Faaopopo le taimi ile Microsoft Excel

Pin
Send
Share
Send

O se tasi o galuega e ono feagai ma se tagata faʻaaoga a o galue i Excel o le faʻaopopoina o taimi. Mo se faʻataʻitaʻiga, o lenei mataupu e ono tulaʻi mai pe a tuʻufaʻatasia se taimi paleni o se galuega. O faʻafitauli e fesoʻotaʻi ma le mea moni e faapea o le taimi e le fuaina i le desimal system masani, lea e galue ai Excel i le le masani. Sei o tatou vaʻai faʻafefea ona fai se aotelega o taimi i lenei talosaga.

Taimi otooto

Ina ia mafai ai ona faʻatino le faʻasologa o le aotelega o taimi, muamua lava, o sela uma o loʻo auai i lenei faʻagaioiga e tatau ona i ai se taimi faʻatulagaina. Afai e le o le mea lea, o loʻo manaʻomia ona faʻatulaga tatau. O le taimi nei o foliga o sela e mafai ona maimoaina pe a uma ona filifilia i le laupepa "Fale" i le faʻapipiʻi faʻapitoa fanua i luga o le lipine i totonu o le pusa meafaigaluega "Numera".

  1. Filifili le tutusa sela. Afai o lenei faʻatulaga, ia naʻo le uu i lalo ole agavale isumu agavale ma liʻo ia. Afai o tatou feagai ma tagata taitoatasi sela salalau solo i luga o se pepa, ona tatou filifilia i latou, faatasi ai ma isi mea, umia le faamau Ctrl luga o le keyboard.
  2. Matou te taumatau-kiliki, o le mea lea o le valaʻauina o le anotusi menu. Alu i le aitema "Faiga sela ...". Nai lo lea, e mafai foi ona faʻaigoaina tuʻufaʻatasiga ina ua maeʻa faʻamamaina i luga o le keyboard Ctrl + 1.
  3. Ua tatalaina le faʻamalama faʻailoga. Alu i le tab "Numera"pe a matala i seisi laupepa. I le poloka o tapulaʻa "Fainumera Fuainumera" faʻasolo le ki i le tulaga "Taimi". I le itu taumatau o le faamalama ile poloka "Ituaiga" matou filifilia le ituaiga faʻaaliga lea matou te galulue ai. A maeʻa le faʻatulagaina, kiliki i le ki "Ua lelei" i le pito i lalo o le faamalama.

Lesona: Faia o laulau i Excel

Metotia 1: faʻaali itula pe a uma se vaitaimi o le taimi

Muamua lava, sei o tatou vaʻai pe faʻafefea ona fuafua pe fia le tele o itula o le a faʻaalia pe a uma le taimi o le taimi, e faʻaalia i itula, minute ma sekone. I la matou faʻataʻitaʻiga faʻapitoa, e tatau ona tatou sailia pe fia o le a iai i luga o le uati i le 1 itula 45 minute ma 51 sekone pe a fai o le taimi nei 13:26:06.

  1. I luga o le vaega faʻavae o laupepa i sela eseese faʻaaogaina le keyboard, ulu atu faʻamatalaga "13:26:06" ma le "1:45:51".
  2. I le potu lona tolu, i totonu o le taimi faʻatulagaina foi faʻatutuina, tuu se faʻailoga "=". Le isi, kiliki i luga o le sela ile taimi "13:26:06", kiliki i le "+" faʻailoga i luga o le keyboard ma kiliki i le sela ma le aoga "1:45:51".
  3. Ina ia faʻaalia le iuga o le aofaʻi, kiliki i le ki "Ulufale".

Lapataiga! Faʻaogaina lenei metotia, e mafai ona e mauaina pe fia itula o le a faʻaalia pe a uma le tele o taimi i totonu o le aso e tasi. Ina ia mafai ona "oso" i luga o le tapulaa aso ma iloa pe o le a le tele o le taimi o le a faʻaalia ai le uati, e manaʻomia le filifilia o le ituaiga faʻatulagaina ma le faʻailoga mata pe a faʻatulagaina sela, pei ona i ai i le ata i lalo.

Metotia 2: faʻaaoga le gaioiga

O se isi tali i le auala muamua sa faʻaaogaina ai le aoga PULE.

  1. Ina ua maeʻa faʻamaumauga autu (le uati o loʻo iai ma le taimi avanoa), filifili se isi sela. Kiliki le ki "Faaofi galuega".
  2. Ua tatalaina le Function Wizard. O loo matou sailia se galuega ile lisi o elemene PULE. Filifili i ai ma kiliki i le faʻamau. "Ua lelei".
  3. Le galuega faʻamasinoga faʻamalama amata. Faatulaga le faʻatautee i le malae "Numera1" ma kiliki i le sela e i ai le taimi nei. Ona lafo lea o le ala i le malae "Numera2" ma kiliki i le sela le mea e manaʻomia le faʻaopopo e faʻaalia ua faʻailoa. A maeʻa ia fanua uma, kiliki i le ki "Ua lelei".
  4. E pei ona e vaʻaia, o le faʻatulagaina e faia ma le iʻuga o le faʻaopoopoga o le taimi o loʻo faʻaalia i le sela muamua filifilia.

Lesona: Galuega Faiva i Excel

Metotia 3: aofaiga faʻaopopo taimi

Ae sili ona masani i le faʻataʻitaʻiga, e le manaʻomia ona e le fuafuaina le uati pe a uma le taimi, ae faʻaopopo le aofaʻi atoa o le taimi. Mo se faʻataʻitaʻiga, e manaʻomia lenei mea e fuafua ai le aofaʻi o itula o galue. Mo nei mafuaʻaga, e mafai ona e faʻaaogaina se tasi o le lua faʻaaogaina metotia muamua: faigofie faʻaopopo poʻo le faʻaaogaina o se galuega PULE. Ae, i lenei tulaga e sili atu fetaui le faʻaaogaina o se mea faigaluega e pei o se tau aofaʻi.

  1. Ae muamua, tatou te manaʻomia e faʻatulaga sela i se isi auala, ae le pei ona faʻamatalaina i muamua lomiga. Filifili le eria ma vili le faʻamalama tisiki. I le laupepa "Numera" toe fesuiaʻi le ki "Fainumera Fuainumera" i le tulaga "Avanoa". I le itu taumatau o le faamalama tatou maua ma seti le tau "[h]: mm: ss". Ina ia sefe le suiga, kiliki i le ki "Ua lelei".
  2. Le isi, filifili le 'au tumu i le tau taua ma le tasi gaogao sela pe a uma. Ua i ai i le tab "Fale"kiliki i le aikona "Aofaiga"tu i luga o le mea faapipii i le meafaigaluega poloka "Faʻatonutonuina". Ma le isi, e mafai ona e taina se poloketi poloketi i luga ole keyboard "Alt + =".
  3. A maeʻa nei gaioiga, o le iʻuga o faʻamatalaga foliga mai i le gaogao filifilia sela.

Lesona: Faʻafefea ona fuafua le aofaʻi i Excel

E pei ona e vaʻai, e lua ituaiga o taimi faʻaopopo i Excel: aofaiga faʻaopopo taimi ma faʻatulagaina o le tulaga o le uati pe a uma se vaitaimi. E tele auala e foia ai nei faʻafitauli. O le tagata e faʻaaogaina o ia lava e tatau ona filifili poʻo le fea filifiliga mo se mataupu faapitoa e fetaui lelei mo ia.

Pin
Send
Share
Send