Upu faataga puipuiga mo flash drive

Pin
Send
Share
Send

Le tele o taimi e tatau ona tatou faʻaogaina faʻavavevavea ala o faʻasalalau e teu ai faila a le tagata lava ia poʻo faʻamatalaga taua. Mo nei faʻamoemoe, e mafai ona faʻatau se USB flash drive ma se keyboard mo le PIN code poʻo se suauʻu sipika. Ae le o se mea faʻafiafia e le taugofie, o lea e faigofie ai le saili i auala polokalama mo le faʻatulagaina o se password i le USB flash drive, lea tatou te talanoa i ai mulimuli ane.

Faʻafefea ona tuʻu se password i le USB flash drive

Ina ia seti se upu faataga i luga o se telefoni feaveaʻi, e mafai ona faʻaogaina se tasi o aoga nei:

  • Rohos Mini Drive;
  • USB Flash Puipuiga
  • FaʻamaoniCrypt
  • Bitlocker

Atonu e le o mea uma e talafeagai mo lau flash drive, o lea e sili ai le taumafai o ni nai o latou ae leʻi fiu e faʻataunuʻu le galuega.

Metotia 1: Rohos Mini Drive

O lenei aoga e leai se totogi ma faigofie faʻaaoga. E le lokaina le faʻamomoli atoa, ae naʻo se vaega patino o ia.

Sii maia mai le Rohos Mini Drive

Ina ia faʻaaogaina lenei polokalama, fai lenei:

  1. Tago i ai ma kiliki "Fiafia USB drive".
  2. O le a otometi ona iloa e le Rohos le flash drive. Kiliki Tisiketi Faatulagaga.
  3. Lenei oe mafai ona seti le mataʻitusi o le puipuiga puipuia, lona tele ma le faila faila (e sili atu le filifili o le tasi lava lea ua i ai i luga o le USB flash drive). Ia faʻamaonia uma faʻataunuʻuina gaioiga, kiliki Ua lelei.
  4. E tumau pea e ulufale ma faʻamautu se faʻamatalaga, ona amata loa lea o le faiga o le fausiaina o se disk e ala i le oomiina o le ki talafeagai. Fai le mea lea ma faaauau i le isi laasaga.
  5. O lenei o le vaega o le manatua i luga o lau flash drive o le a puipuia upu faataga. Ina ia ulufale atu i lenei vaega, taufetuli flash drive i le aʻa "Rohos mini.exe" (pe a fai o le polokalama i luga o lenei PC) pe "Rohos Mini Drive (feaveai) .exe" (pe afai o lenei polokalama e leʻo luga ole PC lenei).
  6. Ina ua uma ona amata se tasi o ia polokalame i luga, ulu atu le upu faataga ma kiliki Ua lelei.
  7. O le taʻavale lilo e aliali mai i le lisi o masini malo. O iina e mafai ona e faʻauia uma faʻamatalaga taua. Ina ia toe nana, saili le ata polokalama i le fata, taumatau kiliki i luga ma kiliki "Tapē le R" ("R" - lau nana lilo).
  8. Matou te fautua atu ia vave ona e faia se faila e toe seti lau upu faataga pe a e faʻagaloina. Ina ia faia lea mea, ki le taʻavale (pe a vavaeeseina) ma oomi "Toe i luga".
  9. Faatasi ai ma filifiliga uma, filifili Upu faataga toe setiina faila.
  10. Ulufale upu faataga, kiliki Fatu faila ma filifili se auala faʻaola. I lenei tulaga, o mea uma e matua faigofie lava - o le faʻamalama pupuni masani e aliali mai, i fea e mafai e oe lava faʻailoa le mea o le a teuina ai lenei faila.

Ui i lea, ma le Rohos Mini Drive, e mafai ona e tuʻuina se upu faataga i luga o le faila ma luga o nisi talosaga. O le taualumaga o le a tutusa lelei pei ona faʻamatalaina i luga, ae o gaioiga uma e faia i se isi faila poʻo se auala 'alo.

