Link Fesootai ile Microsoft Excel

Pin
Send
Share
Send

O fesoʻotaʻiga o se tasi o meafaigaluega autu pe a galue i Microsoft Excel. O i latou o se tuʻufaʻatasiga o fuainumera o loʻo faʻaogaina i le polokalame. O nisi o latou e tautua e sui i isi tusitusiga pe o ni punaoa foi i luga ole Initaneti. Sei o tatou sailia pe faʻafefea ona fausia ni ituaiga eseese o faʻasino faʻaalia i Excel.

Fausia ituaiga eseese o soʻotaga

E tatau ona maitauina i taimi uma e mafai ona vaevaeina faʻamatalaga uma e vaevaeina i ni vaega tetele se lua: o loʻo faʻamoemoeina mo le fuafuaina e avea o se vaega o fua faʻavae, galuega, isi mea faigaluega, ma mea na faʻaaogaina e alu i le mea faʻapitoa. O le mea mulimuli e masani foʻi ona taʻua o hyperlinks. I se faʻaopopoga, soʻotaga (fesoʻotaʻiga) ua vaevaeina i totonu ma fafo. Lotoifale o loʻo faʻasino upu i totonu o se tusi. Tele taimi e faʻaaogaina ai mo faʻatusatusaga, o se vaega o se faʻavae poʻo se faʻamoemoega faʻasino atu, faʻasino atu i se mea faʻapitoa o loʻo aofia ai faʻamaumauga. I le vaega lava lea e tasi e mafai ona faʻasino atu ia i latou e faʻasino i se nofoaga i se isi laupepa o le pepa. Uma i latou, fuafua i latou meatotino, vaevaeina i aiga patino ma faʻamaoni.

Uiga mai fafo faasino atu i se mea i fafo atu o le tusi nei. E mafai ona avea ma seisi tusi o le Excel poʻo se mea o iai, o se pepa e ese ai le faʻatulagaina, e oʻo foʻi i le upega tafailagi i luga o le Initaneti.

O le ituaiga foafoaga e te manaʻo e fausia e faʻalagolago i le ituaiga mana e te manaʻo e fausia. Tatou nonofo i auala eseese i sili auiliiliga.

Metotia 1: faia soʻotaga i fuainumera i totonu o le tasi laupepa

Muamua lava, o le a tatou vaʻavaʻai i le faʻafefea ona faia ni fesoʻotaʻiga filifiliga mo Excel formula, galuega, ma isi Excel mea fuafua mea faigaluega i totonu o le tasi laupepa tusi. A uma mea uma, latou e masani ona faʻaaogaina masani.

O le faigofie faʻasino faʻaaliga foliga mai i lenei:

= A1

A manaomia le uiga o se faamatalaga o se uiga "=". Naʻo le taimi e te faʻapipiʻi ai lenei faʻailoga i totonu o le sela ao le i faʻaalia, o le a lagona ai o le faasino atu. Le uiga taua o le igoa foi o le koluma (i lenei mataupu A) ma le numera numera (i le mataupu lea 1).

Folafolaga "= A1" fai mai o le elemene i totonu o loʻo faʻapipiʻiina, faʻamaumauga mai le mea ma mea faʻamaopoopo toso A1.

Afai tatou te suia le faʻaaliga i totonu o le sela o le mea ua faʻaalia ai le faʻataʻitaʻiga, o se faʻataʻitaʻiga, "= B5", ona faʻatauaina lea mai le mea i le mea o iai faʻaletonu E5.

Faʻaaogaina sootaga e mafai foi ona e faʻatautaia ai aʻoaʻoga matematika. Mo se faʻataʻitaʻiga, tusi le faʻaupuga nei:

= A1 + B5

Kiliki le ki Ulufale. O lenei, i le elemene lea o loo i ai lenei faʻaaliga, o le aotelega o mea taua na tuʻuina i mea faitino ma faʻamaopoopo A1 ma le E5.

I le tutusa mataupu faavae vaevaega, faʻateleina, toesea ma soʻo seisi matematika gaioiga o loʻo faia.

