Faapipii tusitusiga i totonu o se sela ma se fua faatatau i le Microsoft Excel

Pin
Send
Share
Send

E masani lava, pe a galue i Excel, o loʻo iai le manaʻoga e tuʻuina atu faʻamatalaga faʻamatala i tafatafa o le iʻuga o le fuafuaina o le fua faatatau, e faʻafaigofie ona malamalamaʻaga o nei faʻamaumauga. O le mea moni, e mafai ona faʻamamaina se isi koluma mo faʻamaninoga, ae le o mea uma o le faʻaopopoga o elemene faaopoopo e talafeagai. Ae peitai, i Excel o loʻo iai auala e tuʻufaʻatasia ai le faʻasologa ma tusitusiga i le tasi sela faʻatasi. Sei o tatou vaʻai pe faʻapefea ona faia lenei mea i le faʻaaogaina o filifiliga eseese.

O le faʻagasologa mo le faʻapipiʻiina o tusitusiga i tafatafa o le fua

Afai oe naʻo le taumafai e faʻapipiʻi le tusitusiga i totonu o le tasi sela ma le galuega faʻatino, ona faʻatasi ai ma se taumafaiga, Excel o le a faʻaali se savali sese i totonu o le faʻavae ma o le a le faʻatagaina sea faʻaofi. Ae e lua auala e faʻaofi ai tusitusiga i talaane ole faʻasologa ole faʻaaliga. Muamua o le faʻaaogaina o le ampersand, ma le lona lua o le faʻaaoga o le gaioiga Kiliki.

Metotia 1: faʻaaoga le ampersand

Ole auala pito sili ona faigofie e fofo ai lenei faʻafitauli ole faʻaaogaina o le ampersand symbol (&) O lenei amio vavaeeseina faʻamaumauga o loʻo i totonu o le fuainumera mai le faʻaaliga tusitusiga. Sei o tatou vaʻai pe faʻapefea ona faʻaogaina lenei metotia i faʻataʻitaʻiga.

E i ai la matou laulau laʻititi e faʻaalia ai le tumau ma fesuiaʻi tau o le pisinisi i laina e lua. O le koluma lona tolu o loʻo iai se faʻaopopoga faʻaopoopo faigofie e otooto iai latou ma faʻaalia le aotelega o iʻuga. Matou te manaʻomia le faʻaopopoina o le faʻamatalaga upu pe a uma le faʻasologa i le sela lava e tasi o loʻo faʻaalia le aofaʻi atoa "rubles".

  1. Faatoagaina le sela o loo i ai le fua faatatau faʻaaliga. Ina ia faia lea mea, a e lua-kiliki i luga o le agavale isumu agavale, pe filifili ma fetaomi le ki gaioiga F2. E mafai foʻi ona na filifili se sela, ona tuʻu lea o le faʻataʻamilosaga i le formula bar.
  2. Ile taimi lava e uma ai le fua, tuʻu le ampersand (&) Sosoo ai, tusi le upu i faʻailoga upusii "rubles". I lenei tulaga, o faʻailoga o le a le faʻaalia i totonu o le sela pe a uma le numera faʻaalia e le fua faatatau. Latou na o se faʻailo i le polokalama o ni tusitusiga. Ina ia faʻaalia le iuga i se sela, kiliki i le ki Ulufale luga o le keyboard.
  3. E pei ona e vaʻaia, pe a uma le faʻatinoga, pe a ma le numera e faʻaalia e le fuainumera, o loʻo i ai se faʻamatalaga faʻamanino "rubles". Ae o lenei filifiliga e tasi foliga vaʻaia: o le numera ma le faʻamatalaga faʻatasiga faʻatasia faʻatasi e aunoa ma se avanoa.

    I lenei tulaga, afai tatou te taumafai e tuu se avanoa i le lima, e le aoga. O le taimi lava e oʻomi ai le ki Ulufale, o le iʻuga "faʻapipiʻi faʻatasi" toe.

