Faʻaaogaina o laulau poto i le Microsoft Excel

Pin
Send
Share
Send

Toetoe o tagata Excel uma na fetaiai ma se tulaga o loʻo i ai pe a faʻaopopoina se laina fou poʻo le koluma i le laulau, e tatau ona e toe fuafuaina le faiga ma faʻatulagaina lenei elemene i le lautele masani. O le faʻailoaina o faʻafitauli o le a le i ai pe a, nai lo le filifiliga masani, o se ua faʻaigoaina o le laulau poto. Lenei otometi lava "toso" ia te ia uma elemene o loʻo i ai i le tagata faʻaaoga i ona tuaoi. Ina ua mavae lena, e amata ona iloa e Excel o se vaega o le laulau laina. E le o se lisi atoa lea o le a le laulau atamai e aoga mo. Seʻio tatou suʻeina pe faʻapefea ona fatuina ma poʻo a avanoa e maua ai.

Lisi Lisi Talosaga

O le "atamai" laulau o se faʻapitoa foliga o faʻatulagaina, pe a uma ona faʻaaoga i se vaega faʻapitoa o faʻamaumauga, o se faʻasologa o sela mauaina nisi meatotino. Muamua lava, pe a maeʻa, ona amata loa lea ona manatu le polokalame e le o se vaega o sela, ae o se mea taua. Lenei foliga faʻaalia i le polokalama, amata mai le faʻasologa o Excel 2007. Afai e te faʻamauina i totonu o soʻo se sela i se laina poʻo se koluma o loʻo tu saʻo i tuaoi, ona otometi lea ona aofia ai lenei laina poʻo le koluma i lenei laina laulau.

Faaaogaina o lenei tekonolosi faʻataga le le toe fuafuaina o fua faʻatatau ina ua uma ona faʻaopopoina laina pe a fai o le faʻamatalaga mai ai ua toso i se isi ituaiga e se vaega faapitoa, mo se faʻataʻitaʻiga VPR. I se faʻaopopoga, i mea aoga, e aoga le faʻamamaina o le pulou i le pito i luga o le laupepa, faʻapea foi ma le i ai o le faʻamau faamau i ulu.

Ae, paga lea, o lenei tekonolosi e iai faʻatapulaʻa. Mo se faʻataʻitaʻiga, e le manaʻomia le faʻaogaina o se tuʻufaʻatasiga o sela. E moni lava lenei mea mo pulou. Mo ia, ole tuʻufaʻatasiga o elemene e masani ona le taliaina. I se faʻaopopoga, tusa lava pe e te le manaʻo ia iai se aoga o loʻo i tuaoi o le laulau e tuʻufaʻatasia i totonu (mo se faʻataʻitaʻiga, o se tusi), o le a manatu pea e Excel o se tuʻufaʻatasia o ia. O le mea lea, isi laupepa faʻapipiʻi e tatau ona tuʻuina i le sili atu i le tasi le gaogao vaʻai mai le laulau. Faʻapea foʻi, e le mafai ona faʻaaogaina le faʻasologa o faʻasologa ma e le mafai ona faʻaaogaina le tusi mo le fetufaaʻi. O igoa koluma uma e tatau ona tulaga ese, o lona uiga, aua le toe faia.

Fausia se laulau atamai

Ae e te leʻi alu atu e faʻamatala le agavaʻa o se laulau poto, seʻi o tatou suʻeina pe faʻafefea ona fatuina.

  1. Filifili le tele o sela po o soʻo se elemene o le laina lea tatou te manaʻo e faʻaaoga le laulau faʻavasega. O le mea moni e tusa lava pe e te filifilia se tasi o elemene o le array, o le polokalama o le a pueina uma autasi elemene i le taimi o le fausiaina taualumaga. O le mea lea, e leai se tele eseesega i pe oe filifilia le atoa tapulaʻa pe na o se vaega o le.

