Matou te aveese le itulau numera i Microsoft Excel

Pin
Send
Share
Send

Itulau numera o se mea aoga tele lea e sili atu ona faigofie le faʻatulaga o se pepa pe a lolomiina. Ioe, numera laupepa e sili atu faigofie ona faʻavasega i le faasologa. Ma i le tulaga e faʻafuaseʻi ona fefiloi i latou i le lumanaʻi, e mafai ona e masani ona vave faʻaopopo latou e tusa ai ma a latou numera. Ae o nisi taimi e manaʻomia e aveese lenei numera pe a uma ona faʻapipiʻi i le pepa. Sei o tatou vaai pe mafai faapefea ona faia lenei mea.

Vaʻai foʻi e: Faʻafefea ona aveʻesea itulau numera i Word

Le faitauina numera o filifiliga

Le faʻasologa o le faiga mo le aveeseina o le numera i Excel, muamua lava, e fuafua i le faʻafefea ma pe aisea na faʻapipiʻiina. E lua vaega numeraaina. O le mea muamua o loʻo vaaia pe a lomia se pepa, ma le lona lua e mafai ona vaʻaia na o oe a o galulue ma se laupepa i luga o le mataitu. Tusa ma lenei, o fuainumera e faʻamamaina foʻi i ni auala eseese. Tatou mafuta ia i latou auiliili.

Metotia 1: aveese fuainumera itulau numera

Sei o tatou nofo vave i luga o le faiga mo le aveeseina o tua itulau numera, lea e vaʻaia na o luga ole mata mata. O le numera lea o le ituaiga "Itulau 1", "Itulau 2", ma isi, ma o loʻo faʻaalia saʻo i luga o le laupepa lava ia ile itulau vaʻaia. O le faigofie auala mai lenei tulaga o le fesuiaʻi soʻo i seisi matata. E lua auala e faʻataunuʻu ai lenei mea.

  1. O le auala pito sili ona faigofie e sui ai i leisi faiga o le kiliki lea i luga o le ki i luga o le status bar. O lenei metotia e avanoa i taimi uma, ma moni ma le tasi kiliki, e leai se afaina i le laupepa oe. Ina ia faia lea, na o le tauagavale-kiliki i soʻo se tasi o le lua auala fesuiaʻi aikona, vagana ai mo le aikona "Itulau". O nei fesuiaiga o loʻo i ai i le tulaga pa i le itu tauagavale o le zoom slider.
  2. A maeʻa, o le tusitusiga ma numera e le toe vaaia i luga o laupepa.

O loʻo i ai foʻi le filifiliga o le fesuiaiga o taga e faʻaaogaina ai meafaigaluega i luga o le mea faapipii.

  1. Alu ile tab "Vaʻai".
  2. I luga o le lipine i le nofoaga poloka Tusi Tusi kiliki i le ki "Masani ai" pe Itulau Lisi.

A uma lena, o le itulau auala o le a tape, o lona uiga o le tala numera o le a mou atu.

Lesona: Faʻafefea ona aveese le tusiga Itulau 1 i Excel

Metotia 2: kilia le ulutala ma le vaefaita

E i ai le tulaga faʻaletonu pe a, a galulue ma se laulau i Excel, e le o vaʻaia numera, ae aliali mai pe a lomia se pepa. Faʻapea foʻi ona mafai ona vaʻaia i le faʻapolokalama laiga faʻamalama. Ina ia e alu atu iina, e tatau ona e alu i le laupepa Failaona filifili lea o le aitema i le itu tauagavale agavaʻa lisi "Lolomi". I le itu taumatau o le faʻamalama e matala, o le muai vaega o le pepa o le a tu ai. O iina e te iloa ai pe o le itulau i luga o mea lolomi o le a faitaulia pe leai. Numera e mafai ona maua i le pito i luga o le laupepa, i le pito i lalo pe i tulaga uma faʻatasi.

O lenei ituaiga numera e faia e faʻaaoga ai footer. Nei o natia fanua lea e mafai ai ona iloa mai ata i luga lolomi. O loʻo faʻaaogaina lava mo le faitauina, faʻapipiʻi o tusitusiga eseese, ma isi. I le taimi lava e tasi, e faanumera ai laupepa, e te le manaʻomia le ulufale i se numera i luga o itulau itulau uma. Ua lava naʻo le tasi itulau, a o tu i lalo o le vaefaamatalaga, e tusi ai le faʻaaliga i soʻo se tasi o le tolu pito i luga poʻo le tolu laʻititi fanua

& [Itulau]

A uma lena, o le faifai pea numera o itulau uma o le a faia. O lea la, e aveʻesea lenei numera, na ona e manaʻomia le kilia o le pito i lalo fanua mai le anotusi, ma sefe le pepa.

