina i le vaega o le igoa tutusa.
  4. Ina ia mafai ona faʻaaoga le faamama e te manaʻo i le vitio, e tatau lava ona e toso i le manaʻo ata fasi. E mafai ona e faia lea i le na o le uuina o le itu tauagavale isumu.
  5. Afai e te manaʻo e faʻaaoga le aʻafiaga e le i se tasi vaega, ae i au vitio uma o loʻo i luga o le timeline, ona e na o le kiliki i luga o le faamama ma le taumatau ki ki ona filifili ai lea o le laina i le mataupu menu "Faaopopo i ata uma".
  6. Ina ia mafai ona aveese le faʻamama mai le faʻamaumauga, e te manaʻomia le kiliki i luga o le fetu pupula. O lo o tu i le pito i luga tauagavale o le kilipa luga o le fale faigaluega.
  7. I le faʻamalama e aliali mai, filifili le faʻamama e te manaʻo e aveese. Ina ua uma na mea lolomi Tapē i le pito i lalo.

Lenei, i le mea moni, o faamatalaga uma e te manaʻomia e iloa e uiga i ni faʻamama. Ae paga lea, e le mafai ona setiina faamama tapulaʻa i le tele o mataupu. O le mea e malie ai, o le aoga o le polokalama e le gata mai naʻo lenei. Ua tatou agai i luma.

Aafiaga suiga

I le tele o taimi, o vitio e faia mai le tele o tipi. Ina ia faʻamalamalamaina le fesuiaiga mai le tasi fasi vitio i le isi, na faia lenei galuega. Galulue faʻatasi ma fesuiaiga e foliga tutusa ma fusi, ae o loʻo iai ni eseʻesega ma foliga e tatau ona e nofouta i ai.

  1. I le faʻasasaʻo lisi, alu i le laupepa, lea e taʻua - "Suiga". Manaʻomia se ata - le lona tolu mai luga.
  2. O lo o aliali mai i lalo se lisi o vaega ma faʻatonutonu laʻasaga e pei o faʻamama. Filifili le manaʻomia vaega, ona suʻe lea o le suiga talafeagai i faʻailoga faʻapitoa.
  3. E pei o faamama, suiga e mafai ona faia fiafia. E otometi lava ona faʻaopopo le manaʻomia i le soʻotaga talafeagai.
  4. O fesoʻotaʻiga i ata poʻo ata vitio e faʻaopopoina e ala i le tosoina faigofie ma le toulu. O lenei faiga e tutusa foʻi ma le faʻamamaina o faamama.
  5. Soʻo se faʻaopoopoga o le suiga e mafai ona 'aveʻesea pe suia ana meatotino. Ina ia faia lea mea, kiliki i le eria na ma faʻailoga i le ata i lalo ma le taumatau isumu isumu.
  6. I le mataupu menu e aliali mai, e mafai ona e tape na o le filifilia suiga, suiga uma i kilipa uma pe suia tapulaʻa o le filifilia filifilia.
  7. Afai e te tatalaina le suiga suiga meatotino, o le ae vaʻai i le ata lea.
  8. I le fesuiaʻiina o tau i palakalafa "Umi" E mafai ona suia le suiga suiga foliga. I le tulaga masani, o aafiaga uma e aliali mai 2 sekone i luma o le faʻaiuga o le vitio poʻo le ata. I se faʻaopopoga, e mafai ona e vave faamaʻoti mai le taimi o le suiga na tupu mo vaega uma o lau kilipa.

I luga o lenei galuega faʻatasi ma suiga. Ua tatou agai i luma.

Ulutala tusitusiga

I Movavi Video Editor, e taʻua lea faʻatinoga "Suafa". E faʻatagaina oe e faʻaopopo tusitusiga eseese i luga o le ata pe i le va o ata. E le gata i lea, e mafai ona faʻaopopo e le gata o ni tamaʻi tusi, ae ia faʻaogaina foʻi faʻavaʻa eseese, foliga vaaia, ma isi mea. Sei o tatou vaʻai ile taimi nei ile tele auiliiliga.

