Galue i le Microsoft Excel tulaga fetaui lelei

Pin
Send
Share
Send

Auala Compatibility faatagaina oe e faaauau pea galue ma Excel pepa i le muamua lomiga o lenei polokalama, tusa lava pe na latou teuteuina ma se onapo nei kopi o lenei talosaga. Lea ua ausia e ala i le faʻatapulaʻaina o le faʻaaogaina o tekonolosi e le talafeagai. Ae o isi taimi e alagatatau ai ona faʻaleaogaina lenei auala. Sei o tatou suʻeina pe faʻapefea ona faia, faʻapea foi le faiga e faʻataunuʻu ai isi gaioiga.

Faaaoga le talafeagai le faiga

E pei ona e iloa, o le polokalame Microsoft Excel e tele faʻaaliga, muamua o le faʻaalia i le 1985. O le faʻailoaina lelei na faia i Excel 2007, pe a o le faʻavae masani o lenei faʻaoga ae le xls ua avea xlsx. I le taimi lava e tasi, suiga taua na tutupu i totonu o galuega ma vaʻaiga. O isi lomiga o le Excel e galue e aunoa ma ni faʻafitauli ma pepa o loʻo faia i isi kopi o le polokalama. Ae o le tuuto i tua e mamao ese mai le masani ona mauaina. O le mea lea, o se pepa tusia na faia i Excel 2010 e le mafai ona tatalaina i Excel 2003. O le mafuaʻaga, o faʻamatalaga tuai atonu e le lagolagoina nisi o tekinolosi na fai ai le faila.

Ae o le isi tulaga e mafai. Oe faia le faila i le tuai lomiga o le polokalame ile tasi komepiuta, ona toe teuteu lea o le pepa e tasi i se isi PC ma le fou lomiga. Ina ua toe tuʻuina atu le faʻatonutonuina faila i le komipiuta tuai, e iʻu i ai e le tatalaina pe leai foʻi galuega uma o loʻo i ai i totonu, talu ai o suiga na faia i ai o loʻo lagolagoina e na o tusi lata mai. Ina ia aloese mai ia tulaga le fiafia, o loʻo i ai se tulaga fetaui lelei poʻo, e pei ona taʻua i se isi auala, se auala o le faʻatapulaʻaina o galuega.

O lona itu taua pe a e faʻatautaia se faila na fausia i se tuai lomiga o le polokalame, e mafai ona e faia ni suiga i le faʻaaogaina o tekinolosi na lagolagoina e le na faia. Vavaeʻese filifiliga ma faʻatonuga e faʻaaogaina ai tekonolosi fou, e le mafai ai ona faia e le na faia le polokalama, o le a le avanoa mo lenei pepa e oo lava i le sili ona laiga talosaga, pe a mafai e le tulaga talafeagai. Ma i ia tulaga, e faʻaliliuina toetoe lava masani. Lenei mea e mautinoa ai le toe foʻi i le galuega i totonu o le apalai lea na fausia ai le pepa, o le tagata o le a tatalaina e aunoa ma ni faʻafitauli ma ia mafai ona e galue atoatoa e aunoa ma le maʻimauina muamua ni faʻamaumauga. O le mea lea, i le galue ai i lenei faiga, mo se faʻataʻitaʻiga, i Excel 2013, e mafai e le tagata faʻaaoga na ona faʻaaogaina foliga faʻaalia e lagolagoina e Excel 2003.

Mafaigofie faiga talafeagai

Ina ia mafai ai le faʻatagaina tulaga, e le manaʻomia le tagata e faʻatino ni gaioiga. O le polokalame lava ia iloiloina le pepa ma iloa ai le faʻamatalaga o Excel lea na faia ai. A maeʻa, ona filifili loa lea pe tatau ona faʻaogaina uma tekonolosi e maua (pe a fai o loʻo lagolagoina uma i faʻasalalauga e lua) pe faʻatagaina tapulaʻa i le ituaiga foliga o le talafeagai. I le tulaga mulimuli, o tusitusiga talafeagai o le a aliali mai i le pito i luga o le faamalama o le taimi lava e uma le igoa o le pepa aloaia.

