Le malolo taimi fuafuaina i le Microsoft Excel

Pin
Send
Share
Send

O se tasi o fua faʻavae ole tamaoaiga ma tupe o gaioiga a soʻo se pisinisi, o le fuafuaina tonu lea o le taimi e malepe ai. O lenei faʻailoga e iloa ai le tele o gaosiga o le faʻalapotopotoga o gaioiga o le a aoga ma e le afaina ai leiloa. Excel saunia tagata faʻaaoga i mea faigaluega e faʻafaigofie tele le faʻatinoina o lenei faʻailoga ma faʻaalia le iʻuga e maua faʻavasega. Seʻi o tatou vaʻai pe faʻafefea ona faʻaaogaina i latou pe a maua se malologa mo se faʻataʻitaʻiga patino.

Breakeven manatu

O le autu o le breakakeven point o le sailia lea o le tau o le gaosiga ia o le polofiti (leiloa) o le a leai. O lona uiga, faatasi ai ma le faʻateleina o oloa, o le a amata ona faʻaalia e le pisinisi le aoga o tupe maua, ma a faʻaititia, tupe leiloa.

A faʻataʻitaʻiina le taimi malepe, e tatau ona e malamalama o tau uma o le pisinisi e mafai ona tuʻufaʻatasia e vaeluaina ma mautu. Ole vaega muamua e tutoatasi mai le aofaʻi o oloa gaosia ma e le suia. E ono aofia ai le aofaʻi o totogi i le aufaigaluega o le pulega, tau o le lisiina o fale, faʻaititia o aseta tumau, ma isi. Ae o le fesuiaʻi o tau e faʻalagolago tonu i le tele o oloa gaosiga. Lenei, muamua lava, e tatau ona aofia ai ma le tau o le faʻatauina o mea mata ma malosi, ma o lea ituaiga o tau e masani lava faʻaalia i luga o le iunite o gaosiga.

O loʻo iai le fua faatatau o tau mautu ma fesuiaʻiga o tau e fesoʻotaʻi ai ma le manatu o le malologa. Seʻi vagana ua taunuu se vaega maʻoti o le gaosiga, aofaʻi o tau e aofaʻi i se aofaʻi tele i le aofaʻi o le tau gaosiga, ae a faʻaopopo le aofaʻi, o lo latou pa'ū na pa'ū, ma o lea la ua paʻu ai le tau o se iunite o oloa. I le tulaga malepe tulaga, o tau gaosiga ma tupe maua mai le faʻatau atu o oloa poʻo auaunaga e tutusa. Ma le faʻateleina o le faʻateleina o oloa, ua amata ona maua e le kamupani se polofiti. Ole mafuaʻaga lea e taua tele ai le fuafuaina ole tele ole gaosiga e taunuu ai le vaega malolo.

Mavaega-taimi aoga fuafuaina

O loʻo matou fuafuaina lenei faʻailoga e faʻaaogaina ai mea faigaluega o le Excel polokalame, ma matou fausia foi se faʻafanua o le a matou faailogaina ai le breakakeven point. Mo le faʻatinoina o le fuafuaina, matou te faʻaaogaina le laulau e faʻaalia ai muamua faʻamatalaga o gaioiga pisinisi:

  • Tetele tau;
  • Fesuiaiga o tau i le iunite o galuega faatino;
  • Le tau faʻatau atu o se iunite o gaosiga.

O lea la, ole a matou fuafuaina le faʻavae e faʻavae i luga o tulaga taua ua faʻaalia i le laulau i le ata i lalo.

  1. O loʻo matou fausia se laulau fou e faʻavae i luga ole laulau faʻasino. O le koluma muamua o le laulau fou o le aofaʻi o oloa (poo le tele) gaosia e le pisinisi. O lona uiga, o le laina numera o le a faʻailoa mai ai le numera o oloa gaosia. O le koluma lona lua o loʻo iai le tau o tau tumau. O le a tutusa i laina uma ia tatou 25000. I le koluma lona tolu, o le aofaʻi atoa o tau fesuiaʻi. O lenei tau mo laina uma o le a tutusa ma le oloa o le numera o oloa, o lona uiga, o mea i totonu o le fesoʻotaʻiga sela o le muamua koluma, e 2000 rubles.