    A uma lena, alu i le laupepa "Fale"pe afai o loʻo e iai i seisi laupepa Excel. Le isi kiliki i le ki "Faatusa o se laulau", lea e tuu i luga ole lipine i totonu ole poloka meafaigaluega Faiga. Ina ua mavae lena, o se lisi e faʻaavanoaina ma se filifiliga o ituaiga eseese o laulau 'au mamanu. Ae o le filifiliga filifilia o le a le afaina ai le gaioiga i soʻo se auala, o lea matou te kiliki i le filifiliga e te fiafia ai i nisi mea vaʻaia.

    O loʻo i ai foi ma seisi filifiliga i tulaga. I se auala tutusa, filifili uma pe o se vaega o le vaʻai o le a tatou o e faʻaliliu i se laulau array. Le isi, alu i le laupepa Faaofi ma i luga o le lipine i le pusa meafaigaluega "Laulau" kiliki i luga o le lapoa aikona "Laulau". Naʻo lenei mea, e le tuʻuina mai le filifiliga o sitaili, ma o le a faʻapipiʻiina i se mea sese.

    Ae o le saoasaoa filifiliga o le faʻaaoga o hotkeys pe a uma ona filifilia se sela poʻo se laina Ctrl + T..

  2. Faatasi ai ma soʻo se tasi o i luga filifiliga, faʻaavanoaina se tamai faamalama. O loʻo i ai le tuatusi o le laina e faʻaliliu. I le tele o mataupu, o le polokalame e fuafuaina lelei le laina, tusa pe na e filifilia uma pe naʻo le tasi le sela. Ae o lea, pe a na o lea, e te manaʻomia le siakiina o le tuatusi o le faʻasologa i le laufanua ma, afai e le tutusa ma faʻamaumauga o loʻo e manaʻomia, ona sui lea.

    Ma, ia mautinoa o loʻo iai se siaki siaki i tafatafa o le faʻatapulaʻa Ulutala Laulau, talu ai i le tele o tulaga, o ulutala o le uluai dataset ua uma ona i ai. A maeʻa ona e mautinoa o faʻatonutonu uma o loʻo ulufale saʻo, kiliki i le ki "Ua lelei".

  3. I le maea ai o lea gaioiga, o le tele o faʻamaumauga o le a liua i se atamai laulau. Lenei o le a faʻaalia i le mauaina o nisi faʻapitoa meatotino mai lenei tuʻufaʻatasiga, atoa ai ma le suia o ana ata vaʻaia, tusa ai ma le muamua filifilia filifiliga. O le a matou talanoa e uiga i vaega autu e maua ai ia mea.

Lesona: Faʻafefea ona fai se laulau i Excel

Igoa

A uma ona fausia le "atamai" laulau, o le a otometi lava ona tuuina atu se igoa. O le tulaga masani, o le igoa igoa lea. "Laulau 1", "Laulau 2" etc.

  1. Ina ia vaʻai poʻo le a le igoa o loʻo iai la matou lisi o laulau, filifili se tasi o ona elemene ma agai atu i le laupepa "Fuafua" lisi poloka "Galulue ma laulau". I luga o se lipine i se meafaigaluega meafaigaluega Meatotino o le a maua le fanua "Lisi igoa". O loʻo iai na igoa. I la matou mataupu, lenei "Laulau 3".
  2. A manaʻo ai, e mafai ona suia le igoa na o le faʻalavelaveina le igoa mai le keyboard i le fanua luga.

O lenei, pe a galue ai ma faʻatulagaina, ina ia faʻailoa mai ai se galuega faʻapitoa e tatau ai ona faʻagaioia le laulau atoa, ae le o le masani ai faʻamaopoopo, o le a lava e ofi ai lona igoa o le tuatusi. I se faʻaopopoga, e le gata e aoga, ae faʻapea foi le aoga. Afai e te faʻaogaina le tuatusi faʻatulagaina i foliga o faʻalavelave, pe a faʻaopopoina se laina i le pito i lalo o le laulau faʻatulaga, tusa lava pe a uma ona aofia ai i lona fausaga, o le galuega faʻatagaina o le a le puʻeina lenei laina mo le faʻagaioiga ma finauga e tatau ona toe motusia. A e faʻamaninoina, o se finauga i le galuega, o le tuatusi i le faʻasologa o se laulau laina igoa, ona laina uma faʻaopopo i ai i le lumanaʻi o le a otometi lava ona gaosia e le galuega.