Ae maise o taimi masani, o le tapulaʻa faʻagaioia faʻagaioia faʻamalosia peʻa tatalaina se faila i faʻapipiʻi faʻaonaponei na faia i Excel 2003 ma muamua lomiga.

Faʻamuta le ogatasi Faiga

Ae ei ai taimi e tatau ai ona faʻamalosia le fetaui lelei. Mo se faʻataʻitaʻiga, e mafai ona faia lea pe afai e mautinoa e le tagata faʻaaoga e na te le toe foi atu e galue i lenei pepa i le tuai lomiga o Excel. I se faʻaopopoga, faʻaletonu le faʻalauteleina o agavaʻa, ma tuʻuina atu pepa faʻatino agavaʻa faʻaaogaina le faʻaaogaina o tekonolosi fou E masani lava e iai le tulaga i le motusia. Ina ia maua lenei avanoa, e te manaʻomia ona liliu le pepa aloaia.

  1. Alu i le tab Faila. I le itu taumatau o le faamalama ile poloka "Faiga Faʻatapulaʻa Galue" kiliki i le ki Liliu.
  2. Ina ua mavae lena, e tatalaina se faʻatalatalanoaga pusa i totonu lea e lipotia ai o le a faia se tusi fou e lagolagoina uma foliga o lenei lomiga o le polokalame, ma o le mea tuai o le a o le a faʻamuta tumau. Matou te malilie i le kiliki i luga o le faʻamau "Ua lelei".
  3. Ona aliali mai lea o se feʻau e faʻailoa mai ai ua maeʻa le liuaina. Ina ia mafai ona aoga, e tatau ona e toe amataina le faila. Kiliki le ki "Ua lelei".
  4. Excel reloads le pepa ona mafai lea ona e galue ai ma ia e aunoa ma tapulaʻa i le faʻatinoina.

Faiga talafeagai i faila fou

Ua uma ona taʻuina i luga o le fesuisuiai auala e otometi lava ona ki pe a tatalaina le faila na faia i le muamua le faʻaaliga fou o le polokalame. Ae e i ai tulaga faapea ua uma i le faʻagasologa o le faia o se pepa e amata ai i le faʻatapulaʻa galuega faʻatino. Lenei e mafua mai i le mea moni o Excel faʻasaoina faila le saʻo i le tumaʻoti xls (Tusi Tusi Excel 97-2003). Ina ia mafai ona fausia ni laulau ma atoatoa galuega, oe manaʻomia e toe faafoi le le mafai ona sefe i le faʻatulagaina xlsx.

  1. Alu i le tab Faila. Ma le isi, matou te o atu i le vaega "Filifiliga".
  2. I le faʻamalama faʻamalama e matala, alu i le vaega Lavea. I le tulaga poloka Faasaoina Tusi, o loʻo tu i le itu taumatau o le faʻamalama, e i ai le faʻatatau "Faʻasaoina faila i le faʻatulafonga lenei". I le malae o lenei aitema, sui le taua ma "Tusi galuega Excel 97-2003 (* .xls)" on "Tusi galuega Excel (* .xlsx)". Mo suiga e aoga, kiliki i le ki "Ua lelei".

A maeʻa nei sitepu, o pepa fou o le a faia i le tulaga masani, ae le o le faʻatapulaʻaina.

E pei ona e vaʻaia, o le faʻatulagaina ituaiga e mafai ona fesoasoani tele e aloese mai feeseeseaiga i le va o le polokalama pe a fai o le a e galue i luga o se pepa i se eseʻesega o Excel. Lenei o le a faʻamautinoa ai le faʻaaogaina o tekonolosi soofaatasi, o lona uiga o le a puipuia mai le fetaui lelei faʻafitauli. I le taimi lava lea e tasi, e i ai taimi e manaʻomia ai le tape lea ituaiga. O lenei ua faia faigofie ma o le a le mafua ai ni faʻafitauli mo tagata e masani i lenei faʻatulagaina. O le mea taua e malamalama i ai o le taimi e faʻaleaogaina ai le tulaga faʻatagaina, ma o afea e sili atu le faʻaauau pea e galue faʻaaogaina.

Pin
Send
Share
Send