Faʻaogaina o le Criteria in Microsoft Excel

Pin
Send
Share
Send

O le Microsoft Excel e le naʻo le faʻasalalauga ole spreadsheet, ae ose manaʻoga malosi foʻi mo le tele o a latou fuafuaina. Ae mulimuli ane, o lenei avanoa na aliali mai faʻafetai i galuega faʻavae. Faatasi ai ma le fesoasoani a nisi o faʻatinoga (tagata faʻatino), e mafai ona e iloa lava tuutuuga fuafuaina o le tuutuuga, lea e taua o kriteria. Seʻi tatou aʻoaʻo atili i faʻamatalaga pe faʻapefea ona e faʻaaogaina i latou pe a galue i Excel.

Talosaga Talosaga

Faiga o tulaga ia e faʻatino ai e se polokalame nisi gaioiga. Latou faaaogaina i le tele o fausia-i galuega. O lo latou igoa e masani ona iai le faʻaaliga AFAI. I lenei kulupu o faʻagaioioiga, muamua lava, e manaʻomia ona taʻu atu TUPE MAUA, FAAFETAI, AOTELEGA, AUTUGA. I le faʻaopopoga i le faʻaleleia o tagata faʻatino, o mea e faʻaaogaina i totonu o Excel o loʻo faʻaaogaina foi mo tuʻutuʻuga fua. Mafaufau i latou faʻaaogaina pe a galulue ma eseese mea faigaluega o lenei laulau faʻapitoa i sili auiliiliga.

TUPE MAUA

Le galuega autu a le faʻafoe TUPE MAUAauai i se fuainumera fuainumera o le faitauina o nofoia e eseʻaiga taua o sela e faʻamalieina se tulaga tuʻuina atu. O le fogafoga e faʻapea:

= COUNTIF (laina; faʻatonuga)

E pei ona mafai ona e vaaia, o lenei tagata faʻagaioia e lua finauga. "Laina" e faailoa ai le tuatusi o laina o elemene i luga o le pepa e faitau ai.

"Tulaga" - o se finauga lea e faʻatulaga le tuutuuga poʻo le a tonu le sela o le nofoaga faʻapitoa e tatau ona aofia ai ina ia mafai ona aofia ai i le faitauga. O se faʻataʻitaʻiga, o se numera numera, tusitusiga poʻo se fesoʻotaʻiga i le sela lea e aofia ai le criterion e mafai ona faʻaaogaina. I lenei tulaga, e faʻaali ai le criterion, e mafai ona faʻaogaina mea nei: "<" (itiiti), ">" (sili atu), "=" (tutusa), "" (e le tutusa) Mo se faʻataʻitaʻiga, afai e te faʻailoaina sau faʻaaliga "<50", ona na o elemene faʻamatalaina e le finauga o le a amanaia pe a fuafua "Laina", i fuainumera numera e i lalo ifo o le 50. O le faʻaogaina o nei faʻailoga e faʻailoa ai tapulaʻa o le a talafeagai mo isi filifiliga uma, o le a talanoaina i lenei lesona i lalo.

Sei o tatou vaʻai i se faʻataʻitaʻiga manino pe faʻafefea ona faʻataʻitaʻi lenei faʻatautaia.

O lea la, e i ai le laulau e faʻailoa mai ai tupe maua mai i faleoloa e lima i le vaiaso. E tatau ona tatou sailia le aofaʻi o aso mo lenei vaitaimi lea i le Faleoloa 2 o tupe maua mai faʻatau atu na ova atu o le 15,000 rubles.

  1. Filifili le pepa elemene lea o le a faʻaaogaina e le faʻafoeina le faʻaiuga o le fuafuaina. Ina ua mavae lena, kiliki i luga o le aikona "Faaofi galuega".
  2. Amataina i luga Faiga faataulaitu. Ua tatou agaʻi atu i le poloka "Faʻamatalaga". O iina tatou te maua ai ma faʻapupula le igoa "COUNTIF". Ona kiliki ai lea i le ki. "Ua lelei".
  3. O le finauga faamalama o le luga faamatalaga luga ua faagaoioia. I le fanua "Laina" e manaʻomia le faʻailoaina o le vaega o sela o loʻo fai ai le faʻatusatusaga. I la matou mataupu, e tatau ona matou faʻamamafaina mea o iai i le laina "Faleoloa 2", i totonu o le tupe maua faʻatusatusa e iai i le ao. Tatou tuu le faʻataʻoto i le fanua faʻatatauina, ma uu le ki agavale tauagavale, filifili le faʻasologa e tutusa i le laulau. O le tuatusi o le filifilia filifilia o loʻo faʻaalia i le faamalama.

