Filifilia o le tonu ata ata mo lau komepiuta

Pin
Send
Share
Send


Filifilia se pepa vitio mo se komepiuta o se mea faigata tele ma e aoga le togafitia lelei. O le faʻatauina e taugata tele, o lea e tatau ona e faʻaeteete i ni mea taua, ina ia aua neʻi faʻaalu mo ni mea e le tatau ai pe le faʻatau foi ma le vaivai se laupepa.

I lenei mataupu, matou te le tuuina atu fautuaga i luga o faʻapitoa ituaiga ma gaosi, ae na o le tuʻuina atu o faʻamatalaga mo le iloiloga, pe a maeʻa ona e mafai ona tutoʻatasi faia faʻaiʻuga i le filifiliga o faʻapipiʻi ata.

Filifiliga pepa vitio

Pe a filifilia se pepa vitio mo se komepiuta, muamua lava, e tatau ona e filifili i le faʻamuamua. Mo se malamalama sili atu, o le a tatou vaeluaina komepiuta i tolu vaega: tofi, taʻaloga ma le tagata faigaluega. Ma o le a faigofie ai le taliina o le fesili "aisea ou te manaʻomia ai se komepiuta?". E i ai leisi vaega - "nofoaga tutotonu o multimedia", o le a tatou talanoa foi e uiga i lalo.

O le galuega autu pe a filifilia se mea faʻapipiʻi adapter o le mauaina lea o le faʻatinoina tatau, ae le ova totogi mo faʻaopoopo kernels, iunite faʻavae ma megahertz.

Ofisa komepiuta

Afai e te fuafuaina e faʻaaoga le masini mo le galulue ma tusitusiga tusitusiga, faigofie polokalama faʻapitoa ma browsers, ona mafai lea ona taʻua o le ofisa tasi.

Mo masini faʻapipiʻi, e pito sili ona talafeagai le laupepa vitio e sili ona taugofie, lauiloa e pei o "faʻapipiʻi". O ia mea e aofia ai le AMD R5, Nvidia GT 6 ma 7 series adapters, ma le GT 1030 na faʻasalalau talu ai nei.

I le taimi o le tusitusi, o le televave o loʻo faʻataʻitaʻiina o loʻo i ai le 1 - 2 GB o ata vitio i luga o le laupapa, lea e sili atu nai lo le lava mo gaioiga masani. Mo se faʻataʻitaʻiga, e manaʻomia e le Photoshop le 512 MB e faʻaaoga uma ai lona aoga.

Faatasi ai ma isi mea, kata i lenei vaega ua matua maualalo le taumafaina mana pe "TDP" (GT 710 - 19 W!), Lea e faʻatagaina oe e faʻapipiʻi pasifoga faʻamaloloina faiga ia i latou. E tutusa faʻaʻupuga na iai se faʻaaliga i le igoa "Leoa" ma ua matua le leoa.

I masini ofisa faaauupegaina i lenei auala, e mafai ona tamoe nisi, e le o taʻaloga faigata.

Taaloga komepiuta

Taaloga ata vitio nofoia sili sili ona tele i totonu o mea faapena. Lenei, o le filifiliga e faʻalagolago tele i le paketi o loʻo fuafua e pulea.

O le mea taua o se mea e fuafua e taʻalo i luga o se komepiuta. O iʻuga o le tele o suʻega faʻasalalau i luga o le Initaneti o le a fesoasoani e iloa ai pe o le taʻaloga i lenei faʻavavevave e sologa lelei.

I le suʻesuʻeina o iʻuga, ua lava ma lesitala i le Yandex poʻo le Google se talosaga e aofia ai le igoa o le pepa vitio ma le upu “suʻega”. Mo se faʻataʻitaʻiga "GTX 1050Ti suʻega".

Faatasi ai ma se laititi paketi, e tatau ona e mafaufau lelei i le ogatotonu ma lalo vaega o pepa ata vitio i le laina nei i le taimi o faʻatau fuafuaina. Oe ono tatau ona ositaulagaina nisi "teuteuga" i totonu o le taʻaloga, tuʻuina i lalo ata faʻatulagaina.

I le mea e tupu e le faʻatapulaʻaina tupe, e mafai ona e vaʻai ile HI-END masini vasega, o lona uiga, ile tuai tuai. E tatau ona malamalama e faʻateleina le gaosia i le faʻatusatusa atu i tau. E moni, o le GTX 1080 o le a sili atu le malosi nai lo lona uso laitiiti 1070, ae o le taʻaloga "e ala i mata" mafai ona tupu i tulaga uma e lua i se auala tutusa. O le eseʻesega o tau e mafai ona matua tele lava.

Galue komepiuta

A filifilia se pepa vitio mo se faigaluega masini, e tatau ona e filifili poʻo a polokalame e matou fuafua e faʻaaoga.