  1. Muamua, tatala se laupepa ua taua "Suafa".
  2. I le itu taumatau o le ae vaʻaia se masani masani panel ma vaega ma se faʻamalama faaopoopo ma a latou mea. Pei o aʻafiaga muamua, o ulutala e mafai ona faʻaopopoina i mea fiafia.
  3. O loʻo faʻaalia le tusitusiga i luga ole laupepa galue e ala ile toso ma le paʻu ole aitema filifilia. Moni, e le pei o faʻamau ma fesuiaʻiga, o upu e sili atu i luga atu o le kilipa, pe a maeʻa pe oʻo foi i luga. Afai e te manaʻomia le faʻaopopoina o ata i luma poʻo le pe a uma le vitio, ona e manaʻomia le aveina i latou i le laina o loʻo iai le faila ma le puʻeina.
  4. Afai foʻi e te manaʻo ia vaʻai tusitusiga i luga o le ata poʻo le vitiō, ona e toso atu lea ma tuʻu le laupepa i se isi vavaeʻese i luga o le timeline, faʻailo i se mataitusi lapopoa "T"..
  5. Afai e te manaʻomia le faʻasolo atu o le tusitusiga i se isi nofoaga pe e te manaʻo e sui le taimi o ona foliga mai, ia na ona e kiliki faʻatasi i luga o le ki agavaʻa isumu, ina ua maeʻa, ma uʻu i lalo, toso le faʻailoga i le nofoaga manaʻo. E le gata i lea, e mafai ona e faʻaopopo pe faʻaititia le taimi e faʻaaluina e le tusitusiga i luga ole laupepa. Mo le faia o lea mea, faʻasolo i luga le isumu isumu se tasi o pito o le tusitusiga tusitusiga, ona taofi lea LMB ma faʻasolo le pito i le itu tauagavale (ia faʻaitiitia) poʻo le itu taumatau (ia faʻaopopo).
  6. Afai e te kiliki i luga o le faʻailoga filifilia ma le taumatau faamau isumu, o le a aliali mai se anotusi menu. I totonu, matou te fia tosina lou mafaufau i manatu ia:

    Nana le kilipa - O lenei filifiliga o le a faʻamuta ai le faʻaaliga o le filifilia tusitusiga. Ole a le tapeina, ae faigofie lava ona le aliali mai ile pupuni ile taimi o playback.

    Faaali le kilipa - O le isi taga lea, ua mafai ai ona e toe faʻatinoina le faʻaali o tusitusiga filifilia.

    Oti kilipa - Faatasi ai ma lenei mea faigaluega e mafai ona vaevaeina tupe i ni vaega se lua. I lenei tulaga, o tapulaʻa ma tusitusiga uma lava le a tutusa lelei.

    Faʻatonutonu - Ae o lenei filifiliga e faʻatagaina ai oe i le faʻatulagaina o togi i se auala talafeagai. E mafai ona suia mea uma, mai le saoasaoa o foliga o aʻafiaga i lanu, fon, ma sili atu.

  7. I le kilikiina o le laina mulimuli i le faʻasologa mataupu, e tatau ona e faʻalogo i le vaega o muamua faʻaali atu o le faʻaiuga i le faʻamalama polokalama. Lenei o le a faʻailoa uma a ulutala tulaga mea.
  8. I le muamua palakalafa, e mafai ona suia le umi o le faʻaalia o le tusiga ma le saoasaoa o aafiaga eseese. Oe mafai foi ona sui le mau, lona tele ma lona tulaga. I se faʻaopopoga, e mafai ona e suia le tele ma tulaga o le faʻavaʻa (pe a fai o iai) ma faʻaopoopoga uma o le stylistic. Ina ia faia lea mea, na ona kiliki tasi faʻatasi ma le mumū tauagavale i luga o le tusitusiga poʻo le faʻavaʻa o ia lava, ona toso lea e le pito (e toe suʻe) poʻo le ogatotonu o le elemene (e faʻaʻalo).
  9. Afai e te kiliki i le tusitusiga lava ia, o le lisi mo le teuteuina o le a avanoa. Alu i lenei lisi, kiliki i luga o le aikona i foliga o se tusi "T". luga aʻe le vaega faʻamoemoe.
  10. O lenei lisi o le a faʻatagaina oe e suia le vai o le tusitusiga, lona tele, ogatasi ma faʻaaoga isi filifiliga.
  11. E mafai foi ona teuteuina lanu ma foliga. Ma e le gata i totonu o le tusitusiga, a o le tusitusiga foʻi ia. Ina ia faia lea mea, faʻalauiloa le manaʻoga ma alu i le lisi talafeagai. E valaauina i le fetaomi atu o le mea ma le ata o le pulumu.

