Liliu uma mataʻitusi i mataʻitusi lapopoa i le Microsoft Excel

Pin
Send
Share
Send

I nisi tulaga, o tusitusiga uma i Excel tusitusiga e tatau ona tusia i mataʻitusi tetele, o lona uiga, faʻatasi ai ma mataitusi lapopoa. Tele taimi, mo se faʻataʻitaʻiga, e manaʻomia lea pe a lafoina ni talosaga poʻo ni faʻaaliga i malo eseese. Ina ia tusia tusitusiga i mataitusi lapopoa i luga o le keyboard, o loʻo i ai le Caps Lock faʻamau. A oomiina, e faʻalauiloa se mode lea o mataitusi uma o loʻo tusia i mataitusi tetele pe, pei foi ona fai mai e ese, ona tetele.

Ae faʻapefea pe afai e galo le tagata faʻaaoga e sui i mataʻitusi lapopoa pe iloa ai e tatau ona faʻatele tusi i le tusitusiga pe a uma ona tusia? E tatau ona e toe tusia uma mea i luga? E leai. I Excel o loʻo iai le avanoa e foia ai lenei faʻafitauli vave tele ma faigofie. Seʻi tatou mafaufau pe faʻafefea ona fai.

Upusii i mataʻitusi laiti

Afai o i le Upu polokalame mo le faʻaliliuina mataitusi i mataʻitusi lapopoa (laʻititi mataʻitusi) ua lava lea e filifili ai le manaʻoga mau, tuʻu i lalo le faʻamau Sifi ma faʻalua-kiliki i luga ole ki ki U3, i le Excel e le faʻafaigofie tele ona fofo le faʻafitauli. Ina ia faʻaliliuina laititi i le mataitusi tetele, e tatau ona e faʻaogaina se faʻapitoa gaioi ua taua TUPE FAʻASOApe faʻaaoga le makro.

Metotia 1: UPRESS galuega

Muamua, tatou vaʻai atu i le galuega a le faʻafoe TUPE FAʻASOA. O loʻo manino mai i le igoa, o lona autu autu o le liua o mataʻitusi i le tusi i mataʻitusi lapopoa. Galuega TUPE FAʻASOA E i ai i le vaega o Excel tusitusiga faʻatino. O lona syntax e matua faigofie ma foliga pei o lenei:

= CAPITAL (tusitusiga)

E pei ona e vaʻai, o le tagata faʻafoe e naʻo le tasi le finauga - "Tusitusiga". O lenei finauga e mafai ona avea ma se faʻaaliga tusitusiga pe, faʻatele taimi, o se faasinomaga ile sela o loʻo iai le tusitusiga. O lenei faiga na te faʻaliliuina ai le tusitusiga i se mataʻitusi lapopoa.

Sei o tatou vaʻai i se faʻataʻitaʻiga manino pe faʻafefea ona faʻagaioia le faʻagaioia TUPE FAʻASOA. E i ai la matou laulau ma le igoa o tagata faigaluega o le pisinisi. O le faaiu e tusia i le masani sitaili, o lona uiga, o le mataitusi muamua e lapoʻa, ae o le isi e faʻamalama laititi. O le galuega o le faia o mataʻitusi tetele.