I le tusiina o se isi soʻotaga pe o se vaega o se fuʻa, e le manaʻomia e tulia mai le keyboard. Naʻo le faʻatusa "=", ma tauagavale-kiliki i luga o le mea faitino e te manaʻo e faʻasino i ai. O lona tuatusi o le a faʻaalia i totonu o le mea faitino o loʻo tuu ai le faʻailoga. tutusa.

Ae e tatau ona maitauina o le faamaopoopo sitaili A1 a le naʻo le tasi e mafai ona faʻaoga i formulaula. I Excel, o se sitaili e galue R1C1, i lea, e le pei o le faʻaaliga muamua, o faʻamaopoopo ua faʻaalia e le o mataʻitusi ma fuainumera, ae na o numera.

Folafolaga R1C1 tutusa A1, ma R5C2 - E5. O lona uiga, i lenei tulaga, faʻafeagai ma le sitaili A1, i le tulaga muamua o fesoʻotaʻiga o le laina, ma le koluma i le lona lua.

E taufai tutusa uma sitaili i le Excel, ae o le tulaga o le faʻamaopoopo fua o A1. Ia fesuiaʻi e vaʻai R1C1 manaʻomia i Excel filifiliga i lalo Fuafuaga siaki le pusa i autafa "R1C1 Link Faiga".

A maeʻa lena, o numera e aliali mai i luga o le laina faʻafesoʻotaʻi itu ae le o tusi, ma o faʻaupuga i le fuainumera pa o le a faia le pepa R1C1. I se faʻaopopoga, faʻaupuga tusia e le o le ulufale atu i faʻafesoʻotaʻi lima, ae o le kiliki i luga o le mea talafeagai, o le a faʻaalia i foliga o se module e faʻatatau i le sela na latou faʻapipiʻiina. I le ata i lalo, ole fua lea

= R [2] C [-1]

Afai e te tusia faʻamatalaga le lima tusi, ona faʻaaoga lea o le masani masani R1C1.

I le tulaga muamua, o se aiga ituaiga (= R [2] C [-1]), ma lona lua (= R1C1) - saʻo. O fesoʻotaʻiga atoatoa e faasino i se mea faʻapitoa, ma fesoʻotaʻiga - i le tulaga o le elemene, faʻatatau i le sela.

Afai e te toe foʻi i le sitaili masani, ona faʻaaoga lea o fesoʻotaʻiga masani A1, ma atoatoa $ A $ 1. I le tulaga masani, o soʻo se fesoʻotaʻiga na faia i le Excel e fesoʻotaʻi. E faʻaalia lea i le mea moni e faapea, pe a kopi faʻaaoga le faʻailoga faʻatumu, o le taua i totonu suia e faʻatatau i le gaioiga.

  1. Ina ia vaʻai i foliga o le faʻataʻitaʻi, matou te faasino ile sela A1. Faatu le faʻailoga i soʻo se mea avanoa "=" ma kiliki i luga o le mea faʻatasi ma faʻamaopoopo A1. A maeʻa ona faʻaalia le tuatusi o se vaega o le fua, kiliki i le ki Ulufale.
  2. Faʻasolo le faʻataʻavale i le pito i lalo taumatau o le mea lea o loʻo faʻaalia ai le iuga o le gaosiga o le faʻasologa. O le faʻatautio suia i se faʻailoga faʻatumu. Uu i le itu tauagavale isumu ma toso le faʻailoga e tutusa i le laina ma le faʻamatalaga e te manaʻo e kopi.
  3. Ina ua maeʻa le kopiina, matou vaʻaia o mea taua i isi vaega o le laina e ese mai le tasi i le muamua (kopi) elemene. Afai e te filifilia soʻo se sela na matou kopiina ai faʻamaumauga, ona i ai lea i le faʻasologa fula e mafai ona e vaʻai ua suia le soʻotaga e faʻatatau i le gaioiga. O le faʻailoga lea o lona faʻatatau i ai.

O le relativity meatotino o nisi taimi fesoasoani tele pe a galue ai i formula ma laulau, ae i nisi tulaga e tatau ona e kopi le tonu fua faatatau e aunoa ma ni suiga. Ina ia faia lea, o le soʻotaga e tatau ona liua atoatoa.

