Faitau tusi i se Microsoft Excel sela

Pin
Send
Share
Send

O nisi taimi e taua ai le sailia pe fia ni ituaiga o iai i totonu o se sela. O le mea moni, e mafai ona e faitauina taulima, ae faʻafefea pe a iai le tele o elemene, ma faitauga e tatau ona faia ma faʻaauau pea ona suia mea mo ni mea? Seʻi o tatou iloaina pe faʻafefea ona faitauina le numera o mataʻitusi i Excel.

Tau o le uiga

Mo le faitauina o tagata ile Excel o loʻo iai le faʻapitoa ole vaega O le DLSTR. O lana fesoasoani lea e mafai ai ona e otootoina fatuga i se vaega taua o le pepa. E tele auala e faʻaoga ai.

Metotia 1: Faʻailoga Taualoa

Ina ia mafai ona faitau uma mataʻitusi o loʻo i totonu o le sela, matou te faʻaaogaina le galuega O le DLSTRo le mea lea e tautala ai, i le "foliga mama."

  1. Filifili le pepa elemene lea o le a faʻaalia ai le faitauga iuga. Kiliki le ki "Ulufale galuega"tu i le pito i luga o le faamalama i le itu tauagavale o le formula bar.
  2. E amata le wizard galuega. O loʻo matou sailia se igoa i totonu O le DLSTR ma kiliki i le faʻamau "Ua lelei".
  3. Mulimuli ane i lenei, e matala le faʻamalama faʻamalama. Lenei galuega e tasi lava finauga - le tuatusi o se sela faʻapitoa. Ma le isi, e tatau ona maitauina, e le pei o le tele o isi faʻagaioia, e le lagolagoina e lenei tasi le fesoʻotaʻiga i nisi sela poʻo se laina. I le fanua "Tusitusiga" e tatau ona tusia i totonu le tuatusi o le elemene e te manaʻo e faitaulia mataitusi. E mafai ona fai eseʻese, lea e faigofie mo le faʻaaogaina. Tatou te tuuina le faʻataʻoto i le finauga fanua ma kiliki kiliki i le eria manaʻo i luga o le pepa. A uma lena, o lona tuatusi o le a aliali mai i le fanua. A ua ulufale mai faʻamatalaga, kiliki i le faʻamau "Ua lelei".
  4. E pei ona e vaʻai, a uma lea o le faʻaiuga o le faitauina o le aofaʻi o tagata faʻaalia i luga o le mata.

Metotia 2: faitau mataitusi i se koluma

Ina ia mafai ona faitauina le numera o mataʻitusi i se koluma poʻo seisi lava faʻamaumauga, e le manaʻomia ona faʻatonu se fuainumera mo potu taʻitasi vavaeʻese.

  1. Matou te o atu i le pito i lalo taumatau o le sela ma le fua faatatau. E aliali mai se faʻailoga filifilia. Uu le ki isumu agavale ma toso tutusa i le vaega lea tatou te mananao e faitauina le numera o mataitusi.
  2. O le fusi e kopiina i le lautele atoa. O le iʻuga e vave ona iloa i le pepa.

Lesona: Faʻafefea ona fai e maeʻa i le Excel

Metotia 3: faitauina o tagata i le tele o sela e faʻaogaina ai le aofaʻi atoa

E pei ona taʻua i luga, o le finauga a le tagata faafoe O le DLSTR naʻo le tuʻufaʻatasia o le tasi sela e mafai ona aliali mai. Ae a pe a e manaʻomia e fuafua le aofaiga atoa o mataitusi i nisi o latou? Mo lenei, e matua faigofie ai le faʻaaogaina o le auto-sum function.

  1. Matou te fuafuaina le numera o mataʻitusi mo potu taʻitasi taʻitasi, pei ona faamatalaina i le lomiga muamua.
  2. Filifili le laina o loʻo faʻasino i ai le numera o mataitusi, ma kiliki i le ki "Aofaiga"o loʻo i totonu o le tab "Fale" i le faasologa poloka "Faʻatonutonuina".
  3. Ina ua mavae lena, o le aofaʻi atoa o mataʻupu i elemene uma o le a faʻaalia i totonu o se isi sela i autafa o le vaega filifilia.

Lesona: Faʻafefea ona fuafua le aofaʻi i Excel

Metotia 4: faitau mataitusi i le tele o sela e faʻaaogaina ai le galuega

I le metotia i luga, e tatau ona e faʻavasega vave mo elemene elemene eseese ma naʻo le fuafua lea o le aofaʻi atoa o mataʻitusi i totonu o sela uma. Ae o loʻo i ai foʻi se filifiliga lea e faʻatautaia uma ai matata i le naʻo le tasi o na mea. I lenei tulaga, e te manaʻomia le faʻaogaina se faʻasologa fofo faʻaaogaina le faʻaaogaina PULE.

  1. Filifili le pepa elemene lea o le a faʻaalia le iuga. Matou te ulufale atu i le fua faatatau e tusa ma le ata:

    = SUM (DLSTR (cell_address1); DLSTR (cell_address2); ...))

  2. I le maea ai o le gaioiga ma tuatusi o sela uma, o le numera o mataʻitusi e te manaʻo e faitau ai, ua ulufale, kiliki i le ki FAIGOFIE. Ua faʻaalia le aofaʻiga atoa o mataʻitusi.

Oe pei ona e vaʻai, e tele auala e faitaulia ai le numera o mataitusi i totonu o sela taʻitasi, ma le aofaʻi o numera o mataʻitusi i elemene uma o le ova. I filifiliga taʻitasi, o lenei gaioiga e faia e faʻaaoga ai le gaioiga O le DLSTR.

Pin
Send
Share
Send