Tatala faila TMP

Pin
Send
Share
Send

TMP (le tumau) o ni faila le tumau e faia atoa ituaiga eseese o polokalame: tusitusiga ma laulau gaioiga, browser, faagaoioia faiga, ma isi. I le tele o taimi, o nei mea faitino e otometi ona tape pe a uma ona sefe le galuega maua ma tapuni le talosaga. O se faʻateʻuga o le browser cache (ua faʻamamaina o loʻo faʻapipiʻiina le voluma faʻapipiʻi), faʻapea foi ma faila na totoe ona o le faʻamutaina le faʻamutaina o polokalame.

Faʻafefea ona tatala le TMP?

Faila ma le .tmp faʻaopoopoina o loʻo tatalaina i totonu o le polokalama na faia ai. E te le iloa tonu le mea lea seʻi o e taumafai e tatalaina le mea, ae mafai ona e faʻapipiʻiina le manaʻoga faʻatatau mo nisi faʻailoga faʻaopoopo: le igoa o le faila, o le faila o loʻo iai.

Metotia 1: matamata pepa

A e galue i le Word polokalame, o lenei talosaga e ala i le leiloa pe a uma le tele o taimi sefe se laupepa kopi o le pepa aloaia ma le faʻaopopoga TMP. A maeʻa le galuega i le tusi talosaga, o le mea le tumau lea e otometi ona tape. Ae, a sese le galuega (mo se faʻataʻitaʻiga, o le eletise eletise), ona tumau lea o le faila le tumau. I ai, e mafai ona e toe faʻafoʻi le pepa.

Sii mai le Microsoft Word

  1. I le tulaga masani, WordPress TMP o loʻo i totonu o le faila tutusa ma le faʻasaoina mulimuli mai faʻamaumauga o loʻo fesoʻotaʻi atu i ai. Afai e te masalosalo o se mea ma le TMP faʻaopoopoga o se oloa a Microsoft Word, ona mafai lea ona e tatalaina faʻaogaina le faʻaogaina o mea nei. Faalua-kiliki i luga o le igoa ma le ki isumu tauagavale.
  2. O le a tatalaina se pusa faʻatalanoaga lea e fai mai ai e leai se fesoʻotaʻiga faʻatulagaina ma lenei faʻatulagaina, ma o lea e te manaʻomia le sailia o le fetusiaiga i luga o le Initaneti pe faʻailo oe lava ia mai le lisi o talosaga faʻapipiʻi. Filifili se filifiliga "Filifilia o se polokalame mai le lisi o mea faʻapipiʻi polokalama". Kiliki "Ua lelei".
  3. E tatalaina le faʻamalama filifiliga o le polokalama. I lona ogatotonu vaega, i le lisi polokalama, vaʻai mo le igoa "Upu Microsoft". A maua, faailoga ia. Le isi, uncheck le aitema "Faʻaaoga le polokalame filifilia mo faila uma o lenei ituaiga". Lenei e mafua mai i le mea moni e le o mea uma TMP mea o se 'oloa o le gaioiga a Word. Ma o lea, i mataupu taitasi, le filifiliga e filifili se talosaga e tatau ona faia eseese. A maeʻa tapenaga, kiliki "Ua lelei".
  4. Afai o le TMP e moni lava o le Word product, e foliga mai e tatau ona tatala i lenei polokalama. E ui lava, e masani ona tutupu pe a faʻaleagaina lenei mea ma e le mafai ona amataina. Afai o le faʻalauiloaina o le mea o loʻo manuia pea, e mafai ona e vaʻaia.
  5. Ina ua uma lena, o le filifiliga e faia pe o le tape atoa o le mea ina ia aua nei aveina disk avanoa i luga o le komupiuta, pe sefeina i se tasi o le Word ituaiga. I le tulaga mulimuli, alu i le laupepa Faila.
  6. Le isi kiliki Vagana E pei.
  7. Amata le faʻamalama mo le teuina o le pepa. Alu i le faʻatonu o loʻo e manaʻo ai e teu. I le fanua "Igoa o le faila" e mafai ona suia lona igoa pe afai o le tasi lea ua avanoa e le lava faamatalaga. I le fanua Ituaiga faila ia mautinoa e faʻatatau agavaʻa fetaui ma le DOC poʻo le DOCX faʻalautele. A uma ona e fautuaina ia fautuaga, kiliki Sefe.
  8. O le pepa o le a sefe i le filifiliga filifilia.