  1. Mo le faʻatinoina o le liua, ua lava e tuʻu ai le tālā o le tālā i tafatafa o laina faʻalilo ma faʻataʻitaʻi ($).
  2. A maeʻa ona matou faʻaaoga le faʻailoga faʻatumu, ona matou vaʻai atu lea o le taua i totonu o isi sela pe a kopiina o loʻo faʻaali tutusa lava pei o le muamua. I se faʻaopopoga, pe a e faʻapipiʻi i luga o soʻo se mea mai le laina i lalo i le faʻamatalaina pa, o le a e maitauina o soʻotaga tumau pea e le suia.

I le faʻaopopo atu i le faʻamaoni ma faʻatatau, e iai foʻi le tuʻufaʻatasia o soʻotaga. I latou, o le tala faʻailoga faʻailoga e naʻo le kolisi faʻamaopoopo (faʻataʻitaʻiga: $ A1),

poʻo na o tuʻufaʻatasiga o le manoa (faʻataʻitaʻiga: O le $ 1).

Ole tala ole tala e mafai ona ulufale i le lima pe a kiliki i luga o le faatusa talafeagai ile keyboard ($) O le a faʻamamaina pe a fai i le Igilisi keyboard folau i le ogalaau kiliki i le ki "4".

Ae e i ai se sili atu auala talafeagai e faʻaopopo ai le faʻailoaina mai le amio. E te manaʻomia le filifili o le faʻamatalaga faʻaupuga ma fetaomi le ki U4. A maeʻa lena, o le tala faʻaali o le a aliali faʻatasi i luga o laina uumi ma faʻataʻatitia. Ina ua uma kiliki i luga U4 le sootaga ua liua i fefiloi: le tala tala o le a tumau na o le faamaopoopoina o le laina, ma i le faamaopoopo o le koluma le a mou atu. Toe tasi kiliki U4 o le a tau atu i le faʻafitauli ese: o le tala faʻaali o loʻo aliali mai i faʻaletonu o pou, ae na mou atu i le faamaopoopo o laina. Le isi, pe a kiliki U4 O le fesoʻotaʻiga e liua i se tau e aunoa ma ni faʻaaliga. O le isi nusipepa na liua i totonu o se mea sao. Ma i totonu o se fou lio.

I Excel, e mafai ona e faʻasino atu e le gata i se sela faʻapitoa, ae faʻapena foʻi i le lautele atu. O le tuatusi o le laina e pei o faʻamaopoopo o lona pito i luga agavale ma lalo taumatau elemene, vavaeina e se kolone (:) Mo se faʻataʻitaʻiga, o le laina o loʻo faʻamamafa i le ata o loʻo i lalo o loʻo i ai faʻalavelave A1: C5.

E tusa ai, o le sootaga i lenei faʻasologa o le a foliga mai:

= A1: C5

Lesona: Mautinoa ma fesoʻotaʻiga fesoʻotaʻiga i le Microsoft Excel

Metotia 2: faia soʻotaga i fuainumera i isi laupepa ma tusi

I luma atu o lenei mea, matou mafaufauina gaioiga i totonu o le tasi le pepa. Sei o tatou vaʻai pe faʻafefea ona faatatau i se nofoaga i se isi laupepa pe o se tusi. I le tulaga mulimuli, o lenei o le a le o se sootaga i totonu, ae o se fesoʻotaʻiga i fafo.

O mataupu o le foafoaga e tutusa lelei ma pei ona tatou iloiloina i luga ma gaioiga i luga o le tasi laupepa. Naʻo le tulaga lava lea e tatau ona faʻaalia faʻaopopo le tuatusi o le laupepa poʻo le tusi pe o fea e i ai le sela poʻo le laina e te manaʻo ai.

Ina ia faʻasino i le taua i luga o se isi laupepa, oe manaʻomia i le va o le faʻailoga "=" ma sela o loʻo faʻailoaina mai e faʻaalia lona igoa, ona faʻatulaga lea o le faʻailoga ofo.

Ma le sootaga i le sela luga Pepa 2 ma faamaopoopo E4 o le a foliga faʻapena:

= Pepa2! E4

O le faʻaaliga e mafai ona faʻatonutonuina i se lima mai le keyboard, ae sili sili atu ona faigofie ona faʻasolosolo e pei ona taua.