O mea taua ia e tatau ona e iloa pe a galulue ma faʻamatalaga. O le a tatou talanoa e uiga i isi galuega i lalo.

Faʻaogaina foliga

Lenei faʻailoga mafai ai ona e faʻamamafa soʻo se elemene o se vitio poʻo se ata. I se faʻaopopoga, i le fesoasoani a isi aū e mafai ona e taulaʻi i ai i le nofoaga manaʻo pe naʻo le tosina mai i ai. Galulue ma faʻatulagaina e pei o lenei:

  1. Matou te o i le vaega na taua "Foliga". O lona foliga e pei o lenei.
  2. O le mea na tupu, o le a faʻaalia se lisi o vaega ma a latou mea. Na matou taua lenei mea ile faamatalaga o galuega muamua. I se faʻaopopoga, foliga e mafai foi ona faʻaopopo i le vaega. "Mea e fiafia i ai".
  3. Pei o elemene muamua, o fuainumera ua lafoina e ala i le uuina o le itu isumu agavale ma toso i luga i le nofoaga manaʻomia o le fale faigaluega. Ua faʻaopopo foliga tutusa i le auala tutusa - pe i totonu o le isi itu (ina ia faʻaalia luga o le ata i le pito i luga), poʻo le amataga / faʻaiʻu.
  4. O faʻataʻitaʻiga e pei o le suia o le taimi faʻaali, o le tulaga o le elemene ma o lona teuteuga e tutusa lelei lava pe a galue ma tusitusiga.

Fua ma panorama

Afai e te manaʻo e faʻalauteleina pe vaʻai i fafo le mea pueata a o taʻalo i ala o faʻasalalauga, ona aoga lea o lenei galuega mo oe. Ma le isi, e matua faigofie lava e faʻaaoga.

  1. Tatala le laupepa faʻatasi ma galuega a le igoa tutusa. Faʻamolemole ia matau o le nofoaga o loʻo manaʻomia e mafai ona maua pe i luga o le luluina laupepa pe natia i seisi lisi.

    E fuafua lava ile telē ole polokalame ole filifiliga oe na e filifilia.

  2. Ma le isi, filifili le vaega o le kilipa e te manaʻo e faʻaoga togi, tape, pe panorama aafiaga. Ole lisi o mea uma e tolu e aliali mai luga.
  3. Faʻamolemole ia matau, i le faʻataʻitaʻiga faʻataʻitaʻiga o Movavi Vitio Faatonu e mafai ona e faʻaaogaina le zoom polokalama. O toega faʻatatau e maua i le atoaga, ae latou te galulue i luga o le faʻavae tutusa e pei "Faʻateleina".

  4. Lalo tapulaa "Faʻateleina" e te maua le faʻamau Faaopopo. Kiliki i luga.
  5. I le muai vaʻaiga faamalama, o le a e vaʻai i se tafatafa tafatafa foliga e aliali mai. Matou te faʻasolo atu i le vaega o ata poʻo ata e te manaʻo e faʻateleina. Afai e tatau ai, e mafai ona e toe suia le itu lava ia pe oe sifi foʻi. E faia lea i le toloʻa ma tolo.
  6. I le setiina o lenei nofoaga, na o le tauagavale-kiliki i soo se mea - e faʻasaoina tulaga. I luga o le thumbnail lava ia, o le ae vaʻaia se aū e aliali mai i le itu taumatau (i le tulaga o se faʻapitoa).
  7. Afai e te faʻapipiʻi i le ogatotonu o lenei aū, o le a aliali mai se ata o le lima nai lo le isumu isumu. I le uuina o le mimigi agavale agavale, oe mafai ona toso le aū lava tauagavale po o le taumatau, ma suia ai le taimi o le aafiaga e faʻaaoga. Ma afai e te toso i luga o se tasi o pito o le aū, e mafai ona suia le aofaʻi faateleina taimi.
  8. Ina ia faʻamuta le faʻaaogaina le aoga, na o le toe foʻi i le vaega “Ala ma ata”, ona kiliki ai lea i le ata faʻailo i le ata i lalo.

Iinei, i le mea moni, o foliga uma o lenei pulega.