Faʻaloaloa mamao

Ia tatou taulaʻi atu i le faʻaopoopoina o laina ma koluma fou i le laulau.

  1. Filifili soʻo se sela i le laina muamua i lalo ole laulau. Matou te faia se maliega i totonu.
  2. Ona fetaomi lea o le ki Ulufale luga o le keyboard. E pei ona e vaʻaia, pe a maeʻa lenei gaioiga, o le laina atoa o loʻo tu ai le faʻamaumauga fou faʻaopopo na otometi lava ona aofia i totonu o le laulau array.

E le gata i lea, o le tutusa faʻasologa na otometi lava ona faʻaogaina i ai e pei o le isi vaega o le laulau, ma o fua uma o loʻo i ai i koluma tutusa sa faʻamalosia foʻi.

O se mea faʻaopoopo faʻaopoopo o le a tupu pe a tatou faʻamauina i se koluma o loʻo i tuaoi o le laulau faʻasologa. O le a aofia ai foi i lona fatuga. I se faʻaopopoga, o se igoa o le a otometi ona tuʻuina atu ia te ia. I le tulaga masani, o le igoa o le a Faasologa1O le isi koluma faaopoopo o Faasologa2 Ae afai e te manaʻo ai, e mafai ona e faʻaauauina latou i le tulaga masani.

O le isi aoga aoga o se laulau atamai o le a le afaina poʻo le a le tele o faʻaaliga o loʻo i ai, tusa lava pe e te alu i lalo, o le koluma igoa o le a i ai pea i luma o ou mata. I le faʻafeagai ma le masani faʻauiga o pulou, i le tulaga lea, o igoa o le koluma pe a alu i lalo o le a tuʻu saʻo i le nofoaga o loʻo tu ai le laina faʻafoe soʻo.

Lesona: Faʻafefea ona faʻaopopoina se laina fou i Excel

AutoFill Fomu

Na matou vaʻaia muamua pe a faʻaopopoina se laina fou i lona sela i lena koluma o se laulau o loʻo i ai ua faʻavae, o lenei faʻasologa e otometi ona kopiina. Ae o le faʻamaumauga o loʻo tatou suʻesuʻeina e sili atu ona gafatia. E lava lea faʻatumu le tasi sela o le gaogao koluma ma faʻavasega ina ia otometi ona kopiina i isi vaega uma o lenei koluma.

  1. Filifili le muamua sela o se avanoa avanoa. Matou te ulufale i totonu o se fomu iina. Matou te faia lenei mea i le auala masani: seti le faʻailoga i totonu o le sela "=", ina ua uma ona matou kiliki i luga o sela, i le va o le a matou o e faʻatino ai le numera numera. I le va o tuatusi o sela mai le keyboard matou te tuuina le faʻailoga o le faʻatinoina gaioiga ("+", "-", "*", "/" Aue). A o e vaʻai, e oʻo lava i le tuatusi o sela e le o faʻailoaina pei o le masani. Nai lo o fesoʻotaʻiga o loʻo faʻaalia i luga o laina o le laina o le laina o le numera ma le latin, i le tulaga lea, o igoa o pou i le gagana o loʻo ulufale ai o loʻo faʻaalia o ni tuatusi. Ituaiga "@" lona uiga o le sela e i luga o le laina tutusa i le faʻasologa. O le mea la ua tupu, a le o le fua ile faʻamasinoga masani

    = C2 * D2

    matou te mauaina se faʻaaliga mo se laulau poto:

    = [@ Aotelega] * [@ Tau]

  2. O lenei, e faʻaali le iuga i luga o le pepa, fetaomi le ki Ulufale. Ae, pei ona tatou vaʻaia, o le fuafuaina taua e faʻaalia e le gata i le muamua sela, ae o isi vaega uma o le koluma. O lona uiga, o le fuainumera na otometi ona kopiina i isi sela, ma mo lenei ou te leʻi tau faʻaaogaina se faʻailoga faʻatumu po o isi tulaga masani kopi meafaigaluega.