    I le isi malae "Tulaga" na ona manaʻomia le setiina o le filifiliga filifiliga faʻatonutonu. I la matou mataupu, matou te manaʻomia le faitauina na o elemene o le laulau lea e sili atu lona tau i le 15000. O le mea lea, i le faʻaogaina o le keyboard, matou te tulia le faʻaaliga i totonu o le faʻatulagaina fanua ">15000".

    Ina ua uma uma na faia gaioiga i luga, kiliki i le ki "Ua lelei".

  4. O le polokalama faitauina ma faʻaalia le iʻuga i le pepa elemene na filifilia aʻo leʻi amataina le gaioiga Faiga faataulaitu. E pei ona e vaʻai, o le mea lea, o le iʻuga lava e tutusa ma le 5. O lona uiga, i le faʻatulagaina filifilia i totonu o sela e lima e i ai ni tau e ova atu o le 15,000. O lona uiga, e mafai ona tatou faʻaiʻuina atu i totonu o le Shop 2 i le lima aso mai le fitu suʻesuʻeina, o tupe maua sili atu i le 15,000 rubles.

Lesona: Excel Feature Wizard

FAAFETAI

Le isi galuega e fai ma mea o loʻo i ai FAAFETAI. E i ai foi i le fuainumera vaega o tagata faafoe. Galuega FAAFETAI o faitauina sela i se faʻapitoa faʻapitoa e faʻamalieina se seti o tuʻutuʻuga. O le mea moni e mafai ona e faamaoti ai e le tasi, ae tele tapulaʻa, ma iloga lenei faʻagaioia mai le muamua. O le faiga e faapenei:

= COUNTIME (condition_range1; condition1; condition_range2; condition2; ...)

"Tulaga mamao" e tutusa i le uluaʻi finauga o le faʻamatalaga muamua. O lona uiga, o se fesoʻotaʻiga i le nofoaga o le a faitauina ai sela e faʻamalieina aiaiga faʻapitoa. O lenei tagata faʻagaioia faʻatagaina oe e faʻamaonia nisi o ia vaega i le taimi e tasi.

"Tulaga" sui se criterion e fuafuaina ai elemene mai le tutusa fuainumera array o le a faitauina ma o le a le. E tofu lava nofoaga faʻamaumauga e tatau ona faʻamaoti tuʻusaʻo, tusa lava pe fetaui. E manaʻomia tele uma o faʻasologa o nofoaga e iai tulaga tutusa ma laina.

Ina ia setiina ni faʻatapulaʻa o le tutusa faʻamaumauga eria, mo se faʻataʻitaʻiga, e faitaulia le numera o sela lea o le taua taua e sili atu nai lo se numera, ae itiiti ifo nai lo se isi numera, e tatau ona avea o se finauga "Tulaga mamao" taʻu le tutusa laina i le tele o taimi. Ae i le taimi lava e tasi, e pei ona talafeagai finauga "Tulaga" eseese tapulaʻa e tatau ona faʻailoaina.

I le faʻaaogaina o se laʻasaga lava e tasi ma tupe maua i vaiaso uma, seʻi tatou vaʻai. E tatau ona tatou sailia le aofaʻi o aso o le vaiaso pe a o le tupe maua i nofoaga faʻatau uma faʻatau atu e oʻo atu i le faʻavae na faʻavaeina mo latou. Tupe maua tulaga e pei ona taua i lalo:

