Overclocking o le NVIDIA GeForce Graphics Card

Pin
Send
Share
Send

Le tele o tausaga o le tele ma sili atu taʻaloga taʻutaʻua sau i fafo ma e le o taʻitoʻatasi uma na avea ma "faigata" i lau vitio card. Ioe, e mafai ona e maua i taimi uma se mea fou vitio adapter, ae o le a le isi tau pe a iai se avanoa e overclock le mea ua i ai nei?

NVIDIA GeForce ata faʻapipiʻi o loʻo sili ona sili ona talitonuina ile maketi ma e masani ona le galue i le atoatoa gafatia. Latou uiga mafai ona faʻalauiloa e ala i le overclocking taualumaga.

Faʻafefea ona ova i luga o se NVIDIA GeForce kalafi ata

Overclocking o le overclocking o se komepiuta vaega e ala i le faʻaopopoina o lona faʻatinoina o gaioiga i tua atu o tulaga masani, lea e tatau ona faʻateleina ai lana faʻatinoga. I la matou mataupu, o lenei vaega o le a avea ma pepa vitio.

Le mea e te manaʻomia e iloa e uiga i overclocking se vitio mea faʻatatau? Le puleaina le suia o le faʻatulagaina fua faatatau o le autu, manatua, ma le shader iunite o se pepa vitio e tatau ona mafaufauina, o lea e tatau i le tagata faaaoga ona iloa mataupu faʻavae o overclocking:

  1. Ina ia faʻaopopoina le tulaga faʻavave, o le a faʻateleina le voltage o siʻu. O le mea lea, o le avega i luga o le paoa sapalai o le a faateleina, o le ai ai le avanoa o overheating. Atonu o se mea e seasea tupu, ae e ono mafai ona tapunia pea le komipiuta. Ulufale: faʻatau se eletise sapalai sili atu le malosi.
  2. I le gasologa o le faʻateleina o le gaosiga o agavaʻa o le ata vitio, o lona vevela faʻaletonu o le a siʻitia foi. Mo le maalili, tasi se maalili atonu e le lava ma e tatau ona e mafaufau e uiga i le pamu o le faʻamaloloina o le auala. Lenei atonu o le faʻatulagaina o se fou cooler poʻo le suavai malulu.
  3. Faʻaopoopoina le faʻatele e tatau ona faia lemu. Se laasaga o le 12% o le fale gaosi taua ua lava e malamalama ai pe faʻafefea ona tali atu le komepiuta i suiga. Taumafai e amata le taʻaloga mo se itula ma matau le gaioiga (aemaise ai le vevela) e ala i se mea aoga faʻapitoa. A uma ona e mautinoa o mea uma lava e masani, e mafai ona e taumafai e faʻateleina le sitepu.

Lapataiga! Faatasi ai ma le mafaufau loloto auala e ova aʻe i luga o ata vitio ata, e mafai ona maua le saʻo faʻafeagai aafiaga i le tulaga o le faʻaititia i le gaioiga komepiuta.

E lua auala e faia ai lenei galuega:

  • flashing le BIOS o le vitio mea fuafua;
  • faʻaaogaina o polokalama faʻapitoa.

O le a tatou mafaufau i le filifiliga lona lua, talu ai o le muamua e fautuaina e faʻaaogaina na o le poto masani tagata faʻaaogaina, ma o se tagata faʻaaʻoaʻo o le a feagai foi ma mea faigaluega polokalama.

Mo o tatou faamoemoega, e tatau ona faʻapipiʻi ni mea aoga. O le a latou fesoasoani e le gata e suia le tapulaa o le ata fetuutuunai, ae latou te sailia foi lana faʻatinoga i le taimi o overclocking, faʻapea foʻi ma le iloiloina o le faʻaopoopoga faateleina i le gaosiga.

O lea la, ia vave lemu ma faʻapipiʻi polokalame nei:

  • GPU-Z;
  • NVIDIA Ofisa Asiasi;
  • Furoa;
  • 3DMark (filifiliga);
  • Speedfan

Manatua: leaga i le taimi o taumafaiga e overclock le vitio pepa e le o se mataupu mataupu.

