Faʻataʻitaʻiga saʻo e pei o luga ole Microsoft Excel

Pin
Send
Share
Send

Faʻatinoina o matata eseese i Excel, e le masani ona mafaufau tagata o mea taua o loʻo faʻaalia i sela i nisi taimi e le tutusa ma i latou e faʻaaoga e le polokalama mo le fuafuaina. E moni lava lenei mo moni vaega. Mo se faʻataʻitaʻiga, afai o loʻo i ai sau numera faʻatulagaina faʻapipiʻi e faʻaalia fuainumera ma nofoaga e lua decimal, e le o lona uiga o le Excel manatu i faʻamatalaga faʻapena. Leai, a le masani ai o lenei polokalama faitau aofai o 14 decimal nofoaga, tusa lava pe na o le lua mataʻitusi o loʻo faʻaalia i totonu o le sela. O lenei mea moni e mafai i nisi taimi ona oʻo atu ai i foliga le fiafia. Ina ia foia lenei faʻafitauli, e tatau ona e setiina le faʻataʻamilosaga o le sao e pei o luga o le mata.

Faatulaga lapotopoto e pei ona i luga o le lau

Ae e te leʻi faia se suiga i le faʻatulagaina, e tatau ona e sailia pe o le mea moni e te manaʻomia le faʻaogaina faʻapei pei o luga o le lau. O le mea moni, i nisi tulaga, pe a tele fuainumera ma decimal nofoaga ua faʻaaogaina, se faʻaputuputu aʻafiaga e mafai ona faia i le fuafuaina, o le a faʻaititia ai le atoatoa saʻo o le fuafuaina. O le mea lea, a aunoa ma le le manaʻomia o lenei faʻatulagaina e sili atu le faʻaaoga sese.

Ina ia aofia ai le saʻo e pei o luga o le lau, e manaʻomia i tulaga o le fuafuaga lea. Mo se faʻataʻitaʻiga, e iai lau galuega o le faʻaopopoina o numera lua 4,41 ma le 4,34, ae o le mea e manaʻomia o le na o le tasi decimal nofoaga o faʻaalia i luga o le pepa. A maeʻa ona matou faia le talafeagai faʻatulagaina o sela, o tau taua na faʻaalia i luga o le pepa 4,4 ma le 4,3, ae a o latou faʻaopopo, e faʻaalia le polokalame o lona taunuuga ae le o se numera i le sela 4,7, ma le taua 4,8.

Lenei ua mafua ona o le mea moni o Excel e talafeagai mo le fuafuaina. 4,41 ma le 4,34. A maeʻa le fuafuaina, o le mea e tupu 4,75. Ae, talu ona matou faamaoti i le faʻatulafonoina o le faʻaali o fuainumera ma naʻo le tasi decimal nofoaga, faataamilo e faia ma se numera o faʻaalia i totonu o le sela 4,8. O le mea lea, e foliga mai o le polokalama faia se mea sese (e ui lava e le o le mea lea). Ae i luga o se pepa lolomiina, o sea faʻaaliga 4,4+4,3=8,8 o le a fai ma mea sese. O le mea lea, i lenei tulaga, e matua talafeagai lelei le ki le mea saʻo e pei o luga o le lau. Ona iloilo lea e Excel le le amanaia o fuainumera o le polokalama o loʻo taofia i le manatuaina, ae tusa ai ma tulaga taua ua faʻaalia i totonu o le sela.

Ina ia iloa ai le tau aoga moni o le numera o Excel ave e fuafua, e tatau ona e filifilia le sela i le mea o lo o aofia ai. Ina ua mavae lena, o lona taua o le a faʻaalia i le formula bar, lea e teuina i Excel memory.

Lesona: Faʻataʻamilo numera i Excel

Faʻamalosi i luga ole lau faʻapitoa seti i faʻaonapo nei faʻamatalaga o Excel

Sei o tatou mafaufau pe faʻafefea ona mafai faʻamaoni uma i luga o le lau. Muamua, o le a tatou vaʻavaʻai i le auala e faia ai lea i le faʻaaogaina o le faʻataʻitaʻiga a Microsoft Excel 2010 ma ona faʻasologa mulimuli ane. Latou ki lenei vaega e liliu i le auala tutusa. Ma o le a tatou aʻoaʻoina faʻafefea ona faʻatautaia tonu i le laupepa i Excel 2007 ma le Excel 2003.

  1. Alu ile tab Faila.
  2. I le faamalama e matala, kiliki i le ki "Filifiliga".
  3. O se faʻaopopoga faʻamalama faʻamalama ua faʻalauiloa. Ua tatou agai atu i ai i le vaega "Avanoa"o lona igoa e aliali mai i le lisi i le itu tauagavale o le faamalama.
  4. A uma ona see i le vaega "Avanoa" agai i le itu taumatau o le faamalama, lea o loʻo i ai ni polokalama eseese tulaga. Suʻe le poloka poloka "A o toe faamatala lenei tusi". Siaki le atigipusa i autafa o le tapulaʻa "Seti le sao e pei o luga o le mata".
  5. Ina ua uma lena, e faia se faʻatalanoaga pusa lea e fai mai o le saʻo o faʻamaumauga o le a faʻaititia. Kiliki le ki "Ua lelei".

A maeʻa lena, i Excel 2010 ma luga atu, o le faʻatulagaina o le a mafai "sao e pei o luga o le mata".

Faʻamuta lenei faiga, oe manaʻomia le tatalaina o le filifiliga faʻamalama lata i le faʻatulagaga "Seti le sao e pei o luga o le mata", ona kiliki ai lea i le faʻamau "Ua lelei" i le pito i lalo o le faamalama.

Faʻatonutonuina i luga o le laupepa faʻapitoa i Excel 2007 ma Excel 2003

Sei o tatou iloiloina puupuu pe faʻapefea ona faʻagaioia le ala sao i luga o le laupepa i le Excel 2007 ma le Excel 2003. E ui lava o nei faʻaaliga ua leva ona manatuaina ua le toe aoga, ae o loʻo latou faʻaaogaina lava e matua tele tagata.

Muamua lava, mafaufau pe faʻapefea ona faʻatagaina le faiga i Excel 2007.

  1. Kiliki i luga o le Microsoft Office faʻailoga i le pito i luga tauagavale o le faʻamalama. I le lisi e aliali mai, filifili Filifiliga Excel.
  2. I le faʻamalama e matala, filifili "Avanoa". I le itu taumatau o le faamalama i le vaega vaega "A o toe faamatala lenei tusi" siaki le pusa i autafa o le faʻataʻitaʻiga "Seti le sao e pei o luga o le mata".

O le faʻamaoni e pei ona i luga o le lau o le a ki.

I Excel 2003, o le faiga mo le mafai ai ona faʻatino le auala tatou te manaʻomia e sili atu ese.

  1. I le laina uila, kiliki ile mea "Auauna". I le lisi e matala, filifili le tulaga "Filifiliga".
  2. Ua amata amata le faʻamalama filifiliga. I totonu, alu i le laupepa "Fuafuaina". Le isi, siaki le pusa i autafa "Tonu i luga o le mata" ma kiliki i le faʻamau "Ua lelei" i le pito i lalo o le faamalama.

E pei ona e vaʻaia, o le faʻatulagaina o tulaga tonu e tutusa ma luga o le laupepa i Excel e faigofie tele, tusa lava poʻo le a le lomiga o le polokalama. O le mea taua o le iloa pe i se tulaga faʻapitoa e tatau ona faʻatautaia lenei auala pe leai.

Pin
Send
Share
Send