  4. Ae o loʻo iai lava le auala mai lenei tulaga. Toe fai, activate le sela o lo oi ai le fua ma tusitusiga faʻamatalaga. I le taimi tonu o le 'ampersand, tatala faʻailoga, ona faʻatulaga lea le avanoa i le kiliki i luga o le ki talafeagai i luga o le keyboard, ma tapuni faʻailoga faʻailoga. Ina ua mavae lena, toe tuu le ampersand faailoga (&) Ona kiliki ai lea i le ki Ulufale.
  5. E pei ona e vaʻai, o le iʻuga o le fuafuaina o le fusipaʻu ma le upu faʻaalia e vavaeeseina e se avanoa.

E masani lava, e le talafeagai uma nei gaioiga. Na matou faʻaalia faʻatasi ai ma le masani faʻasalalau e aunoa ma le lua ampersand ma faʻailoga faʻailoga ma se avanoa, o le fomu ma tusitusiga faʻamatalaga o le a tuʻufaʻatasia. E mafai ona e seti le avanoa sao pe a maeʻa le parakalafa lona lua o lenei taʻiala.

A tusia tusitusiga i luma o le faʻavae, matou te mulimulitaʻi i le faʻataʻitaʻiga lea. I le taimi lava e maeʻa ai le "=" faʻailoga, tatala le faʻailoga upusii ma tusi i lalo le tusitusiga. A maeʻa na mea, tapuni le faʻailoga upusii. Na matou tuʻuina le faʻailoga tanda. Ma, afai e te manaʻo e ulufale i se avanoa, tatala le faʻailoga, tuu se avanoa ma tapuni le faʻailoga faʻailoga. Kiliki le ki Ulufale.

Ina ia tusia tusitusiga faʻatasi ma se galuega, ae le o se faʻasologa masani, o gaioiga uma e tutusa lelei e pei ona faamatalaina i luga.

E mafai foʻi ona faʻasino le tusitusiga i le fesoʻotaʻiga i le sela o loʻo tu ai. I lenei tulaga, o le algorithm o gaioiga e tumau tutusa, na o le sela faamaopoopo latou lava e le manaʻomia i faʻailoga faʻailoga.

Metotia 2: faʻaaoga le CLIP galuega

E mafai ona e faʻaogaina le faʻaaogaina e faʻaofi ai tusitusiga faatasi ai ma le iʻuga o le fuafuaina o le fua Kiliki. O lenei tagata faʻagaioia o loʻo fuafua e tuʻufaʻatasia i totonu o le tasi sela le faʻatauaina o loʻo faʻaalia i totonu o le tele o elemene o le pepa. E au i le vaega o tusitusiga faʻapitoa. O le fogafoga e faʻapea:

= TAGATA (text1; text2; ...)

I se aofaʻi, e mafai ona iai lenei tagata faʻafoe 1 muamua 255 finauga. E tofu lava ma sui o le tusitusiga (e aofia ai numera ma isi lava mataitusi), pe fesoʻotaʻi i sela o loʻo iai.

Sei o tatou vaʻai i lenei mea e aoga ai lenei faʻataʻitaʻiga. Mo se faʻataʻitaʻiga, tatou ave le laulau lava e tasi, seʻi faʻaopopo se isi koluma i ai "Tau atoa" ma se sela gaogao.

  1. Filifili se avanoa koluma potu "Tau atoa". Kiliki i le aikona. "Faaofi galuega"tu i le itu tauagavale o le formula bar.
  2. Faatoʻa uma Faiga faataulaitu. Ua tatou o atu i le vaega "Tusitusiga". Ma le isi, filifili le igoa FESOOTAI ma kiliki i le faʻamau "Ua lelei".
  3. Le faʻamalama o faʻagaioia finauga amata. Kiliki. O lenei faʻamalama e aofia ai fanua i lalo o le igoa "Tusitusiga". La latou numera e oʻo atu 255, ae mo la matou faʻataʻitaʻiga, e naʻo le tolu faʻatoʻaga e manaʻomia. I le muamua o le a matou tuu le tusitusiga, i le lona lua - le fesoʻotaʻiga i le sela o loʻo i ai le faʻasologa, ma i le lona tolu o le a matou toe tuʻu le tusitusiga.