  1. Muamua lava, ia maeʻa le tatou galuega tatou te manaʻomia e sui i le faʻasologa i lalo auala. E mafai lenei mea i ni nai filifiliga. Alu ile tab Faaofi ma kiliki i le faʻamau "Ulutala ma vaefaasese"tu i luga o le lipine i le pusa meafaigaluega "Tusitusiga".

    I se faʻaopopoga, oe mafai ona vaʻaia le ulutala ma le pito i lalo o fesuiaiga i le itulau laulau auala e ala i le faʻailoga ua uma ona tatou iloa i le tulaga pa. Ina ia faia lea mea, kiliki i le ogatotonu o le ata mo le fesuiaʻiga o vaʻaiga vaaiga, lea e taua Itulau Lisi.

    O le isi filifiliga o le alu lea i le tab "Vaʻai". Kiliki le ki luga iina. Itulau Lisi luga o se lipine i se meafaigaluega meafaigaluega Tusi Vaaiga Faiga.

  2. Po o fea lava filifiliga e te filifilia, o le ae vaʻaia mea o loʻo i luga o ulutala ma vaefaʻi. I la matou mataupu, o le itulau numera o lo o tu i le pito i luga tauagavale ma pito i lalo tauagavale sikuea fanua.
  3. Naʻo le seti o le faʻasino ile fanua talafeagai ma kiliki ile faʻamau Tapē luga o le keyboard.
  4. E pei ona e vaʻai, o le numera e mou atu e le gata i le pito i luga tauagavale o le itulau lea na tape ai le faʻapipiʻi, ae o isi uma elemene o le pepa i le nofoaga lava e tasi. I le auala tutusa, matou te tapeina mea i totonu o le pito i lalo. Seti le fa’ata iina iina ma kiliki i le ki Tapē.
  5. Lenei la ua faʻamama uma faʻamaumauga i vaefaʻi, ua mafai ona matou liliu i le masani masani o le taotoga. Ia faia lenei mea, a le o le tab "Vaʻai" kiliki i le ki "Masani ai", poʻo le tulaga pa, kiliki i le faʻamau ma le tutusa igoa.
  6. Aua nei galo e toe tusi le pepa. Ina ia faia lea mea, naʻo le kiliki i luga o le ata, e foliga e pei o se disk disk ma e tu i le pito i luga tauagavale o le faamalama.
  7. Ina ia mautinoa o le numera na mou ese moni ma o le a le faʻaalia i luga lolomi, matou agai atu i le laupepa Faila.
  8. I le faʻamalama e matala, agai i le vaega "Lolomi" auala i le faʻatu luga o le itu tauagavale. E pei ona e vaʻaia, i le vaega masani ua uma ona masani ai, itulau numera i totonu o le pepa o loʻo misi. O lona uiga afai tatou te amata lolomi le tusi, ona avea lea o le galuega faʻaalu o ni laupepa e leai se numera, o le mea lena na tatau ona tatou faia.

I se faʻaopopoga, e mafai ona faʻamuta uma footers.

  1. Alu i le tab Faila. Ua tatou seʻe i le vaega "Lolomi". Le tulaga lolomi o loʻo tu i le ogatotonu o le faamalama. I le pito i lalo o lenei poloka, kiliki i luga o tusitusiga Itulau Faatulagaina.
  2. Le itulau filifiliga filifiliga amata. I le fanua Le Ulutala ma le Le pito i lalo mai le lisi pa'ū, lisi le filifiliga "(leai)". Ina ua mavae lena, kiliki i le faamau "Ua lelei" i le pito i lalo o le faamalama.
  3. E pei ona e vaʻaia i le vaega o le laiga, o laupepa numera e mou atu.

Lesona: Auala e aveese ai vaefaamatalaga i Excel

E pei ona e vaʻaia, o le filifiliga a le metotia o le faʻaleaogaina numera o itulau e faʻalagolago tele ile auala tonu e faʻapipiʻi ai lenei numera. Afai e faʻaali naʻo luga le mata mata, ona sui ai lea ole vaʻaiga mata. Afai o numera e lolomiina, ona i ai lea ile tulaga, e tatau ona e tape mea o loʻo i totonu o le vaefaʻi.

Pin
Send
Share
Send