  1. Faatulaga le faailoga "=" i le elemene o le a i ai le faasino upu. A maeʻa, faʻaaoga le auala 'alo i luga atu o le tulaga pa, alu i le pepa e iai le mea e te manaʻo e faʻafesoʻotaʻi.
  2. A maeʻa le suiga, filifili le mea na tuuina atu (sela poʻo le laina) ma kiliki i le ki Ulufale.
  3. Ina ua mavae lena, o le ai ai otometi le toe foi mai i le pepa muamua, ae o le soʻotaga tatou te manaʻomia o le a fausia.

Sei o tatou mafaufau pe faapefea ona faʻasino i se elemene o loʻo i se isi tusi. Muamua lava, e tatau ona e iloa o mataupu faʻavae o le faʻagaioiga o galuega eseese Excel ma mea faigaluega ma isi tusi e ese. O nisi o latou e galulue ma isi faila Excel, tusa lava pe o latou tapunia, aʻo isi e manaʻomia le tatalaina o nei faila mo fegalegaleaiga.

I le fesoʻotaʻi ma nei foliga, o le ituaiga o fesoʻotaʻiga i isi tusi e ese foʻi. Afai e te faʻaofi i se meafaigaluega e aoga faʻapitoa lava i le faʻafoeina o faila, ona i lea o lenei tulaga, e mafai ona e faʻailoaina manino le igoa o le tusi lea e te faasino atu. Afai o loʻo e manaʻo e galue ma se faila e te le tatalaina, ona e tatau lea ona faʻasino atoa le ala i lea mea. Afai e te le iloa i le auala e te galue ai ma le faila pe e te le o mautinoa pe faʻapefea ona mafai e se mea faigaluega faapitoa ona galue i ai, o lona uiga i lea tulaga e sili atu le faamaoti o le ala atoa. E mautinoa lava o le a le soʻona sili.

Afai e tatau ona e faasino i se mea ma se tuatusi I9luga o Pepa 2 i le tamoe tusi tusi valaauina "Excel.xlsx", ona e tatau lea ona tusia le faaupuga lea i le pepa elemene, lea o le a faʻaalia le taua:

= [excel.xlsx] Pepa2! C9

Afai e te fuafua e galulue ma se faʻaputuga tusitusiga, ona, faatasi ai ma isi mea, oe manaʻomia e taʻu mai le ala o lona nofoaga. Mo se faʻataʻitaʻiga:

= 'D: Faila fou [excel.xlsx] Pepa2'! C9

E pei ona i ai i le tulaga o le faia o se faʻaoga o se faʻamatalaga i se isi laupepa, pe a faia se soʻotaga i se elemene o le isi tusi, e mafai ona e ulufale mai i totonu e le tagata lava ia pe filifili i ai i le filifilia o le sela pe faʻavasega i se isi faila.

  1. Na matou tuʻuina se faʻailoga "=" i totonu o le sela e
  2. Ona tatou tatalaina lea o le tusi o loʻo manaʻomia ona faʻasino, pe a le o amataina. Kiliki i luga o lana pepa ile nofoaga e te manaʻo ai. A uma lena, kiliki i luga Ulufale.
  3. Lenei otometi ona toe foʻi mai i le tusi muamua. Pei ona outou vaʻai, ua uma ona iai le fesoʻotaʻiga ile elemene ole faila na matou kiliki ile laʻasaga muamua. E naʻo le igoa e aunoa ma se ala.
  4. Ae afai tatou tapunia le faila o loʻo tatou faʻasino atu i ai, o le fesoʻotaʻiga o le a vave suia otometi. O le a faʻaalia le atoa ala i le faila. O lea la, pe a fai o se faʻavae, galuega poʻo mea faigaluega lagolago lagolagoina galuega ma tapunia tusi, nei, faʻafetai i le suiga o le faʻasino faʻasino, oe mafai ona faʻaogaina lenei avanoa.

E pei ona e vaʻaia, faʻapipiʻi o se soʻotaga i se elemene o le isi faila e ala i le kiliki i luga e le gata e sili atu le faigofie nai lo le ulufale atu i le tuatusi lima, ae sili atu lautele, talu ai i lenei tulaga o le soʻotaga lava ua liua faʻalagolago i luga pe o le tusi lea e faasino i ai ua tapunia, pe tatala.