E pei ona taʻua i luga, o le ofisa pepa e matua talafeagai mo Photoshop, ma ua leva ona polokalame e pei o Sony Vegas, Adobe After Effects, Premiere Pro ma isi faʻataʻitaʻiga o le faʻatonutonuina o le vitio o loʻo i ai se "vaʻaiga" (faʻamalamalamaga faamalama o le gaioiga faʻaiʻuga) o le a manaʻomia lava e sili atu mamana ata faʻavave vave.

Tele o aso nei faʻasalalauga polokalama faʻaaogaina faʻaaoga malosi se kalafi pepa e maua ai vitio poʻo 3D vaaiga. Tulaga masani, o le sili malosi le adapter, o le itiiti o le taimi o le a faaalu i le gaosiaina.
Sili ona talafeagai mo le faʻataʻitaʻiina o pepa mai Nvidia ma a latou tekonolosi Cuda, faʻataga atoa le faʻaaogaina o mea faigaluega i totonu o le encoding ma decoding.

E iai foi faʻavavevave faʻavavevave gaioiga i le natura, pei o O le Quadro (Nvidia) ma Le afi (AMD), e faʻaogaina i le faʻagaioiga o lavelave faʻapitoa 3D ituaiga ma vaaiga. Ole tau o mea faigaluega faʻapolofesa e mafai ona maualuga-maualuga, ma e le aoga a latou aoga ile fale faigaluega.

O laina o mea faʻapolofesa e aofia ai isi fofo taugofie, ae o loʻo i ai le laupepa puʻupuʻu ole "Pro" e faʻapitoa vaʻavaʻaia ma i le tau lava e tasi o le a maua ai le GTX masani i taʻaloga e tasi. I le mea na fuafua e faʻaaoga le komepiuta faʻapitoa mo le tuʻuina atu ma le galue i 3D talosaga, ua talafeagai ona faʻatau mai se "pro".

Multimedia nofoaga tutotonu

Multimedia komepiuta ua mamanuina e taina ai mea eseese, aemaise lava vitio. I se taimi umi talu ai, o ata na aliali mai i 4K 4K ma se tele tele (le aofaʻi o faʻamatalaga na lafoina i le sekone). I le lumanaʻi, o nei tapulaʻa o le a naʻo le tupu, o lea la pe a filifilia se pepa vitio mo multimedia, e tatau ona e mataʻituina pe o le a lelei faʻatautaia sea vaitafe.

E foliga mai e le mafai e le tifaga masani ona "aveina" le mea faʻapipiʻi e le 100%, ae o le mea moni 4K vitio mafai ona tele "lemu" i luga vaivai pepa.

Tulaga i mea i faʻafitauli ma fou coding tekinolosi (Н265) faʻatupu matou mataala i mea fou, faʻaonapo nei faʻataʻitaʻiga. I le taimi lava e tasi, o kata o le laina lava lea e tasi (10xx mai Nvidia) e tutusa lava poloka ma vaega o le GPU FaʻamaoniVideodecoding le vitio tafe, ma e leai se uiga o le totogi sili.

Talu ai e tatau ona faʻafesoʻotaʻi le TV i le polokalama, e tatau ona e vaʻaia lelei le i ai o le sooga HDMI 2.0 luga o le pepa ata.

Vitio le mafai gafatia

E pei ona outou iloa, o le manatuaina o se mea, lea e le tele. Polokalama o aso nei a le taʻaloga "faʻaalu" punaoa ma le faʻafefeina o le fia 'aʻai. Faavae i luga o lenei, tatou mafai ona faaiuina e sili atu le lelei faʻatau mai o se kata ma 6 GB nai lo ma 3.

Mo se faʻataʻitaʻiga, Assasin's Creed Syndicate ma le Ultra graphic preset i FullHD resolution (1920 × 1080) e sili atu i le 4.5 GB.

Ole taʻaloga lava e tasi ma seti tutusa ile 2.5K (2650x1440):

I 4K (3840x2160), e oʻo lava i tagata e ona le pito i luga-ata faʻapitoa adapters o le a tatau ona tuʻuina i lalo le faʻatulagaina. Moni, e i ai 1080 Ti saoasaoa ma 11 GB o manatua, ae o le tau mo latou amata i le $ 600.

O mea uma o loʻo i luga e faʻatatau i tali taʻaloga. Le iai o se tele lapoʻa o manatua i totonu o ofisa ata pepa e le manaʻomia, talu ai o le a le mafai ona amataina se taʻaloga e mafai ona puleaina lenei aofaiga.

Ituaiga

O mea moni i aso nei e pei o le eseʻesega o le lelei o 'oloa a tagata faʻatau eseese (gaosi) e maualuga. O le faʻaupuga "Palit e mumu lelei" ua le toe aoga.

O le eseʻesega i le va o laupepa i lenei mataupu o le faʻapipiʻi o le faʻamamaina faiga, le iai o isi paoa paoa, lea e faʻatagaina ai le tumau o le overclocking, faʻapea foi ma le faʻaopopoga o mea eseese "le aoga", mai le vaʻaiga faʻatekinisi, pei o le RGB backlighting.

