Teuina o nofoaga mo le le tumau Microsoft Excel faila

Pin
Send
Share
Send

A faʻapea e mafai ona faʻaola i le Excel le polokalame autosave, e faʻasaoina mai lea taimi i lea polokalame ana faila le tumau i se faʻatonutonu faʻapitoa. I tulaga o mea e le fuafuaina ma le le lelei o le polokalame, e mafai ona toe faʻafoʻiina. O le tulaga masani, o le autosave e ola ma le faʻafiafia o le 10 minute, peitaʻi o lenei vaitaimi e mafai ona suia pe faʻagata uma.

I le avea ai o se tulafono, a uma ona le aoga, Excel e ala i lona auiliiliga e ofoina atu i le tagata e faia le toe faʻaleleia o le gaioiga. Ae, i nisi tulaga, e tatau ona e galue faʻatasi ma faila le tumau. Ona sau ai lea o le manaʻomia ia iloa le mea o i ai. Seʻi o tatou feagai ma lenei mataupu.

Nofoaga o faila le tumau

E tatau ona fai i le taimi lava e le tumau faila i Excel e lua ituaiga:

  • Autosave mea;
  • Tusi Faʻapitoa

O le mea lea, tusa lava pe le mafai ola na o oe, o loʻo iai pea lau filifiliga i le toe faʻafoʻiina o le tusi. Moni, o faila o nei ituaiga e lua o loʻo maua i faʻatonu eseese. Seʻio tatou suʻeina poʻo fea o iai i latou.

Tuu faila otometi

O le faigata o le faamaʻoti mai o se tuatusi faʻapitoa o le i tulaga eseese atonu e le gata o le ese faʻasologa o le faʻagaioioiga faiga, ae o le igoa foʻi o le tagata faʻaaoga teuga. Ma le mea mulimuli e iloa ai foi le nofoaga ma le mea tatou te manaʻomia o loo iai. O le mea e lelei ai, e iai le lautele auala talafeagai mo tagata uma e aʻoaʻo ai lenei faʻamatalaga. Ina ia faia lea, ona e mulimuli lea i nei sitepu.

  1. Alu i le tab Faila Excel Kiliki ile igoa vaega "Filifiliga".
  2. Ua tatalaina le faʻamalama filifiliga o Excel. Alu i le vaega Lavea. I le itu taumatau o le faamalama i le vaega vaega Faasaoina Tusi manaʻomia le sailia o le palakalafa "Toe maua mai faʻamaumauga faʻamaumauga". O le tuatusi o loʻo faʻasino i lenei laufanua e faʻasino atu i le faʻatonu o loʻo i ai ni faila le tumau.

Mo se faʻataʻitaʻiga, mo tagata faʻaaogaina le Windows 7 faiga o faʻagaioiga, o le tuatusi mamanu o le:

C: Tagata faaaoga igoa ole igoa AppData Roaming Microsoft Excel

O le mea masani, nai lo le tau "Igoa Igoa" e te manaʻomia e taʻu mai le igoa o lau teuga i lenei tulaga o Windows. Peitai, afai e te faia mea uma e pei ona faamatalaina i luga, e te le manaʻomia e suia se mea faaopoopo, talu ai o le ala atoa i le faʻatonuina o le a faʻaalia i totonu o le fanua talafeagai. Mai iina, e mafai ona e kopiina ma faapipii i totonu Tagata suʻesuʻe pe faʻatino ni isi gaioiga e te manatu e tatau ai.

Lapataiga! E taua tele le vaʻai mai i le nofoaga o autosave faila e ala i le Excel interface aua e mafai ona faʻatulafonoina suia i le "Faʻamaumauga faʻamaumauga mo autorecovery" fanua ma o lea atonu e le talafeagai ma le auiliili o loʻo faʻamatala mai luga.