Metotia 3: E LE MAUA FUAFUAGA

O le isi filifiliga e faʻasino i ai se mea i Excel o le faʻaaoga lea o le galuega Initia. O lenei mea faigaluega ua na ona saunia e fausia faʻamatalaga faʻaaliga i tusitusiga foliga. O fesoʻotaʻiga na faia i lenei auala e faʻaigoaina foʻi "sili-le faʻamaoni", talu ai o loʻo fesoʻotaʻi atu i le sela o loʻo faʻaalia ia latou e sili atu le malosi nai lo le faʻaaliga masani O le faiga mo le faʻamatalaga lea:

= LALOLAGI (sootaga; a1)

Lisi - o le finauga lea e faasino i le sela i le faʻamatalaga tusitusi (afifi i faʻailoga faʻailoga);

"A1" - se filifiliga pule pe a faʻamatalaina i le faiga e faʻaaogaina ai fesoʻotaʻiga: A1 pe R1C1. Afai o le taua o lenei finauga "MONI"o lona uiga o le filifiliga muamua e aoga pe a SES - ma le lona lua. A fai o le mea e aveese mai ai, o lea ua le manatu o le tuʻuina atu o le ituaiga A1.

  1. Matou te faailogaina le elemene o le pepa lea o le a maua ai le fuula. Kiliki i le aikona "Faaofi galuega".
  2. I totonu Galuega faiva i le poloka Faʻatonuga ma Faʻasologa fiafia "Initia". Kiliki "Ua lelei".
  3. Ua tatala le faʻamasinoga faʻamalama o lenei tagata faʻatino. I le fanua Feaveai Link seti le fa’ata ma filifili le elemene i luga o le laupepa lea tatou te mananao e faasino i le kiliki ma le isumu. A maeʻa ona faʻaalia le tuatusi i le laufanua, ona matou faʻapipiʻiina lea i faʻailoga sii. Lua laufanua ("A1") tuu gaogao. Kiliki i luga "Ua lelei".
  4. O le iʻuga o le faʻagaioiga o lenei galuega o loʻo faʻaalia i le sela filifilia.

I auiliiliga tulaga lelei ma nuʻu o le galulue ma galuega faʻatino Initia suesueina i se isi lesona.

Lesona: O le INDX galuega ile Microsoft Excel

Metotia 4: fausia hyperlinks

O hyperlinks e ese mai le ituaiga o fesoʻotaʻiga na matou iloiloina i luga. Latou te le tautua e "toso" faʻamatalaga mai isi itu i le sela i le mea latou te i ai, ae e faia se suiga pe a kiliki i le vaega latou te faasino i ai.

  1. E tolu filifiliga mo le foloina i le hyperlink fausia le faamalama. E tusa ai ma muamua o latou, e tatau ona e filifilia le sela lea o le a faʻaofi ai le hyperlink, ma taumatau-kiliki i luga. I le anotusi menu, filifili le filifiliga "Iunite Lelei ...".

    Ae, pe a uma ona filifilia le elemene e faʻapipiʻi ai le hyperlink, e mafai ona e alu i le laupepa Faaofi. O iina i luga o lipine e tatau ona e kiliki i le ki "Soo Lelei".

    Ma, pe a uma ona filifilia se sela, e mafai ona e faʻaogaina ki o le ki FMTL + K.

  2. A maeʻa ona faʻaaoga se tasi o nei filifiliga e tolu, ona tatalaina lea o le hyperlink fausia faamalama. I le itu tauagavale o le faamalama, e mafai ona filifili pe o le a le mea e te manaʻo e faʻafesoʻotaʻi:
    • Ma se nofoaga i le tusi nei;
    • Ma se tusi fou;
    • Ma se 'upega tafaʻilagi poʻo se faila;
    • Ma imeli.
  3. I le tulaga masani, o le faʻamalama e amata ile auala o fesoʻotaʻiga ma se faila poʻo itulau itulau. Ina ia faʻafesoʻotaʻi se elemene ma se faila, i le ogatotonu o le faʻamalama e faʻaaogaina ai au fesoʻotaʻiga e te manaʻomia e alu i le faʻatonu o le hard drive lea e tu ai le faila o loʻo manaʻomia ma filifili. E mafai ona faʻatumu i le Excel se tusi poʻo se faila o soʻo seisi lava faiga. A maeʻa lena, ona faʻaali lea o faʻalapotopotoga i le fanua "Tuatusi". Leisi, faamaea le faʻagaioiga, kiliki i le faʻamau "Ua lelei".