Tufatufa faʻapitoa ma tusipasi

Faatasi ai ma lenei mea faigaluega, e mafai ona e tapunia gofie se vaega e le tatau ai o le vitio pe ufiufi. Ole faʻagasologa ole faʻaaogaina o lenei faʻamama e pei ona taua i lalo:

  1. Matou te o i le vaega “Faʻaesea ma Tapuaʻiga”. O le faʻamau o lenei ata e mafai ona i luga o le lisi o mea i luga o fale pe natia i lalo o le ausili panel.
  2. Sosoo ai, filifili le fasi vaega lea e te manao e tuu le ufimata. I le pito i luga o le polokalame filifiliga filifiliga mo customization o le a aliali mai. Lenei e mafai ona sui le lapoa o pixels, o latou foliga, ma sili atu.
  3. O le iʻuga o le a faʻaalia i totonu o le vaʻaiga vaʻavaʻai, o loʻo i le itu taumatau. O iinei e mafai ona e faʻaopopo pe aveʻesea faʻapipiʻi. Ina ia faia lea, ia naʻo le kiliki talafeagai. A e manaʻomia, e mafai ona suia le tulaga o matapulepule lava latou ma laʻua tele. E 'ausia lea tulaga i le tosoina o le elemene (e fealuaʻi) poʻo se tasi o ona tuaoi (e toe suʻe ai).
  4. O le auga o le tusipasi na aveesea faʻafaigofie. I luga o le puʻeina vaega o le ae vaʻai i se faʻailoga. Kiliki i luga. I le lisi e matala, faʻaalia tulaga manaʻo ma kiliki i lalo Tapē.

Auiliiliga, oe mafai ona feagai ai ma nuances na o au e ala i le taumafai o mea uma oe i le faʻataʻitaʻiga. Lelei, o le a tatou faaauau. Sosoo ai i le laina e i ai le mea mulimuli lua meafaigaluega.

Vitio faamautu

Afai i le taimi o le puʻeina lemu lau mea pueata vevesi mataga, e mafai ona teisi lamolemole ese lenei nuansa faʻaaoga le taʻuina atu meafaigaluega.O le a faʻatagaina oe e faʻamautu ai le ata.

  1. Matou te tatalaina le vaega "Faʻamautu". O le faʻatusa o lea vaega ua faʻapea.
  2. A maualuga atu le foliga o le aitema e tasi se igoa faapena. Kiliki i luga.
  3. Ua tatalaina se faamalama fou ma le meafaigaluega meafaigaluega. O iinei e mafai ona faʻamaonia ai le lamolemole o le faʻamautu, lona saʻo, faʻataʻamilosaga, ma sili atu. I le setiina lelei o tapulaʻa, lolomi "Faʻamautu".
  4. Ole taimi ole vitio e faalagolago tonu ile taimi. O le faʻalauiloaina alualu i luma o le a faʻaalia o se pasene i se isi faʻamalama.
  5. A maeʻa ona faʻagaioia, o le alualu i luma faʻamalama o le a mou atu, ma e tatau ona e faʻamau le faʻamau "Talosaga" i le mea faamalama.
  6. O le tulaga stabilization ua aveeseina i le auala tutusa e pei o le tele o isi - tatou kiliki i luga o le ata o se faʻailoga i le pito i luga tauagavale o le laʻau faʻailo. Ina ua mavae lena, i le lisi e aliali mai, filifili le manaʻo manaʻomia ma kiliki Tapē.

O le mea lea i foliga o le faʻamautu o foliga. O loʻo ia i matou le mea mulimuli lava matou te manaʻomia e taʻu atu ai ia te oe.

Chromekey

O lenei galuega o le a aoga mo na oi latou e puʻeina ata i luga o se faʻapitoa faapitoa, le mea e taʻu o le chromakey. O le aano o le meafaigaluega e faapea o se lanu faapitoa ua aveese mai le faasee, o le tele o taimi o le mea mai tua. O le mea lea, naʻo mea autu e tumau i luga o le laupepa, ae o le talaʻaga o ia lava e mafai ona suia i seisi faʻailoga poʻo se vitio.