  • Faleoloa 1 - 14,000 rubles;
  • Faleoloa 2 - 15,000 rubles;
  • Faleoloa 3 - 24,000 rubles;
  • Faleoloa 4 - 11,000 rubles;
  • Faʻatau 5 - 32,000 rubles.
  1. Ina ia faʻataunuʻuina le galuega o loʻo taua i luga, filifili le elemene o le pepa galuega ma le faʻataʻitaʻi, lea e faʻaalia ai le faʻaiuga o faʻagaioiga FAAFETAI. Kiliki i le aikona "Faaofi galuega".
  2. Alu i le FAAALIA Wizardtoe alu i le poloka "Faʻamatalaga". O le lisi e tatau ona maua le igoa FAAFETAI ma filifili loa. A maeʻa ona faʻatinoina le mea sa tatau ona fai, ona tatau lea ona e faʻau i le ki "Ua lelei".
  3. I le maeʻa ai o le faʻasologa o i luga o le algorithm o gaioiga, e tatalaina le faʻamalama faʻamalama FAAFETAI.

    I le fanua "Tulaga mamao 1" ulufale i le tuatusi o le laina lea o loʻo iai faʻamatalaga i le Faleoloa 1 mo le vaiaso. Ina ia faia lea mea, tuʻuina le faʻata i le fanua ma filifili le laina talafeagai i le laulau. O le faamaopopo o loʻo faʻaalia i le faamalama.

    Mafaufau i lena mea mo le Faleoloa 1 aso uma fua faatatau o le 14,000 rubles, ona i ai lea i le fanua "Tulaga 1" tusi le foliga ">14000".

    Totonu o fanua "Tulaga mamao 2 (3,4,5)" O le tuʻufaʻatasiga o laina ma le vaiaso maua tupe maua o Faleoloa 2, Faleoloa 3, Faleoloa 4 ma le Faleoloa 5, faʻatulagaina, e tatau ona ulufale .. O le gaioiga e faia e tusa ma le tutusa algoritma e pei o le uluaʻi faʻamoemoe o lenei vaega.

    Totonu o fanua "Tulaga 2", "Tulaga 3", Tulaga 4 ma le Tulaga 5 tatou te ulufale i tulaga faatauaina talafeagai ">15000", ">24000", ">11000" ma le ">32000". E pei ona mafai ona e taumate, o nei tau e tutusa ma tupe maua vaitaimi e ova atu nai lo le masani mo le faleoloa tutusa.

    A maeʻa ona e ulufale uma i le manaʻomia faamatalaga (aofaiga 10 fanua), kiliki i le ki "Ua lelei".

  4. O le polokalama e faitauina ma faʻaalia le iʻuga i luga o le mata. E pei ona e vaʻai, e tutusa ma le numera 3. O lona uiga e tolu aso mai le vaiaso na faʻataʻitaʻia, o tupe maua i faleoloa uma na sili atu nai lo le faʻavae na faʻatuina mo latou.

Ia tatou suia le galuega. E tatau ona tatou fuafuaina le numera o aso na maua ai e le Faleoloa 1 tupe maua i luga atu o le 14,000 rubles, ae itiiti ifo i le 17,000 rubles.

  1. Tatou te tuuina le faʻatautee i le elemene o le galuega o le a faia i luga o le pepa o le faitauina iuga. Kiliki i le aikona "Faaofi galuega" luga o le vaega galue i le pepa.
  2. Talu ai talu ai talu ona tatou faʻaaoga le faʻasologa FAAFETAI, nei e te le tau alu i le kulupu "Faʻamatalaga" Faiga faataulaitu. O le igoa o lenei faʻagaioia e mafai ona maua ile vasega "10 Talu ai nei Faʻaaogaina". Filifili i ai ma kiliki i le faʻamau. "Ua lelei".
  3. Ua tatalaina le faʻamalama faʻamatalaina masani a le faʻaaogaina. FAAFETAI. Tuu le faʻataʻoto i le malae "Tulaga mamao 1" ma, uu le ki agavale tauagavale, filifili uma sela e i ai tupe maua i le aso o Faleoloa 1. Latou te i ai i le laina, lea e taua "Faleoloa 1". A maeʻa lena, o tuʻufaʻatasia o le nofoaga faʻapitoa o le a atagia mai i le faʻamalama.

    Le isi, seti le faʻatautee i le malae "Tulaga 1". Lenei e tatau ona tatou faʻailoaina le pito i lalo tapulaʻa o tau i totonu o sela o le a 'auai i le fuafuaina. Faʻaalia se faʻaaliga ">14000".

