Faʻafefea ona e iloaina poʻo le a le avanoa avanoa?

Pin
Send
Share
Send

Tele o taimi ou te maua ni fesili e faʻatatau i le nofoia avanoa i luga o le hard drive: e fiafia tagata faʻaaoga i le a o le nofoia avanoa i luga o le hard drive, mea e mafai ona aveeseina e faʻamamaina ai le drive, aisea avanoa avanoa i taimi uma e faʻaitiitia.

I lenei mataupu, o se aotelega puʻupuʻu o polokalame saoloto mo le auiliiliga o se malo tisiketi (pe sili atu, avanoa i luga), lea e mafai ai ona e vaʻaia faʻamaumauga faʻamatalaga e uiga i faila ma faila faʻatumu isi gigabytes, e iloa ai le mea, mea ma pe o le a le voluma teuina luga o lau disk ma faʻavae i luga o faʻamatalaga nei, fufulu. Polokalama uma lagolagoina Windows 8.1 ma 7, ma o aʻu foi na siakiina i latou i le Windows 10 - latou te galulue fua. Faʻapea foi, mea e ono aoga mo oe: O polokalame sili ona lelei mo faʻamamaina o lau komepiuta mai faila e le aoga, Faʻafefea ona maua ma aveese faʻaletonu faila i le Windows.

Ou te matauina o le tele o taimi, o le "leaking" disk avanoa e mafua mai i le otometi download o Windows faʻafou faila, o le faia o faʻafouina mea, atoa ai ma le faʻalavelave o polokalame, o le faʻaiuga lea o faila le tumau o nofoia tele gigabytes mafai ona tumau i totonu o le faiga.

I le iʻuga o lenei tusitusiga o le a ou avatu nisi mea i luga o le upega tafaʻilagi o le a fesoasoani ia oe faʻaavanoaina avanoa i luga o lau hard drive pe afai o sea manaʻomia ua matua.

WinDirStat Disk Space Analyzer

WinDirStat o se tasi o le lua faʻaoga polokalame i lenei toe iloiloga e iai se fesoʻotaʻiga i le gagana Rusia, atonu e talafeagai mo tatou tagata faʻaaoga.

Ina ua uma ona amata WinDirStat, le polokalama otometi amata le auiliiliga o taʻavale uma i le lotoifale, pe, i lau talosaga, faʻataʻitaʻoina le avanoa nofoia i luga filifilia drive. E mafai foi ona faʻataʻitaʻia mea o loʻo faia e se faila faila i lau komipiuta.

O se faʻaiuga, o le laʻau o le fausaga o faʻavaʻa o loʻo i luga o le disk o loʻo faʻaalia i le faʻamalama polokalama, e faʻaalia ai le lapoʻa ma le pasene o le aofaʻi atoa le avanoa.

O le pito i lalo o loʻo faʻaalia ai se ata faʻatulagaina o faila ma a latou mea, o loʻo fesoʻotaʻi foʻi ma le faʻamama i le pito i luga taumatau, lea e faʻatagaina ai oe e vave iloa le nofoaga o loʻo nofoia e tagata faila ituaiga (mo se faʻataʻitaʻiga, i laʻu faʻasalalauga, e mafai ona e vave mauaina se faila le tumau tele ma le faʻaopoopoga .tmp) .

E mafai ona e aumaia WinDirStat mai le tulaga aloaia //windirstat.info/download.html

Wiztree

O le WizTree o se faigofie tele polokalama freeware mo le auiliiliga o le nofoia avanoa i luga o le hard drive po o fafo drive i le Windows 10, 8 poʻo le Windows 7, o le faʻailoga iloga lea o lona matua maualuga tele ma faigofie le faʻaaogaina mo le tagata fou.

Auiliiliga e uiga i le polokalame, pe faʻapefea ona siaki ma suʻesuʻe mea o loʻo nofoia e se nofoaga i se komupiuta ma lana fesoasoani, ma o fea e sii ai le polokalame i se isi faʻatonuga: Suʻesuʻega ole nofoaga tuʻu avanoa i WizTree.

Maua fua tisiki analyzer

O le Free Disk Analyzer e ala i le Extensoft polokalame o le isi aoga mo le auiliiliga o le faʻaaogaina o se hard disk i le Rusia, lea e faʻatagaina oe e siaki mea o loʻo nofoia e le avanoa, saili le sili atu faila ma faila ma, faʻavae i luga o le auiliiliga, faia se faʻamatalaga iloa e uiga i le faʻamamaina o le avanoa i luga o le HDD.

A maeʻa le polokalame, o le a e vaʻai i se laʻau fausaga o laʻasaga ma faʻavaʻa i luga i le itu tauagavale o le faamalama, i le itu taumatau - o mea o loʻo i ai nei le faila filifilia, e faʻailoa mai ai le lapoʻa, pasene o le nofoia avanoa, ma se ata faʻatasi ma se faʻatusa ata o le avanoa o loʻo nofoia e le faila.

