Muai Vaaiga i Microsoft Excel

Pin
Send
Share
Send

Ae e te lei lolomiina se faʻamaeʻaina pepa faia i soʻo se polokalame, e fautuaina e muaʻi vaʻai pe o le a foliga mai i luga lolomi. O le mea moni, e mafai e se vaega e le paʻu i totonu o le nofoaga lolomi pe o faʻaalia sese. Mo nei faʻamoemoe i Excel o loʻo i ai se mea faigaluega e pei o se faʻataʻitaʻiga. Seʻi tatou mafaufau pe faʻafefea ona tatou ulufale i ai, ae pe faʻafefea foi ona galulue iai.

Faʻaogaina Muai Vaʻaiga

O le vaega autu o vaʻaiga muamua o le i lona faʻamalama o le pepa o le a faʻaalia i se auala tutusa lava pe a uma le lolomiga, e aofia ai faʻafoliga. Afai o le faʻaiuga e te vaʻaia e le faʻamalieina ai le tagata faʻaaogaina, e mafai ona e vave faʻatonutonuina le Excel tusi aoga.

Mafaufau e galue ma se ata faʻaaogaina le faʻaaogaina o le faʻataʻitaʻiga o Excel 2010. I se taimi mulimuli ane o lenei polokalama, e iai se faʻavasegaina tutusa mo lenei meafaigaluega.

Alu i le vaega vaai mamao

Muamua lava, o le a tatou fuafuaina pe faʻapefea ona alu i le muamua vaega.

  1. I ai i le faamalama o le tatala Excel tusi aoga, alu i le lau Faila.
  2. O le isi a matou agaʻi atu i le vaega "Lolomi".
  3. O le vaega o faʻatulagaina o le a tu i le itu taumatau o le faʻamalama e matala, le mea o loʻo faʻaalia ai le pepa i le tulaga o le a vaʻaia ai i luga lolomi.

E mafai foi ona suia uma nei gaioiga i se faigofie hotkey tuʻufaʻatasiga. Ctrl + F2.

Suʻe i le mumusu i lomiga tuai o le polokalama

Ae i faʻamatalaga o le tusi talosaga na sili atu nai lo Excel 2010, faʻasolosolo atu i le vaega muamua e ese ese mai lo faʻamatalaga o aso nei. Sei o tatou nonofo puʻupuʻu ile algorithm mo le tatalaina o le vaega muamua mo nei tulaga.

Ina ia e alu i le faʻamalama vaʻaiga i Excel 2007, fai mea nei:

  1. Kiliki i le logo Microsoft Ofisa i le pito i luga tauagavale o le tamoe polokalama.
  2. I le pop-up menu, faasee le faʻatautee i le aitema "Lolomi".
  3. O le lisi faaopoopo o gaioiga o le a tatalaina i le poloka i le itu taumatau. I totonu e tatau ona e filifilia le aitema "Muai Vaaiga".
  4. Ina ua mavae lena, o se faʻamalama matala tatalaina i se isi laupepa. Ina ia tapunia, oʻomi le lapoa mumu laʻau "Tapuni Maliu Vaʻai Matagi".

O le faʻavasegaina mo le fesuiaʻiina i le vaega faʻaaliga i Excel 2003 e sili atu le ese mai le Excel 2010 ma isi faʻaaliga mulimuli ane. E ui e faigofie.

  1. I le faʻalavaʻega o le matala polokalama matala, kiliki i luga o le mea Faila.
  2. I le mataʻu i lalo lisi, filifili "Muai Vaaiga".
  3. A maeʻa, o le a tatalaina le faʻamalama matala.

Muai Vaaiga Faiga

I le muai vaʻai vaega, e mafai ona fesuiaʻi pepa faʻamatalaina modes. E mafai lenei mea i le faʻaaogaina o ki e lua o loʻo i le pito i lalo taumatau o le faʻamalama.

  1. I le oomiina o le agavale tauagavale Faʻaali fanua Pepa pepa o loʻo faʻaalia.
  2. E ala i le faʻagaioia o le faʻataʻoto i le laufanua manaʻo ma tuʻu le ki o le itu tauagavale, pe a manaʻomia, e mafai ona e faʻaopopoina pe faʻaititia ona tuaoi e ala i le na o le faʻataʻamiloina mai, faʻapena ona faʻasaʻoina le tusi mo le lolomiina.
  3. Ina ia tape le faʻaaliga o fanua, naʻo le toe kiliki i luga o le ki lava e tasi na mafai ai o latou faʻaali.
  4. Taumatau faamau auala ata "Fetaui i le Itulau". A uma ona kiliki, o le itulau ave i luga o le i le muaʻi vaega o le ai ai i luga lolomi.
  5. Faʻamuta lea faiga, naʻo le toe kiliki i le ki e tasi.

