Ole mea e te manaʻomia e iloa e uiga i le toe faʻafoʻiina faila mai lau hard drive

Pin
Send
Share
Send

O le hard disk drive (HDD) o se tasi o pito sili ona taua masini ile komepiuta, aua o iina ole mea e teu ai le polokalama ma le tagata faʻaaoga. Ae paga lea, pei lava o isi lava mea faigaluega, o le taʻavale e le o toe umi, ma e le umi ae tuai ona faʻaletonu. O le sili atu le fefe i lea mea o se vaega po o le atoa leiloa o faʻamatalaga a le tagata lava ia: pepa, ata, musika, galuega / mea o loʻo suʻesuʻeina, ma isi mea. faila e mulimuli ane liliu mai e manaomia e le masani ai.

O se tasi e fiafia e vave faʻafesoʻotaʻi tagata faʻapitoa mo le tuʻuina atu o auaunaga e pei o le toe maua mai faʻamama faʻamaumauga mai se mea malo. Ae o le taugata lenei auaunaga, ma e le o tagata uma e mafai ona mauaina. I lenei tulaga, o loʻo i ai se isi auala - o le oe lava toe faaleleia e faʻaaoga ai polokalama faʻapitoa.

Faʻafefea ona toe maua mai faila mai le malo?

E i ai totogi ma maua fua polokalame e toe maua ai faʻamaumauga leiloa ona o le faʻatulafonoina, tapeina faila poʻo faʻafitauli i le taʻavale. Latou te le faʻamaonia le 100% le toe faʻafoʻi, ona o nei mataupu uma e tulaga ese, ma o le avanoa e faʻalagolago i le tele o mea:

  • Aveesea taimi.
  • Toe maua mai se faila na solo i le masina talu ai o le a matua sili atu faigata nai lo ananafi.

  • Le iai o faʻamaumauga faʻamaumauga i luga ole mamao.
  • Tusa lava pe a uma ona tapeina faila mai le recycle bin, e leʻo tapeina, ae na o le nana i le tagata faʻaaoga. E maeʻa le faʻamamaina atoa, e ono fai mai e se tasi, o le toe teuina o faila tuai ma mea fou. O lena, tusia fou faʻamaumauga i luga o le mea lilo. Ma afai o le vaega ma le lilo faila e leʻi tusia uma, o lona uiga o lo latou toe faʻaolaina e sili atu maualuga.

    Faalagolago i le palakalafa muamua e faatatau i talavai, ou te fia faamanino. O isi taimi o se taimi puʻupuʻu lava e lava le faʻaolaina o le toe faaleleia. Mo se faʻataʻitaʻiga, pe a fai o le le lava o le avanoa avanoa i luga o le tisiki, ma pe a uma ona tineia na e faʻaola malosi ni faʻamatalaga fou i le disk. I lenei tulaga, o le a tufatufaina i latou i totonu o vaega maua fua pe a fai o faamatalaga talafeagai mo le toe faaleleia na teuina muamua.

  • Le tulaga faaletino o le malo malo.
  • E taua e le i ai le faigata taʻavale e leai se faʻaletonu o le tino, lea e faʻaosofia ai foʻi faʻafitauli ma le faitauina o faʻamatalaga. I lenei tulaga, toefuataiina oi latou e sili atu faigata, ma atonu e le mautinoa. E masani lava, o se faʻafitauli e faʻasino i tagata tomai faʻapitoa e muamua faʻaleleia le disk, ona taumafai lea e aumai faʻamatalaga mai ai.

Filifilia o se faila toe faaleleia polokalama

Ua matou faia pea ni iloiloga i polokalame ia ua faʻaaogaina mo lenei faʻamoemoe.

Nisi faʻamatalaga: Le polokalama sili ona lelei e toe faʻaola toese faila mai lau malo malosi

I la matou tala toe iloilo luga o le lauiloa Recuva polokalama, oe o le a mauaina foi se fesoʻotaʻiga i le toe faʻafouina o le lesona. Ua maua le lauiloa e le polokalama e le gata ona o le gaosi oloa (CCleaner o le isi lauiloa oloa), ae faapea foi ona o lona faigofie. E oʻo lava i se tagata faʻatau e fefe i ia faiga, pei o le afi, e mafai ona faigofie ona toe maua mai faila o le tele o ituaiga lauiloa. Ae i nisi o tulaga, Recuva ua leai se aoga - o lona aoga aoga na o le vaʻai e oʻo i le taimi, pe a maeʻa ona aveʻesea, e matua leai se faʻaletonuina o le taʻavale. O lea la, ina ua maeʻa se faʻataʻitaʻiga vave faʻatulagaina, sa mafai ai ona toe maua le ~ 83% o faʻamatalaga, ia e lelei, ae le atoatoa. E te manaʻo i taimi uma, a ea?

O mea e le lelei ai le leai se totogi

O nisi o polokalame saoloto e le amio lelei. I totonu o mea le lelei o le faʻaaogaina o polokalama e mafai ona faʻailoa:

  • Le mafai ona toe maua mai faʻamaumauga ina ua maeʻa se faila faila faila toilalo;
  • Laititi le toe faaleleia
  • Leiloa o le fausaga pe a uma le toe faaleleia;
  • Faamalosia e faʻatau mai le atoaga o faʻamaumauga e faʻasaoina manuia toe maua mai faʻamaumauga;
  • O le isi faʻafitauli, o faila e le gata e le faʻafouina, a e faʻapea foʻi ona faʻaleagaina.

O le mea lea, e lua filifiliga a le tagata faʻaaoga:

  1. Faʻaaoga se polokalama e leai se lautele e leai se lautele lautele.
  2. Faʻatau mai se mea totogi totogi o se faʻapolofesa aoga e sili atu lona tau nai lo lana tauva, lea e le manaʻomia ai se faʻatau.