    I le fanua "Tulaga mamao 2" ulu mai i le tuatusi lava lea i le auala na ulufale ai i le fanua "Tulaga mamao 1", o lona uiga, toe o tatou ulufale atu i le fesoʻotaʻiga o sela ma le faʻatupeina faʻatau mo le muamua outlet.

    I le fanua "Tulaga 2" faʻaalia le tapulaʻa pito i luga o filifiliga: "<17000".

    A maeʻa uma gaioiga faʻapitoa ua faia, kiliki i le faʻamau "Ua lelei".

  4. O le polokalama e maua ai le tali o le fuafuaina. A oe vaʻai, o le tau mulimuli o le 5. O lona uiga e 5 aso mai le fitu suʻesuʻe, o le tupe maua i le faleoloa muamua sa i le va o le 14,000 i le 17,000 rubles.

AOTELEGA

O le isi tagata e faʻaaogaina tulaga ia AOTELEGA. E le pei o galuega muamua, o loo i le matematika poloka o faʻafoe. O lona galuega o le aotelega faʻamatalaga i sela e fetaui ma se tulaga patino. O le faiga e faapenei:

= AUTELEGA (laina; faitioga; [sum_range])

Manatu finau "Laina" faʻaalia le eria o sela o le a siakiina mo le usitaia o le tulaga. O le mea moni, e setiina lea e le tutusa mataupu faavae e pei o le faʻaaliga finauga o le igoa tutusa TUPE MAUA.

"Tulaga" - o se manaʻomia finauga faʻamatalaina le filifilia o sela mai le faʻamaumauga faʻamaumauga eria e faʻaopopo. O faiga faʻavae e faʻapitoa ai e tutusa lelei mo faʻaupuga tutusa o faʻagaioi muamua, ia sa matou suʻesuʻeina i luga.

"Tauvaga Tulaga" E faʻatatau finauga ia. E taʻu mai le faʻapitoa vaega ole tuʻufaʻatasiga e faia ai le aotelega. Afai e te misia ma aua neʻi taʻufaʻailogaina, ona faʻaaoga lea o le mea e tutusa ma le aoga o le finauga manaʻomia "Laina".

Ia, pei ona masani ai, mafaufau i le faʻaaogaina o lenei faʻatautaia i faʻataʻitaʻiga. Faʻavae i luga o lea lava laulau, o loʻo matou feagai ma le galuega e fuafua ai le aofaʻi o tupe maua i le Faleoloa 1 mo le vaitau amata mai ia Mati 11, 2017.

  1. Filifili le sela e maua mai ai le tali. Kiliki i le aikona. "Faaofi galuega".
  2. Alu i le FAAALIA Wizard i le poloka "Matematika" saili ma iloga le igoa AOTELEGA. Kiliki le ki "Ua lelei".
  3. Le galuega faʻamasinoga faʻamalama amata AOTELEGA. E i ai fanua e tolu e fetaui lelei ma finauga a le faʻafoeina mea faʻapitoa.

    I le fanua "Laina" ulufale i le eria o le laulau lea e faʻatauaina ai tulaga taua mo le usitaia o tuutuuga o le a tu ai. I a tatou mataupu, o le a avea ma se manoa o aso. Tuu le faʻataʻitaʻi i luga o lenei laufanua ma filifili sela uma o loʻo i ai aso.

    Talu ai e tatau ona tatou faʻaopopo na tupe amata e amata mai ia Mati 11, ile malae "Tulaga" ave le aoga ">10.03.2017".

    I le fanua "Tauvaga Tulaga" e manaʻomia lou faʻailoaina o le eria o ana aogā e fetaui ma faʻataʻitaʻiga tuʻufaʻatasia o le a aotelega. I la matou mataupu, o laina ia o mea taua "Faleoloa 1". Filifili le tutusa laina o elemene.

    Ina ua uma ona tusia uma faʻamatalaga faʻapitoa, kiliki i le ki "Ua lelei".

