Faʻafefea ona fai tulaga A3 itulau i se Microsoft Word pepa aloaia

Pin
Send
Share
Send

O le tulaga masani, o le A4 itulau faʻatulagaina ua setiina i le MS Word tusitusiga, lea e matua fetaui lelei. Ole faʻatulagaga lea e sili ona masani ona faʻaogaina i pepa tusia; o totonu ia ole tele pepa, tusitusiga, saienisi ma isi galuega na faia ma lolomiina. Peitaʻi, e iai taimi e manaʻomia ai ona suia se tulaga lautele pe a tele atu.

Lesona: Faʻafefea ona fai se pepa solo i le Upu

MS Word ei ai le agavaʻa e suia ai le itulau faʻatulagaina, ma e mafai ona e faia lea pe o le lima tagata pe tusa ai ma le faʻataʻuina maeʻa i le filifilia o ia mai le seti. O le faafitauli o le sailia o se vaega e mafai ona suia ai nei tulaga e le faigofie tele. Ina ia faʻamalamalamaina mea uma, lalo o le a matou taʻuina atu pe faʻafefea ona fai A3 nai lo le A4 i Word. O le mea moni, i le auala tutusa lava o le a mafai ona seti se isi ituaiga (lapoa) mo le itulau.

Suia le itulau A4 i se isi tulaga

1. Tatala le tusitusiga tusitusiga lona itulau itulau e te manaʻo e suia.

2. Alu i le laupepa “Fuafuaga” ma tatala le kulupu talanoaga “Itulau Faatulagaina”. Ina ia faia lea mea, kiliki i le tamai au, lea o loʻo tu i le pito i lalo taumatau o le vaega.

Tusi: I le Word 2007-2010, o mea faigaluega e manaʻomia e suia ai le itulau faʻavae i totonu o le tab “Itulau Faʻataʻitaʻi” i le vaega “Avanoa faʻaopopo ".

3. I le faamalama e matala, alu i le lau “Pepa Lautele”i totonu o “Pepa Lautele” filifili le faʻatonuga manaʻomia mai le mataʻu i lalo lisi

4. Kiliki “Ua lelei”ia tapunia le faʻamalama “Itulau Faatulagaina”.

5. O le itulau itulau o le a suia i lau filifiliga. I a matou mataupu, o le A3 lea, ma o le laupepa i le faʻailo o loʻo faʻaalia lea i se fua o le 50% faʻatatau i le tele o le faamalama o le polokalame lava ia, aua a leai, e le fetaui.

Lelei le suiga itulau itulau

I nisi ituaiga, itulau itulau e ese mai A4 e le o avanoa i le le masani ai, o le mea lava seiloga e o loʻo faʻafesoʻotaʻi le masini lolomi i le polokalama. Peitaʻi, o le laupepa o le itulau e tutusa ma le tasi poʻo se isi faʻatulagaina e mafai ona tuʻuina atu i taimi uma. O le mea e mafai ona faigofie ona mauaina faʻafetai i masini suʻesuʻe, ae na matou filifili e faʻafaigofie lau galuega.

O lea, itulau itulau ma o latou tulaga tonu i centimita (lautele x maualuga):

A0 - 84.1x118.9
A1 - 59.4x84.1
A2 - 42x59.4
A3 - 29.7x42
A4 - 21x29.7
A5 - 14.8x21

Ma o lenei pe faʻafefea ma o fea e taʻu ai i latou i le Upu:

1. Tatala le pusa talanoaga “Itulau Faatulagaina” i le tab “Fuafuaga” (poʻo se vaega “Avanoa Maualuga” i le tab “Itulau Faʻataʻitaʻi”pe afai o loʻo e faʻaaogaina se lomiga tuai o le polokalame).

2. Alu i le laupepa “Pepa Lautele”.

3. Ulufale mea taua mo le lautele ma le maualuga o le laupepa i fanua talafeagai, ona kiliki ai lea “Ua lelei”.

4. O le itulau itulau o le a suia e tusa ai ma tapulaʻa na e setiina. O lea, i la matou faʻatalamalamaga e mafai ona e vaʻai i le pepa A5 i le fua o le 100% (faʻatatau i le tele o le polokalame faʻamalama).

I le auala, i le auala tutusa e mafai ona seti ni isi tulaga taua mo le lautele ma le maualuga o le itulau ile suia o lona tele. O le isi fesili, pe o le a fetaui ma le masini lolomitusi, e te faʻaogaina i le lumanaʻi, pe a fai e te manaʻo e fai.

Na pau lava lena, o lea ua e iloa faʻafefea ona suia le itulau faʻatulagaina i totonu o le Microsoft Word pepa aloaia i le A3 poʻo se isi lava, e le gata i faʻataʻitaʻiga (GOST) ma le soʻotaga faʻatonutonu, seti lima.

Pin
Send
Share
Send