Faʻaititia ole tele faila ile Microsoft Excel

Pin
Send
Share
Send

Pe a galue i Excel, o nisi laulau e sili atu le manaia i le tele. Lenei e tau atu i le mea moni o le tele o le pepa faateleina, o nisi taimi e oʻo atu lava e ova lava megabytes pe sili atu. Ole faʻaopopoina o le mamafa o se Excel workbook e le gata o loʻo taitai atu ai i le faʻaopopoina o avanoa o loʻo ia nofoia i luga o le hard drive, ae, sili atu ona taua, i le telegese i le saoasaoa o gaioiga eseese ma gaioiga i totonu. Faafaigofie, pe a galue ai ma se pepa faʻapitoa, Excel e amata lemu. O le mea lea, o le mataupu o optimization ma faʻaititia o le tele o ia tusi avea ma talafeagai. Sei o tatou vaʻai pe faʻafefea ona faʻaititia le tele o faila ile Excel.

Taualumaga Faʻaititia Tusi Lautele

Oe tatau ona faʻaleleia sili faʻatele faila i ni itu faʻatasi i se taimi e tasi. E toatele tagata e le o iloa, ae o le tele o taimi o se Excel laupepa tusi o loʻo i ai le tele o faʻamatalaga le aoga. A e laʻititi se faila, e leai se tasi e faʻalogo tele i ai, ae afai ua lapoʻa tele le pepa, e manaʻomia lou faʻaleleia e tusa ma tulaga uma mafai.

Metotia 1: faʻaitiitia le faʻagaioiga

O le galulue galue o le vaega lea e manatua ai e Excel gaioiga. A toe faamatala se pepa, e toe faamatala e le polokalama uma sela i le fale faigaluega. Ae e le tutusa o latou taimi ile laina lea e galue ai le tagata faʻaaoga. Mo se faʻataʻitaʻiga, o se avanoa na tuʻu mamao atu i lalo ole laulau o le a faʻalauteleina le tele o le galuega galue i le elemene o loʻo i ai lenei avanoa. E aliali mai o Excel o taimi uma lava e toe faitau ai faʻagasologa se faʻaputuga o gaogao sela. Sei o tatou vaʻai pe faʻafefea ona foia lenei faʻafitauli e faʻaaoga se faʻataʻitaʻiga o se laulau faʻapitoa.

  1. Muamua, vaʻavaʻai i lona mamafa aʻo leʻi faia le faʻatulaga lelei e faʻatusatusa ai pe o le a le i ai pe a uma le faʻagasologa. E mafai ona fai i le alu i le la Faila. Alu i le vaega "Auiliiliga". I le itu taumatau o le faʻamalama e matala, o loʻo faʻasino mai meatotino autu o le tusi. O le mea muamua o meatotino o le tele o le pepa. Oe pei ona outou vaʻaia, o le matou mataupu e 56.5 kilobytes.
  2. Muamua lava, e tatau ona e sailia le tele o le moni galulue vaega o le laupepa ese mai le tasi e manaʻomia moni e le tagata faʻaaoga. E ese le faigofie lea. Matou te ulufale i totonu o soʻo se sela o le laulau ma faʻailo se ki auga autu Ctrl + Iuga. E alu loa le Excel i le sela mulimuli, lea ua manatu le polokalame ole vaega mulimuli ole potu. E pei ona e vaʻai, i le matou mataupu, o le laina lea 913383. A o le laulau o loʻo nofoia na o laina muamua e ono, e mafai ona matou faʻaalia le mea moni o laina 913377, o le mea moni, o se avega le aoga, e le gata e faʻateleina le tele o faila, ae, aua le toe fuaina pea o le atoa 'au e le polokalama peʻa faia se gaioiga, faʻalemu le galuega i luga o le pepa aloaia.