O lenei mamanu e le gata i tulafono masani, ae faapena foi galuega.

I se faʻaopopoga, e tatau ona maitauina, afai e ulufale le tagata faʻaaogaina i totonu o le target cell i le faʻasologa o se tuatusi o tuatusi o elemene mai isi koluma, ona faʻaalia lea o latou i le masani masani, pei o isi foʻi vaega.

Lisi o aofaiga

O le isi itu matagofie o le faʻamatalaga o le faʻagaioiga i Excel saunia o le galuega faatino aofaʻi o pou i luga o se laina ese. Ina ia faia lenei mea, e te le tau faʻaopopo ni faʻapipiʻi faʻapipiʻi se laina faʻapitoa ma ave taʻutaʻuga faʻasologa i totonu, talu ai o le "poto" laulau meafaigaluega ua uma ona i ai i a latou auupega sauniuniga o algoritma talafeagai.

  1. Ina ia mafai ona faʻaola le aotelega, filifili soʻo se laulau elemene. A uma lena, alu i le laupepa "Fuafua" vaega lisi "Galulue ma laulau". I le pusa meafaigaluega "Lisi sitaili filifiliga" siaki le pusa i autafa o le tau "Laina o le aofaiga".

    Nai lo le gaoioiga o loʻo i luga, e mafai foi ona e faʻaaogaina le fesoʻotaʻiga vevela e faʻagaioi ai le laina atoa. Ctrl + Sifi + T.

  2. A maeʻa, o le a faʻaopopoina se isi laina i le pito i lalo o le laulau array, lea o le a taʻua - "Aotelega". E pei ona e vaʻaia, o le aofaʻiga o le koluma mulimuli ua uma ona faʻamaonia e faʻaaoga le fauina i totonu TUPE MAUA VAAIGA.
  3. Ae e mafai ona tatou fuafuaina le aofaʻiga atoa mo isi koluma, ma faʻaaogaina atoa eseʻese ituaiga o aofaiga. Agavale-kiliki soʻo se sela i le laina "Aotelega". A oe vaʻai, o se tafatolu tafailagi e aliali mai i le itu taumatau o lenei elemene. Matou te kiliki i luga. I o tatou luma o se lisi o eseese filifiliga mo aotelega:
    • Lautele;
    • Aotelega;
    • Lautele
    • Maualalo;
    • Aofaiga
    • Faʻaituau faʻaituau;
    • Faʻaituau suiga.

    Matou te filifilia le filifiliga o le tuʻituʻi i fafo taunuuga na matou te manatu e tatau ai.

  4. Afai o matou, mo se faʻataʻitaʻiga, filifili le filifiliga "Aofai o numera", ona laina ai lea o numera o sela i le pou e tumu i fuainumera o le a faʻaalia. O lenei tau o le a faʻaalia e lea lava galuega. TUPE MAUA VAAIGA.
  5. Afai e le lava lau faʻapitoa foliga o loʻo tuʻuina mai i le lisi o aotelega meafaigaluega faʻamatala i luga, ona kiliki ai lea "O isi mea ..." i lona pito i lalo.
  6. O lenei e amata ai le faʻamalama. Faiga faataulaitu, i le mea e mafai e le tagata faʻaaoga le filifilia o soʻo se Excel galuega na te manatu e aoga. O le faʻaiuga o lana faiga o le a tuʻuina atu i totonu o le tutusa sela o le laina "Aotelega".

Faavasegaina ma tapisaina

I le "atamai" laulau, i tulaga masani, pe a fausia, mea aoga meafaigaluega otometi fesoʻotaʻi e maua ai le faʻavasegaina ma le faʻamama o faʻamaumauga.

  1. Oe vaʻai i ai, i le ulutala i autafa o le koluma igoa i sela taʻitasi o loʻo i ai ni ata faʻataʻitaʻi i foliga o tafatolu. O na tatou te maua ai le avanoa i le faʻamamaina o le galuega. Kiliki i luga o le aikona i tafatafa o le igoa o le koluma lea o le a tatou ona faʻatautaia. Ina ua uma lena, e tatalaina se lisi o gaioiga talafeagai.
  2. Afai o le koluma o loʻo i ai mau taua, ona mafai lea ona e faʻavasegaina le faʻavasegaina e tusa ma le mataʻitusi pe i se isi faʻasologa. Ina ia faia lenei mea, filifili le mea talafeagai "Faʻavasega mai A i le Z" pe "Faʻavasega mai Z i le A".