  1. Tatala le laupepa faʻatasi ma le lisi tutulagi. Ua taʻua lena mea - Chroma Ki.
  2. Lisi o tulaga mo lenei meafaigaluega foliga mai i le itu taumatau Muamua lava, filifili le lanu lea e te manaʻo e aveʻese mai le vitio. Ina ia faia lea mea, muamua kiliki i le eria ua faʻaalia i le ata i lalo, ona kiliki lea i le vitio i luga o le lanu o le a matou tapeina.
  3. Mo nisi faʻamatalaga auiliili, e mafai ona e faʻaitiitia pe faʻateleina tapulaʻa pei o le pisa, pito, faʻamau ma le faʻapalepale. Oe o le a mauaina sliders i ai ma nei filifiliga i le tulaga faamalama lava ia.
  4. Afai e faʻatulaga uma tapulaa, ona kiliki lea "Talosaga".

O se taunuuga, e te mauaina se vitio e aunoa ma se talaʻaga poʻo se lanu faapitoa.

Fautuaga: Afai e te faʻaaogaina se talaʻaga o le a soloia i le faʻatonutonuina i se taimi o i luma, ia mautinoa e le fetaui ma le lanu o ou mata ma lanu o ou laei. A leai, o le ae maua nofoaga uliuli mea e le tatau ona i ai.

Faaopopo meafaigaluega

E i ai foi i le komiti a le Movavi Vitio se laupepa e aofia ai tamai meafaigaluega. O le a le faapitoa le taulai atu ia i latou, ae e tatau pea ona tatou iloa e uiga i le i ai. O le laupepa lava e faʻapea.

Seʻi tatou o atu faʻasolo i mea taʻitasi, amata mai le agavale i le taumatau. O igoa uma o faʻamau mafai ona maua e ala i le siiina o le isumu faʻasino i luga o latou.

Soloia - O lenei filifiliga o loʻo faʻaalia o se aū ua faʻasolo i le itu tauagavale. E faʻatagaina oe e toe tatala le faʻasologa mulimuli ma toe foʻi i le iʻuga muamua. E faigofie tele pe a fai na e faia se mea sese pe tape nisi o elemene.

Toe fai - Ma se tulua, a ua liliu i le itu taumatau. E mafai ai ona e toe faia le faʻagaioiga mulimuli ma mea mulimuli mai.

Tapē - Faʻamau i foliga o se uʻu. E tutusa lelei ma le ki "Delete" i luga o le keyboard. Faʻatagaina oe e tape le mea ua filifilia.

Oti - O lenei filifiliga e faʻamalosia e ala i le oomiina o se ki i le ituaiga o seleulu. Filifili le kilipa e te manaʻo ai e vaeluaina. I le taimi lava lea e tasi, o le vavaeʻese o le a faia nofoaga o loʻo iai le taimi faasino i le taimi nei. O lenei meafaigaluega e aoga ia te oe pe a e manaʻo e tipi le vitio pe faʻapipiʻi se ituaiga fesuiaiga i le va o fasi.

Liliu - Afai e puʻeina lau uluaʻi kilipa i se liliuga tulaga, ona faʻamau lea o lenei ki. O taimi uma e te kiliki i luga o le ata, o le vitio o le a viliina 90 tikeri. O le mea lea, e le gata e mafai ona tuʻufaʻatasia le ata, ae e faʻatautaia lava.

Faʻaaogaina - O lenei vaega faʻataga oe e tipiina le sili atu mai lau kilipa. Faʻaaogaina foʻi pe a vaʻai toto i se nofoaga faʻapitoa. O le kiliki i luga o le aitema, e mafai ona e setiina le tulimanu o faʻasolosolo o le eria ma lona tele. Ona fetaomi lea "Talosaga".

Valivali faasaʻoga - Tagata uma ua sili ona masani ai i lenei faʻatonuga. E faʻatagaina oe ona fetuʻunaʻi le paʻepaʻe paʻepaʻe, faʻatusatusa, saturation ma isi nuʻu.

Suiga wizard - O lenei galuega faʻatagaina oe e faʻaopopo le tasi poʻo le isi fesuiaʻiga i vaega uma o le kilipa i le tasi kiliki. I lenei tulaga, e mafai ona e seti mo suiga uma i taimi eseese ma tutusa.