  4. A maeʻa lena, o le iʻuga o faʻamaumauga e ala ile galuega faʻaalia o le a faʻaalia i le elemene faʻapitoa muamua o le pepa laupepa. AOTELEGA. I la matou mataupu, e tutusa ma le 47921.53. O lona uiga, e amata mai ia Mati 11, 2017, ma seʻia oʻo i le iʻuga o le taimi na iloiloina, o le aofaʻi o tupe maua mo le Faleoloa 1 na maua i le 47,921.53 rubles.

AUTUGA

Matou te faʻamaeʻaina le suʻesuʻega a 'auʻaunaga faʻaaogaina tūlaga faʻapitoa, taulaʻi i galuega AUTUGA. O le sini o lenei matematika galuega o le otootoina o le taua o vaega o loʻo faʻasino i le laulau, filifilia e tusa ma tele tapulaʻa. O le faiga o le faʻatulagaina faʻataʻitaʻi e pei ona taua i lalo:

= AUTU (sum_range; condition_range1; condition1; condition_range2; condition2; ...)

"Tauvaga Tulaga" - o le finauga lea, o le tuatusi o le faʻasologa i totonu o sela e fetaui ma se faʻatatau faʻapitoa o le a faaopoopo.

"Tulaga mamao" - o le finauga, o se tuʻufaʻatasiga o faʻamaumauga, ua siakiina pe o loʻo usitaʻia le aiaiga;

"Tulaga" - o se finauga o le filifiliga filifiliga mo se faʻaopopoga.

O lenei faʻatinoga e aofia ai faʻagaioiga ma ni seti o faʻapena 'au faʻagaoioiga i le taimi e tasi.

Sei o tatou vaʻai pe faʻapefea ona faʻatautaia lenei faʻaaogaina mo le fofoina o faʻafitauli i le soʻotaga o la matou faʻatau o laulau maua i faleoloa. E manaʻomia le faʻatinoina o tupe maua na aumaia e le Shop 1 mo le vaitaimi mai ia Mati 09 ia Mati 13, 2017. I lenei tulaga, pe a oʻo i luga tupe maua, naʻo na aso e tatau ona vaʻaia, o le tupe maua na sili atu o le 14,000 rubles.

  1. Toe fai, filifili le sela e faʻaali atu le aotelega ma kiliki i le aikona "Faaofi galuega".
  2. I totonu Galuega faivaMuamua lava, matou te o atu i le poloka "Matematika", ma o iina tatou te filifilia ai se mea o taua AUTUGA. Kiliki le ki. "Ua lelei".
  3. O le tagata e faʻamatalaina faʻamalama tatalaina, ua taua le igoa o luga.

    Faatulaga le faʻatautee i le malae "Tauvaga Tulaga". E le pei o finauga nei, o le tasi lea o ituaiga e faʻasino atu foʻi i le laina o mea taua pe a fai o faʻamaumauga e fetaui ma mea taua faʻapitoa o le a otootoina. Ona filifili lea o le laina laina "Faleoloa 1", i totonu o loʻo maua ai tupe maua mo le faʻamatalaga outlet.

    A maeʻa ona faʻaalia le tuatusi i le faʻamalama, alu i le fanua "Tulaga mamao 1". Lenei o le a tatou manaʻomia le faʻaali o fesoʻotaʻiga o le manoa ma aso. Faapipii le agavale agavale agavale ma filifili uma aso i le laulau.

    Tuu le faʻataʻoto i le malae "Tulaga 1". O le tuutuuga muamua o le a tatou aoteleina faʻamaumauga i se taimi vave nai lo Mati 09. O le mea lea, ulufale i le taua ">08.03.2017".

    Matou te agaʻi atu i le finauga "Tulaga mamao 2". Lenei oe manaʻomia le ulufale i nei lava faʻamaumauga ua tusia i le fanua "Tulaga mamao 1". Matou te faia lea i le auala tutusa, o lona uiga, e ala i le faailoaina o le laina ma aso.

    Faatulaga le faʻatautee i le malae "Tulaga 2". Lona lua aiaiga o aso e faʻaopopo ai tupe maua faʻaopopo e le sili atu nai lo Mati 13th. O le mea lea, matou tusia le faʻaupuga lenei: "<14.03.2017".

    Alu i le fanua "Tulaga mamao 2". I lenei tulaga, tatou te manaʻomia le filifili o le laina lava lea e tasi lona tuatusi tuatusi o le tuatusi.