    Faatulaga le faʻatautee i le malae "Tusitusiga1". Ulufale le upu iina "Aofai". E mafai ona e tusia faʻamatalaga tusitusi e aunoa ma ni upusii, ona o le polokalama o le a latou tuuina latou lava.

    Ona alu lea i le malae "Tusitusiga2". Faatulaga le fetuu iina. E tatau ona tatou faʻailo iinei le aoga o le formula faʻaalia, o lona uiga e tatau ona tatou tuʻuina atu se fesoʻotaʻiga i le sela o loʻo aofia ai. Lenei mafai ona faia i le na o le ulufale i le tuatusi lima, ae sili atu ona tuʻu le faʻataʻoto i le fanua ma kiliki i luga o le sela o loʻo i ai le faʻasologa i luga o le laupepa. O le tuatusi o le a faʻaalia i le finauga faamalama otometi.

    I le fanua "Tusitusiga3" ulu atu i le upu "rubles".

    Ina ua mavae lena, kiliki i le faamau "Ua lelei".

  4. O le iʻuga o loʻo faʻaalia lea i se sela na filifilia muamua, peitaʻi, e pei ona matou vaʻaia, e pei ona iai muamua, o loʻo tusia uma faʻatasi e aunoa ma ni avanoa.
  5. Ina ia foia lenei faʻafitauli, toe filifili le sela o loʻo i ai le faʻagaioia Kiliki ma alu i le laina o fua faʻavae. O iina, pe a maeʻa finauga, o lona uiga, pe a maeʻa semikolona taʻitasi, faʻaopopo le faʻamatalaga lea:

    " ";

    E tatau ona i ai se avanoa i le va o faʻailoga faʻailoga. I se tulaga lautele, o mea nei e tatau ona aliali mai i totonu o le laina galuega:

    = TAGATA ("Aofai"; ""; D2; ""; "rubles")

    Kiliki le ki FAIGOFIE. Lenei la matou mea taua ua tuueseeseina e avanoa.

  6. A e manaʻo iai, e mafai ona e nana le pou muamua "Tau atoa" faatasi ai ma le vaega muamua na te le avea seisi avanoa i luga o le pepa. Na o le tapeina o le a le aoga, ona o le a solia ai le galuega Kiliki, a e mafai ona aveese le elemene e matua mafai. Agavale-kiliki i luga o le vaega o le faamaopoopo vaega o le pou e tatau ona natia. Ina ua mavae lena, ua iloga le koluma atoa. Matou te kiliki i le filifiliga ma le taumatau faamau isumu. Ua faalauiloa le mataupu autu. Filifili aitema o i ai Nana.
  7. Ina ua mavae lena, e pei ona e vaʻai, o le koluma tatou te le manaʻomia e lilo, ae i le taimi lava lea o faʻamaumauga i totonu o le sela o loʻo i ai le gaioiga Kiliki faaalia saʻo.

O le mea lea, tatou te mafai ona fai atu e lua auala e ulufale ai i le fomu ma tusitusiga i le tasi sela: faʻaaogaina o le ampersand ma le galuega Kiliki. Muamua filifiliga e faigofie tele ma sili atu fetaui mo le tele o tagata faʻaaoga. Ae, e ui i lea, i nisi tulaga faʻapitoa, mo se faʻataʻitaʻiga, pe a gaosi tapulaʻa faʻaopoopo, e sili atu le faʻaogaina o le faʻatautaia Kiliki.

Pin
Send
Share
Send