Faitauina o le aofaʻi i se laulau laina i le Microsoft Excel

Pin
Send
Share
Send

'A galulue ma laulau, e tele taimi e tatau ona e tuʻu i lalo faʻasologa mo se igoa faʻapitoa. O le igoa o le counterparty, o le igoa o le tagata faigaluega, le iunite numera, aso, ma isi e mafai ona faʻaaogaina e pei o lenei igoa. E masani lava o igoa ia o le ulutala o laina ma o lea la, ina ia fuafua le aofaʻiga atoa o faʻatatauga mo elemeni uma, e manaʻomia le aotelega o mea i totonu o sela o se laina faʻapitoa. E iai taimi e faʻaopoopo ai faʻamatalaga i laina mo isi faʻamoemoe. Sei o tatou vaʻai i 'eseʻese auala e mafai ai lea mea i le Excel.

Tagaʻi foʻi: Faʻafefea ona fuafua le aofaʻi i Excel

Aotelega faʻatauga i se laina

I le tele ma le tele, e tolu auala autu e aotele ai le taua i se manoa i Excel: faʻaaoga se numera numera, faʻaaoga galuega, ma le aofaʻi. I le taimi lava e tasi, o nei metotia e mafai ona vaeluaina i le numera o nisi filifiliga sili atu maʻoti.

Metotia 1: Arithmetic Formula

Muamua lava, matou te iloiloina le faʻaaogaina o le numera numera e mafai ona e fuafua le aofaʻi i se laina. Sei o tatou vaʻai pe faʻafefea ona galue lenei metotia i se faʻataʻitaʻiga patino.

E i ai le matou laulau e faʻaalia ai tupe maua a lima faleoloa i le aso. Faleoloa igoa o laina laina, ma aso o igoa koluma. E tatau ona fuafua le aofaʻi o tupe maua o le faleoloa muamua mo le vaitaimi atoa. Ina ia faia lenei mea, tatou o le a faʻaopoopo uma sela o le laina e patino i lenei outlet.

  1. Filifili le sela e faʻaali ai le iuga o le aofaʻi Na matou tuuina se faailoga iina "=". Agavale-kiliki i luga o le muamua sela i lenei laina, lea e iai numera numera. A oe vaʻai, o lona tuatusi e faʻaalia vave i le elemene e faʻaalia le aofaʻi. Na matou tuuina se faailoga "+". Ona kiliki i le isi sela ile laina. I lenei auala tatou te suiina le faailoga "+" ma tuatusi o sela o le laina e faasino i le faleoloa muamua.

    O se faʻaiuga, i la matou mataupu faʻapitoa, ua maua mai le fomaʻi nei:

    = B3 + C3 + D3 + E3 + F3 + G3 + H3

    E masani lava, pe a faʻaaogaina isi laulau, o ona foliga vaaia o le a ese.

  2. Ia faʻaalia le aofaʻi atoa o tupe maua mo le muamua outlet, kiliki i le ki Ulufale luga o le keyboard. O le iʻuga o loʻo faʻaalia i totonu o sela na maua ai le fuainumera.

E pei ona e vaʻai, o lenei auala e fai lava sina faigofie ma tupu fua, ae e tasi lava lona sese. E manaʻomia le faʻaalu o se taimi tele i lona faʻatinoina, pe a faʻatusatusa i na filifiliga o le a tatou iloiloina i lalo. Ma afai e tele koluma i le laulau, ona faʻaopopo lea o tau ile taimi e sili atu.

Metotia 2: AutoSum

O le televave auala e faʻaopopo ai faʻamatalaga i se laina o le faʻaogaina lea o taʻutaʻua-sums.

  1. Filifili uma sela ma numera numera o le muamua laina. Matou filifili i le uuina o le agavale agavale isumu. Alu ile tab "Fale"kiliki i le aikona "Autosum"tu i luga o le lipine i le pusa meafaigaluega "Faʻatonutonuina".

    O le isi filifiliga e vili ai le otometi o le alu ile tab Fuafuaga. O iina i le pusa meafaigaluega Faʻataʻitaʻiga Faletusi kiliki i luga o le ki i luga o le lipine "Autosum".

    Afai e te le manaʻo e folau i lalo le laupepa, ona uma loa lea o loʻo faailogaina se laina, e mafai lava ona e tusia le tuʻufaʻatasiga o ki vevela Alt + =.

  2. Poʻo le a se gaioiga e te filifilia mai luga o le faʻaogaina, o se numera o le a faʻaalia i le itu taumatau o le vaega filifilia. O le a avea ma aofaʻiga o mea taua o le laina.

E pei ona e vaʻaia, o lenei metotia e faʻatagaina oe ona fuafua le aofaʻi i le laina e televave atu nai lo le faʻasologa muamua. Ae ei ai foi lona sese. E aofia ai i le mea moni o le aofaʻi o le a faʻaalia naʻo le itu taumatau o le filifilia o le laina uila, ae le o le nofoaga i le mea e manaʻo ai le tagata faʻaoga.

Metotia 3: SUM galuega

Ina ia foia le faʻaletonu o auala e lua i luga, o le filifiliga i le faʻaaogaina o le built-in Excel galuega valaauina PULE.

Tagata e faafoe PULE auai i le Excel vaega o matematika galuega. O lana galuega o le aotelega o fuainumera. O le faʻataʻitaʻiga o lea gaioiga e pei ona taua i lalo:

= SUM (numera1; numera2; ...)