O le a tatou talanoa e uiga i le aoga o le vaega faatekinolosi laititi teisi, ae e uiga i le mamanu (faitau: maketi) "mea lelei" tatou mafai ona fai atu o mea nei: e i ai le tasi tulaga lelei iinei - o lenei matagofie matagofie. O lagona lelei e leʻi afaina ai se tasi.

Fiafia fai

O le GPU cooling system ma le numera tele o vevela paipa ma se heatsink tele, o le mea moni, o le a sili atu sili lelei nai lo se vaega masani alumini, ae pe a filifilia se pepa vitio, manatua le afifi vevela (TDP) E mafai ona e mauaina fua le afifi i luga o le 'upega tafaʻilagi aloaʻia a le kamupani gaosi, mo se faʻataʻitaʻiga, Nvidia, pe tuusaʻo mai le oloa oloa i le faleoloa i luga ole laiga.

Lalo o se faʻataʻitaʻiga ma se GTX 1050 Ti.

E pei ona e vaʻaia, o le afifi e fai sina laititi, o le tele o le tele pe faʻatonuga malosi tutotonu na i ai le TDP mai le 90 W, ae na mafai ona faʻamalieina faʻamalieina e taugofie pusa pusa.

I5 6600K:

Faaiuga: afai o le filifiliga pa'ū i luga o le au laiti i le laina o kata, talafeagai ai le faʻatauina se taugofie, talu ai o le tau faʻaopoopo mo se "aoga" faiga malulu mafai ona oʻo atu i le 40%.

Faatasi ai ma ata tuai, o mea uma e sili atu ona faigata. Manaʻomia mea faʻavavevave e manaʻomia le lelei o le faʻaalu ese a le lua mai le GPU ma le mea e manatua ai, ma o le a le manaʻomia le tele e faitau suʻega ma iloiloga o ata vitio ma eseese faʻatulagaina. Faʻafefea ona suʻesuʻe mo suʻega, ua uma ona matou fai tala muamua

Faatasi ai ma pe leai se saoasaoa

E manino lava, faʻateleina le faʻagaioioia o taimi o GPU ma vitio manatua tatau mo le sili atu ona aʻafia faʻataʻitaʻiga. Ioe, o lea, ae a faʻaopopo i ai uiga, malosi faʻaaogaina o le a faʻateleina foi, ma o lea faʻamafanafana. I la matou manatu faʻa maulalo, o le overclocking ua naʻo faʻatagaina pe a le mafai ona galue pe taʻalo malie e aunoa ma ia.

Mo se faʻataʻitaʻiga, a le mafai e le overclocking o le vitio card ona maua ai se mautu tumau fua faatatau i le sekone, o loʻo i ai "tapu", "friezes", FPS pa'ū i le tulaga e le mafai ona taʻalo. I lenei tulaga, e mafai ona mafaufau i le overclocking pe faʻatau se mea e sui ai ma sili atu taimi.

Afai o le taʻaloga e alualu i luma masani, ona matua leai lea o se manaʻoga e sili atu manatu. O aso nei o GPU e malosi tele, ma faʻateleina taimi e ala i 50-100 megahertz o le a le faʻaopopo le faʻamafanafanaga. E ui i lea, o nisi lauiloa punaoa o loʻo taumafai ma le filiga e tosina o tatou mafaufau i le lauiloa "overclocking gafatia", lea e matua leai se aoga.

E faatatau lea i ituaiga uma o ata vitio e i ai le faʻaaliga io latou igoa. "OK", o lona uiga "overclocking" pe overclocked i le fale gaosi oloa, pe "Taaloga" (taʻaloga). Tagata gaosi oloa e le o taimi uma faʻaalia manino i le igoa o le adapter overclocked, o lea e te manaʻomia e vaʻavaʻai i taimi masani ma, o le mea moni, i le tau. O ia kata faʻa-aganuʻu e masani ona taugata tele, aua latou manaʻomia le sili atu le malulu ma se mana malosi sili.

O le mea moni, afai e i ai se sini e ausia ni nai sili atu faʻailoga i faʻataʻitaʻiga gaosi, ina ia faʻafiafiaina lau faʻavalea, ona tatau lea ona e faʻatau mai se sili atu taugata faʻataʻitaʻiga e mafai ona tatalia se saoasaoa lelei.

AMD poo Nvidia

E pei ona e vaʻai, i le tusitusiga na matou faʻamatalaina faʻavae o le filifilia o mea faʻatonutonu i le faʻaaogaina o le Nvidia o se faʻataʻitaʻiga. A faʻapea e pa'ū lau vaʻai ile AMD, ona faʻaaoga uma lea o mea i luga i Radeon cards.

Faaiuga

A filifilia se pepa vitio mo se komepiuta, e tatau ona taʻitaʻia e le tele o le paketi, sini ma lagona masani. Filifili mo oe lava pe faʻapefea ona faʻaaogaina le masini faigaluega, ma filifili le faʻataʻitaʻiga e sili ona talafeagai i se tulaga faapitoa ma o le a taugofie mo oe.

Pin
Send
Share
Send