Fuafua le VAT i le Microsoft Excel

Pin
Send
Share
Send

O se tasi o le tele faʻamaoniga e tatau ona feagai ma tausitusi, tagata faigaluega lafoga ma pisinisi tumaoti o le faʻaopoopoina lafoga. O lea, o le mataupu o lona faʻatusatusaina, atoa ai ma le fuafuaina o isi faʻailo e fesoʻotaʻi i ai, ua avea talafeagai ma. O lenei fuafuaina mo le iunite aofaiga e mafai foi ona faia e faʻaaogaina ai se masani calculator. Ae, afai e te manaʻomia e fuafua VAT mo le tele o tau tupe, ona ma lea e tasi calculator o le a faigata tele e fai ai lenei mea. I se faʻaopopoga, o le masini fuafua e le masani ona faigofie le faʻaaogaina.

O le mea e lelei ai, i Excel e mafai ona televave faʻavaveina le fuafuaina o manaʻomia iʻuga mo faʻamaumauga o loʻo lisiina i le laulau. Seʻi tatou mafaufau pe faʻafefea ona fai.

Fuafuaina o mea

A o le i alu saʻo i le suʻega, seʻi o tatou iloaina poʻo le a le tulaga o loʻo faʻatulaga mai i le lafoga totogi. Ole faʻaopopoina o lafoga o se lafoga tuʻusaʻo o loʻo totogi e tagata faʻatau oloa ma auaunaga i le aofaʻi o oloa na faʻatau atu. Ae o le tagata totogi moni o le au faʻatau, talu ai o le aofaʻi o lafoga totogi ua maeʻa aofia ai i le tau o oloa na faatauina poʻo auaunaga.

I le Russian Russian, o le fua faatatau o lafoga o loʻo faʻatulaga nei i le 18%, ae i isi atunuʻu ole lalolagi e ono eseese. Mo se faʻataʻitaʻiga, i Austria, Peretania Tele, Ukraine ma Belarus, e 20%, i Siamani - 19%, i Hungary - 27%, i Kazakhstan - 12%. Ae o le a matou faʻaaogaina le tau lafoga e talafeagai mo Lusia i a matou fuainumera. Peitai, na o le suia lava o le tului, ole faʻaogaina o algorithms ole a tuʻuina atu i lalo e mafai ona faʻaaogaina mo soʻo seisi atunuʻu o le lalolagi o iai le ituaiga o lafoga lea e faʻaaoga.

I lenei tulaga, tausitusi, tagata faigaluega lafoga ma pisinisi i tulaga eseese o loʻo i ai galuega taua:

  • Faʻatatauina o le mea moni VAT mai le tau e aunoa ma lafoga;
  • Faʻatatauina o le VAT ile tau lea ua uma ona aofia ai lafoga;
  • Le fuafuaina o le aofaʻi e aunoa ma VAT mai le tau lea ua uma ona aofia ai le lafoga;
  • Le fuafuaina o le aofaʻi ma le VAT o le tau e aunoa ma lafoga.

O le faʻaaogaina o nei faitauga i Excel o le a faʻaauau pea.

Metotia 1: fuafua le VAT mai le lafoga base

Muamua lava, tatou saili pe faʻafefea ona fuafua le VAT mai le lafoga base. E matua faigofie. Ina ia faʻataunuʻuina lea galuega, e tatau ona e faʻateleina le totogia o le faʻavae i le lafoga fua faatatau, lea e i Rusia i le 18%, pe o le numera 0.18. O lea, ua ia i tatou le faʻasologa:

"VAT" = "Lafoga faʻavae" x 18%

Mo Excel, o le fuafuaina fuainumera faia le pepa lenei

= numera * 0.18

Tulaga masani, o le multiplier "Numera" o se fuainumera faʻaaliga o lenei lafoga faavae lava poʻo se faʻasino i le sela o loʻo i ai lea faʻailoga. Sei o tatou taumafai e faʻaogaina lenei malamalamaaga i faʻataʻitaʻiga mo se laulau faʻapitoa. E aofia ai ma koluma e tolu. O le mea muamua e aofia ai ma le iloa faʻatatau o le lafoga autu. Lona lua o mea taua o loʻo manaʻomia, ia e tatau ona tatou faʻatatauina. I le vaega lona tolu o le aofaʻi o oloa faʻatasi ai ma le aofaʻi o lafoga. Talu ai e le faigata ona mate, e mafai ona fuafua e ala i le faʻaopoopoina o faʻamatalaga o le muamua ma le koluma lona lua.

