Liliu itula i minute i le Microsoft Excel

Pin
Send
Share
Send

A galulue ma taimi i Excel, o nisi taimi e i ai le faʻafitauli o le liua itula i minute. E foliga mai o se faigofie galuega, ae masani ona faigata tele mo le tele o tagata faʻaaogaina. Ma o le mea o mea uma i foliga o le fuafua o le taimi i lenei polokalama. Sei o tatou vaʻai i auala e mafai ai ona e liua itula i minute ile Excel i auala eseese.

Liliu itula i minute i Excel

O le faigata atoa o le faʻaliliuina itula i minute o le Excel mafaufau i le taimi e le o le auala masani mo tatou, ae mo aso. O lona uiga, mo le polokalame lenei 24 itula e tutusa ma le tasi. I le 12:00, o le polokalama e fai ma sui o le 0.5, aua o le 12 itula o 0.5 vaega o le aso.

Ina ia vaʻaia pe faʻafefea ona tupu lenei mea i se faʻataʻitaʻiga, e tatau ona e filifilia soʻo se sela i luga o le pepa ile taimi faʻatulagaina.

Ona faʻatulaga lea i se masani masani. O le numera o loʻo aliali mai i totonu o le sela e faʻaalia ai le malamalamaaga o le polokalama i faʻamatalaga ua ulufale atu. O lona lautele amata mai 0 muamua 1.

O lea la, o le mataupu i le liliuina itula i minute e tatau ona saʻo ona o le sao o lenei mea moni.

Metotia 1: faʻaaoga le faʻatelega fua

O le faigofie auala e faʻaliliu itula i minute o le faʻateleina e se tasi vaega. Na matou mauaina luga o Excel e tele le taimi i aso. O lea la, ia maua mai le faʻaaliga i itula o minute, e tatau ona faʻateleina lenei faʻaaliga e 60 (numera o minute i itula) ma alu ai pea 24 (o le numera o itula i le aso) O le mea lea, o le fuainumera lea tatou te manaʻomia e faʻateleina le taua o le a 60×24=1440. Sei o tatou vaʻai pe faʻapefea ona foliga o le faʻataʻitaʻi.

  1. Filifili le sela e maua ai le tali mulimuli i minute. Na matou tuuina se faailoga "=". Matou te kiliki i luga ole sela lea e tu ai le faʻamatalaga i itula. Na matou tuuina se faailoga "*" ma le numera le numera mai le keyboard 1440. Ina ia mafai e le polokalama ona faʻagaoioia faʻamaumauga ma faʻaali le iʻuga, kiliki i le ki Ulufale.
  2. Ae atonu e le saʻo le faaiuga. Lenei e mafua mai i le mea moni e, o le galueaina o faʻamaumauga o le taimi faʻatulagaina e ala i le faʻavae, o le sela e faʻaalia ai le iuga lava ia maua mai le tutusa faʻatulagaina. I lea tulaga, e tatau ona sui i tulaga lautele. Ina ia faia lenei mea, filifili le sela. Ona tatou see atu lea i le laupepa "Fale"pe afai ua matou i ai i se isi, ma kiliki i le faʻapitoa fanua o loʻo faʻaalia le faʻatusa. O lo o tu i luga o le mea faapipii i le meafaigaluega poloka. "Numera". I le lisi e matala, faʻatasi ai ma seti o mea taua, filifili "Lautele".
  3. A maeʻa ia gaioiga, o faʻamatalaga saʻo o le a faʻaalia i totonu o sela faʻapitoa, lea o le a oʻo mai ai suiga o itula i minute.
  4. Afai e leai sau aoga e tasi, ae o le atoa laina mo le liua, ona e le mafai ona faia lea o loʻo i luga mo taʻitasi tau eseʻese, ae kopi le faʻavae e faʻaaogaina le faʻailoga faʻatumu. Ina ia faia lea mea, tuʻu le faʻata i le pito i lalo taumatau o le sela ma le faʻataʻitaʻiga. Matou te faʻatali seʻia maeʻa ona faʻatumu le faʻailogaina i foliga o se koluse. Uu le agavale isumu tauagavale ma toso le faʻatautasi tutusa i le sela ma le faʻamaumauga ua liua.
  5. E pei ona e vaʻaia, pe a maeʻa lenei gaioiga, o mea taua o le faʻasologa atoa o le a liua i minute.

Lesona: Faʻafefea ona fai ia maeʻaeʻa i le Excel

Metotia 2: faʻaaoga le FUAFUAGA galuega

E i ai foi le isi auala e suia ai itula i minute. E mafai ona e faʻaaogaina le faʻapitoa faʻapitoa mo lenei. LILIUAGA. E tatau ona maitauina o lenei filifiliga e aoga pe a faʻapea o le tau aoga muamua i totonu o se sela ma se masani masani. O lona uiga, 6 itula i totonu e le tatau ona faʻaalia "6:00"faʻafefea "6"ma 6 itula 30 minute, e le pei "6:30"faʻafefea "6,5".

  1. Filifili le sela ua e fuafua e faʻaali e faʻaalia ai le iʻuga. Kiliki i le aikona. "Faaofi galuega"lea e tu latalata i le laina o fuafaatatau.
  2. O lenei gaioiga o le a tatalaina Faiga faataulaitu. E maua ai se atoa lisi o faʻamatalaga Excel. I lenei lisi matou te sailia se gaioiga LILIUAGA. O le mauaina lea, filifili ma kiliki i le ki "Ua lelei".
  3. Le galuega faʻamasinoga faʻamalama amata. O lenei tagata faʻagaioia e tolu finauga:
    • Numera;
    • Punaoa Vaega;
    • Vaega mulimuli.

    O le malae o le uluaʻi faʻamatalaina e taʻu mai ai le numera numera o loʻo faʻaliliuina, poʻo se faʻasino ile sela o loʻo iai. Ina ia faʻatonuina ai se soʻotaga, e manaʻomia e tuʻu le faʻata i le faʻamalama fanua, ona kiliki ai lea o le sela i luga o le laupepa o loʻo i ai faʻamaumauga. A maeʻa lena, ona faʻaali lea o faʻalapotopotoga i le fanua.

    I le malae o le vaega muamua o le aofaʻi i la matou mataupu, e tatau ona faamaoti le uati. La latou faʻailoga o loʻo faʻapea: "itula".

    I le fanua o le vaega mulimuli o aofaʻi, faamaoti minute - "mn".

    A uma ona faʻamaumauga uma, kiliki i le ki "Ua lelei".

  4. Excel o le a faia le liua ma i le muamua faʻamaonia sela o le a maua ai le faʻaiuga mulimuli.
  5. E pei ona i ai i le metotia muamua, faʻaaogaina le faʻatumu maka, e mafai ona e faia ma le galuega tauave LILIUAGA o se tele o faʻamaumauga.

Lesona: Excel Feature Wizard

E pei ona e vaʻaia, o le liliuina itula i minute e le faigofie le galuega pei ona foliga mai i le taimi muamua na e vaʻai ai. Lenei e faapitoa lava faʻafitauli i faʻamaumauga ile taimi. O le mea e lelei ai, e iai ni auala e mafai ai ona e faia le faʻaliliuga i lenei itu. O se tasi o nei filifiliga e aofia ai le faʻaaogaina o se fuainumera, ma le lona lua - galuega.

Pin
Send
Share
Send