Ae e mafai ona tupu se tulaga o le mea e tupu i le polokalame filifilia pupuni e te le maua le Microsoft Word. I lenei tulaga, alu e pei ona taua i lalo.

  1. Kiliki i luga "Iloilo ...".
  2. Ua matala matala Avetaavale i le faʻatonu o le disk lea o loʻo tuʻuina polokalame. Alu i le faila "Ofisa Microsoft".
  3. I le isi faamalama, alu i le faatonu e iai le upu "Ofisa". I se faʻaopopoga, o le igoa o le a aofia ai le numera numera o le ofisa suite na faʻatuina i le komepiuta.
  4. Le isi, suʻe ma filifili le mea ma le igoa "WINWORD"ma kiliki "Tatala".
  5. O lenei i le polokalame filifilia polokalame teteʻe le igoa "Upu Microsoft" aliaʻe tusa lava pe leʻi o iina. Matou te faia uma isi gaioiga e tusa ai ma le faʻavasegaina o loʻo faamatala mai i le faʻasologa muamua o le tatalaina o le TMP i le Word.

E mafai ona tatala TMP e ala ile Word interface. O lenei e masani ona manaʻomia ni togafiti a le mea e tupu aʻo leʻi tatalaina i le polokalama. Lenei ua mafua ona o le mea moni i le tele o tulaga, WordPress TMPs o natia faila ma o lea, i le masani ai, latou na o le a le aliali mai i le tatalaina faʻamalama.

  1. Tatala i totonu Tagata suʻesuʻe le faʻasino o fea e tu ai le mea la e te manaʻo e faʻatautaia i totonu ole Word. Kiliki i luga le tusifaitau. "Auauna" I le lisi. Mai le lisi, filifili "Filifiliga Filifiliga ...".
  2. I le faʻamalama, see atu i le vaega "Vaʻai". Tuu le ki i le poloka "Mea lilo ma faila" latalata aoga "Faʻaali faila natia, tuʻufaʻatasi ma taʻavale" i le pito i lalo o le lisi. Lē siaki le filifiliga "Nana mea puipuia faila faila".
  3. O le faʻamalama e aliali mai e lapatai mai e uiga i iʻuga o lenei gaioiga. Kiliki Ioe.
  4. Mo le faʻaogaina o suiga, kiliki "Ua lelei" i le faila filifiliga filifiliga faamalama.
  5. Ua faʻaalia nei i le Explorer, le mea lilo o loʻo e sailia. Taumatau-kiliki i luga ma filifili Meatotino.
  6. I le meatotino faamalama, alu i le lau "Lautele". Lē siaki le filifiliga Natia ma kiliki "Ua lelei". A maeʻa, pe a e manaʻo ai, e mafai ona e toe foʻi mai i le faila tulaga faʻamalama ma seti le muamua seti iina, o lona uiga, ia mautinoa e le faʻaalia mea lilo.
  7. Faaoso le Microsoft Word. Alu i le tab Faila.
  8. A maeʻa, kiliki i luga "Tatala" i le itu tauagavale o le faamalama.
  9. O le pepa tatala matala na tatalaina. Alu i le faʻasinomaga o loʻo i ai le faila le tumau, filifili ma kiliki "Tatala".
  10. TMP o le a faalauiloa i Word. I le lumanaʻi, a manaʻomia, e mafai ona sefe i se tūlaga faʻatulagaina e tusa ma le faʻasologa o le faʻasino lea na faʻaalia muamua.

Mausali i le algorithm faʻamatala i luga, i Microsoft Excel oe mafai tatala TMPs na faia i Excel. Ina ia faia lenei mea, e tatau ona e faʻaogaina e tutusa lelei gaioiga ia i latou na faʻaaogaina e faʻatino ai se gaioiga tutusa i Word.

Metotia 2: browser cache

I se faʻaopopoga, pei ona taʻua i luga, o nisi tagata suʻesuʻe e teuina ni tusitusiga i totonu o la latou sapalai, ae maise ata ma ata, i le TMP. E le gata i lea, o nei mea e mafai ona tatalaina e le gata i le browser lava ia, ae faapea foi i totonu o le polokalame e galue ma lenei anotusi. Mo se faʻataʻitaʻiga, afai o le suʻesuʻe na teuina i lana cache se ata faʻatasi ma le TMP faʻalautele, ona mafai foi lea ona vaʻai i le faʻaaogaina o le tele o ata vaʻaia. Sei o tatou vaʻai pe faʻafefea ona tatalaina se TMP mea mai le browser cache faaaogaina Opera o se faʻataʻitaʻiga.