Metotia 2: USB Flash Puipuiga

O lenei aoga i ni nai kiliki o le a faʻatagaina oe e faʻamaumau password i faila uma i luga o se flash drive. Ina ia sii maia le fua fua, kiliki i luga o le ki luga luga o le tulaga aloaia itulau '' "Download Faʻasaʻo mai.".

Sii mai USB Flash Puipuiga

Ma ia faaaoga le lelei o lenei polokalama e faʻatulaga passwords i flash drive, fai mea nei:

  1. O le faʻataʻitaʻia o le polokalama, o le a e vaʻaia ua uma ona ia iloaina le aufaasālalau ma faʻaalia faʻamatalaga e uiga i ai. Kiliki "Faapipiʻi".
  2. O se lapataiga o le a aliali mai a o faʻagasolo taualumaga o faʻamaumauga uma i le USB flash drive o le a soloia. Ae paga lea, e leai se isi auala. O le mea lea, muamua kopi i mea uma e te manaʻomia ma kiliki Ua lelei.
  3. Ulufale ma faamaonia le upu faataga i fanua talafeagai. I le fanua "Faʻaaliga" e mafai ona avatua se faailo i le itu le galo o oe. Kiliki Ua lelei.
  4. Ua toe oso foi se lapataiga. Siaki le pusa ma kiliki "Amata le faʻatuina".
  5. O lenei o lau flash drive o le a faʻaalia pei ona faʻaalia i le ata i lalo. Na o le faʻaalia mai o le faʻaalia foi o loʻo i ai se faʻamatalaga faʻapitoa.
  6. I totonu o le a aofia ai se faila "UsbEnter.exe"e te manaʻo e tamoʻe.
  7. I le faamalama e aliali mai, ulufale mai le upu faataga ma kiliki Ua lelei.

O lenei e mafai toe toe setiina faila ia na muamua lafoina i lau komepiuta i se USB drive. A e toe tuu i ai, e toe i lalo o le password, e le afaina foi pe a faʻapipiʻi le polokalame lea i luga o komupiuta pe leai.

Metotia 3: TrueCrypt

O le polokalama e aoga tele, masalo o loʻo iai le tele o numera o galuega i totonu o polokalama poloka uma faʻaalia i la tatou toe iloiloga. Afai e te manaʻo ai, e mafai ona password e puipuia e le gata o le USB flash drive, ae o le atoa hard drive. Ae e te leʻi faia se gaioiga, download i lau komepiuta.

Sii mai TrueCrypt mo leai se totogi

Faʻaaogaina le polokalama e pei ona taua i lalo:

  1. Tamoe le polokalama ma kiliki Fatu Tusi.
  2. Mareko "Encrypt lē-faiga vasega / tisiki" ma kiliki "Le isi".
  3. I la matou mataupu, e lava lava e fausiaina "Tusa Lelei". Kiliki "Le isi".
  4. Filifili lau taʻavale kiliva ma kiliki "Le isi".
  5. Afai e te filifilia "Fausia ma fausiaina se laiga tusi", ona faʻaumatia uma lea o faʻamatalaga i luga o le alualu i luga, ae o le aofaʻi o le a faia faʻavave. Ma afai e te filifilia "Fiafia le vasega i le tulaga", o le data o le a sefe, ae o le taualumaga o le a umi se taimi. Ua faia se filifiliga, kiliki "Le isi".
  6. I totonu "Faʻamatalaina tulaga" e sili le tuu o mea uma pei faaletonu ma kiliki "Le isi". Fai.
  7. Ia mautinoa o le faʻailoaina o le aufaʻasalalau tusi o loʻo saʻo ma kiliki "Le isi".
  8. Ulufale ma faamaonia lau upu faataga. Kiliki "Le isi". Matou te fautuaina foi oe faailoa mai se ki faila e mafai ona fesoasoani e toe maua mai faamaumauga pe a fai o le upu faataga ua galo.
  9. Faamaonia lou sili atu faila faila ma kiliki "Falemeli".
  10. Faamautu e ala i le fetaomi o le ki. Ioe i le isi faamalama.
  11. A maeʻa le faiga, kiliki "Alu i fafo".
  12. O lau flash drive o le a pei o le tasi o loʻo faʻaali mai i le ata i lalo. O lona uiga foi na manuia le faiga.
  13. E te le tau tago. O se tuʻusaunoaga o le taimi e le toe manaʻomia faʻailoga. Ina ia ulufale atu i le foafoaina tusi, kiliki "Tautua Mautinoa" i le polokalame autu faamalama.
  14. Ulufale lau upu faataga ma kiliki Ua lelei.
  15. I le lisi o mea faigaluega faʻatonu, oe mafai nei maua se drive fou o le a maua pe a e faʻapipiʻi se USB flash drive ma tamoe i le tutusa auto-mount. I le faaiuga o le faʻaaoga metotia, kiliki Unmount ma e mafai ona aveese le aufaasālalau.