  1. Filifili le muamua sela o le koluma ma mea e manaʻomia. Na matou tuuina se faailoga i totonu "=", ma kiliki i luga o le sela i le laina lava ia mai le koluma "Lafoga faʻavae". A oe vaʻai, o lona tuatusi e faʻaofi vave lava ile elemene na matou faia ai le fuafuaina. Ina ua mavae lena, i le fuafuaina sela, seti le Excel faʻateleina faʻailoga (*) Le isi, tulia le taua mai le keyboard "18%" pe "0,18". I le iuga, o le faʻavae mai lenei faʻataʻitaʻiga faia le faʻatonuga lea:

    = A3 * 18%

    I lau mataupu, o le a tutusa tutusa vagana mo le muamua multiplier. Nai lo "A3" atonu e i ai isi faʻatulaga, fuafua i le mea e faʻaaoga ai e le tagata faʻamaumauga ia mea o loʻo i ai le faʻavae.

  2. A maeʻa, ia faʻaali le iuga i le sela, kiliki i le ki Ulufale luga o le keyboard. O le fuafuaina o le a faia vave i le polokalama.
  3. A o e vaʻai, o le iʻuga e faʻaalia i nofoaga e fa decimal. Ae, pei ona e iloa, o le ruble tupe mafai ona na o le lua desimal nofoaga (pene). O lea, ina ia saʻo le tatou taunuuga, tatou te manaʻomia le lapotopoto o le taua i le lua decimal. Matou te faia lenei mea e ala i le puʻea o sela. Ina ia aua neʻi toe foʻi atu i lenei fesili i se taimi mulimuli ane, o le a matou faʻatulagaina uma lava sela o loʻo fuafua e tuʻuina mea taua i le taimi e tasi.

    Filifili ile laina ole laulau, mamanuina ia ofaina numera numera. Taumatau kiliki. Ua faalauiloa le mataupu autu. Filifili aitema o i ai Feaveai Faiga.

  4. Ina ua uma, na faalauiloa faalauiloa le faamalama. Alu ile tab "Numera"pe a fai o le avanoa i se isi lava laupepa. I le poloka o tapulaʻa "Fainumera Fuainumera" seti le ki i le tulaga "Numera". Le isi, siaki ia i le itu taumatau o le faamalama i le fanua "Aofaʻiga o nofoaga numera." sa iai se faʻatagata "2". O lenei taua e tatau ona le aoga, ae moʻi ina ia, e aoga siaki ma suia pe a fai e i ai se isi numera o loʻo faʻaalia iina, ae le 2. Le isi, kiliki i le faamau "Ua lelei" i le pito i lalo o le faamalama.

    E mafai foi ona aofia ai ma mea ae le numera numera. I lenei tulaga, o le aofaʻi o le a faʻaalia ai fuainumera ma lua decimal nofoaga. Ina ia faia lea mea, toe faʻavasega le ki i le parameter poloka "Fainumera Fuainumera" i le tulaga "Tupe". Pei o le mataupu lea ua tuanaʻi, matou te vaʻavaʻai i le fanua "Aofaʻiga o nofoaga numera." sa iai se faʻatagata "2". Faʻalogo foi i le mea moni a o loʻo i le fanua "Faatulagaina" na faʻatulaga le faʻailoga ruble, seʻi vagana, o le mea moni, o loʻo e naunau e galulue ma se isi tupe. Ina ua mavae lena, kiliki i le faamau "Ua lelei".