Laasaga 1: Suʻe le vevela

Tamoe i le SpeedFan aoga. O loʻo faʻaalia le vevela o faʻamaumauga o vaega autu o le komepiuta, e aofia ai le video adapter.

SpeedFan tatau ona tamoe i le faagasologa o le faʻagasologa. Pe a faia suiga i le faʻatulagaina o le kalafi fetuunai, e tatau ona mataituina le vevela suiga.

O le siʻitia o le vevela i le 65-70 tikeri e mafai lava ona talia, pe a fai e sili atu (pe a leai ni avega faʻapitoa), e sili le alu i tua o se laʻasaga.

Laasaga 2: Tofotoina o le vevela i lalo o mamafa avega

E taua le faʻatinoina pe faʻafefea ona tali atu le mea faʻatatau i uta i le taimi nei. Matou te fiafia tele e leʻo tele i lona faʻatinoga pei o le suiga o le vevela faʻaalia. Ole auala pito sili ona faigofie e fuaina ai lenei mea o le FurMark polokalama. Le faia lenei, faia lenei:

  1. I le FurMark faamalama, kiliki "GPU popole tofotofoga".
  2. O le isi faamalama o se lapataiga e mafai ona ova avega ona o utaina pepa vitio. Kiliki "ALU".
  3. O le faʻamalama ma auiliiliga o puʻega o le a aliali mai. Lalo o le vevela vevela. I le taimi muamua o le a amata ona tupu, ae o le a alu i luga i le taimi. Faatali seia tupu lenei mea ma matau le mautu le faitauga o le 5-10 minute.
  4. Lapataiga! Afai i le taimi o lenei suʻega o le vevela e oʻo atu i le 90 tikeri ma luga atu, o lona uiga e sili atu le taofi.

  5. Ina ia maeʻa le faʻamaoniga, ia tapuni le faʻamalama.
  6. Afai o le vevela e le alu i luga aʻe o le 70 tikeri, ona faʻapea lea, o loʻo tumau pea, a le o lea e ono lamatia le faia o overclocking e aunoa ma faʻaonapenoa o le maalili.

Laasaga 3: Uluai Vitio Card Faʻatino Iloiloga

Lenei o se filifiliga filifiliga, ae o le a aoga tele e vaʻaia vaʻaia faʻatinoina o le muamua ma muamua ata ata faʻapitoa. Mo lenei matou te faʻaaogaina le FurMark tutusa.

  1. Kiliki se tasi o faʻamau ile poloka "GPU tagavai".
  2. Mo le minute, o le masani suʻega o le a amata, ma i le faaiuga o le a faʻaali se faʻamalama ma se iloiloga o le faʻatinoina o le ata pepa. Tusi i lalo pe manatua le numera o togi sikoa.

3DMark faia se sili atu siaki tele, ma, o le mea lea, tuuina atu sili atu le faʻamaoni faʻailoilo. Mo se suiga, e mafai ona e faʻaaogaina, ae o lenei pe a fai e te manaʻo e teʻuina mai se faʻapipiʻi faila 3 GB.

Laasaga 4: Fuataina o Uluai Faailoilo

Sei o tatou vaʻai totoʻa i mea tatou te galulue ai. E mafai ona e vaʻai i mea taua e ala ile GPU-Z aoga. I le amataga, e faʻaalia uma ituaiga o faʻamaumauga i luga o le NVIDIA GeForce ata faʻapitoa.

  1. Matou te fiafia i uiga "Faila Faʻatonu" ("pixel tumu fua faatatau"), "Fufulu Fillrate" ("fua faatatau tumu") ma "Lautele" ("manatuaga bandwidth").

    A o le mea moni, o nei faʻaalia fuafuaina le faʻatinoina o le faʻapitoa adaptor ma e faʻamoemoe i le lelei o taʻaloga galue.
  2. Ua tatou mauaina laititi le maualalo "GPU Uati", "Manatua" ma le "Taeao". Nei na o fua faʻatatauina o le kalafa manatuaina autu ma shader poloka o le vitio kata oe o le a suia.


Pe a maeʻa ona faʻateleina o nei faʻamatalaga, o oloa aoga e faʻaalia o le a faʻateleina foʻi.

