Tusi ia laina i le Photoshop

Pin
Send
Share
Send


Laina, faʻapea foʻi ma isi elemene siosiomaga, o se tuʻufaʻatasia o le galuega o Photoshop. I le faʻaaogaina o laina, grids, contours, vaega o foliga eseese ua fausia, o auivi o mea faigata e fausia.

O le aso o le tusitusiga o le a tuuto atoatoa i le faʻafefea ona e fatuina laina i le Photoshop.

Laina fausia

Pei ona matou iloa mai le aʻoga fuafanua, o laina e saʻo, gagau, ma mimilo.

Tuusaʻo

Ina ia fausia se laina i le Photoshop, e tele filifiliga e faʻaaogaina ai meafaigaluega eseese. Uma le fausiaina metotia auala ua tuuina atu i se tasi o loʻo iai lesona.

Lesona: Tusi se laina sao i le Photoshop

O le mea lea, tatou te le tolopoina i lenei vaega, ae ia agaʻi loa i le isi.

Laina motusia

O se laina ua taʻe e aofia ai ni vaega sefulutasi, ma e mafai ona tapunia, e faia ai se tafana. Faavae i luga o lenei, e lua auala o le fausiaina.

  1. Tatala le laina malepe
    • O le faigofie i le fofoina o se laina faapena o se mea faigaluega Fulufulu. I ai, e mafai ona tatou faʻataʻitaʻia soo se mea mai se faigofie faigofie i le tele o poligon. Faitau atili e uiga i le mea faigaluega i totonu o le tusiga i luga o la tatou 'upega tafaʻilagi.

      Lesona: Le Pen Tool i le Photoshop - Teori ma Faʻataʻitaʻi

      Ina ia faʻataunuʻuina le taunuʻuga matou te manaʻomia, ua lava lea e tuu ni faʻasino tusi i luga o le tapoleni,

      Ona liʻo lea o le iʻuga o le kote ma se tasi o mea faigaluega (faitau le Pen lesona).

    • O le isi filifiliga o le faia lea o se polyline i fafo atu o laina. E mafai, mo se faʻataʻitaʻiga, tusi se amataga elemene,

      mulimuli ane, i le kopiina o vaega (FMTL + J) ma filifiliga "Suiga Loloto"aofia ai ma le faʻaaogaina FMTL + T, fausia le faʻailoga tatau.

  2. Tapunia polyline
  3. E pei ona matou fai atu muamua, o lea laina le tafafao. E lua auala e fau ai polygons - faʻaaogaina le mea faigaluega talafeagai mai le kulupu "Ata", pe e ala i le fausiaina o se foliga foliga faʻapitoa sosoo ai ma se stroke.

    • O le Tofa figure.

      Lesona: Meafaigaluega mo le fatuina o foliga ile Photoshop

      Pe a faʻaaoga lenei metotia, matou te mauaina se faʻafanua faʻapitoa foliga tutusa ma itu tutusa.

      Mo le mauaina o le laina (contour) tuʻusaʻo, e tatau ona faʻatulaga se taʻuga e taʻuina "Tulafono faʻailoga". I la matou mataupu, o le a avea pea ma taʻutaʻuina o se tuʻuina atu tele ma lanu.

      A uma ona faʻaleaogaina le faʻatumu

      matou te mauaina le taunuʻuga manaʻomia.

      O sea foliga e mafai ona suia ma fesuiaʻi pei o mea lava ia e tasi "Suiga Loloto".

    • Lasso sao.

      Le faʻaaogaina o lenei mea faigaluega, e mafai ona e fauina polygons o soʻo se faʻatulagaina. Ina ua maeʻa faʻatulaga ni vaega, ua faia se vaega filifilia.

      O lenei filifiliga e tatau ona taamilo, aua o loʻo i ai le avanoa talafeagai e faʻaigoaina e ala i le fetaomi RMB luga o le tapoleni.

      I le nofoaga, e mafai ona filifilia le lanu, tele ma le tulaga o le stroke.

      Ina ia faatumauina le saoasaoa o tulimanu, o le tulaga e fautuaina e faia. "Totonu".

O le aluga

O Curves e tutusa lava tapulaʻa e pei o laina motusia, o lona uiga, e mafai ona tapunia ma tatala. E tele auala e tusi ai se vaneina: laina Fulufulu ma le Lassofaʻaaogaina o sitaili poʻo filifiliga.

  1. Tatala
  2. Ole laina lea e naʻo le faʻataʻitaʻiga "Fulufulu" (ma le stroke outline), poʻo le "lima". I le tulaga muamua, se lesona o le a fesoasoani ia i tatou, o le fesoʻotaʻiga o loʻo i luga, ma i le lona lua naʻo le mautu lima.

  3. Tapunia
    • Lasso

      O lenei mea faigaluega e mafai ai ona e tusia faʻataʻapeʻapeina soʻo se foliga (vaega). Lasso faia se filifiliga, lea, ina ia maua ai se laina, e tatau ona liʻo i se auala iloa.

    • Oval nofoaga.

      I lenei tulaga, o le taunuuga o a matou gaioiga o le a avea ma lio o masani pe ellipsoidal foliga.

      Mo lona faʻafoliga, ua lava e vili ai "Suiga Loloto" (FMTL + T) ma, ina ua uma kiliki RMB, filifili le talafeagai gaioiga faʻatino.

      I luga o le lauʻeleʻele e aliali mai, o le a tatou vaʻai ni faʻailoga, tosoina mo lea, e mafai ona e ausia le taunuʻuga manaʻomia.

      E taua le maitauina i lenei tulaga, o le aafiaga e sosolo i le laina mafiafia.

      O le metotia nei o le a mafai ai ona tatou sefe uma tapulaʻa.

    • O le Tofa figure.

      O le a matou faʻaaogaina le mea faigaluega Elips ma faʻaaoga le faʻatulagaina faʻamatalaina o i luga (pei mo le tele o galu), fausia se lio.

      Ina ua uma ona fausia deformation, tatou maua le taunuuga lea:

      A oe vaʻai, o le mafiafia laina ua tumau le suia.

I le taimi lea, ua maeʻa le lesona i le fatuina o laina i le Photoshop. Na matou aʻoaʻoina auala e fai ai laina sao, gagau ma mimilo i auala eseese faʻaaogaina tele meafaigaluega polokalame.

Aua le faʻatamala i nei tomai, aua latou te fesoasoani e fausia fugalaʻau foliga, faʻauaʻiga, vaega eseese ma faʻavaʻa i le polokalama Photoshop.

Pin
Send
Share
Send