Faʻatulaga le nofoaga lolomi i le Microsoft Excel

Pin
Send
Share
Send

E masani lava, o le iʻuga o le galue i se Excel pepa o loʻo lolomiina. Afai e te manaʻo e lolomi atoa aitema o le faila i le mea e lolomi ai, ona faigofie lea. Ae afai na o se vaega o le pepa e tatau ona lolomiina, faʻafitauli amata mai le faʻatulagaina o lenei taualumaga. Tatou saili le nuʻu autu o lenei faiga.

Lolomi o itulau

A lolomi itulau o se pepa, e mafai ona seti le lolomiga eria i taimi uma, pe e mafai ona e faia lenei tasi ma sefe i le pepa faʻatulagaina. I le mataupu lona lua, e masani ona ofoina atu e le polokalame le tagata e faʻaaogaina ia lolomiina le vaega tonu na ia faʻailoa muamua. Sei o tatou mafaufau i mea uma nei e lua e faʻaaogaina ai le faʻataʻitaʻiga a Excel 2010. E ui lava o lenei faʻavasegaina e mafai ona faʻaogaina i isi faʻasologa o lenei polokalame.

Metotia 1: tasi-taimi seti

Afai e te fuafua e lolomiina se vaega faapitoa o le pepa i le lolomiina naʻo le tasi, ona leai se aoga e faʻatulaga se nofoaga lolomi tumau i totonu. O le a lava le faʻaaogaina o se taimi e tasi le faʻasologa, lea e le manatua e le polokalame.

  1. Filifili le eria i luga o le laupepa e te manaʻo e lolomi ma le isumu aʻo uu le ki tauagavale. A uma lena, alu i le tab Faila.
  2. I le itu tauagavale o le faʻamalama e matala, alu i le "Lolomi". Kiliki le fanua lea e tu tonu i lalo ifo ole upu "Faatulagaina". O se lisi o filifiliga mo le filifilia o filifiliga tatala:
    • Lolomi pepa malolosi;
    • Lolomi le tusi atoa;
    • Lolomi filifiliga.

    Matou te filifilia le filifiliga mulimuli, talu ai e fetaui lelei ma la matou mataupu.

  3. Ina ua mavae lena, e le o le itulau atoa tumau i le vaega muamua, ae na o le vaega filifilia. Ona, e faia se tuusao lolomiga taualumaga, kiliki i le ki "Lolomi".

A maeʻa, o le vaega tonu o le pepa na e filifilia o le a lolomiina i luga o le masini lolomi.

Metotia 2: Seti Tumau Tulaga

Ae, afai e te fuafua e lolomi faavaitaimi tutusa fasi pepa o loʻo tusia, e talafeagai le setiina o se tulaga lolomi masani.

  1. Filifili le laina i luga o le pepa o le ae alu e faia le nofoaga lolomi. Alu i le tab Itulau Lisi. Kiliki le ki "Lolomiina le Eria", lea e tu i luga o le lipine i le meafaigaluega meafaigaluega Itulau Faatulagaina. I le tamai menu e aliali mai, o loʻo aofia ai ni mea se lua, filifili le igoa "Seti".
  2. Ina ua mavae lena, ua na setiina tumau. Ina ia mautinoa lenei mea, alu i le laupepa toe Faila, ona alu lea i le vaega "Lolomi". Pei ona outou vaʻai, i le uluaʻi faʻamalama e mafai ona e vaʻaia tonu le vaega lea ua matou seti.
  3. Ina ia mafai ona lolomiina lenei vaega faapitoa i le masani ai i luga mulimuli ane tatala o le faila, matou te toe foi i le laupepa "Fale". Ina ia faʻasaoina suiga, kiliki i le ki i le faʻasologa o se diskette i le pito i luga tauagavale o le faamalama.
  4. A e manaʻomia le lolomiina o se pepa atoa poʻo se isi fasi mea, ona i lea tulaga o le a manaʻomia ona e aveese le faʻapipiʻi nofoaga lolomi. Ua i ai i le tab Itulau Lisikiliki i luga o le lipine i luga o le ki "Lolomiina le Eria". I le lisi e matala, kiliki i le aitema "Aveese". A maeʻa ia gaioiga, o le lolomiina o loʻo i totonu o lenei pepa o le a le toe faʻaleaogaina, o lona uiga, o faʻatulagaina o le a toe faʻafoi atu i le tulaga faʻaletonu, e pei o le tagata e leʻi suia se mea.

E pei ona e vaʻaia, o le faʻavasegaina o se vaega patino mo le faʻatinoina atu i le masini lolomi i le Excel pepa e le faigata e pei ona ono foliga mai i se tasi na tepa muamua. E le gata i lea, e mafai ona e setiina se lala masani, o le a ofoina atu e le polokalame mo le lolomiina o mea. O seti uma e faia i ni nai kiliki.

Pin
Send
Share
Send