O lenei auala atonu e foliga faigata, ae o tagata atamamai ma le mautinoa fai mai e leai se mea sili atu ona talitonuina.

Faiga 4: Bitlocker

Le faaaogaina o le tulaga masani Bitlocker, mafai ona e faia e aunoa ma isi vaega vaega. O lenei meafaigaluega e avanoa i Windows Vista, Windows 7 (ma i lomiga o Ultimate ma Enterprise), Windows Server 2008 R2, Windows 8, 8.1 ma Windows 10.

Mo le faʻaogaina o Bitlocker, fai mea nei:

  1. Kiliki taumatau i luga o le flash drive icon ma filifili le aitema i le mataua i lalo lisi Faʻaola Bitlocker.
  2. Siaki le atigipusa ma ulufale faʻalua le upu faataga. Kiliki "Le isi".
  3. O lenei ua talosagaina oe e sefe i se faila i lau komupiuta pe lolomi le ki le toe faaleleia. E te manaʻomia pe a e filifili e sui le upu faataga. I le faia o lau filifiliga (siaki le pusa i autafa o le aitema), kiliki "Le isi".
  4. Kiliki Amata ona faʻailoaina ma faʻatali seʻia maeʻa le faʻagasologa.
  5. O lenei, pe a e faʻauluina se USB flash drive, o le faʻamalama ma se laufanua mo le ulufale atu i se password, o le a aliali mai - pei o faʻaalia i le ata i lalo.

Ole a le mea e fai pe a fai o faʻagaloina le password mo le flash drive

  1. A faʻapea e ala i le Rohos Mini Drive, o le a toe faila le faila e toe seti ai le faʻamatalaga.
  2. Afai e ala i le USB Flash Security - mulimuli i le vave.
  3. TrueCrypt - faʻaaoga se faila faila.
  4. I le tulaga o Bitlocker, e mafai ona e faʻaaogaina le ki toe faʻafouina na e lolomiina pe na teuina i se faila faila.

Ae paga lea, pe a fai e leai sau faʻamatalaga poʻo se ki, ona e le mafai lea ona toe maua mai faʻamaumauga mai se poloka ki. A leai, o le a le aoga o le faʻaaogaina o nei polokalama? Pau le mea e totoe i lenei mea o le faʻatonutonuina le USB flash drive mo le lumanaʻi faʻaaogaina. O a matou faatonuga o le a fesoasoani ia te oe i lenei.

Lesona: Faʻafefea ona fai le maualalo-tulaga flash drive formatting

Lenei metotia uma i luga aofia ai auala eseese e setiina se upu faataga, ae i so o se tulaga, tagata le manaomia o le a le mafai ona vaai i mea i totonu o lau flash drive. O le mea taua o le aua nei galo le password. Afai ei ai ni au fesili, lagona le fesiligia ia i latou i tala i lalo. O le a matou taumafai e fesoasoani.

Pin
Send
Share
Send