    O le mea moni, i le mea moni, o se tele avanoa i le va o le moni galuega ma le tasi e avea e Excel mo se mea e seasea, ma matou ave le tele o laina mo le manino. E ui lava, o nisi taimi e i ai lava tulaga pe a o le galulue vaega o le atoa vaega o le laupepa.

  3. Ina ia foia lenei faʻafitauli, e tatau ona e tape uma laina, mai le muamua avanoa e oʻo i le pito o le laupepa. Ina ia faia lea mea, filifili le muamua sela, lea e i lalo ifo lava o le laulau, ma tisua i le ki soofaatasi Ctrl + Sifi + Lalo Ava.
  4. E pei ona e vaʻai, na filifilia uma elemene o le muamua koluma, amata mai le sela faʻailoaina seʻia oʻo i le pito o le laulau. Ona kiliki lea i mea faʻatasi ma le ki taumatau. I le tusiga menu e tatalaina, filifili Tapē.

    Tele tagata faʻaaoga taumafai e tape e ala i le kiliki o le ki. Tapē luga o le keyboard, ae e le saʻo. O lenei gaioiga e faʻamamaina ai mea sa i ai i sela, ae na te le tapeina ia lava. O le mea lea, i la matou mataupu, e le fesoasoani.

  5. Ina ua uma ona matou filifilia lea mea "Aveese ..." i le anotusi menu, o se tamai faamalama mo le tapeina o sela e matala. Na matou tuu le ki i le tulaga i totonu "Laina" ma kiliki i le faʻamau "Ua lelei".
  6. O laina o le laina filifilia ua tape. Ia mautinoa e toe sefe le tusi i le kilikiina o le diskette icon i le pito i luga tauagavale o le faamalama.
  7. Ia tatou vaʻai pe faʻapefea ona fesoasoani lea mea. Filifili soo se sela i le laulau ma faʻailo se auala 'alo Ctrl + Iuga. E pei ona e vaʻai, na filifilia e Excel le sela mulimuli o le laulau, o lona uiga, o lea ua i ai nei o le vaega mulimuli o le fale faigaluega o le laupepa.
  8. Nei lae i le vaega "Auiliiliga" afifi Failae fia suʻe poʻo le a le mamafa o la matou tusitusiga na faʻaititia. Pei ona outou vaʻaia, o loʻo faʻasolosolo nei ile 32.5 KB. Manatua aʻo leʻi faia le filifiliga lelei, o lona telē na e 56.5 Kb. O lea, na faʻaitiitia e sili atu i le 1.7 taimi. Peitaʻi o lenei mataupu, o le mea taua na maua e le o le laʻititi ifo o le mamafa o le faila, ae o lea ua toe faʻasaoloto le polokalame mai le toe faitauina o le moni le faʻaaogaina tele, lea o le a matua faʻateleina le saoasaoa o le faʻagaioiga o le pepa.

Afai o le tusi o loʻo i ai ni laupepa e te faigaluega ai, e tatau ona e faia se tutusa gaioiga ma na taʻitasi. E faʻaitiitia foʻi le tele o le pepa.

Metotia 2: Aveesea luga o Faiga

O le isi taua taua e faia ai se tusitusiga Excel sili atu faigata, o le sili-faʻatulagaina. O lenei e mafai ona aofia ai le faʻaaogaina o ituaiga o ituaiga o ituaiga, tuaoi, fuainumera numera, ae o mea muamua e popole i le faʻatumuina o sela ma lanu eseese. Lea la ae leʻi faia faʻaopopoga le faila, e tatau ona e mafaufau faʻalua pe o le mea moni e aoga pe a fai e mafai ona faigofie faia e aunoa ma lenei taualumaga.

E moni lenei mea mo tusi o loʻo iai le tele o faʻamatalaga, ia e iai lava lo latou lapoʻa. Faʻaopopoina foliga i se tusi mafai ona faʻateleina lona mamafa e oʻo i le tele o taimi. O le mea lea, e tatau ona e filifilia se eleele ogatotonu i le va o le vaʻaia o le tuʻuina atu o faʻamatalaga i le pepa ma le faila faila, faʻaoga faʻatonutonu na o le mea e manaʻomia moni.