Lesona: Faʻafefea ona seti autosave i Excel

Tuʻu tusi faʻasaoina

Mea e sili atu le faigata ma tusi e leai se autosave configured. O le teuina nofoaga o ia faila e ala ile Excel Ofisa e mafai ona mauaina i le na o le faʻataʻitaʻiga o le toe faʻafoe gaioiga Latou te le o iai i totonu o se isi Excel folder, pei foi o le mataupu muamua, ae i le tulaga lautele mo le teuina o ni mea le teuina o faila uma Microsoft Office polokalama oloa. O tusi e leʻi faʻasaoina o le a maua i le faʻatonu saʻo i le lisi tuatusi lea:

C: Tagata faaaoga igoa ole igoa AppData Local Microsoft Office UnsavedFiles

Nai lo le taua "Igoa Igoa", pei o le taimi muamua, e tatau ona e suia le igoa o le teugatupe. Ae, afai matou te leʻi faʻalavelave i le tulaga o le autosave faila e suʻe ai le igoa o le teuga, talu ai e mafai ona matou maua uma le tuatusi o le faʻatonu, ona ile mataupu lea e tatau ona matou iloa.

E faigofie lava le sailia o le igoa o lau teugatupe. Ina ia faia lea mea, oomi le ki Amata i le pito i lalo tauagavale o le lau. I le pito i luga o le laupepa e aliali mai, o le a faʻailoa lau tala.

Tau lava ile tuʻu ile sui ae le o le faʻaaliga "Igoa Igoa".

O le iʻuga e mafai e, faʻataʻitaʻiga, faʻaofi i totonu Tagata suʻesuʻee alu i le faʻasino manaʻomia.

Afai e te manaʻomia le tatalaina o se teuina nofoaga mo tusi e leʻi faʻasaoina faia i luga o lenei komepiuta i lalo o se isi teugatupe, e mafai ona e mauaina le lisi o igoa tagata faaaoga i le mulimuli atu i faʻatonuga i lalo.

  1. Tatala le lisi Amata. Alu i le aitema "Pulea vaega".
  2. I le faʻamalama e matala, agai i le vaega "Faʻaopopo ma aveʻese tagata faʻaoga".
  3. I le faamalama fou, e leai nisi gaioiga faaopoopo e tatau ona faia. Oe vaʻai poʻo a igoa o loʻo i luga o le PC lea e i ai ma filifili le fetaui lelei e faʻaoga e alu i le faʻatonu mo le teuina o ni tusi galue Excel e leʻi faʻasaoina, sui i tuatusi e sui ai le faʻaaliga "Igoa Igoa".

E pei ona taʻua i luga, o le teuina nofoaga o tusi e leʻi faʻasaoina e mafai foi ona mauaina e ala i le faʻataʻitaʻiga o le toe faʻaleleia o taualumaga.

  1. Alu i le tab i Excel Faila. O le isi a matou agaʻi atu i le vaega "Auiliiliga". I le itu taumatau o le faamalama, kiliki i le ki Lomiga Pulea. I le lisi e matala, filifili Toe Faʻafoʻi Le Tusi Leiloa.
  2. Ua matala le faamalama o le toe faaleleia. Ma le isi, e tatala i faʻamatalaga o loʻo teuina ai faila o tusi e le sefeina. Mafai ona matou filifilia le tuatusi pa o lenei faamalama. O ana mea e aofia ai i totonu o le tuatusi o faʻasinomaga i le mea e le sefe ai tusi ia o loʻo i ai.

Ona mafai lea ona tatou faʻatautaia le faʻafouina taualuga i le faʻamalama lava e tasi pe faʻaaoga le maua o faʻamatalaga e uiga i le tuatusi mo isi faʻamoemoe. Ae e te manaʻo e mafaufau o lenei filifiliga e talafeagai ina ia maua ai le tulaga o tuatusi o ni mea e leʻi faʻasaoina tusi na faia i lalo o le teuga tupe o loʻo e galue ai nei. Afai e te manaʻomia le sailia o le tuatusi i se isi tala, ona faʻaaoga lea le auala sa faʻamatala na muamua teisi.

Lesona: Toe maua mai se tusi aoga Excel

E pei ona mafai ona e vaʻaia, o le saʻo faʻamatalaga o le nofoaga o le tumau faila Excel e mafai ona maua e ala i le polokalame faʻaoga. Mo autosave faila, o lenei e faia e ala i polokalame polokalame, ma mo le teuina tusi ala simulated toe faaleleia. Afai e te manaʻo e saili le nofoaga o faila le tumau na faia i lalo o se isi teuga tupe, ona e tatau ai lea ona e sailia ma faʻaalia le igoa o se igoa faʻapitoa igoa.

Pin
Send
Share
Send