Sii mai Opera mo le leai

  1. Tatala Opera Web Browser. Ina ia saili le mea o loo iai lana cache, kiliki "Meaai"ma i luga ole lisi - "E uiga i le polokalame".
  2. O se itulau matala ma faʻamatalaga autu e uiga i le tagata suʻesuʻe ma nofoaga o loʻo teuina ai ana faʻamaumauga. I le poloka "Auala" i le laina Cache faʻalauiloa le tuatusi tuuina atu, taumatau kiliki i le filifiliga ma filifili mai le anotusi lisi Kopi. Pe faʻaaoga se tuʻufaʻatasiga Ctrl + C.
  3. Alu i le tuatusi pa o le browser, taumatau kiliki i le anotusi menu, filifili Paʻi ma alu pe faʻaaoga Ctrl + Sifi + V.
  4. O se suiga o le a faia i le faʻatonuga o loʻo i ai le cache i le Opera Ofisa. Alu i se tasi o paʻu faila e suʻe le mea TMP mea. Afai e te le mauaina mea faʻapena i totonu o le tasi o folau, alu i le isi.
  5. Afai o se mea e iai le faʻaopopoga TMP e maua i se tasi o le 'aufaʻi, tauagavale-kiliki i luga.
  6. O le faila o le a matala i totonu ole laiga faʻamalama.

E pei ona uma ona faʻailoa atu, e mafai ona faʻalauiloa le polokalama puʻupuʻu, pe a fai o se ata, e faʻaaogaina polokalama e vaʻaia ai ata. Sei o tatou vaʻai pe faʻafefea ona faia i le XnView.

  1. Faaoso XnView. Kiliki faasologa Faila ma le "Tatala ...".
  2. I le faʻamalama matala, alu i le cache faʻatonu o loʻo teuina TMP. A uma ona filifilia le mea lea, oʻomi le "Tatala".
  3. O se faila le tumau e fai ma sui o se ata ua tatalaina i XnView.

Metotia 3: matamata le tulafono

E tusa lava poʻo le fea polokalama o loʻo faia le mea a le TMP, o lona numera faʻataʻamilomilo e mafai ona vaʻaia masani e faʻaaogaina le lautele polokalama mo le vaʻaia o faila o ituaiga eseese. Mafaufau i lenei foliga ma le faʻataʻitaʻiga o Faila Maimoaga.

Sii maia le File Viewer

  1. A maeʻa ona amata le File Viewer, kiliki "Faila". Mai le lisi, filifili "Tatala ..." pe faʻaaoga Ctrl + O.
  2. I le faʻamalama e matala, alu i le faʻatonu o loʻo i ai le faila le tumau. Filifiliina, oomi "Tatala".
  3. Ma le isi, talu ai o mea i totonu o le faila e le o iloa e le polokalama, ua fautuaina e vaʻaia pe o se tusitusiga poʻo se numera hexadecimal. Ina ia mafai ona maimoaina le tulafono, kiliki "Vaʻai e pei o Hex".
  4. E matala se faʻamalama ma le numera Hexadecimal Hex-code o le mea a le TMP.

TMP mafai ona faʻalauiloa i le File Viewer e ala i le toso mai Avetaavale i totonu o le faʻamalama talosaga. Ina ia faia lea mea, maka le mea faitino, faʻapipiʻi le agavale tauagavale agavale ma toso ma lafo.

A uma lena, o le faʻamalama mo le filifilia o le view mode, e uiga i le mea sa i ai se talanoaga i luga, o le a faalauiloa. E tatau ona faʻatino ni gaioiga faʻapena.

E pei ona e vaʻai, a e manaʻomia e tatalaina se mea e iai ma le faʻalauteleina o le TMP, o le galuega autu e fuafuaina poʻo le a le ituaiga polokalama na faia. Ma a maeʻa ona manaʻomia lea e faʻatautaia ai taualumaga mo le tatalaina o se mea e faʻaaogaina ai lenei polokalama. I se faʻaopopoga, o loʻo mafai foi ona vaʻai i le faʻaaogaina o le lautele o talosaga mo le maimoaina o faila.

Pin
Send
Share
Send