O le isi mea e fesoʻotaʻi ma le fausiaina o le mamafa o nisi tagata e sili le faʻatumuina o sela. O lona uiga, latou te faʻamatalaina e le gata o le laulau lava ia, ae o le laina foʻi o loʻo i lalo, o nisi taimi e oʻo lava i le iʻuga o le laupepa, faʻapea ma le faʻamoemoe ina ua faʻaopopoina laina fou i le laulau, e le manaʻomia ona toe faʻatulagaina i latou i taimi taʻitasi.

Ae e le o iloa tonu le taimi e faʻaopopo ai laina fou ma e toʻafia o le a faʻaopopoina, ma faʻapitoa muamua e faia ai oe, o le a faia le faila i le mamafa i le taimi nei, lea o le a afaina ai foʻi ma le saoasaoa o le galuega ma lenei pepa. O le mea lea, afai e te faʻaogaina faʻatulagaina i gaogao sela e le o aofia i le laulau, ona tatau loa ona aveese.

  1. Muamua lava, e tatau ona e filifilia uma sela o loʻo i lalo o le laina ma faʻamaumauga. Ina ia faia lea mea, kiliki i le numera o le muamua gaogao laina i le faʻatasi laina faʻatasi. Ua folasia le laina atoa. Ina ua mavae lena, matou te faʻaogaina le masani a hotkey kombinasi Ctrl + Sifi + Lalo Ava.
  2. A maeʻa, o le a faʻamatalaina atili le laina atoa o laina i lalo o le vaega o le laʻo e tumu i faʻamatalaga. Ua i ai i le tab "Fale" kiliki i le aikona "Manino"tu i luga o le lipine i le pusa meafaigaluega "Faʻatonutonuina". Ua tatalaina se tamai meaai. Filifili se tulaga i totonu "E manino faʻailoga".
  3. A maeʻa lenei gaioiga, o faʻatulagaina o le a tapeina i sela uma o le vaega filifilia.
  4. I le auala tutusa, e mafai ona aveese le le aoga tatau i le laulau lava. Ina ia faia lea mea, filifili ni sela taʻitoʻatasi poʻo se laina tatou te manatu e faʻatupuina ai ia sili atu le aoga, kiliki i le faʻamau "Manino" i luga o le lipine ma mai le lisi, filifili "E manino faʻailoga".
  5. Pei ona outou vaʻaia, ua uma ona aveʻesea le faʻatulagaina i le vaega filifilia o le laulau.
  6. A maeʻa lena, matou te toe foʻi atu i le laina lea i nisi o faʻatulagaina o elemene ua matou manatu e talafeagai lelei: tuaoi, numera faʻapitoa, etc.

O sitepu i luga o le a fesoasoani e faʻaititia tele le tele o le Excel galuega tusi ma faʻavaveina le galuega i ai. Ae e sili le faʻaaogaina muamua faʻatonutonu na o le mea e sili ona talafeagai ma manaʻomia nai lo le faʻaaluina o se taimi mulimuli ane i le faʻaleleia o le pepa aloaia.

Lesona: Faatulagaina o laulau i Excel

Metotia 3: soloia soʻotaga

O nisi pepa e tele lava numera o soʻotaga mai le mea e toso ai mea taua. E mafai foʻi ona faʻaitiitia ai le saoasaoa o galuega i totonu oi latou. O fesoʻotaʻiga i fafo atu i isi tusi e faʻaosofia tele i le faʻaaliga lenei, e ui lava o fesoʻotaʻiga i totonu e afaina foʻi le faʻatinoina. Afai o le puna mai le mea e faia ai le fesoʻotaʻiga e le faʻafouina pea le faʻamatalaga, o lona uiga, e talafeagai le suia o tuʻutuʻuga tuatusi i totonu o sela ma mea taua masani. O lenei mafai faʻateleina ai le saoasaoa o le galue ma se pepa aloaia. E mafai ona e vaʻai pe o le fesoʻotaʻiga poʻo le tau o loʻo i ai i se sela faʻapitoa i le formula bar pe a uma ona filifilia le elemene.