Pei ona outou vaʻaia, o finauga a lenei tagata faʻagaioia o fuainumera poʻo tuatusi o sela o loʻo latou tu ai. O latou numera e mafai ona oʻo atu i le 255.

Sei o tatou vaʻai pe faʻapefea ona tatou aoina o elemene i se laina faʻaaoga lenei faʻaaogaina e faʻaaogaina ai le faʻataʻitaʻiga o la tatou laulau.

  1. Filifili se mea gaogao sela i luga o le pepa o loʻo matou fuafua e faʻaali le iʻuga o le fuafuaina. A e manaʻo i ai, e mafai ona e filifilia e oʻo lava i se isi laupepa o le tusi. Ae o lenei mea e tupu uma lava seasea, talu ai i le tele o tulaga, e sili atu ona faigofie i le masani ai ona tuʻuina se sela mo le faʻatinoina o iʻuga i le laina tutusa ma faʻamaumauga faʻamaonia. A maeʻa le filifiliga, kiliki ile ata "Faaofi galuega" i le itu tauagavale o le formula bar.
  2. Le meafaigaluega e taua FAAALIA Wizard. Matou te pasia i totonu i le vaega "Matematika" ma mai le lisi o tagata faʻafoe e tatalaina, filifili le igoa PULE. Ona kiliki ai lea i le ki "Ua lelei" pito i lalo o le faamalama Faiga faataulaitu.
  3. Le faʻagaioia faʻamalama faʻamalama ua faʻagaioia PULE. O lenei faʻamalama e mafai ona aofia ai fua atu i fanua 255, ae e fia foia la tatou faʻafitauli, e te manaʻomia le naʻo le tasi fanua - "Numera1". E manaʻomia ona ulufale atu i le faamaopoopo o lena laina, o aofaʻiga e tatau ona faʻaopopo i ai. Ina ia faia lea mea, tuʻuina le faʻatautee i le fanua faʻatatauina, ma, ma uuina le ki isumu agavale, filifili le numera numera atoa o le laina tatou te manaʻomia ma le faʻataʻitaʻi. E pei ona e vaʻai, o le tuatusi o lea ituaiga o le a faʻaalia vave i le fanua o le finauga faamalama. Ona kiliki ai lea i le ki "Ua lelei".
  4. A maeʻa ona matou faia le faʻailoaina o gaioiga, o le aofaʻi o laina laina o le a vave faʻaalia i totonu o le sela na matou filifilia i le uluaʻi laasaga o le fofoina o le faʻafitauli i lenei auala.

E pei ona e vaʻaia, o lenei auala e fai lava sina fetuunaʻi ma vave televave. Moni, e le tupu fua mo tagata faʻaaoga uma. O le mea lea, oi latou e le iloa e uiga i lona i ai mai le tele o mea e seasea maua i le Excel faʻaavanoa i latou lava.

Lesona: Excel Feature Wizard

Metotia 4: tele aofaiga aoga i laina

Ae a pe a fai e te manaʻomia le aotelega e le o se tasi pe lua laina, ae, faʻapea, 10, 100, pe oʻo foi i le 1000? E manaʻomia tele laina taʻitasi e faʻaalu luga gaioiga i luga taʻitasi? Na iloa ane e leʻo manaʻomia. Ina ia faia lea, e tatau ona e faia le aotelega faʻasologa i isi sela ia e te fuafua e faʻaali le aotelega o laina totoe. O lenei mafai ona faia e faʻaaogaina se mea faigaluega o loʻo tauaveina le igoa o le faʻailoga faʻatumu.

  1. Matou te faʻaopopoina mea taua i le laina muamua o le laulau e soʻo se metotia na faʻamatala muamua atu. Tatou tuu le faʻataʻoto i le tulimanu pito i lalo taumatau o le sela o loʻo faʻaalia ai le iʻuga o le faʻasologa poʻo se gaioiga. I lenei tulaga, o le faʻatautasi e tatau ona suia ona foliga ma liliu ile faʻailoga tumu, lea e foliga mai o se tamai koluse. Ona tatou uʻuina i lalo o le agavale isumu agavale ma toso le faʻataʻoto i lalo tutusa i le sela ma laina igoa.
  2. E pei ona e vaʻai, o sela uma na faʻatumuina i faʻamaumauga. Ole aofaʻi ole aofaʻiga faʻapitoa i le laina. O lenei faʻaiʻuga na maua aua, i tulaga faʻaletonu, o soʻotaga uma i Excel e fesoʻotaʻi, e le faʻamaoni, ma a fai o latou kopi, latou te suia a latou fesoʻotaʻiga.

Lesona: Faʻafefea ona fai e maeʻa lava i Excel

E pei ona e vaʻaia, i Excel e tolu auala autu e faʻatatau ai le aofaʻi o mea taua i laina: o le numera numera, auto-sumo ma le SUM function. E tofu filifiliga ma le lelei ma le manuia. Ole auala e sili na tupu fua ole faʻaaogaina ole fomu, ole filifiliga vave ole otometi-aofaʻi, ma ole sili ona lautele ole faʻaaogaina ole SUM operator. I se faʻaopopoga, faʻaaogaina le faʻailoga faʻatumu, e mafai ona e faia le tele o aotelega o mea taua e ala i laina, faia e se tasi o le tolu metotia lisiina i luga.

Pin
Send
Share
Send