Le fuafuaina o le averesi taua i Microsoft Excel

Pin
Send
Share
Send

I le faʻagasologa o le tele o faʻatusatusaga ma galulue ma faʻamaumauga, e masani ona manaʻomia e fuafua a latou tau averesi. E faʻatatauina e ala i le faʻaopopoina o numera ma vaeluaina le aofaʻi atoa e o latou numera. Sei o tatou sailia pe faʻafefea ona e fuafuaina le averesi o tau o se seti o fuainumera faʻaaogaina Microsoft Excel i auala eseese.

Auala masani e fuafua

O le faigofie ma sili ona lauiloa auala e maua ai le numera numera o se seti o numera o le faʻaaoga lea o le faʻamau faʻapitoa i luga o le Microsoft Excel lipine. Filifili le tele o numera o loʻo i totonu o se koluma po o se laina o se pepa. O i ai i le "Fale" tab, kiliki i le "AutoSum" faʻamau, lea e tu i luga o le lipine i totonu o le "Faʻatonutonuina" poloka meafaigaluega. Mai le lisi paʻu i lalo, filifili "Tulaga".

Ina ua uma na, faʻaaogaina le gaioiga "AVERAGE", o le fuafuaina. Ole numera numera o lenei seti o numera o loʻo faʻaalia i le sela i lalo o le koluma filifilia, pe i le itu taumatau o le laina filifilia.

O lenei metotia e lelei mo le faigofie ma le faigofie. Ae, foi e tele lava ona faaletonu. I le faʻaaogaina o lenei metotia, e mafai ona e fuafua le averesi o tau o na numera e tu i se laina i le tasi koluma, pe i le laina. Ae, ma se faʻasologa o sela, poʻo le faʻasalalauina o sela i luga o se pepa, e le mafai ona e galue ma lenei metotia.

Mo se faʻataʻitaʻiga, afai e filifilia ni koluma se lua, ma o le numera numera ua fuafua i le faiga faʻamatalaina i luga, ona tali lea o le a tuʻuina atu mo koluma taʻitasi taʻitasi, ae le mo le ato atoa o sela.

Fuafuaina o le Function Wizard

Mo mataupu pe ae manaʻomia le fuaina o numera numera o se laina o sela, pe faʻaesea sela, e mafai ona e faʻaaogaina le Function Wizard. Na ia faaaogaina le tutusa "AVERAGE" galuega, tatou te iloa mai le muamua faʻatulagaina metotia, ae na te faia i se auala teisi ese.

Tatou kiliki i le sela tatou te manaʻo i le iʻuga o le fuafuaina o le averesi o tau e faʻaalia. Kiliki i le "Insert Function" button, o loʻo tu i le itu tauagavale o le formula bar. Pe, tatou te lolomiina i luga o le keyboard se tuʻufaʻatasiga o Shift + F3.

E amata le wizard galuega. I le lisi o galuega ua faʻaalia, vaʻai mo "AVERAGE". Filifili i ai, ma kiliki i le "OK" faʻamau.

O le faʻamalama faʻamalama o lenei gaioiga e tatalaina. O finauga ile galuega o loʻo tusia i Numera fanua. Nei mafai ona avea ma numera masani pe o tuatusi o sela o loʻo iai nei numera. Afai e le talafeagai mo oe le ulufale atu i tuatusi o sela lima le lima, ona tatau lea ona e kiliki i le ki o loʻo i le itu taumatau o faʻamatalaga ulufale fanua.

Ina ua mavae lena, o le galuega faʻamasinoga faʻamalama o le a faʻaititia, ma e mafai ona e filifilia le kulupu o sela i luga o le laupepa e te faia mo le faʻatulagaina. Ma, toe kiliki i luga o le faamau i le itu tauagavale o le faamaumauga ulufale fanua e toe foi i le galuega finauga faamalama.

Afai e te manaʻo e fuafua le numera numera i le va o fuainumera o loʻo i vaega eseese o sela, ona fai lea o gaioiga tutusa na taʻua i luga, fai i le "Numera 2" fanua. Ma faapena ai lava seia filifilia vaega taua uma o sela.

Ina ua mavae lena, kiliki i le "Lelei" faamau.

