Galulue faʻatasi ma hyperlinks i le PowerPoint

Pin
Send
Share
Send

Ole faʻaaliga ese mamao mai le faʻaaogaina na o le faʻaalia, aʻo le failauga o faitauina le lauga. I le mea moni, o lenei pepa e mafai ona liua i se aoga aoga tele. Ma faʻatuina hyperlinks o se tasi lea o faʻamanatu taua i le ausiaina o lenei.

Faitau foi: Faʻafefea ona faʻaopopo hyperlinks i le MS Word

Le ute o le hyperlinks

O le hyperlink o se mea faʻapitoa lea e, pe a oomiina i le taimi o vaʻaiga, e maua ai se aʻafiaga faapitoa. O mea faʻapitoa e mafai ona faʻaeʻe atu i soʻo se mea. Peitai, o inisinia i lenei mataupu e ese pe a faʻatulaga mo tusitusiga ma mo mea faʻapipiʻi. E tatau ona faʻapitoa i latou uma.

Faavae hyperlinks

O lenei ituaiga e faʻaaogaina mo le tele o ituaiga o mea faitino, aofia ai ma:

  • Ata
  • Tusitusiga
  • WordArt Sini;
  • Foliga
  • Vaega o mea SmartArt, ma isi.

E uiga i tuusaunoaga o loʻo tusia i lalo. O le auala o le faʻaaogaina o lenei gaioiga e pei ona taua i lalo:

Oe manaʻomia e taumatau-kiliki i luga o le mea manaomia ma kiliki i luga o le aitema "Soo Lelei" pe "Suia le soʻotaga". O le mataupu mulimuli e talafeagai mo tulaga pe a maeʻa faʻaaoga ua maeʻa faʻaaoga i lenei vaega.

O se faʻamalama faʻapitoa o le a tatalaina. Lenei e mafai ona e filifili pe faʻafefea ona seti le telefoni feʻaveaʻi i luga o lenei vaega.

Agavale tauagavale "Fesootai ile" E mafai ona e filifilia se faʻailoga fusia.

  1. "Faila, itulau web" e sili ona lautele lautele faʻaaoga. O iinei, e pei ona taʻu mai e le igoa, e mafai ona e faʻatulagaina le soʻotaga i soʻo se faila i luga o le komupiuta poʻo ni itulau i luga ole Initaneti.

    • Mo le sailia o se faila, e tolu sifi e faʻaogaina i tafatafa o le lisi - Faila faila faaalia faila i totonu o le faila tutusa ma le pepa oi ai nei, Itulau o Vaʻai Lisi lisi faila asiasi talu ai nei, ma Faila lata mai, taitasi, mea na faia e le tusitala o le folasaga talu ai nei.
    • Afai e le fesoasoani lea mea i le sailia o le faila manaʻo, ona e mafai lea ona kiliki i le ki ma le ata o le faʻatonu.

      Ole faʻaavanoaina lea ole browser e faigofie ai le mauaina o mea e te manaʻomia.

    • E mafai foi ona faʻaogaina le tuatusi pa. O iina e mafai ona e resitalaina uma le ala i soʻo se faila i luga o le komupiuta ma le URL sootaga i soʻo se punaoa i luga ole Initaneti.
  2. "Nofoaga i tusitusiga" Faatagaina folau i totonu o le pepa lava ia. O iinei e mafai ona e faʻatonutonuina o fea e toso le vaʻaiga o le a alu i le taimi e te kiliki i luga o le hyperlink mea.
  3. "Pepa fou" o loʻo i totonu o le tuatusi paʻo e tatau ona e ulufale ai i le ala agaʻi i se mea faʻapitoa saunia, sili atu gaogao Microsoft Office pepa aloaia. A e kiliki i luga o le faʻamau, o le faʻatonutonuina o ituaiga o mea faʻapitoa o le a amata.
  4. Imeli faʻaaliga Mafai e oe ona faʻaliliu le faʻaali faiga e vaʻai i imeli pusa o nei tusitala.

E taua foi le matauina o le faʻamau i le pito i luga o le faamalama - Faailo.

O lenei galuega faʻatagaina oe e ulufale i tusitusiga o le a faʻaalia pe a faʻataʻamilomilo le faʻatautau i luga o se mea ma se hyperlink.

I le maea o tulaga uma e te manaʻomia le fetaomi atu o le ki Ua lelei. E faʻatulaga nofoaga ma e avanoa mo le faʻaaogaina. Nei i le taimi o le faʻataʻitaʻiga o le folasaga, oe mafai kiliki i luga o lenei elemene, ma o le muamua faʻamalosia gaioiga o le a maeʻa.

A faʻaaoga le faʻatulagaina i luga o le tusitusiga, o lona lanu o le a suia ma o se aʻafiaga pito i lalo o le a aliali mai. E le aoga lea i isi mea.

Lenei auala faʻataga oe e faʻalauteleina faʻalauteleina le agavaʻa o le pepa aloaia, faʻataga ai oe e tatala polokalame lona tolu vaega, nofoaga ma soʻo se punaoa.

Sootaga faʻapitoa

Mea e fegalegaleai faʻaaoga faʻaaoga se faamalama eseʻese ese mo le galue ma hyperlinks.

Mo se faʻataʻitaʻiga, e faʻatatau lea i faʻamau ki. E mafai ona e mauaina i luga ole laupepa Faaofi lalo ole faamau "Foliga" i le pito i lalo, i le vaega o le igoa tutusa.