I totonu o oloa maua fua, R.Saver ua faʻamaonia ia lava. Ua uma ona matou talanoa iai ile matou tulaga. Aisea:

  • Atoatoa fua;
  • Ia fetaui e faaaogaina;
  • E sefe i le mea malo.
  • Na faʻaalia ai se maualuga tele o faʻamaumauga toe faʻaleleia i ni suʻega se lua: ina ua maeʻa se faiga faila o le faʻalavelave ma vave faʻatulagaina.

Sii mai ma faʻapipiʻi R.saver

  1. E te mauaina le fesoʻotaʻiga e download ai le polokalame iinei. Ina ua e alu i le tulaga aloaia itulau, na o le kiliki Sii maipei ona faʻaalia i le ata puʻeata.

  2. Tatala le laupepa .zip.

  3. Tamoʻe le faila r.saver.exe.

E le manaʻomia e le polokalama le faapipiiina, lea, i le ala, e matua mafaufau lelei ma faigofie - o lea o le faʻapipiʻi gaioiga o le a le tusia ni faʻamatalaga fou luga o faʻamaumauga tuai, lea e taua tele mo le toe manuia manuia.

Sili ona lelei, pe a mafai ona e siiina le polokalame i luga o se isi PC (komepiuta komipiuta, tablet / smartphone), ma ala ile USB, faalauiloa r.saver.exe mai le tuʻufaʻatasiga faila.

Faʻaogaina R.saver

O le autu faamalama ua vaevaeina i ni vaega se lua: i le itu tauagavale e fesootai drive, i le itu taumatau - faʻamatalaga e uiga i le filifilia filifilia. Afai ua vaeluaina le disk i ni vaega se tele, ona faʻaalia foʻi lea o na mea uma i le itu tauagavale.

  1. Ina ia amata sailiga mo faʻamau faila, kiliki i le "Vaʻavaʻai".

  2. I le faamalama faamama, oe manaomia e filifili se tasi o le faamau faalagolago i le ituaiga o faafitauli. Kiliki "Ioe"peʻa fai o loʻo soloʻeseina ia faʻamatalaga i tūlaga (talafeagai mo se tisiketi i fafo, flash drive pe a toe tuʻuina i totonu o le polokalame). Kiliki"Leai"a o oe lava na tapeina faila ma le loto i ai pe faʻafuaseʻi.

  3. Ua maeʻa le filifiliga, ua amata loa le scan.

  4. Faʻavae i luga o le sailiga iuga, o se laʻau fausaga o le a faʻaalia i le itu tauagavale ma se lisi o faʻamaumauga maua i le itu taumatau. E mafai ona suʻeina faila i ni auala se lua:

    • Faʻaaoga le itu tauagavale o le faʻamalama.
    • I le ulufale i se igoa i le faʻavave sailiga pusa.

  5. Ina ia vaʻavaʻai i le toe maua mai o faʻamatalaga (ata, leo, tusitusiga ma isi mea) ma tatala i latou i le masani auala. Mo le taimi muamua, o le polokalama o le a uunaia oe e faamaoti se le tumau faila e tuu le toe maua mai faila iina.

  6. A e mauaina faila e te manaʻomia, e naʻo le sefe mai ia mea.

    Matou te fautua malosi lava aua le toe sefe faʻamatalaga i le taʻavale e tasi. Faʻaaoga taʻavale fafo poʻo se isi HDD mo lenei. A leai, e ono matua leiloa uma faʻamaumauga.

    Ina ia sefe se tasi faila, filifili ai lea ma kiliki ile "Sefe filifiliga".

  7. Afai e te manaʻo e faia se filifiliga faʻasaoina, ona taofi lea o le ki Ctrl i luga o le keyboard ma tauagavale-kiliki e filifili le talafeagai faila / faila.
  8. Mafai foi ona e faʻaaogaina le "Tele filifiliga"e siaki mea e manaʻomia ona sefe. I lenei faiga, o le itu tauagavale ma itu taumatau o le faamalama o le a avanoa mo filifiliga.

  9. Faatasi ai ma siaki mea filifilia, kiliki i le "Sefe filifiliga".

E le iloa le polokalame

O nisi taimi R.saver e le mafai ona mauaina le vasega na o ia ma e le fuafuaina le ituaiga o faila faila ile amataga. Le tele o taimi e tupu lenei mea pe a uma ona toe faia le masini ma se suiga i le faila faiga ituaiga (mai le FAT i le NTFS poʻo le faʻapea foi). I lenei tulaga, e mafai ona fesoasoani ia te ia:

  1. Filifili le laina fesoʻotaʻi (poʻo le vaega le iloa lava) i le itu tauagavale o le faʻamalama ma kiliki i le "Saili vaega".

  2. I le faʻamalama e matala, kiliki i le "Saili nei".

  3. I le tulaga o se sailiga manuia, oe mafai ona filifilia se lisi o tuʻuaiga uma i luga o lenei taʻavale. E tumau pea e filifili le vaega manaʻomia ma kiliki ile "Faaaoga filifilia".
  4. Ina ua maeʻa ona toe fuataʻi le vavaega, ua mafai loa ona e amata vaʻai i le sailiga.

Taumafai e faʻaaoga polokalame ia ma le faʻaeteete e mafai ai, ina neʻi e mafai ona e liliu i ni tagata faʻapitoa. Ia nofouta o le polokalame fai fua e maualalo ifo i le lelei toe faʻaleleia o tagata faigaluega totogi.

Pin
Send
Share
Send