    I le koluma lona fa, o le tau atoa. O le aotelega o sela o le laina tutusa o le lona lua ma le tolu koluma. O le lona lima o koluma o le aofaʻi o tupe maua. E fuafuaina e faʻateleina le tau o iunite (4500 itu.) i le latou numera atoa, lea e faʻaalia ile laina tutusa o le koluma muamua. O le ono koluma o faʻaalia ai le upega manuia faʻailoilo. E faʻatatauina e ala i le toese mai le aofaʻi o tupemaua (pou 5) aofaiga o tau (pou 4).

    O lona uiga, i na laina o loʻo i ai se seleni o loʻo i ai le sela mulimuli, e i ai le leiloa o le atinaʻe, i latou o le a tutusa ai le faʻailoga 0 - o le taunuʻu avanoa ua ausia, ma i latou e avea o le a lelei, o le faʻamanuiaga i le faʻalapotopotoga gaioiga.

    Faʻamanino, faʻatumu 16 laina. O le koluma muamua o le aofaʻi o oloa (pe tele) mai 1 muamua 16. O isi koluma mulimuli ane ua faʻatumuina i lalo e tusa ma le faʻavasegaina o loʻo faamatalaina atu i luga.

  2. Pei ona outou vaʻai, o le tofo mata ua taunuu i le 10 mea. I le taimi lava lena, o le aofaʻi tupe maua (45,000 rubles) e tutusa ma tupe alu atoa, ma tupe mama e tutusa 0. Amata i le tatalaina o le sefulutasi oloa, ua faʻaalia e le kamupani ni gaioiga aoga. Ia, i la matou mataupu, o le breakakeven point i le quantitative faʻailoga o 10 iunite, ma i tupe tupe - 45,000 rubles.

Siata fausia

A maeʻa ona fausiaina se laulau e faʻatatau i ai le tulaga motusia, e mafai ona e faia se kalafa lea o le a aliali mai ai lenei mamanu. Ina ia faia lea mea, e tatau ona tatou fausia se siata ma ni laina se lua e atagia ai le tau ma tupe maua a le atinaʻe. I le vaeluaga o nei laina e lua, o le a i ai se breakakeven point. I le tafailagi X lenei siata o le a numera o le iunite o oloa, ma luga o le faʻata Ioe tupe siliva.

  1. Alu i le tab Faaofi. Kiliki i le aikona "Nofoaga"lea e tuʻu i luga ole lipine i totonu ole poloka meafaigaluega Siata. I o tatou luma o se filifiliga o le tele o ituaiga o siata. Ina ia foia la tatou faʻafitauli, o le ituaiga e matua talafeagai "Nofoaga ma lamepa lamolemole ma faʻailoga"o lea, kiliki i luga o lenei mea ile lisi. E ui lava, afai e manaʻomia, e mafai ona e faʻaaogaina nisi ituaiga ata.
  2. Ua matou vaʻaia se avanoa gaogao o le siata. E tatau ona faʻatumuina i faʻamaumauga. Ina ia faia lenei mea, taumatau kiliki i le eria. I le lisi gaioiga, filifili le tulaga "Filifili faʻamaumauga ...".
  3. E amata le faʻamaumauga o faʻamatalaga filifilia. E i ai le poloka i lona itu tauagavale "Elemen o le tala (laina)". Kiliki le ki Faaopopo, lea e tu i le poloka patino.
  4. Ae tatou te leʻi tatalaina se faʻamalama e taʻua "Suia le laina". I totonu ia tatou tatau faʻailoa le faʻatonuina o faʻamaumauga nofoaga, i luga o le vaʻaiga o se tasi o le kalafi o le a fausiaina. Muamua, o le a matou fausia se kalafi e faʻaalia ai le aofaʻi o tau. O lea i le fanua "Igoa o le laina" ulufale i le faamaumauga mai le keyboard "Tau atoa".

