Faʻaogaina le VIEW function i le Microsoft Excel

Pin
Send
Share
Send

Excel o se polokalame autu mo le gaosia o faʻamaumauga o loʻo i le laulau. O le BROWSE galuega faʻaalia le taua manaʻomia mai le laulau e ala i le faʻagaioia o le iloa iloa faʻatulagaina o loʻo i le laina poʻo le koluma. O lea, mo se faʻataʻitaʻiga, e mafai ona e faʻaalia le tau o se oloa i se isi sela e ala i le faʻamaoti mai ai lona igoa. E faapena foi, e mafai ona maua se numera telefoni i le igoa o le tagata. Sei o tatou vaʻai auiliili pe faʻafefea ona aoga le VAEGA taga.

Vaʻai le faʻagaioia

Ae e te lei amataina le faʻaogaina meafaigaluega, e tatau ona e faia se laulau e i ai le faʻatauaina e manaʻomia e maua ma le taua taua. Tusa ma nei faʻatusatusaga, o le sailiga o le a faia. E lua ala e faʻaaoga ai se galuega: o se vape foliga ma se faʻatulagaina foliga.

Faiga 1: Avanoa Pepa

O lenei metotia e tele ina faʻaogaina i tagata faʻaaoga pe a faʻaaogaina le vaʻaiga vaʻai.

  1. Mo le faigofie, o lo matou fausiaina se laulau lona lua ma pou "Sailia le taua" ma le "Iʻuga". E le manaʻomia lenei mea, aua mo nei faʻamoemoe e mafai ona e faʻaaogaina ni sela i luga o le pepa. Ae o le a sili atu ona faigofie.
  2. Filifili le sela e faʻaalia ai le iʻuga mulimuli. O le formula o le a iai i totonu. Kiliki i le aikona "Faaofi galuega".
  3. Ua matala le faamalama Function Wizard. I le lisi matou te sailia se elemene "VAAI" filifili ai ma kiliki i le ki "Ua lelei".
  4. Le isi, faʻaopopo se faʻamalama faʻaopopo. E leʻo vaʻaia isi tagata faʻagaioia. Lenei oe manaʻomia le filifilia o se tasi o ituaiga o faʻamaumauga o faʻamatalaga na talanoaina i luga: vevesi poʻo faʻasologa o ituaiga. Talu ai o lea ua matou iloiloina na o le vector view, ua tatou filifilia le muamua filifiliga. Kiliki le ki "Ua lelei".
  5. Ua matala le finauga. E pei ona e vaaia, o lenei faʻatinoga e tolu finauga:
    • Le manaomia mana;
    • Iloilo vevesi;
    • Vailaau taunuuga.

    Mo i latou e manaʻo e faʻaaogaina lenei faʻataʻavale le lima, e aunoa ma le faʻaaogaina "Matai o galuega", e taua le iloa o le syntax o lona tusitusi. E pei ole mea lea:

    = VAAI (search_value; view_vector; result_vector)

    O le a matou nonofo i luga o na faʻatauga e tatau ona faʻauluina i totonu o le faʻamalama faʻamalama.

    I le fanua "Sailia le taua" ulu atu i faamaopoopoga o le sela le a tatou faamaumauina le tapulaa lea o le a faia le sailiga. I le laulau lona lua, na matou taʻua lea o le sela ese. Pei o le masani ai, e tuʻuina mai le tuatusi tuʻufaʻatasia i le malae pe seʻi maʻi lima mai le keyboard, pe o le faʻamamaina o le itu talafeagai. O le filifiliga lona lua e sili atu le talafeagai.

  6. I le fanua Matamata Vailaau faʻailoa mai le lautele o sela, ma i la matou mataupu le koluma lea e iai igoa, o se tasi o le a tatou tusia i totonu o sela "Sailia le taua". Ulufale faamaopoopo i lenei malae faigofie foi e ala i le filifilia o se nofoaga i luga o le pepa.
  7. I le fanua "Vailaau o faʻaiuga" o soʻo o faʻasologa ua ulufale mai, o fea mea o loʻo manaʻomia ona tatou sailia.
  8. A uma ona faʻamaumauga uma, kiliki i le ki "Ua lelei".
  9. Ae, pei ona e vaʻai, o le taimi nei o le faʻagaioiga e faʻaalia se le saʻo le iʻuga o le sela. Ina ia mafai ona amata galue, e manaʻomia le ulufale atu i le faʻatulagaina matou te manaʻomia mai le vevesi o loʻo vaʻaia i le itulagi o manaʻomia.