  1. Filifili le itu o loʻo iai soʻoga fesoʻotaʻiga. Ua i ai i le tab "Fale"kiliki i le ki Kopi lea e tu i luga o le lipine i le vaega faʻatulagaina Laupapa.

    Alternatively, pe a uma ona faʻamatalaina se laina, e mafai ona e faʻaaogaina se telefoni vevela Ctrl + C.

  2. A uma ona faʻataʻitaʻia faʻamaumauga, matou te le aveesea le filifiliga mai le eria, ae kiliki i luga o le ki taumatau ki. Ua faalauiloa le mataupu autu. I totonu o le poloka Faaofi i totonu filifiliga manaʻomia le kiliki i le aikona "Taua". O loʻo i ai se foliga o se faʻailoga ma numera o loʻo faʻaalia.
  3. A maeʻa, o soʻotaga uma i le itu filifilia o le a suia i fuainumera faʻatauaina.

Ae ia manatua o lenei Excel workbook optimization filifiliga e le masani ona taliaina. E mafai faʻaaogaina pe a le faʻaaogaina le faʻamatalaga mai le uluaʻi punaoa, o lona uiga, latou te le suia ma le taimi.

Metotia 4: fesuiaiga suiga

O le isi auala e faʻaititia tele ai faila faila o le suia lea ona foliga. O lenei metotia atonu fesoasoani tele nai lo seisi tagata e faʻapipiʻi le tusi, e ui lava o i luga filifiliga e tatau foi faʻaaoga i le tuʻufaʻatasia.

I Excel e tele ituaiga "tagata" faila fausaga - xls, xlsx, xlsm, xlsb. O le xls faʻatulagaina o se faʻavae faʻalautele mo le polokalama faʻaleleia Excel 2003 ma muamua atu. Ua leva ona leiloa, ae ui i lea, toʻatele tagata faʻaaogaina o loʻo faʻaaogaina pea. I se faʻaopopoga, e i ai taimi e tatau ona e toe foʻi i le faʻaaogaina o faila tuai na fausia i le tele o tausaga ua mavae pe a leai ni faʻamatalaga faʻaonaponei. E le o le taʻua o le mea moni o le tele o vaega lona tolu polokalame e le o iloa pe faapefea ona faʻagaioia mulimuli ane lomiga o Excel galuega ma tusi ma lenei faʻaopoopoga.

E tatau ona maitauina o se tusi faʻatasi ma le faʻalauteleina xls sili atu le tele i lo lona faʻaonapo nei auiliiliga o le xlsx faatulagaga, lea Excel faaaoga i le taimi nei o le autu. Muamua lava, o le mea lea e mafua mai i le mea moni o xlsx faila, o le mea moni, ua faʻapipiʻi faila. O le mea lea, afai e te faʻaogaina le faʻalauteleina xls, ae manaʻo e faʻaititia le mamafa o le tusi, e mafai ona e faia lea i le na o le toe teuina i le xlsx faatulagaga.