O le iʻuga o le fuafuaina o le numera numera o le a faʻailoaina i totonu o le sela na e filifilia ae e te leʻi amataina le Function Wizard.

Fomu Bar

E i ai le auala lona tolu e faʻatautaia ai le AVERAGE galuega. Ina ia faia lenei mea, alu i le "Faiga" tab. Filifili le sela e faʻaalia ai le iʻuga. Ina ua mavae lena, i le "Function Library" vaega meafaigaluega i luga o le lipine, kiliki i le "Isi Galuega" faamau. O se lisi e aliali mai lea e te manaʻomia e alu ai faʻasolo i le aitema "Statistics" ma le "AVERAGE".

Ona, o le tutusa lava faʻamalama o finauga faʻalauiloaina e faʻalautele e pei o le taimi e faʻaaogaina ai le Function Wizard, o le galuega lea tatou te faʻamatalaina auiliili i luga.

O isi gaioiga e tutusa lelei.

Tusi lesona ulufale ulufale

Ae aua, aua neʻi galo e mafai lava ona e ulufale i le "AVERAGE" galuega faʻatino pe a e manaʻo. O le ai ai le faʻataʻitaʻiga nei: "= AVERAGE (cell_range_address (numera); cell_range_address (numera)).

O le mea moni, e le faigofie le auala lea i lugā muamua, ma e manaʻomia ni fomu faapitoa e teuina i le mafaufau o le tagata faʻaaoga, ae e sili atu ona fetuʻunaʻi.

Faatatauina o le averesi aoga mo le tulaga

I le faʻaopopoina o le masani fuafuaina o le averesi tau, e mafai ona fuafua le averesi o tau mo le tulaga. I lenei tulaga, naʻo numera mai le vaega filifilia e fetaui ma se tulaga patino o le a amanaia. Mo se faʻataʻitaʻiga, pe a fai o numera nei e sili pe laititi atu nai lo se tau faʻapitoa.

Mo nei faʻamoemoe, ua faʻaogaina le aoga "AVERAGE". E pei o le "AVERAGE" galuega, e mafai ona faʻasalalauina e ala i le Function Wizard, mai le faʻavae fula, poʻo le ulufale atu i totonu o le sela i le lima. Ina ua uma ona tatalaina le faʻamalama faʻamalama matala, e tatau ona e ulufale i lona tapulaa. I totonu o le "Range" fanua, ulufale atu i le laina o sela o latou taua taua o le a aofia ai i le fuafuaina o le numera numera. Matou te faia lea i le auala tutusa ma le AVERAGE galuega.

Ma o iinei, i le fanua "Tulaga" e tatau ona tatou faʻailoaina se taua taua, numera sili atu pe itiiti mai o le a auai i le fuafuaina. E mafai lenei faia i le faʻatusatusaga o faʻailoga Mo se faʻataʻitaʻiga, na matou puʻeina le faʻamatalaga "> = 15000". O lona uiga, naʻo sela o le laina lea o loʻo iai numera e sili atu pe tutusa o loʻo i le 15000 o le a avea mo le faʻatulagaina .. Afai e manaʻomia, ae le o le numera faʻapitoa, iinei e mafai ona e faamaʻoti mai le tuatusi o le sela o loʻo iai le numera talafeagai.

E le filifili le fanua Averaging Range. Ulufale faamatalaga i totonu o se mea na o le taimi o le faʻaaogaina o sela ma tusitusiga mataupu.

A ulufale uma faʻamatalaga uma, kiliki i le "OK" faʻamau.

Ina ua mavae lena, o le iʻuga o le fuafuaina o le numera numera o le ituaiga filifilia ua faʻaalia i se muai filifilia sela, seʻi vagana ai sela e le o tulaga o faʻamaumauga tulaga.

E pei ona e vaʻaia, i le Microsoft Excel, e i ai le tele o meafaigaluega e mafai ona e fuaina le averesi o tau o le filifilia faʻasologa o fuainumera. E le gata i lea, e i ai le faʻataʻitaʻiga e otometi ona filifilia fuainumera mai le laina e le o ausia le faʻavae faʻatulagaina e le tagata faʻaaogaina muamua. Ole mea lea e faʻafaigofie ai komepiuta i Microsoft Excel e sili atu le faigofie mo tagata faʻaaogaina.

Pin
Send
Share
Send