Laasaga 5: Suia le tele o le ata vitio

Ole tulaga sili ona taua lea ma e leai se mea e faʻatopetope ai iinei - e sili atu le umi se taimi i lo le tataʻi ole mea faigaluega a le komipiuta. Matou te faaaogaina le polokalame NVIDIA Inspector.

  1. Faitau ma le faʻaeteete faʻamaumauga i totonu o le faʻamalama autu autu. Lenei oe mafai vaʻaia uma taimi (Uati), le vevela o loʻo i ai i le taimi nei o le vitio card, voltage ma le saoasaoa o le malulu (Ili) i le pasene.
  2. Fetaomi faamau "Faaali Overclocking".
  3. O le laupepa mo suiga sui o le a tatalaina. Muamua, faʻateleina le taua "Ata uati" pe a ma le 10% e ala i le tosoina o le faʻaseʻe i le taumatau.
  4. E otometi lava ona oso ma "GPU Uati". Ina ia sefe suiga, kiliki "Faʻaaoga le Uati & Voltage".
  5. O lenei e tatau ona e siaki pe faʻafefea ona galue le pepa faʻapitoa ma le faʻafouina konfigurasi. Ina ia faia lea mea, ia toe faʻataʻitaʻi le faʻamalologa i luga o le FurMark ma matau lona alualu i luma mo le tusa o le 10 minute. Le tatau ona i ai ni mea taua i luga o le ata, ma sili ona taua, o le vevela e tatau ona i le va o 85-90 tikeri. A leai, e tatau ona tuʻuina i lalo le taimi faʻatele ma toe faʻataʻitaʻi le suʻega, ma isi lava seia filifilia le sili ona lelei.
  6. Toe foʻi i le NVIDIA Inspector ma siisii ​​foi "Manatu Taoto"aua nei galo kiliki "Faʻaaoga le Uati & Voltage". Ona fai lea o le mamafa o le suʻega ma lalo le peʻa pe a tatau ai.

    Faʻaaliga: e mafai vave ona e toe foʻi i le amataga faʻavae i le kiliki "Faʻaaoga Defaults".

  7. Afai e te vaʻai atu o le vevela e le gata o le ata vitio, ae o isi vaega, o loʻo tausia i totonu o le tulaga masani, ona mafai ai lea ona faʻaopopoina malie taimi. O le mea autu o le faia lea o mea uma e aunoa ma le fiafia, ma taofi i le taimi tatau.
  8. Ile faaiuga o le a tumau ai le tasi vaevaega e faʻateleina "Volitiga" (feteʻena) ma aua nei galo e faʻaaoga le suiga.

Laasaga 6: Sefe Faʻatonuga Fou

Faamau "Faʻaaoga le Uati & Voltage" naʻo faʻaaoga tulaga faʻapitoa, ma e mafai ona sefeina i le kiliki "Faia Clocks poloka".

O le iʻuga, o le a aliaʻe le ala 'alo i luga o le laupepa, ma le taimi na amata ai loa ona amata le NVIDIA Inspector i lenei faʻatulagaina.

Mo le faigofie, o lenei faila e mafai ona faʻaopopoina i le faila. "Amataga"ma pe a e ulufale atu i totonu o le polokalama, e amata otometi le polokalame. O le manaʻomia faila o loʻo maua i totonu o le lisi Amata.

Laasaga 7: Faamaonia Suiga

O lenei ua e vaʻai i faʻamaumauga suiga i le GPU-Z, faʻapea foi ma le faia o ni suʻega fou i FurMark ma 3DMark. I le faʻatusatusaina o aʻoga tulaga muamua ma lona lua, e faigofie ona fuafua le pasene faʻaopopo i oloa. E masani lava o lenei faʻailoga e latalata i le tikeri o le faʻateleina i taimi.

Overclocking se NVIDIA GeForce GTX 650 graphic card poʻo seisi lava o se gaioiga faigata ma e manaʻomia ni siaki faifai pea e iloa ai le sili ona lelei. Faatasi ai ma se agavaʻa auala, e mafai ona faʻateleina le faʻatinoina o le faʻatusa ata ata e oʻo atu i le 20%, ma faʻateleina ai ona gafatia i le tulaga o masini sili atu taugata.

Pin
Send
Share
Send