SAILI galuega ile Microsoft Excel

Pin
Send
Share
Send

O se tasi o tagata taʻutaʻua sili taʻutaʻua i totonu o Excel tagata faʻaaoga o le aoga VAAI. O ana galuega e aofia ai le fuafuaina o le tulaga numera o se elemene i le tuuina atu faʻamaumauga auiliili. E maua ai le faʻamanuiaga sili pe a tuʻufaʻatasia ma isi tagata faʻatautaia. Sei o tatou vaʻai poʻo le a se mea e faʻatinoina. VAAI, ma faʻapefea ona faʻaaogaina i le faʻataʻitaʻiga.

Talosaga o le faʻagaioiga SEARCH

Tagata e faafoe VAAI auai i le vaega o gaioiga Faʻatonuga ma Faʻasologa. E suʻesuʻe mo le elemene faʻapitoa i le faʻatulagaina o tuʻufaʻatasiga ma mataupu i se isi sela le numera o lona tulaga i lenei va. O le mea moni, e oʻo lava i lona igoa faʻailoa lea. Faʻapea foi, o lenei galuega, pe a faʻaaogaina faʻatasi ma isi tagata e faʻaaogaina, taʻu atu ia i latou le tulaga numera o se mea taua mo le mulimuli ane faʻagaoioiga o lenei faʻamatalaga.

Tagata Faigaluega Fualaʻau VAAI foliga faapenei:

= SEARCH (search_value; lookup_array; [fetaui_type])

Seʻi mafaufau lava i finauga taʻitasi ia tolu.

"Sailia le taua" - O le elemene lea e tatau ona maua. E mafai ona i ai ni tusitusiga, numera numera, ma mafai foi ona suʻe le aoga. O se faasinomaga i se sela e i ai nisi o mea taua i luga e mafai foi ona avea ma finauga.

Vaʻai i Vaʻa o le tuatusi o le laina lea o loʻo iai le aoga saili. O le tulaga o lenei elemene i lenei faʻatulagaina e tatau ona fuafuaina e le faʻafoeina VAAI.

Faafetaui Ituaiga faailoa mai le fetaui lelei e suʻe pe le saʻo. O lenei finauga e mafai ona tolu uiga: "1", "0" ma le "-1". I le tau "0" o le tagata faafoe na o le suʻeina o le mea saʻo. Afai ua faʻailoaina se tau "1", ona leai lea o se fetaui fetaui VAAI toe faafoi le elemene latalata i ai i lalo faasologa. Afai ua faʻailoaina se tau "-1", afai e leai se tutusa fetaui maua, o le galuega faʻafoi mea elemene latalata i ia i le faasologa agai. E taua pe afai o loʻo e sailia e le mo le saʻo tau, ae mo le tau fuafua ina ia faʻasologa o loʻo vaʻavaʻai oe i luga o le faʻasologa (ituaiga o faʻafetaui "1") pe ifo i lalo (fetaui lelei "-1").

Manatu finau Faafetaui Ituaiga le manaʻomia. E mafai ona aveese pe a le manaʻomia. I lenei tulaga, o lona aoga faʻatauaina o "1". Faatatau finauga Faafetaui ItuaigaMuamua lava, e aoga pe a faʻaaogaina numera fuainumera, ae le o tusitusiga.

I le tulaga VAAI i le faʻatulagaina nofoaga e le mafai ona maua le mea e manaʻomia, o le faʻagaioia faʻaalia se mea sese i totonu o le sela "# Le / A".

A faʻatautaia se sailiga, e le faʻailogaina le tagata faʻatino i le va o tusi resitala. Afai e iai ni mea fetaui lelei i le faʻasologa, la VAAI faaalia tulaga o le muamua o ia i latou i totonu o le sela.