Leo puʻeina - Faatasi ai ma lenei meafaigaluega e mafai ona faʻaopopo lau oe lava leo puʻeina tuusaʻo i le polokalama lava ia mo le lumanaʻi faʻaaogaina. Naʻo le kiliki i luga ole ki ole leo ole faila, seti tulaga ma amata le faʻagasologa e ala ile oomi ole ki "Amata puʻeina". O le iʻuga, o le iʻuga e vave faʻaopopo i le timeline.

Fagu meatotino - O le ki o lenei mea faigaluega o loʻo tuʻuina atu i foliga o le kia. I le kiliki i luga, o le a e vaʻai i se lisi o ni tapulaa e pei playback saoasaoa, taimi o foliga faʻaalia ma le mou atu, toe faʻafoi playback, ma isi. O nei tapulaa uma e aʻafia tonu ai le faʻaali mai o vaega vaʻaia o le vitio.

Meatotino leo - O lenei faʻatulagaina e tutusa lelei ma le muamua, ae ma le faʻamamafa i luga o leo o au vitio.

Sefe le faʻaiuga

Ile uma mea, matou te mafai naʻo le talanoa pe faʻapefea ona fai sefe le faʻaolaina lelei o le ata vitio poʻo faʻaaliga. Ae e te leʻi amataina le faʻasaoina, e tatau ona e faʻatulagaina tapulaʻa talafeagai.

  1. Kiliki i luga o le penitala ata i le pito i lalo o le polokalame faamalama.
  2. I le faʻamalama e aliali mai, e mafai ona e faʻaalia ai le faʻaiuga vitio, faʻavaʻa o fua ma faʻataʻitaʻiga, faʻapea foʻi ma leo leo. I le setiina uma tulaga, kiliki Ua lelei. Afai e te le lelei i le faʻatulaga, e sili atu le aua le tago i se mea. O le tulaga faʻaletonu o le a matua talia lelei mo se iʻuga lelei.
  3. A maeʻa le faʻamalama ma tapulaa tapunia, e tatau ona e faʻamau le ki tele lanumeamata "Sefe" i le pito i lalo taumatau.
  4. Afai o loʻo e faʻaaogaina se faʻataʻitaʻiga o le polokalame, o le ae vaʻai se tutusa faʻamanatu.
  5. O lona iʻuga, o le a e vaʻai i se lapoʻa tele faʻaopopo ma isi avanoa sefe. Fuafua i le ituaiga e te filifilia, eseese faʻatulagaina ma avanoa avanoa o le a suia. I se faʻaopopoga, e mafai ona e faamaʻotiina le puʻeina tulaga lelei, le igoa o le faʻasaoina faila ma le nofoaga o le a faʻasaoina. I le uma, e tatau ona e kiliki "Amata".
  6. O le faila faʻasaoina gaioiga o le a amata. E mafai ona e siaki lona alualu i luma i se faʻapitoa faʻapitoa e aliali otometi.
  7. A maeʻa le faʻasaoina, o le ae vaʻaia se faʻamalama ma le faʻaaliga talafeagai. Kiliki Ua lelei ia maeʻa.
  8. Afai e leʻi maeʻa le ata, ma manaʻo e faaauau lenei pisinisi i le lumanaʻi, seʻi sefe le poloketi. Ina ia faia lea mea, oomi le ki ogatasi "Ctrl + S". I le faʻamalama e aliali mai, filifili le igoa faila ma le nofoaga e te manaʻo e tuʻu ai. Ile lumanaʻi, o le a lava e mafai ai ona e ki ki "Ctrl + F" ma filifili le poloketi na sefe mai le komupiuta.

I luga o lenei mea tatou tusitusiga o mai i le faʻaiuga. Sa matou taumafai e faia uma mea faavae meafaigaluega e te ono manaʻomia i le faagasologa o le fausiaina o lau lava kilipa. Manatua o lenei polokalame e ese mai ana tala faʻatusa i totonu e le o le tele tele o galuega. Afai e te manaʻomia ni sili ogaoga polokalama, ona tatau lea ona e siaki la matou faʻapitoa tusitusiga, lea e lisiina ai le sili ona agavaa filifiliga.

Faitau atili: Vitio mo le faʻapipiʻiina o polokalama

Afai pe a uma ona faitauina le tusitusiga pe i le taimi o faʻapipiʻi gaioiga oe maua fesili, ia lagona le saʻo e fesili atu ia i latou i manatu. Matou te fiafia e fesoasoani ia te oe.

Pin
Send
Share
Send