  5. Afai e te faʻaogaina le faʻaogaina o se numera numera, ona numera uma lea o numera i ni nofoaga se lua.

    A faʻaaoga le tupe faʻatusa, o le a fesuiaʻi tutusa lava o le a tupu, ae o le faʻailoga o le tupe filifilia, o le a faʻaopopoina i mea taua.

  6. Ae, e oʻo mai i le taimi nei, ua matou fuafuaina le aoga faʻaopoopo o le tau aoga mo naʻo le tasi le tau aoga o le nofoaga autu o lafoga. Taimi nei e tatau ona tatou faia lenei mea mo isi aofaiga uma. O le mea moni, e mafai ona e ulufale atu i le faʻasologa e tutusa le tala pei ona matou faia mo le taimi muamua, ae o le fuafuaina i Excel ese mai le fuafuaina i luga o se masani calculator i totonu o le polokalama e mafai ona televave tele saoasaoa o le faʻatinoga o gaioiga tutusa. Ina ia faia lea mea, kopi faʻaaoga le faʻailoga faʻatumu.

    Tatou te tuuina le faʻataʻamilosaga i le tulimanu pito i lalo o le elemene o le laupepa ua uma ona i ai le faʻasologa. I lenei tulaga, o le faʻatautasi e tatau ona liua i totonu o se tamai koluse. O le faʻailoga lea o le faʻatumu. Uu i le agavale isumu agavale ma toso i le pito i lalo o le laulau.

  7. E pei ona e vaʻai, a maeʻa ona faʻatinoina lea gaioiga, o le aofaʻi e manaʻomia o le a fuafua mo matua uma taua o lafoga faʻavae i la matou laulau. O le mea lea, matou fuafuaina le faʻailoga mo le fitu tupe faʻatauvaʻa vave nai lo le mea e tatau ona faia i luga o se calculator po o le, sili atu foi, le lima i luga o se fasi pepa.
  8. O lenei e tatau ona tatou fuafua le aofaʻi atoa faʻatasi ai ma le aofaʻiga o lafoga. Ina ia faia lea mea, filifili le muamua gaogao elemene i le koluma "Aofaiga ma VAT". Na matou tuuina se faailoga "="kiliki i le muamua sela o le koluma "Lafoga faʻavae"seti le faailo "+"ma kiliki i luga o le muamua sela o le koluma "VAT". I a matou mataupu, o le faʻaali nei o mea na faʻaalia i le elemene mo le faia o le iʻuga:

    = A3 + B3

    Ae o le mea moni lava, i mataupu taʻitasi, feaveaʻi tuatusi e eseese. O le mea lea, pe a faia ai se galuega tali tutusa, o le a manaʻomia oe e sui au oe lava faʻamaopoopo mo le fesoʻotaʻi elemene o le pepa.

  9. Le isi kiliki i le ki Ulufale i luga o le keyboard e maua ai le faʻatatauina maua le tali maua. O lea, ua fuafuaina le aoga faʻatasi ma le lafoga mo le tau muamua.
  10. Ina ia fuafua le aofaʻi ma numera faʻaopoopo lafoga ma mo isi taua, matou te faʻaaoga le faʻailoga faʻatumu, e pei ona matou faia mo le tuʻuga muamua.

O le mea lea, na matou fuafuaina mea manaomia mo le fitu taua o le lafoga base. I luga o se mea fuafua, e umi se isi umi.

Lesona: Faʻafefea ona suia le sela format i Excel

Metotia 2: faʻatatauina o lafoga i luga o le aofaʻi ma VAT

Ae e i ai tulaga pe a mo le lipotia o lafoga e tatau ona fuafua le aofaʻi o VAT mai le aofaʻi o lenei lafoga ua uma ona aofia ai. Ona foliga o le a fuafua faʻatulagaina foliga:

"VAT" = "Aofaiga ma VAT" / 118% x 18%

Sei o tatou vaʻai pe faʻapefea ona faia lenei fuafuaina i le faʻaaogaina o meafaigaluega Excel. I lenei polokalama, o le fuafuaina fuainumera o le a pei o lenei:

= numera / 118% * 18%

E pei o le finauga "Numera" fiafia i le iloa taua o le tau o oloa faʻatasi ai ma lafoga.