Metotia 1: faʻaali se nofoaga o se mea i le tele o mau faʻamatalaga

Sei o tatou vaʻai i se faʻataʻitaʻiga o le sili faigofie tulaga pe a faʻaaogaina VAAI E mafai ona e fuafuaina le tulaga o le elemene faʻapitoa i le faʻasologa o tusitusiga tusitusiga. Matou te sailia le tulaga o le 'upu nofoia i totonu o le tuʻuga o loʻo iai igoa igoa Suga.

  1. Filifili le sela e faʻaali ai le faʻaiuga Kiliki i le aikona "Faaofi galuega" latalata i le laina o fuainumera.
  2. Amataina i luga Faiga faataulaitu. Tatala vaega "Atoa lisi faʻapitoa" pe Faʻatonuga ma Faʻasologa. I le lisi o faʻagaioiga matou te sailia le igoa "VASEGA". I le mauaina ma le faailogaina, kiliki i le ki "Ua lelei" i le pito i lalo o le faamalama.
  3. Faagaioioia Tali Manulauti Gaoioiga VAAI. E pei ona e vaʻaia, i lenei faʻamalama, e ala i le numera o finauga, e tolu malae. E tatau ona tatou faʻatumuina.

    Talu ai e tatau ona tatou maua le tulaga o le upu Suga i le laina, ona tietie lea o lea igoa i le malae "Sailia le taua".

    I le fanua Vaʻai i Vaʻa oe manaʻomia le faʻamaoti o fesoʻotaʻiga o le laina lava ia. E mafai ona faʻataʻavaleina oe i le lima, ae sili atu ona faigofie le setiina o le faʻatautee i le fanua ma filifili lenei faʻasologa i luga o le laupepa, aʻo tuʻu i lalo i le agavale agavale agavale. A maeʻa, o le a faʻaalia lona tuatusi i le faʻamalama faʻamalama.

    I le malae lona tolu Faafetaui Ituaiga tuu le numera "0", talu ai o le a matou galulue ma tusitusiga faʻamatalaga, ma o lea matou te manaʻomia se faʻaiuga saʻo.

    A uma ona faʻapipiʻi uma faamatalaga, kiliki i le ki "Ua lelei".

  4. O le polokalama faʻatinoina le fuainumera ma faʻaalia le tulaga numera numera Suga i le vaega filifilia i le sela na matou faamaoti i le muamua laasaga o lenei faʻatonuga. O le numera numera e tutusa "4".

Lesona: Excel Feature Wizard

Metotia 2: otometi o le faʻagaioiga apalai SEARCH

Luga, matou suesueina le sili ona tulaga muamua o le faʻaaogaina o le faʻaaogaina VAAIae a e mafai ona otometi.

  1. Mo le faʻafaigofie, faʻaopopo lua isi faʻaopopoga fanua i le pepa: Nofoaga ma le "Numera". I le fanua Nofoaga alu i le igoa e tatau ona e mauaina. Ia o lea Aano o manu. I le fanua "Numera" seti le fa’atautasi ma alu i le tagata faafoe finauga faamalama i le auala lava e tasi na talanoaina i luga.
  2. I le faamalama finauga galuega, i le fanua "Sailia le taua" faʻaali le tuatusi o le sela lea ua tusia ai le upu Aano o manu. I le fanua Vaʻai i Vaʻa ma le Faafetaui Ituaiga faamaʻoti ia lava faʻamatalaga e pei ona iai i le metotia muamua - laina tuatusi ma numera "0" tusa. Ina ua mavae lena, kiliki i le faamau "Ua lelei".
  3. A maeʻa ona matou faia gaioiga i luga, i le fanua "Numera" upu o le a faʻaalia Aano o manu i le vaega filifilia. I lenei tulaga, e tutusa ma "3".
  4. O lenei auala e lelei tele pe afai tatou te mananaʻo e saili le tulaga o soʻo seisi igoa, tatou te le manaʻomia le toe lolomiina pe suia le faʻasologa i taimi uma. Faigofie tele i le fanua Nofoaga ulu atu i se upu fou saili nai lo le muamua. Faʻagasologa ma le taunuʻuga o le iʻuga ina ua maeʻa ona tupu lea mea.