O mea faitino ei ai a latou lava hyperlink setting window. E valaʻau le ala lava lea e tasi, i le taumatau isumu isumu.

E lua tabs, o mea oi ai e tutusa lelei. Na pau lava le eseesega o le auala le fetuunaiga o le faʻamamaina o le a aumaia i le faʻagaioiga. O le gaioiga i le muamua laupepa mu pe a kiliki i luga o se mea, ma le lua, pe a e faʻapipiʻi i luga o le isumu.

I laupepa taʻitasi o loʻo iai le lautele tele o gaioiga talafeagai.

  • Leai - leai se gaioiga.
  • "Mulimuli i le hyperlink" - Tele lautele o foliga. Oe mafai ona alu i le tele o ata faʻafilemu i le folasaga, pe tatala punaoa i luga o le Initaneti ma faila i luga o le komepiuta.
  • Makro Faʻalauiloa - pei ona faʻaalia le igoa, ua fuafuaina e galulue ma makro.
  • Faatinoga faataga oe e tamoe se mea i se tasi auala pe o le isi, pe a fai o se gaioiga.
  • O le isi faʻamalama o loʻo i lalo "Leo". O lenei mea e mafai ai ona e faʻatonutonuina le leo peʻa faʻatagaina se hyperlink. I le leo leo, e mafai ona filifili uma faʻataʻitaʻiga masani ma faʻaopopo lau oe lava. O isi faʻaopopoga e tatau ona i le WAV format.

A uma ona filifilia ma faʻatulagaina le gaioiga e manaʻomia, e tumau lava le lolomiina Ua lelei. O le hyperlink o le a faʻaaogaina ma o le a galue mea uma aʻo faʻapipiʻiina.

Taavale Hyperlinks

Faʻapea foi i le PowerPoint, pei o isi tusitusiga a le Microsoft Office, e iai le galuega e otometi ona faʻaogaina hyperlinks e faʻaofi ai soʻotaga mai le Initaneti.

Ina ia faia lea mea, ia faʻapipiʻi soʻo se soʻotaga i totonu o foliga i totonu o tusitusiga, ona togi lea mai le amio mulimuli. O le tusitusiga o le a otometi suia lanu e fuafua i le mamanu tisaini, ma underline o le a faʻaaogaina.

O lenei, pe a vaʻavaʻaia, kiliki i luga o se fesoʻotaʻiga otometi tatala le itulau o loʻo i luga o lenei tuatusi luga o le Initaneti.

O le pule faʻamau o loʻo taʻua i luga ua i ai foi otometi tulaga hyperlink. E ui ina o faʻatupu se mea faʻapitoa e aliali mai le faʻamalama mo le setiina o tapulaʻa, ae tusa lava pe o le a le mea e tupu ai, o le gaioiga pe a fetaomi atu o le a galue e fuafua i le ituaiga o faamau.

Filifili

Ile uma, e tatau ona fai ni nai upu e uiga i nisi o itu o le faʻagaioiga o hyperlinks.

  • E le aoga hyperlinks i siata ma laulau. E faʻapena foʻi i koluma taʻitasi poʻo ni vāega, faʻapea foʻi ma le faʻamoemoe atoa. E le gata i lea, o ia tulaga e le mafai ona faia i le tusitusiga elemene o laulau ma ata - faʻataʻitaʻiga, i le tusitusiga o le igoa ma le tala.
  • Afai o le hyperlink faasino i nisi vaega lona tolu faila ma o le folasaga ua fuafuaina e faalauiloa ae le mai le komepiuta i le mea na fausia ai, faʻafitauli e ono tulaʻi mai. I le tuatusi faʻapitoa, le faiga atonu e le maua le faila faila manaʻo ma o le a na o le tuʻuina atu se mea sese. O lea afai e te fuafua e faia ni soʻotaga, e tatau ona e tuʻuina uma mea e tatau ai i totonu o le faila ma le pepa faʻatonutonu ma faʻatulagaina le soʻotaga i le tuatusi talafeagai.
  • Afai e te faʻaogaina se soʻotaga i luga o le mea, o loʻo faʻagaioia pe a e faʻapipiʻi le isumu, ma faʻaloaloa le vaega i le laupepa atoa, ona le tupu mai ai lea o le gaioiga. Mo nisi mafuaaga, e le aoga tulaga i lalo o nei tulaga. E mafai ona ave taʻavale i le tele e te manaʻo ai i luga o se mea faʻapena - e leai se iʻuga.
  • I le faʻaaliga, e mafai ona e faia se hyperlink o le a fesoʻotaʻi atu i ia lava faʻamatalaga. Afai o le hyperlink o loʻo i luga o le muamua ata, ona leai lea o se mea e tupu faʻa vaʻaia i le taimi o le suiga.
  • A o faʻatuina le gaioiga mo se faʻapitoa seevae i totonu o le ata, o le fesoʻotaʻiga e alu i lenei pepa, ae le o lona numera. O le mea lea, afai, pe a uma ona faʻatuina le gaioiga, ua suia le tulaga o lenei faʻavaʻa i totonu o le pepa (siitia i se isi nofoaga pe faia ni faʻaseʻe i luma atu), o le hyperlink o le a galue ai pea saʻo.

E ui lava i fafo faigofie o le faʻatulagaina, o le lautele o le talosaga ma avanoa o hyperlinks e matua lautele lava. I galuega maeʻaeʻa, e mafai ona e fauina se tusi atoa ma se galuega aoga ae le o le pepa.

Pin
Send
Share
Send