Liliu le ODS i le XLS

Pin
Send
Share
Send

O se tasi o igoa lauiloa mo le galulue ma faʻasalalauga e fetaui ma manaʻoga o tatou taimi o XLS. O le mea lea, o le galuega o le faʻaliliuina o isi pepa e sui ai, e aofia ai le ODS tatala, i le XLS ua talafeagai.

Liua Metotia

E ui lava i se aofai tele o ofisa suites, toaitiiti o latou lagolagoina le liua o le ODS i XLS. Tele o tautua i luga ole laiga e faʻaaogaina mo lenei faʻamoemoe. Peitai, o lenei tusitusiga o le a taulai atu i polokalama faʻapitoa.

Metotia 1: OpenOffice Calc

E mafai ona tatou fai mai o Calc o se tasi o na talosaga mo le ODS format e moni. O lenei polokalame e sau i le OpenOffice package.

  1. Ia amataina le polokalame. Ona tatala lea o le faila ODS
  2. Faitau atili: Faʻafefea ona tatala le ODS format.

  3. I le lisi Faila iloga le laina Vagana E pei.
  4. Ua matala le faʻasao filifiliga filifiliga faila. Alu i le faʻatonu o le mea e te manaʻo ai e sefe ai, ona faʻatonutonuina lea o le igoa faila (pe a manaʻomia) ma filifili le XLS o le galuega faʻatulagaina Le isi, kiliki "Sefe".

Kiliki Faʻaoga le tisiki faʻaogaina i le isi faasilasilaga faamalama.

Metotia 2: LibreOffice Calc

O le isi laulau matala e mafai ona sui ai ODS i XLS o le Calc, o se vaega o le LibreOffice package.

  1. Faaoso le app. Ona e tatau ona tatala le faila ODS.
  2. I le liua kiliki faasologa i luga o faamau Faila ma le Vagana E pei.
  3. I le faʻamalama e matala, muamua e tatau ona e alu i le faila o loʻo e manaʻo ai e sefe le faʻaiuga. Ina ua mavae lena, ulufale i totonu le igoa o le mea ma filifili le ituaiga o XLS. Kiliki i luga "Sefe".

Tulei “Faaaoga le Microsoft Excel 97-2003 faatulagaga”.

Metotia 3: Excel

Excel o le pito sili ona aoga le faʻasalalauga pepa. E mafai ona faaliliuina ODS i XLS, ma le isi itu.

  1. A maeʻa, tatala le laulau na mafua ai.
  2. Faitau atili: Faʻafefea ona tatala le ODS format i Excel

  3. A o iai i Excel, muamua kiliki i luga Failama faasolo ai Vagana E pei. I le laupepa e matala, filifili "O lenei komepiuta" ma le "Foliga i le taimi nei". Ina ia sefe i se isi faila, kiliki i luga "Vaʻaiga lautele" ma filifili le faʻasino manaʻomia.
  4. Ua amata le faamalama Explorer. I totonu e te manaʻomia le filifiliina o le faila e sefe, ulu atu i le faila igoa ma filifili le XLS format. Ona kiliki ai lea "Sefe".
  5. O lenei e faamaea ai le liua faagasologa.

    Le faʻaaogaina o le Windows Explorer, e mafai ona e vaʻai i le liua iʻuga.

    O le itu le lelei o lenei metotia, o le apalai o loʻo tuʻuina atu o se vaega o le MS Office package mo le totogi saofaga. Ona o le mea moni o le mea mulimuli e iai ni polokalama, o lona tau e fai si maualuga.

E pei ona faʻaalia e le toe iloiloga, e naʻo le lua polokalame saoloto e mafai ona faʻaliliu ODS i le XLS. I le taimi lava e tasi, o le laititi o numera o tagata liliu mai e fesoʻotaʻi ma nisi laisene faʻatapulaʻa o le XLS format.

Pin
Send
Share
Send