Metotia 3: faʻaaoga le FIND operator mo numera numera

Sei o tatou vaʻai i le auala e mafai ai ona e faʻaaogaina VAAI mo le galue ma numera numera.

O le galuega o le sailia lea o oloa i le aofaʻi o faʻatauga o 400 rubles poʻo le latalata atu i le aofaʻi lenei i le siʻitia o faʻasologa.

  1. Muamua lava, tatou te manaʻomia le faʻavasega o aitema i le koluma "Aofaiga" i lalo ifo. Filifili lenei koluma ma alu i le tab "Fale". Kiliki i le aikona Faʻavasega ma faʻamamatu i luga o le mea faapipii i le poloka "Faʻatonutonuina". I le lisi e aliali mai, filifili "Faʻavasega mai le tapulaa i le laʻititi".
  2. A maeʻa le faʻavasegaina, filifili le sela le mea e faʻaalia ai le iʻuga, ma amata le finauga faʻamalama i le auala lava e tasi lea na talanoaina i le muamua metotia.

    I le fanua "Sailia le taua" alu i se numera "400". I le fanua Vaʻai i Vaʻa faamaoti faamaopoopo o le koluma "Aofaiga". I le fanua Faafetaui Ituaiga seti taua "-1", talu ai o loo tatou sailia mo tutusa pe sili atu tau mai le sailiga. Ina ua maeʻa uma tulaga, kiliki i le ki "Ua lelei".

  3. Ole iʻuga ole gaosiga oleʻa faʻaalia lea i se sela na faʻaalia muamua. O le tulaga lenei. "3". Fesootai ma ia "Pateta". E moni lava, o le aofaʻi o tupe maua mai le faʻatau atu o nei oloa o loʻo latalata i le numera 400 i le faasologa maualuga ma e oʻo atu i le 450 rubles.

E tutusa foi, e mafai ona e sailia le latalata i le "400" i lalo ifo. Naʻo lenei mea e te manaʻomia e faʻamama le faʻamaumauga i le siʻitia i le faʻasologa, ma i le malae Faafetaui Ituaiga finauga galuega seti taua "1".

Lesona: Faʻavasega ma faʻamama faʻamaumauga i Excel

Faiga 4: faʻaaoga i le tuʻufaʻatasiga ma isi tagata faʻatautaia

E sili ona aoga le faʻaaogaina o lenei galuega ma isi tagata faʻatino o se vaega o se lavelave faʻamatalaina. Le tele o taimi faʻaaogaina faʻatasi ma se galuega FAʻASASOA. O lenei finauga faʻaalia ai mea o loʻo i totonu o ituaiga e faʻatino i lona laina poʻo le koluma numera i totonu o le sela faʻapitoa. Ma le isi, numera, e tusa ai ma le faʻafoe VAAI, e faia e le faʻatatau i le pepa atoa, ae naʻo totonu o le pa. O le faʻataʻitaʻiga mo lea galuega e pei ona taua i lalo:

= INDEX (faasologa; laina_ numera; koluma_ numera)

Ma le isi, pe a fai o le laina e tasi-itu, ona e mafai ona faʻaaogaina se tasi o le lua finauga: Numera laina pe Numera o le koluma.

FAAALIGA Link FAITAU FAʻASASOA ma le VAAI pepelo i le mea moni e faapea e mafai ona faʻaaogaina le mea mulimuli o se finauga o le muamua, o lona uiga, faʻailoa le tulaga o se laina poʻo le pou.

Sei o tatou vaʻai i le auala e mafai ona faia lea mea i le faʻataʻitaʻiga faʻaaoga atoa o le laulau. O la tatou galuega o le faʻaali atu i seisi vaega faaopoopo o le pepa "Oloa" le igoa o le oloa, o le aofaʻi o tupe maua mai lea 350 rubles poʻo le latalata atu i lenei tau i lalo ifo faasologa. O lenei finauga e faamaoti i le fanua. "E tusa o le aofaʻi o tupe maua i le pepa".

