Tagavai galuega i Microsoft Excel

Pin
Send
Share
Send

Tasi o le mea e manaʻomia ai le matematika gaioiga i le foʻia o aʻoaʻoga ma faʻataʻitaʻiga faʻafitauli o le sailia lea o le logarithm mai se numera faʻatatau ile faʻavae. I Excel, mo le faʻatinoina o lenei galuega, e i ai le faʻapitoa galuega e faʻaigoaina LOG. Sei o tatou aʻoaʻo i nisi faʻamatalaga auiliili i le auala e mafai ai ona faʻatinoina.

Faʻaogaina le LOG faʻamatalaga

Tagata e faafoe Faʻailoga auai i le vaega o numera o galuega. O lona galuega o le fuafuaina o le logarithm o se numera faʻapitoa mo se faʻavae. O le faʻataʻitaʻiga mo le faʻatautaia faʻapitoa e matua faigofie lava:

= LOG (numera; [faavae])

A oe vaʻai, o le galuega e naʻo le lua finauga.

Manatu finau "Numera" faatusa i le fuainumera lea e fuafua ai le logarithm. E mafai ona avea ma foliga o se numera numera ma avea ma faasinomaga ile sela o iai.

Manatu finau "Faavae" avea ma sui e faʻatatau ai le logarithm. E mafai foi ona i ai se numera numera pe galue e avea o se fesoʻotaʻiga i se sela. O lenei finauga e filifili. Afai e leai, ona manatu lea o le faʻavae e leai.

I se faʻaopopoga, i Excel o loʻo i ai se isi faʻagaioiga e faʻatagaina oe i le fuafuaina o logarithms - FAAALI10. O lona eseesega autu mai le taimi muamua o le mafai ona fuafua logarithms na o luga o le faavae o 10, o lona uiga, na o le decimal logarithms. O lona faʻataʻitaʻiga e sili atu le faigofie nai lo le fa'ʻaaliga tusia muamua:

= LOG10 (numera)

E pei ona outou silafia, pau le finauga o lenei galuega o "Numera", o lona uiga, o se numera numera poʻo se faʻasino i le sela o loʻo i ai. E le pei o le tagata faafoe Faʻailoga o lenei galuega e iai se finauga "Faavae" e masani ona toesea, talu ai o loo manatu mai o le faʻavae o mea taua e gaosi ai 10.

Metotia 1: faʻaaoga le LOG galuega

Ia tatou vaʻai i le faʻaaogaina o le faʻagaioiga Faʻailoga luga o se faʻatonuga faʻapitoa. E i ai a matou koluma numera numera. E tatau ona faʻatatau mai ia i latou le faʻavae logarithm 5.

  1. Matou te filifilia le muamua gaogao sela i luga o le laupepa i le koluma lea matou te fuafua e faʻaali le iuga mulimuli. Le isi, kiliki i le aikona "Faaofi galuega", lea e tu i tafatafa o le laina o fuainumera.
  2. Ua amata nei le faamalama. Faiga faataulaitu. Ua tatou o atu i le vaega "Matematika". Matou te faia le filifiliga "Tagavai" i le lisi o tagata faʻafoe, ona kiliki lea i le faʻamau "Ua lelei".
  3. Le galuega faʻamasinoga faʻamalama amata. Faʻailoga. Pei ona e vaʻai, e i ai ni fanua se lua e fetaui lelei ma finauga a lenei tagata faʻatautaia.

    I le fanua "Numera" i la matou mataupu, ulufale i le tuatusi o le muamua sela o le koluma i le mea o loʻo maua ai faʻamatalaga. O lenei mafai ona fai e ala ile ulufale i le fanua ile lima. Ae e i ai se sili atu auala talafeagai. Faatu le faʻataʻoto i le fanua faʻapitoa, ma kiliki-kiliki i luga o le sela o le laulau o loʻo i ai le manaʻomia numera numera. O le faamaopopo o lenei sela e faʻaalia vave lava i le malae "Numera".

    I le fanua "Faavae" tau lava o le taua "5", talu ai o le a tutusa mo le faʻasologa atoa numera numera.

    A maeʻa ona faʻatautaia nei gaioiga, ona kiliki lea i le ki "Ua lelei".

  4. Taunuuga aoga Faʻailoga e faʻaalia vave lava ile sela na matou faamaotiina ile sitepu muamua ole faʻatonuga.
  5. Ae na matou faʻatumuina naʻo le muamua sela o le koluma. Ina ia faʻatumu le faʻatumu, e tatau ona e kopi le faʻasologa. Seti le fa’ata i le pito i lalo taumatau o le sela o lo o i ai. O le faʻatumu o loʻo aliali mai, faʻaalia o se koluse. Faapipiʻi le agavale agavale agavale ma toso le koluse i le pito o le koluma.
  6. O le faiga i luga na mafua ai sela uma i le koluma "Logaritema" tumu i le iʻuga o le fuafuaina. O le mea moni o le sooga faʻaali mai i le fanua "Numera"e faatatau. A feoaʻi i totonu o sela, e suia foi.

Lesona: Excel Feature Wizard

Metotia 2: faʻaaoga le LOG10 galuega

Sei o tatou vaʻai i se faʻataʻitaʻiga faʻaaoga le faʻaaogaina FAAALI10. Mo se faʻataʻitaʻiga o le a tatou ave le laulau ma tutusa lava faʻamaumauga muamua. Ae o lenei, ioe, o le galuega o le fuafuaina o le logarithm o numera o loʻo i le koluma "Faʻamatalaga ole faʻamatalaga" i luga o le ma le 10 (decimal logarithm).

  1. Filifili le muamua gaogao sela o le koluma "Logaritema" ma kiliki i le aikona "Faaofi galuega".
  2. I le faʻamalama e matala Faiga faataulaitu toe alu i le vaega "Matematika"ae o le taimi lea tatou te taofi ai ile igoa "Tagavai". Kiliki le ki i le pito i lalo ole faamalama "Ua lelei".
  3. Ua faagaoioia le faamalama finauga galuega FAAALI10. A e vaʻai, e naʻo le tasi lava lau fanua - "Numera". Ta i totonu le tuatusi o le muamua sela i le koluma "Faʻamatalaga ole faʻamatalaga", i le auala lava lea sa tatou faʻaaogaina i le faʻataʻitaʻiga muamua. Ona kiliki ai lea i le ki "Ua lelei" i le pito i lalo o le faamalama.
  4. O le iʻuga o faʻagaioiga, o le decimal logarithm o se numera tuʻuina atu, o loʻo faʻaalia i se sela faʻapitoa muamua.
  5. Ina ia faia le fuafuaina mo isi numera uma o loʻo tuʻuina atu i le laulau, matou te kopiina le faʻasologa e faʻaaoga ai le faʻatumu faʻailoga, i le auala tutusa e pei o taimi ua mavae. A o e vaʻai, o iʻuga o le faʻavasegaina o logarithms o fuainumera o loʻo faʻaalia i sela, o lona uiga ua maeʻa le galuega.

Lesona: Isi matematika galue i Excel

Talosaga galuega Faʻailoga i Excel faʻatagaina oe e vave ma faigofie faʻatusatusaina le logarithm o se faʻamaonia numera i luga o le tuʻuina atu. E tutusa lava le faʻaaogaina e mafai ai ona faʻaaoga le decimal logarithm, ae mo mea faʻaalia atu e sili atu ona talafeagai le faʻaaogaina o le galuega tauave FAAALI10.

Pin
Send
Share
Send