Pupuni 10 luga o le lau komepiuta

Pin
Send
Share
Send

I lenei tusi a le tagata amata, e tele ni auala e tatala ai le ki luga o le laupepa i totonu o le Windows 10 (e oʻo lava i isi ki o loʻo i luga o le laupepa), faʻapea foi ma nisi o faʻafitauli masani: mo se faʻataʻitaʻiga, o le a le mea e fai pe a faʻaalia le ki luga o le mataʻitusi pe a e tatalaina polokalame taʻitasi ma tape atoa e le aoga, pe faʻapea - mea e fai pe a le ki.

Aisea o le a ou manaʻomia ai luga o le komipiuta i luga o le laupepa? Muamua lava, mo le faʻaaogaina i luga o paʻi masini, o le filifiliga masani lona lua o ni tulaga pe a faʻafuaseʻi ona taofi galuega le komipiuta faʻatino a le komepiuta poʻo le komepiuta ma, mulimuli ane, e talitonuina o le ulufale i faʻamatalaga ma taua faʻamaumauga mai luga o le laupepa keyboard e sili atu le saogalemu nai lo le masani ai, talu ai e sili atu faigata i le taofiofia le keogoggers (polokalame e puʻeina ki). Mo faʻataʻitaʻiga muamua o le OS: Pupuni o le komipiuta Windows 8 ma le Windows 7.

Faigofie aofia ai o luga ole laupepa faʻaopopo ma faʻaopopoina lona aikona i le Windows 10 taskbar

Muamua, o nisi o auala sili ona faigofie e faʻaliliu ai luga o le screen keyboard o le Windows 10. O le mea muamua o le kiliki i luga o lona ata i le nofoaga o le faʻasalalauga, ma afai e leai se faʻailoga faapena, ona kiliki-taumatau i luga o le taskbar ma filifili "Show touch keyboard button" i le konteks menu.

Afai e leai ni faʻafitauli o loʻo faʻamatalaina e le polokalama i le vaega mulimuli o lenei tusi lesona, o le a aliali mai se faʻailoga i luga o le taskbar e faʻalauiloa ai le luga o le laupapa keyboard ma e mafai ona e faigofie ona amatalia e ala i le kiliki i luga.

O le auala lona lua o le o i le "Amata" - "Faʻatulagaina" (pe fetaomi le Windows + I ki), filifili le "Avanoa" tulaga mea ma i le "Keyboard" vaega faʻaavanoa le "Turn on-screen keyboard" filifiliga.

Metotia numera 3 - pei lava ona faʻalauiloa le tele o isi Windows 10 tusi talosaga, e ki le ki-luga keyboard, e mafai lava ona amata ona faʻailo "On-Screen Keyboard" i le sailiga fanua i le taskbar. O le mea e malie ai, o le keyboard na maua i le auala lea e le tutusa ma lena e aofia ai i le muamua metotia, ae o se isi auala, lea sa i ai i muamua faʻaaliga o le OS.

E mafai ona faʻalauiloa le mea lava lea e tasi i luga o le laupapa keyboard e ala i le oomiina o le Win + R ki i luga o le keyboard (pe kiliki-taumatau i le Amata - Tamoe) ma tataina osos i le "Taufanua" laufanua.

Ma toe tasi le auala - alu i le faʻatonutonu laupepa (i le "vaʻaiga" aitema i le pito i luga taumatau, tuʻu "aikona" nai lo "vaega") ma filifili "Avanoa Center". E sili atu ona faigofie le alu i le ogatotonu o le ulufale atu - fetaomi le Win + U ki i luga o le keyboard. O iina e te maua ai foi le filifiliga "Liliu i luga o le lau keyboard".

E mafai foʻi ona e faʻaaogaina le ki luga o le screen i luga o le loka screen ma ulufale i le Windows 10 password - naʻo le kiliki i luga o le icon accessibility ma filifili le mea e manaʻomia i le lisi e aliali mai.

Faafitauli i le kiina ma le galue i luga o le lau keyboard

Ma o le taimi nei e uiga i faʻafitauli mafai e fesoʻotaʻi ma le faʻagaioiga o le ki luga o le laupepa i totonu o le Windows 10, toeititi o latou uma e faigofie ona foia, ae e le mafai ona vave malamalama i le mea o loʻo tupu.

  • E le aliali mai le ki o le ki luga o le komipiuta i le tablet mode. O le mea moni o le faʻatulagaina o faʻaaliga o lenei faʻamau i le taskbar galue ese mo masani masani ma laulau auala. Naʻo le tablet mode, taumatau-kiliki i luga o le taskbar toe ma faʻasolo i le faʻamau eseese mo le laulau.
  • O le i luga o le komepiuta keyboard aliali mai i taimi uma lava. Alu i le Control Panel - Avanoa Nofoaga. Saili "Faʻaaogaina se komepiuta e aunoa ma se isumu poʻo se keyboard." Uncheck "Faʻaaoga le keyboard luga o le laupepa."
  • E le mafai ona ki luga le ki-luga o le komipiuta. Press Win + R (pe kiliki taumatau ile "Amata" - "Run") ma ulufale i le services.msc. I le lisi o tautua, saili le "Touch Keyboard and Handwriting Panel Service." Faalua-kiliki i luga, tamoe, ma seti le ituaiga amata i le "Automatic" (pe a fai e te manaʻomia e sili atu ma le faʻatasi).

E foliga mai na ou mafaufau uma i faʻafitauli masani ma le ki luga o le komepiuta, ae afai e te leʻi aumaia ni isi filifiliga, fai atu fesili, o le a ou taumafai e tali.

Pin
Send
Share
Send