  1. Faʻavasega mea i se koluma "Tupe Maua Aofaʻi" nofo i luga. Ina ia faia lenei mea, filifili le koluma talafeagai ma, i ai i le laupepa "Fale"kiliki i le aikona Faʻavasega ma faʻamama, ma i le lisi e foliga mai, kiliki i luga o le mea "Faʻavasega mai le laʻitiiti i le aofaʻi".
  2. Filifili se sela i le malae "Oloa" ma valaau FAAALIA Wizard i le masani ai auala e ala i le ki "Faaofi galuega".
  3. I le faʻamalama e matala Faiga faataulaitu i le faʻasologa Faʻatonuga ma Faʻasologa saili se igoa FAʻASASOA, filifili ma kiliki i le ki "Ua lelei".
  4. Le isi, faʻamalama se matala e ofo atu ai se filifiliga o tagata faʻataʻitaʻi filifiliga FAʻASASOA: mo se tuʻufaʻatasiga pe mo se faasinomaga. Matou te manaʻomia le filifiliga muamua. O le mea lea, matou te tuʻuina i lenei faʻamalama le tulaga le masani a ma kiliki i le faʻamau "Ua lelei".
  5. E tatalaina le faʻamalama faʻamalama FAʻASASOA. I le fanua Faʻatonuga faamaoti le tuatusi o le laina ile mea ole faʻafoe FAʻASASOA o le a sueina le igoa o le oloa. I le tatou mataupu, o le koluma lea "Oloa Igoa".

    I le fanua Numera laina o le fale noa o le a maua VAAI. E tatau ona tulia i se lima faʻaaoga le syntax i le amataga o le tusitusiga. Matou te vave tusia i lalo le igoa o le gaioiga "VASEGA" aunoa ma ni upusii. Ona tatala lea o le puipui. O le uluaʻi faʻamasinoga i lenei faʻagaioia o "Sailia le taua". O loʻo tu i luga o le laupepa i le laufanua "Tusa le aofaiga o tupe maua". Taʻu mai faʻamaumauga o sela e iai le numera 350. Na matou tuiina se afa. O le lona lua finauga o Vaʻai i Vaʻa. VAAI o le a vaʻavaʻai i le faʻasologa i le taimi e maua ai le aofaʻi o tupe maua ma vaʻai mo le sili e latalata i le 350 rubles. O le mea lea, i lenei tulaga, faamaoti faamaopoopo o le koluma "Tupe Maua Aofaʻi". Na ma toe tuʻu ai foi ma le faailo. O le finauga lona tolu o Faafetaui Ituaiga. Talu ai o le a matou saili mo se numera e tutusa ma le aveatu pe latalata sili atu ona laiti, matou te setiina le numera iinei "1". Tatou tapunia puipui.

    O le lona tolu finauga i le galuega FAʻASASOA Numera o le koluma tuu ia e leai. Ina ua mavae lena, kiliki i le faamau "Ua lelei".

  6. E pei ona e vaaia, o le gaioiga FAʻASASOA faʻaaogaina le faʻaaogaina VAAI i le muai faʻamaonia sela faʻaalia le igoa Tiu. O le mea moni, o le aofaʻi mai le faʻatau atu o le lauti (300 rubles) e latalata i le alu ifo i le tulaga o le 350 rubles mai mea taua uma i le laulau o loʻo faʻagaioia.
  7. A matou sui le numera i le malae "Tusa le aofaiga o tupe maua" i se isi, ona faʻaaogaina lea o faʻamatalaga o le fanua "Oloa".

Lesona: INDEX galuega i Excel

A o e vaʻai atu, o le tagata faʻafoe VAAI o se aoga aoga tele mo le fuafuaina o le numera faʻasologa o se mea taua mea i se faʻasologa 'au. Peitaʻi o le aoga o le a faʻateleina tele pe a faʻaaogaina i faiga lavelave.

Pin
Send
Share
Send