  1. Filifili se mea gaogao sela i luga o le pepa. Ae e sili atu ona fetaui pe a fai e tu i se laina tutusa i le tasi lea e faʻamaumau ai igoa mulimuli. Le isi kiliki i le ki "Faaofi galuega", lea e tu i le itu tauagavale o le formula bar.
  2. Amata le faamalama Faiga faataulaitu. Ua tatou o atu i le vaega "Tusitusiga". Saili ma faailoga le igoa TUPE FAʻASOAona kiliki ai lea ole ki "Ua lelei".
  3. E faʻagaioia le faʻaaliga o faʻamasinoga TUPE FAʻASOA. E pei ona e vaʻaia, i lenei faʻamalama e naʻo le tasi le malae e fetaui ma naʻo le pau le finauga o le gaioiga - "Tusitusiga". E tatau ona matou ulufale i le tuatusi o le muamua sela i le koluma ma igoa o le au faigaluega i lenei fanua. O lenei mafai ona faia e le tagata. Avetaavale faamaopoopo mai le keyboard iina. E i ai foi le lua filifiliga, lea e sili atu ona talafeagai. Faatulaga le faʻatautee i le malae "Tusitusiga", ma kiliki i le sela i le laulau e tu ai le igoa muamua o le tagata faigaluega. A o e vaʻai i ai, o le tuatusi o faʻaalia lea i le fanua. O lenei e tatau ona tatou faia le toe paʻi i lenei faʻamalama - kiliki i le faʻamau "Ua lelei".
  4. Ina ua maeʻa lenei gaioiga, o mea i totonu o le muamua sela o le koluma ma igoa mulimuli o loʻo faʻaalia i le mea na filifilia muamua, lea e aofia ai le faʻasologa TUPE FAʻASOA. Ae e pei ona tatou vaʻaia, o upu uma o faʻaalia i lenei sela e faʻapitoa lava i mataitusi tetele.
  5. O lenei e tatau ona tatou faia le liua mo isi uma sela o le koluma ma igoa o tagata faigaluega. O le mea saʻo, matou te le faʻaaogaina se fua faʻavae mo tagata faigaluega taʻitasi, ae na ona kopi fua o le mea o loʻo iai ma faʻaaoga le faʻailoga tumu. Ina ia faia lea mea, tuʻu le faʻata i le pito i lalo taumatau o le pepa elemene o loʻo iai ma le faʻasologa. Ina ua mavae lena, e tatau ona liua le ala i se faʻailoga tumu, lea e foliga mai o se tamai satauro. O loʻo tatou uʻuina le ki o le agavale agavale ma toso le faʻailoga faʻatumu e le numera o sela e tutusa ma o latou numera i le koluma ma igoa o tagata faigaluega a le pisinisi.
  6. E pei ona e vaʻai, pe a maeʻa le faʻatinoga faʻapitoa, o igoa o igoa uma sa faʻaalia i le kopi kopi ma i le taimi lava e tasi e aofia ai i mataʻitusi lapopoa.
  7. Ae o mea taua uma i le tusi resitala tatou te manaʻomia o loʻo tu i fafo atu o le laulau. Tatau ona matou faʻaofi i totonu o le laulau. Ina ia faia lea mea, filifili sela uma e faʻatumuina i fuainumera TUPE FAʻASOA. Ina ua mavae lena, kiliki i luga o le filifiliga ma le taumatau faamau isumu. I le tusiga menu e tatalaina, filifili Kopi.
  8. A maeʻa, filifili le koluma ma le igoa atoa o tagata faigaluega ile laulau. Matou te kiliki i luga o le koluma filifilia ma le taumatau isumu isumu. Ua faalauiloa le mataupu autu. I le poloka Faaofi i totonu filifiliga filifili le aikona "Taua", o loʻo faʻaalia o se sikuea o loʻo iai fuainumera.
  9. I le maeʻa ai o lenei gaioiga, pei ona outou vaʻai i ai, o le liliuga faʻamatalaga o le sipelaina o suafa i mataitusi lapopoa o le a faʻaofi i totonu o le uluai laulau. O lenei e mafai ona e 'aveʻese le laina tumu i fomula, ona ua matou le toe manaʻomia. Filifili na ma kiliki-kiliki. I le anotusi menu, filifili E manino mea.

A uma lena mea, o le galuega i luga o le laulau mo le fesuiaiga o tusi i igoa o tagata faigaluega i mataitusi tetele e mafai ona manatu ua maeʻa.

Lesona: Excel Feature Wizard

Metotia 2: faʻaaoga le makro

E mafai foi ona foia le galuega o le liua laʻititi i mataʻitusi lapopoa i Excel faʻaaogaina se makro. Ae muamua, afai e le o aofia macros i lau faʻamatalaga o le polokalame, oe manaʻomia le faʻatoagaina le gaioiga lea.

  1. A maeʻa ona e faʻagaioia le galuega o faʻatonuga, filifili le tuʻuʻaga e te manaʻo ai e faʻaliliu tusi i mataʻitusi lapopoa. Ona matou tusia lea o le auala 'alo Alt + F11.
  2. Amata Window Microsoft Visual Basic. Lenei, o le mea moni, o se faatonu faatonu. Matou te tusia se tuufaatasiga Ctrl + ga. Pei ona outou vaʻai, a uma loa ona faʻasolo atu lea o le faʻataʻitaʻi agai i le pito i lalo.
  3. Ulu atu i le tulafono nei i lenei fanua:

    mo c uma e filifilia: c.value = ucase (c): isi

    Ona fetaomi lea o le ki FAIGOFIE ma tapuni le faʻamalama Vaaia faavae i le faʻavae masani, o lona uiga, pe a kiliki i luga o le tapuni tapuni i foliga o se koluse i luga o le taumatau pito i luga.

  4. E pei ona e vaʻai, a maeʻa ona faʻatinoina i luga aʻafiaga, o faʻamaumauga i totonu o vaega filifilia. O lenei ua faʻaaogaina uma.

Lesona: Faʻafefea ona fai se makro i Excel

Ina ia mafai faʻavavevave ona liua uma mataʻitusi i le tusitusiga mai i lalo i mataʻitusi lapopoa, ma aua le faʻamaʻimau taimi e toe ulu atu ai ia toe mai le keyboard, i Excel e lua auala. O le mea muamua e aofia ai le faʻaaogaina o se galuega TUPE FAʻASOA. O le filifiliga lona lua e sili atu le faigofie ma vave. Ae o loʻo faʻavae i luga o galuega a makro, e tatau ona faʻatinoina le mea lea i lau faʻataʻitaʻiga o le polokalame. Ae o le tuʻufaʻatasiga o macros o le faʻatupuina o se faʻaopopoga o le tulaga vaivai o le faʻagaioioiga faiga mo osofaʻiga. Lea e filifili tagata taʻitoʻatasi mo ia lava poʻo fea o metotia faʻaalia e sili atu mo ia e faʻaaoga.

Pin
Send
Share
Send