    A uma lena, o laina o le a faʻatulagaina i le faʻasologa filifilia.

    Afai e te taumafai e faʻavasega mea taua i se koluma o loʻo i ai faʻamatalaga i se taimi faʻamatalaina, ona e ofoina atu lea o se filifiliga o le lua faʻavasega filifiliga "Faʻavasega mai tuai i fou" ma le "Faʻavasega mai fou i le tuai".

    Mo le numera fuainumera, e lua filifiliga o le a ofoina atu foi: "Faʻavasega mai le laʻitiiti i le aofaʻi" ma le "Faʻavasega mai le tapulaa i le laʻititi".

  3. Ina ia mafai ona faʻaogaina se faamama, i le tutusa tutusa auala tatou te vaʻai i luga le faʻavasegaina ma le faʻamama o menu e ala i le kiliki i luga o le ata i le koluma faʻatatau i le faʻamatalaga o le a e faʻaaoga ai le taotoga. Pe a uma lena, uncheck le taua mai le lisi o ana mea taua tatou te mananao e nana. Ina ua maeʻa ona faʻatinoina i luga laasaga ia aua neʻi galo e kiliki i le ki "Ua lelei" i le pito i lalo o le popup menu.
  4. A maeʻa, e naʻo laina o le a tumau ai ona iloa, lata ane na e tuʻuina i uta i le faʻamama tulaga. O isi mea o le a natia. E masani a, faʻatau i le manoa "Aotelega" o le a suia foi. O le faʻamaumauga o laina ua maeʻa faʻamamaina o le a le amanaia i le taimi e otoʻoto ma aotelega isi faʻaiuga.

    E sili ona taua lenei mea pe a faʻaaoga le faʻasologa masani o aotelega (PULE), le o le tagata faʻaaogaina TUPE MAUA VAAIGA, e oʻo lava i mea taua natia o le a auai i le fuafuaina.

Lesona: Faʻavasega ma faʻamama faʻamaumauga i Excel

Liua se laulau i se faasologa masani

Ioe, e seasea lava, ae o nisi taimi e manaʻomia ai le liliuina o laulau atamai i faʻamaumauga. Mo se faʻataʻitaʻiga, e mafai ona tupu lenei mea pe a fai e te manaʻomia le faʻaaogaina o se array formula poʻo isi tekinolosi e le lagolagoina e le Excel auala o faʻagaioiga o loʻo tatou suʻesuʻeina.

  1. Filifili soʻo se elemene o le lisi laulau. I luga o le lipine, alu atu i le lau "Fuafua". Kiliki i le aikona Liliu ile Sinitu i totonu o le meafaigaluega poloka "Auauna".
  2. I le maeʻa ai o lenei gaioiga, o le a faʻaavanoa mai le pusa soʻotaga e fesili ai ia te oe pe tatou te mananaʻo moni e faʻaliliu le laulau i se faʻasologa masani? Afai e faʻamoemoe le tagata faʻaaoga i a latou gaioiga, ona kiliki ai lea ile faʻamau Ioe.
  3. Ina ua mavae lena, o le laulau e tasi laulau o le a liua i se faasologa masani, mo le lautele meatotino ma tulafono o Excel o le a talafeagai.

E pei ona mafai ona e vaʻaia, o le laulau atamai e sili atu lona aoga nai lo le masani. Ma lana fesoasoani, e mafai ona faʻavave ma faʻafaigofie le fofo o le tele o faʻamaumauga galuega. O le aoga o lona faʻaaogaina aofia ai otometi faʻalautele faʻalautele pe a faʻaopopoina laina ma koluma, o se autofilter, autofill sela ma faʻasologa, se laina o aofaiga ma isi galuega aoga.

Pin
Send
Share
Send