Mo se faʻataʻitaʻiga o le fuafuaina matou te aveina uma laulau tutusa. Ae o le taimi nei o le a faʻatumu i ai se koluma i totonu "Aofaiga ma VAT", ma koluma tulaga taua "VAT" ma le "Lafoga faʻavae" ua tatau ona tatou fuafua. Matou te manatu o le laulau sela ua uma ona faʻatulagaina i tupe numera po o fuainumera faʻatulagaina ma lua decimal nofoaga, o lea o le a tatou le toe fai le faiga lea.

  1. Tatou te tuuina le faʻataʻamilosaga i le muamua sela o le koluma ma faʻamatalaga manaʻomia. Matou te faailoa atu le fuaitau (= numera / 118% * 18%) i faiga tutusa pei ona faʻaaogaina i le metotia muamua. O lona uiga, a uma loa le faʻailoga tatou tuʻu se fesoʻotaʻiga i le sela lea e faʻavae ai le tau o le tau o oloa ma lafoga, ona faʻaopopo lea o le faʻaaliga mai le keyboard "/118%*18%" aunoa ma ni upusii. I la matou mataupu, o le nei faʻamaumauga na maua.

    = C3 / 118% * 18%

    I le faamaotiina faʻamaumauga, e faʻatatau i le tulaga faʻapitoa ma tulaga o le sao faʻamatalaga i luga o le laupepa Excel, naʻo le seleni faʻasino e mafai ona suia.

  2. Ina ua mavae lena, kiliki i le faamau Ulufale. Ua fuafuaina le iuga. Sosoo ai, pei ona fai i le metotia muamua, faʻaaogaina le faʻatumu faʻailoga, kopi le faʻasologa i isi sela i le koluma. E pei ona e vaʻaia, e faʻatauaina uma tau aoga.
  3. O lenei e tatau ona tatou fuafua le aofaʻi e aunoa ma lafoga totogi, o lona uiga, o le lafoga base. E le pei o le metotia muamua, le faʻasino lea e le faʻaaogaina faʻaaogaina ai le faʻaopopoga, ae faʻaaoga le toʻesea Faia lenei mea, toese le aofaʻi o lafoga mai le aofaʻi atoa.

    O lea, seti le faʻata i le muamua sela o le koluma "Lafoga faʻavae". A uma le faailoga "=" tatou te toese faʻamatalaga mai le sela muamua o le koluma "Aofaiga ma VAT" le aoga o loʻo i totonu o le vaega muamua o le koluma "VAT". I la matou faʻataʻitaʻiga manino, matou te mauaina le faʻamatalaga lea:

    = C3-B3

    Ina ia faʻaalia le iuga, aua nei galo e te toso le ki Ulufale.

  4. A uma lena mea, i le masani ai auala, faʻaaoga le faʻailoga tumu, kopi le fesoʻotaʻiga i isi elemene i le koluma.

E mafai ona manatu e fofo le galuega.

Metotia 3: fuafuaina o le tau aogā mai le lafoga base

E masani lava, e manaʻomia e fuafua le aofaʻi faʻatasi ai ma le aofaʻiga o lafoga, i ai o le tau faʻavae o le lafoga base. I le taimi lava e tasi, e le manaʻomia e fuafua le tele o le lafoga totogi lava ia. O le fuafuaina fuainumera e mafai ona faʻaalia e pei o nei:

"Aofaiga ma VAT" = "Lafoga faʻavae" + "Lafoga faʻavae" x 18%

E mafai ona faigofie le faʻavae:

"Aofaiga ma VAT" = "Lafoga faʻavae" x 118%

I Excel, o le a foliga faʻapena:

= numera * 118%

Manatu finau "Numera" e totogia lafoga.

Mo se faʻataʻitaʻiga, tatou ave le laulau e tasi, na o ia e aunoa ma se koluma "VAT", talu ai i lenei faʻamaumauga e le manaʻomia. Iloa tulaga o le a maua i le koluma "Lafoga faʻavae", ma manaʻo i le koluma "Aofaiga ma VAT".