    A maeʻa ona faʻaalia le tuatusi o le seti faʻapitoa i le faʻamalama, alu i le fanua "Tulaga 3". Mafaufau i lena mea taua o lona aoga sili atu 14,000 rubles o le a auai i le aotelega, tatou faia se ulufale atu o le natura nei: ">14000".

    Ina ua maeʻa galuega mulimuli, kiliki i le ki "Ua lelei".

  4. O le polokalame e faʻaalia le iuga i luga o se pepa. E tutusa le 62491,38. O lona uiga, mo le vaitaimi mai ia Mati 9 ia Mati 13, 2017, o le aofaʻiga o tupe maua pe a faʻaopopo i ai mo aso lea e sili atu 14,000 rubles i le 62,491.38 rubles.

Faatulagaina tuutuuga

O le mea faigaluega mulimuli sa matou faʻaogaina, a o galueaʻatasi ma tapulaʻa, o le faʻatulagaina fua faatatauina. E faʻatinoina le ituaiga faʻapitoa o tisaini sela e faʻamalieina aiaiga faʻapitoa. Vaʻavaʻai i se faʻataʻitaʻiga o le galue ma le faʻatulafonoina o faiga.

Matou te filifilia na sela i le laulau i le lanumoana, lea e sili atu nai lo le 14,000 rubles aso uma.

  1. Matou te filifilia le faʻasologa atoa o elemene i le laulau, o loʻo faʻaalia ai tupe maua a faleoloa i le aso.
  2. Alu ile tab "Fale". Kiliki i le aikona Faatulagaina Faatulagainatuu i le poloka Faiga luga o le mea faapipii. Ua tatalaina se lisi o gaioiga. Kiliki i luga i le tulaga "Fausia se tulafono ...".
  3. O le faʻamalama mo le faʻaogaina o le faʻatulagaina tulafono o loʻo faʻagaioi. I le filifiliga vaega o le tulafono ituaiga, filifili le igoa "Faatulaga na o sela e iai". I le muamua fanua o le tulaga poloka, mai le lisi o filifiliga talafeagai, filifili "Tau sela". I le isi malae, filifili le tulaga Sili atu. I le mulimuli - faamaʻoti le taua lava ia, sili atu nai lo le mea e te manaʻo e faʻatulaga le laulau elemene. Ua matou maua 14000. Ina ia filifilia le ituaiga o tuʻaiga, kiliki i le faʻamau "Faatulagaina ...".
  4. O le ituaiga faʻamalama ua faʻagaioia. Alu ile tab "Faʻatumu". Mai filifiliga fautuaina mo faʻatumu lanu, filifili lanumoana i le agavale-kiliki i luga. A maeʻa ona filifilia lea o le lanu filifilia i le nofoaga Faʻataʻitaʻigakiliki i le ki "Ua lelei".
  5. O le faatulagaga tulafono tulafono tupulaga toe foi mai otometi. E faʻapea foi i totonu o le fanua Faʻataʻitaʻiga lanu lanumoana ua faʻaalia. Lenei e tatau ona tatou faʻatino se tasi gaioiga se tasi: kiliki i luga o le ki "Ua lelei".
  6. A maeʻa le gaioiga mulimuli, o sela uma o le lisi filifilia, o loʻo iai le numera e sili atu nai lo 14000, o le a faʻatumuina i le lanumoana.

Nisi faʻamatalaga e uiga i agavaʻa o tulaga faʻapitoa e talanoaina i se isi tusitusiga.

Lesona: Faatulagaina tuutuuga i Excel

E pei ona e vaʻai, e faʻaaogaina ni mea faigaluega e faʻaaogaina ai mea taua i la latou galuega, e mafai e Excel ona foia faʻafitauli eseese. O lenei mafai, e pei o le fuafuaina o aofaʻi ma tau, ma le faʻatulagaina, atoa ai ma le faʻatinoina o le tele o isi galuega. O mea faigaluega autu e galue ai i lenei polokalame ma faʻavae, o lona uiga, ma nisi o tulaga o loʻo faʻagaioia ai lenei gaioiga, o se seti o mea fausiaina, atoa ai ma le faʻatulagaina faʻatulagaina.

Pin
Send
Share
Send