    Afai o loʻo manaʻomia e fesoʻotaʻi i luga o se upega tafailagi, ona i ai lea ole tulaga ile vaega lava lea ole hyperlink fausia le faʻamalama ile fanua "Tuatusi" e na o le manaʻomia e faʻailoa mai le tuatusi o le manaʻomia web punaoa ma kiliki i le faʻamau "Ua lelei".

    Afai e te manaʻomia e taʻu mai se hyperlink i se nofoaga i le tusi nei, ona e alu lea i le vaega "Fesootai e tuu ile pepa". Ma le isi i le ogatotonu vaega o le faamalama e te manaʻomia le faʻailoaina o le laupepa ma le tuatusi o le sela e te manaʻo ai e faia se fesoʻotaʻiga. Kiliki i luga "Ua lelei".

    Afai e te manaʻomia e fausia se Excel fou pepa ma fusifusia ia faʻaoga le soʻotaga sili i le tusi galuega o iai nei, alu i le vaega Faʻafesoʻotaʻi ile pepa fou. Sosoo ai, i le ogatotonu o le faamalama, tuu i ai se igoa ma faʻailoa lona tulaga i luga o le disk. Ona kiliki ai lea "Ua lelei".

    A e manaʻo ai, e mafai ona e fesoʻotaʻi le laupepa elemene ma se hyperlink, tusa lava pe o le imeli. Ina ia faia lea mea, alu i le vaega Link e Imeli ma i le fanua "Tuatusi" faamaoti imeli. Kiliki i luga "Ua lelei".

  4. A maeʻa ona faʻaofi le hyperlink, o le tusitusiga i totonu o le sela o loʻo i ai ua avea lanumoana faʻaali. O lona uiga e malosi le hyperlink. Alu i le mea faʻasino i ai ma le mea o loʻo fesoʻotaʻi, naʻo le lua-kiliki i luga o le ki ma le ki tauagavale.

I se faʻaopopoga, o se soʻotaga e mafai ona faʻaaogaina e faʻaaogaina ai le fausia-in function, lea ei ai le igoa e tautala ai mo ia lava - "HYPERLINK".

O lenei faʻamatalaga e iai le syntax:

= HYPERLINK (tuatusi; igoa)

"Tuatusi" - o se finauga e faʻaalia ai le tuatusi o se upega tafaʻilagi luga o le Initaneti poʻo se faila i luga o le hard drive lea e te manaʻo e faʻatu ai se fesoʻotaʻiga.

"Igoa" - o se finauga i le faʻamatalaga o tusitusiga o le a faʻaalia i se laupepa elemene o loʻo iai se hyperlink. O lenei finauga e filifili. Afai e le o iai, o le tuatusi o le mea lea e faʻatatau i ai le galuega o le a faʻaalia i totonu o le pepa elemene.

  1. Filifili le sela lea e tuʻuina iai le hyperlink, ma kiliki i luga ole aikona "Faaofi galuega".
  2. I totonu Galuega faiva alu i le vaega Faʻatonuga ma Faʻasologa. Faailoga le igoa "HYPERLINK" ma kiliki i luga "Ua lelei".
  3. I le pusa finauga i le malae "Tuatusi" faamaoti le tuatusi i le upega tafaʻilagi poʻo le faila i luga o le hard drive. I le fanua "Igoa" tusi le mau o le a faʻaali atu i le pepa elemene Kiliki i luga "Ua lelei".
  4. A maeʻa ona faia loa e se hyperlink.

Lesona: Faʻafefea ona faia pe aveʻesea hyperlinks i Excel

Na matou iloa ai i totonu o laulau Excel o loʻo i ai ni vaega se lua o fesoʻotaʻiga: na faʻaaogaina i fomula ma i na faʻaaogaina mo suiga (hyperlinks). E le gata i lea, o nei vaega e lua e vaevaeina i totonu o le tele o laʻititi ituaiga. O le algorithm o le foafoaina faʻalagolago e faalagolago i le ituaiga ituaiga o soʻotaga.

Pin
Send
Share
Send