  1. Filifili le muamua sela o le koluma ma mea e manaʻomia. Na matou tuuina se faailoga iina "=" ma se fesoʻotaʻiga i le muamua sela o le koluma "Lafoga faʻavae". A maeʻa ona matou ulufale atu lea i le faʻaaliga leai se tau "*118%". I la matou mataupu faapitoa, o le faʻaaliga na mauaina:

    = A3 * 118%

    Ina ia faʻaalia le aotelega i luga o se laupepa, kiliki i le ki Ulufale.

  2. Ina ua mavae lena, matou te faʻaaogaina le faʻatumu o maka ma kopi le fuainumera o loʻo ulufale atu i le atoa vaega o le koluma ma le faʻailoilo faʻailoaina.

O le mea lea, o le aofaʻiga o le tau o oloa, e aofia ai ma lafoga, na fuafuaina mo mea taua uma.

Metotia 4: faʻatatauina o le lafoga faavae o le aofaʻi ma lafoga

Tele taimi e faigofie ai ona fuafua le lafoga lafoga mai le tau ma le lafoga aofia ai i totonu. Ae ui i lea, o se iloiloga fuafuaina e le masani ai, o lea o le a tatou iloiloina foi.

O le fua faatatau e fuafua ai le lafoga mai le tau, pe a iai o le lafoga ua uma ona iai, e faʻapea:

"Lafoga faʻavae" = "Aofaiga ma le VAT" / 118%

I Excel, o lenei fua faatatau e faʻatinoina le pepa nei:

= numera / 118%

O se tufatufaga "Numera" tu i luga le tau o oloa, e aofia ai lafoga.

Mo le fuafuaina, matou te faʻaaogaina le laulau tutusa e pei o le auala muamua, naʻo le taimi lea o faʻamatalaga iloa o le a maua i le koluma "Aofaiga ma VAT", ma fuafua i le koluma "Lafoga faʻavae".

  1. Matou te filifilia le elemene muamua o le koluma "Lafoga faʻavae". A uma le faailoga "=" matou ulufale atu i faʻamaumauga o le muamua sela o le isi koluma iina. Pe a uma ona tatou ulufale lea i le faʻaaliga "/118%". Mo le faʻatinoina o le fuafuaina ma faʻaalia le iʻuga i luga o le siaki, kiliki i le ki Ulufale. A maeʻa lena, o le fua muamua e aunoa ma le lafoga o le a fuafua.
  2. Ina ia mafai ona faia faʻatulagaina i mea o totoe o le koluma, pei o isi taimi muamua, matou te faʻaaogaina le faʻatumu o faʻailoga.

O lenei ua tatou mauaina se laulau lea e fuafua ai le tau o oloa e aunoa ma lafoga mo fitu aitema i le taimi e tasi.

Lesona: Galulue ma faʻasologa i Excel

E pei ona e vaʻaia, o le iloaina o faʻavae o le fuafuaina o tau aoga faʻaopopo ma faʻamatalaga faʻasino, o le feagai ma le galuega o le fuafuaina i latou i Excel e faigofie tele. O le mea moni lava, o le faʻasologa algoritma lava ia, o le mea moni, e le tele ese mai le fuafuaina i luga o se masani calculator. Ae, o le faʻagaioiga i totonu o le laulau faʻapitoa lea e maua ai se tasi aoga sili faʻafitia i luga o le calculator. O loo taoto i le mea moni o le fuafuaina o le selau o tau o le a le umi se taimi nai lo le fuafuaina o se tasi faailoga. I Excel, o le mea moni i totonu o le minute, o le a mafai e le tagata faʻaaoga ona fuafua le lafoga i luga o le selau o tulaga, faʻaalu i se mea aoga aoga e pei o se faʻailoga faʻatumu, aʻo le fuafuaina o se aofaʻi o faʻamatalaga i luga o se mea fuafua faigofie mafai ona tele itula o le taimi. I se faʻaopopoga, i Excel, e mafai ona e faʻatulagaina le fuafuaina e ala i le sefe o se isi faila.

Pin
Send
Share
Send