Pepa Tautino

Afai o le pepa o loʻo aofia ai ni laupepa itulau, ona e masani ai naʻo le muamua o loʻo aliali mai ile faʻamalamalamaga faamalama i le taimi e tasi. I le pito i lalo o le vaega muamua o le numera itulau itulau, ma i le taumatau o ia o le aofaʻi o itulau i totonu o le Excel workbook.

  1. Ina ia vaʻai i le itulau o loʻo manaʻo i ai i le vaega o loʻo vaʻaia, oe manaʻomia le avetaʻavale o lona numera i le keyboard ma faʻamau le ki FAIGOFIE.
  2. Alu i le itulau e sosoo ai, kiliki i le tafatolu ua faʻatonuina e le tulimanu i le taumatau, o loʻo tu i le itu taumatau o itulau numera.

    Alu i le itulau muamua, kiliki i le tafatolu i le itu tauagavale, lea e tu i le itu tauagavale o le itulau numera.

  3. Ina ia vaʻai i le tusi atoa, e mafai ona tuu le faʻataʻavale luga o le scroll bar i le itu taumatau o le faamalama, tuʻu i lalo i le itu agavale isumu agavale ma toso le kurs i lalo seia e vaʻai i le atoa pepa. I se faʻaopopoga, e mafai ona e faʻaogaina le faʻamau o loʻo i lalo. O lo o tu i lalo ole lisi tusi ma o se tafatolu toso agai i lalo. O taimi uma e te kiliki i lenei ki ma le agavale isumu agavale, o se suiga i le tasi itulau o le a maeʻa.
  4. E faʻapena foi ona e alu i le amataga o le pepa, ae mo lenei mea e tatau ona e toso le scroll bar i luga, pe kiliki i luga o le ata ile foliga o se tafatolu ua faasino i luga, o loʻo i luga aʻe o le scroll bar.
  5. I se faʻaopopoga, e mafai ona e faia ni suiga i nisi itulau o le pepa i le muaʻi vaega e faʻaaogaina ai ki o le uila i luga o le keyboard.
    • Luga au - alu se itulau se tasi i luga ole pepa;
    • Ifo i lalo - alu tasi le itulau i lalo le pepa;
    • Tuluiga - agai atu i le iʻuga o le pepa;
    • Aiga - Alu i le amataga o le pepa aloaia.

Faʻatonutonu tusi

Afai i le taimi o le laiga e maua ai ni mea le tonu i le pepa aloaia, mea sese pe ua e le malie i le mamanu, ona tatau lea ona teuteuina le tusi galuega Excel. Afai e te manaʻo e faʻasaʻo mea o loʻo i totonu o le pepa lava ia, o lona uiga, o faʻamatalaga o loʻo iai, e tatau ona e toe foʻi i le laupepa "Fale" ma faʻatino galuega tatau.

Afai e te manaʻomia e sui naʻo foliga o le pepa i luga o lolomi, ona mafai lea ona faia lea i le poloka "Faatulagaina" vaega "Lolomi"o loʻo i le itu tauagavale o le vaega o loʻo vaʻaia. Lenei e mafai ona sui le itulau orientation po scaling, pe a fai e le ofi i luga o se tasi lolomiina pepa, fetuʻunai le autafa, vaevae le pepa i kopi, filifili le lapoa pepa ma faia nisi isi gaioiga. A maeʻa ona faia ona tatau ona faia auiliiliga, e mafai ona e lafoina le pepa e lolomi ai.

Lesona: Faʻafefea ona lolomi se itulau i Excel

Pei ona e vaʻai, faʻaaogaina le meafaigaluega muamua i Excel, oe vaʻai pe faʻapefea ona foliga pe a lolomi aʻo leʻi faʻaali se pepa i luga o le masini lolomi. Afai o le faʻaalia o faʻaiuga e le tutusa ma le aofaʻiga o le tagata e manaʻo e mauaina, ona mafai loa lea ona ia faʻasaʻoina le tusi ona lafo lea e lolomi. O le mea lea, le taimi ma mea e faʻaaogaina mo le lolomiina (toner, pepa, ma isi) o le a sefe pe a faʻatusatusa i le lolomiina o le pepa e tasi taimi, pe a le mafai ona e vaʻai pe faʻapefea ona foliga i luga lolomi ma mata mata.

Pin
Send
Share
Send