    I le fanua "X Tauʻa" faamaoti faamaopoopo o faʻamaumauga o loʻo i le koluma "Aotelega o oloa". Ina ia faia lea mea, seti le faʻata i lenei fanua, ona, ma uuina le agavale agavale tauagavale, filifili le koluma talafeagai o le laulau i luga o le laupepa. E pei ona e vaʻaia, pe a maeʻa nei gaioiga, o ana faʻatonu o le a faʻaalia i le laina suiga faʻamalama.

    I le isi malae "O Taua Tau" tatau ona faʻaali le tuatusi tuatusi "Tau atoa"le mea tatou te manaʻomia o loʻo iai. Matou te gaioi e tusa ma luga i luga o le algorithm: tuu le faʻataʻavale i le fanua ma filifili sela o le koluma matou te manaʻomia i le agavale o le isumu agavale oomiina. O le faʻamatalaga o le a faʻaalia i totonu o le malae.

    A maeʻa ona faʻatautaia faʻatautaia uma, kiliki i le ki "Ua lelei"tu i le pito i lalo ole faamalama.

  5. Ina ua mavae lena, e otometi lava ona toe foʻi mai i le faʻamaumauga filifili filifiliga faamalama. E manaʻomia foʻi ona oomi le ki "Ua lelei".
  6. A oe vaʻai, i tua atu o lenei, o loʻo faʻaalia e le pepa se faʻavasega o le aofaʻi o tau o le pisinisi.
  7. O lenei ua tatou fausia se laina o le aofaʻi o tupe maua mo le pisinisi. Mo nei mafuaʻaga, tatou te kiliki taumatau i luga o le siata vaega, i luga o le laina o le aofaʻiga atoa o le faʻalapotopotoga ua uma ona tuʻuina. I le anotusi menu, filifili le tulaga "Filifili faʻamaumauga ...".
  8. O le faʻamaumauga o faʻamaumauga filifilia faʻamalama amata toe amata, lea toe e tatau ona e kiliki i le ki Faaopopo.
  9. Ua tatala se tamai faamalama mo le suia o le laina. I le fanua "Igoa o le laina" lenei taimi ua matou tusia "Aofai tupe maua".

    I le fanua "X Tauʻa" tatau ona ulufale faʻauli koluma "Aotelega o oloa". Matou te faia lea i le auala tutusa na matou mafaufauina pe a fausia le laina o le tau atoa.

    I le fanua "O Taua Tau", faamaoti koleni faamaopoopo i le tutusa auala "Aofai tupe maua".

    A maeʻa nei sitepu, kiliki i le ki "Ua lelei".

  10. Tapuni le faʻamaumauga o mea e faʻaaoga e faamalama i le oomiina le ki "Ua lelei".
  11. A maeʻa, o le laina o le aofaʻi o tupemaua o le a faʻaalia i luga o le pepa vaalele. O le vaeluaina o laina o le aofaʻi o tupe maua ma le tau atoa o le a avea ma amataga.

O lea, ua tatou ausia auga e fausia ai lenei taimi.

Lesona: Faʻafefea ona fai se ata i Excel

E pei ona e vaʻai, o le taimi malolo e faʻavae i luga o le faʻavaeina o le taua o le aofaʻi o oloa i le a o le aofaʻi atoa e tutusa ma tupe maua atoa. Faʻaaliga, o loʻo atagia mai i le fausiaina o tau ma totogi, ma le mauaina o le vaeluaga, o le a avea ma pito sili ona leaga. O le faʻatinoina o ia fuafuaina e faʻavae i le faʻatulagaina ma le fuafuaina o gaioiga a soʻo se pisinisi.

Pin
Send
Share
Send