I le faʻaopopoga, i totonu o le Free Disk Analyzer o loʻo iai ni laupepa "Failʻi lapoa" ma "Foliga lapoa" mo faʻavave suʻesuʻega mo na tagata, atoa ai ma faʻamau mo le avanoa vave i le Windows utilitas "Disk Cleanup" ma "Add or Remove Programs."

O le tulaga aloaia a le 'upega tafaʻilagi o le polokalame: //www.extensoft.com/?p=free_disk_analyzer (I luga o le' 'upega tafaʻilagi taimi o loo taʻua o le Free Disk Usage Analyzer).

Tisiketi mataala

E ui lava o le fua fua o le Disk Savvy Disk Space Analyzer (o loʻo i ai foi ma le totogi Pro version), e ui lava e le lagolagoina le gagana Lusia, atonu o le sili ona aoga o mea faigaluega uma o loʻo lisi atu iinei.

I totonu o avanoa e maua e le gata o se faʻaaliga vaaia o le nofoia avanoa avanoa ma lona tufatufaina e faila, ae faʻapea foi fetuʻunaʻiga filifiliga mo le faavasegaina o faila e ala, suʻega faila natia, iloiloina auiliiliga uila, faʻapea foi ma le vaʻaia, sefe poʻo le lolomiina o ata o ituaiga eseese e fai ma faʻamatalaga e uiga i avanoa avanoa disk.

E mafai ona e aumaia le le fua fua mai ole Disk Savvy mai le ofisa aloaia //disksavvy.com

Togafitiga fua

O le TreeSize Free aoga, i le isi itu, o le sili ona faigofie o polokalame na faʻaalia: e le tusia ata matagofie, ae e galue e aunoa ma le faʻapipiʻi i luga o se komipiuta ma mo nisi e foliga mai e sili atu lava faʻamatalaga nai lo filifiliga muamua.

Ina ua amata ona amata, o le polokalame faʻataʻitaʻia le nofoaga tuʻu avanoa po o le faila o le mea na e filifilia ma tuʻuina atu i se tulaga faʻavae, lea o loʻo faʻaalia uma faʻamatalaga manaʻomia i luga o le avanoa avanoa disk.

E le gata i lea, e mafai ona e faʻatautaia le polokalama i le Ofisa mo masini ma le paʻi (i le Windows 10 ma le Windows 8.1). Official TreeSize Free website: //jam-software.com/treesize_free/

Space sniffer

SpaceSniffer o se saʻoloto fua (e le manaʻomia le faʻapipiʻi i luga o se komipiuta) polokalama e faʻatagaina oe e malamalama i le fausaga o tuʻufaʻatasi i lau malo malosi i le tutusa lava auala e pei ona faia e WinDirStat.

O le fesoʻotaʻiga faʻatagaina oe e vaʻai vaʻai poʻo fea faila i luga o le disk aveina le tele avanoa, fealuaʻi i luga o lenei fausaga (ma le faaluaina kiliki o le isumu), ma faʻamama foi faʻaalia faʻamatalaga mai ituaiga, aso po o le igoa igoa.

E mafai ona e siiina le avanoa SpaceSniffer iinei (itulau aloaia): www.uderzo.it/main_products/space_sniffer (manatu: e sili atu le faʻatautaia o le polokalama e avea ma sui o le Pule, a le o lea e faʻailo ai le teʻena o le ulufale atu i nisi o folder).

E mamao mai isi mea aoga uma o lenei ituaiga, ae i le aotelega, latou te toe fai le tasi i le isi gaioiga. Ae peitai, pe afai e te fiafia i isi lelei polokalame mo le auiliiliga o le nofoia avanoa avanoa, o se laititi faʻaopoopo lisi:

  • Foliga
  • Xinorbis
  • Lipoti a le JDisk
  • Iloiloina (saunia e Steffen Gerlach)
  • Mauaina fua

Masalo o lenei lisi e aoga i se tasi.

O nisi tisiketi mea e faʻamamaina

Afai o loʻo e sailia se polokalama mo le iloiloina o le nofoia avanoa i luga o lau malo malosi, ona ou faʻapea o le a e manaʻo e faʻamama. O le mea lea, ou te fautuaina ni mea e ono aoga mo lenei galuega:

  • Ua leai se avanoa avanoa malo
  • Faʻafefea ona tape le WinSxS faila
  • Faʻafefea ona tapeina le Windows.old faila
  • Faʻafefea ona fufulu lau hard drive o mea le aoga

Na pau lava o lea. Ou te fiafia pe a fai o le tusitusiga na aoga ia te oe.

Pin
Send
Share
Send