  1. Ile faaliliuina o se pepa mai le xls format i le xlsx format, alu i le tab Faila.
  2. I le faʻamalama e matala, ia vave ona e faʻalogo i le vaega "Auiliiliga", i le mea ua faʻailoa mai o le pepa o loʻo mamafa nei 40 Kbytes. Le isi, kiliki i le igoa "Vagana E Pei ...".
  3. Ua matala le faʻasao matala. Afai e te manaʻo ai, e mafai ona sui i se lisi fou i totonu, ae mo le tele o tagata faʻaaoga e sili atu le faigofie ona teuina o le pepa fou i le nofoaga lava e tasi o le punavai. O le igoa o le tusi, a e manaʻomia, e mafai ona suia i le "File name" fanua, e ui lava e le manaʻomia. O le mea taua i le faiga lea o le seti i le malae Ituaiga faila aoga "Tusi galuega Excel (.xlsx)". A maeʻa, e mafai ona e faʻauuina le ki "Ua lelei" i le pito i lalo o le faamalama.
  4. A maeʻa le sefeina, ia tatou o atu i le vaega "Auiliiliga" afifi Failae vaʻai pe o le a le tele o le mamafa na faʻaititia. Pei ona outou vaʻaia, o loʻo faʻapea nei le 13.5 KB agaʻi i le 40 KB aʻo leʻi faia le suiga. O lona uiga, naʻo le sefe i se ata faʻatonutonu na mafai ai ona tuʻu le tusi toeitiiti atoa le tolu taimi.

I se faʻaopopoga, i Excel o loʻo i ai se isi faʻamatalaga fou xlsb poʻo se tusi binary. I totonu, o le pepa e teuina ile binary feaveaʻi. O nei faila e mamafa e tusa lava ma tusi i xlsx faatulagaga. Ma le isi mea, o le gagana o loʻo tusia ai e latalata tele i Excel. O le mea lea, e galulue faʻatasi ma nei tusi vave nai lo se isi lava faʻaopoopoga. I le taimi lava e tasi, o le tusi o le faʻatulagaina faʻapitoa i tuʻufaʻatasiga o galuega ma avanoa i le faʻaaogaina o mea faigaluega eseese (faʻatulagaina, galuega tauave, ata faʻapitoa, etc.) e leai se mea e maualalo ifo i le xlsx faʻatulagaina ma sili atu i le xls tulaga.

O le mafuaaga autu na le mafai ai ona avea le xlsb ma le masani ai i Excel o le vaega lona tolu polokalame e faigata ona galue ma ia. Mo se faʻataʻitaʻiga, afai e te manaʻomia e auina atu i fafo faamatalaga mai le Excel i le 1C, e mafai ona faia lea i xlsx poʻo xls tusitusiga, ae le o le xlsb. Ae, pe a fai e te le fuafua e faʻafoi atu faʻamaumauga i soʻo seisi vaega polokalama, ona mafai lea ona e sefe le laupepa i le xlsb format. O lenei e faʻatagaina oe e faʻaititia le tele o le pepa ma faʻateleina le saoasaoa o galuega i totonu.

O le faiga mo le sefeina o le faila i le xlsb faʻapipiʻi e tutusa ma le mea na matou faia mo le xlsx faʻaopoopoga. I le laupepa Faila kiliki i luga o le aitema "Vagana E Pei ...". I le faʻasao matala e matala, i le laufanua Ituaiga faila manaʻomia le filifili o se filifiliga "Tusi Taiala Aoga Excel (* .xlsb)". Ona kiliki ai lea i le ki Sefe.

Matou te vaʻavaʻai i le mamafa o le pepa tusia i le vaega "Auiliiliga". A o e vaʻai, ua faʻaitiitia atili ma o lea ua na o le 11.6 KB.

A oʻo i le aotelega o faʻaiuga lautele, e mafai ona tatou fai atu afai o loʻo e galue ma se faila i le xls tulaga, o le auala sili ona aoga e faʻaititia ai lona lapoʻa o le sefe i le aso nei xlsx poʻo xlsb mamanu. Afai ua uma ona e faʻaaogaina le faʻalauteleina faʻamaumauga o faʻamatalaga, ona faʻaititia lea o latou mamafa, e tatau ona e faʻatulagaina lelei le potu faigaluega, ave ese le soʻona faʻaogaina ma soʻotaga le talafeagai. E te mauaina le mea silisili pe a fai e te faia uma nei gaioiga i se lavelave, ae aua le faʻatapulaʻa oe i le naʻo le tasi filifiliga.

Pin
Send
Share
Send