Ina ua uma ona tusia faʻamaumauga, o le sela i le mea o loʻo i ai le gaioiga e otometi ona faʻatumuina i le tutusa faʻailoga mai le faʻatulagaina vevesi.

Afai tatou te ulufale i se isi igoa i totonu o le sela o le manaʻomia, ona avea lea o le faʻaiuga, tusa, o le a suia.

O le VAAI galuega foliga tutusa ma VLOOKUP. Ae i le VLOOKUP, le koluma vaʻaia e tatau ona tauagavale. VAAI e leai se tapulaa lea, tatou vaʻai i le faʻataʻitaʻiga i luga.

Lesona: Galuega Faiva i Excel

Metotia 2: ituaiga faʻasologa

E le pei ole metotia muamua, o lenei pepa e galue ma le atoa laina, e vave ona aofia ai le vaʻaiga vaʻai ma le lautele o taunuʻuga. I lenei tulaga, o le laina o loʻo vaʻaia e tatau lava o le itu tauagavale o le laina.

  1. A maeʻa le filifilia o le sela le mea o le a faʻaalia ai le taunuʻuga, o le Function Wizard e faʻalauiloa ma o le suiga i le VIEW operator faia, o se faʻamalama mo le filifilia o le faʻagaioia pepa tatala. I lenei tulaga, tatou filifilia le ituaiga o faʻafoe mo le laina, o lona uiga, o le tulaga lona lua i le lisi. Kiliki Ua lelei.
  2. Ua matala le finauga. E pei ona e vaʻai, o lenei vaega faʻasologa e naʻo le lua finauga - "Sailia le taua" ma le Faʻatonuga. Tusa, o lona faʻataʻitaʻiga e pei ona taua i lalo:

    = VAAI (search_value; array)

    I le fanua "Sailia le taua", pei ona fai ma le metotia muamua, faʻatulagaina koordinati o le sela e faʻapipiʻi i ai le talosaga.

  3. Ae i le fanua Faʻatonuga e manaʻomia le faʻamaonia o fesoʻotaʻiga o le ato atoa, o loʻo iai uma le mamao o loʻo vaʻaia ma le lautele o iʻuga. I le taimi lava lea e tasi, o le laina o loʻo vaʻaia e tatau lava o le itu tauagavale o le laina, a le o le fua o le a le galue lelei.
  4. A maeʻa ona faʻaogaina faʻamaumauga patino, kiliki i le ki "Ua lelei".
  5. O lenei, e pei o le taimi mulimuli, ina ia faʻaaogaina lea galuega, i totonu o le sela mo le manaʻomia, ulufale i se tasi o igoa o le laina o loʻo vaʻaia.

Pei ona e vaʻai, e uma loa le faʻaalia le iʻuga i le faʻailoga talafeagai.

Lapataiga! E ao ona matauina o le vaʻai ile vaʻaiga vaʻaia mo le array ua le toe aoga. I faʻamatalaga fou a Excel, o loʻo iai, ae naʻo le tuʻufaʻatasia ma pepa o loʻo faia i isi lomiga muamua. E ui e mafai le faʻaogaina o le faʻatulagaina fausaga i tulaga faʻaonapo nei o le polokalame, e fautuaina ae le faʻaaogaina fou, sili atu alualu i luma galuega a VLOOKUP (mo le sailia i le muamua koluma o le laina) ma GPR (mo le sailia i le laina muamua o le laina). Latou te le faʻapea e faʻatauvaʻa i le le aoga i le vaʻai VAAI mo faʻasologa, ae e sili atu le aoga. Ae o le ata faʻagaioio VAEGA e talafeagai pea.

Lesona: Faʻataʻitaʻiga o le VLOOKUP function i Excel

E pei ona e vaʻai, o le VAʻEGA operator o se sili fesoasoani pe a suʻe faʻamatalaga e ala i le taua manaʻomia. O lenei faʻapitoa e aoga tele ile umi laulau. E tatau foi ona maitauina e i ai lua ituaiga o lenei galuega - vector ma mo array. Ua uma nei ua le toe aoga. E ui ina faʻaaogaina e nisi tagata.

Pin
Send
Share
Send