Sailia o se faʻamatalaga faʻasalalau i Excel

Pin
Send
Share
Send

O fesoʻotaʻiga faasolosolo o se fua faʻatatau lea e tasi le sela, e ala i se faasologa o soʻotaga ma isi sela, e faasino lava ia te ia lava. I nisi o tulaga, e faʻaaogaina ma le iloa e tagata faʻaaogaina se mea faapena mo mea faʻatatau. Mo se faʻataʻitaʻiga, o lenei auala e mafai ona fesoasoani ai i faʻataʻitaʻiga. Ae, i le tele o mea, o lenei tulaga, ua na o se mea sese ile fua faatatau na faia e le tagata e ala ile faatamala pe mo isi mafuaaga. I lenei tulaga, e aveese le mea sese, e tatau ona e vave mauaina le taʻamilosaga sootaga na ia. Seʻio tatou vaai pe faʻapefea ona faia.

Le mauaina o taʻamilosaga

Afai o loʻo i ai i totonu le tusi se fesoʻotaʻiga faʻasalalau, ona faʻalauiloa lea o le faila, e lapataia le polokalama e uiga i lenei mea moni i totonu o le pusa talanoaga. E leai foi ni faʻafitauli i le faʻamoemoeina. Faʻafefea ona maua le faafitauli i luga o le pepa?

Metotia 1: lipine faamau

  1. Ina ia sailia le mea tonu o loʻo i ai lenei faʻasologa, muamua lava, kiliki i le ki i le faʻasologa o le paʻepaʻe paʻepaʻe i totonu o le sikuea mumu i totonu o le lapataiga pusa lapataiga, ona tapunia lea.
  2. Alu i le tab Fuafuaga. I luga o le lipine i le pusa meafaigaluega Faiga Dependencies e i ai le faʻamau "Siaki mo mea sese". Matou te kiliki i luga o le ata ile foliga o se tafatolu liliu i tafatafa o lenei ki. I le lisi e aliali mai, filifili "Faʻamilosaga fesoʻotaʻiga". A maeʻa ona kiliki i luga o lenei tusifaʻa tusi, i le foliga o se lisi, o loʻo faʻaalia uma tuʻufaʻatasi o fesoʻotaʻiga sikoa i lenei tusi. A e kiliki i luga o faʻamaumauga o se sela faapitoa, ona faʻamalosi tino lea i luga o le laupepa.
  3. I le suʻesuʻeina o le iʻuga, matou te faʻatuina le faʻalagolago i ai ma aveʻese le mafuaʻaga o le cyclicity, pe afai e mafua mai se mea sese.
  4. Ina ua maeʻa ona faʻatinoina mea e tatau ai, matou toe kiliki i le ki mo le siakiina o mea sese o taamilosaga fesoʻotaʻiga. I lenei taimi, o mea fetaui lisi mea e tatau ona le toe aoga uma.

Metotia 2: matau au

E i ai le isi auala e faʻailoa ai ia ituaiga manaʻomia.

  1. I le talanoaga pusa lipotia o le i ai o lapotopoto sootaga, kiliki i le faamau "Ua lelei".
  2. O le mataʻituina o le au o loʻo aliali mai e faʻaalia ai le faʻalagolago i faʻamaumauga i le tasi sela i le isi

E tatau ona maitauina o le auala lona lua e sili atu ona vaʻaia vaʻaia, ae i le taimi lava e tasi e le o taimi uma tuʻuina atu se ata manino o le cyclicity, faʻatusatusa i le muamua filifiliga, ae maise i lavelave fuainumera.

E pei ona e vaʻaia, o le mauaina o se taamilosaga fesoʻotaʻiga i Excel e matua faigofie lava, aemaise lava pe a e iloa le faʻavasegaina o suʻesuʻega. E mafai ona e faʻaogaina se tasi o auala se lua mo le sailia o ia ituaiga faʻalagolago. E fai si faigata tele ona iloa ai pe manaʻomia le fomaʻi ua matua manaʻomia pe afai ua na o se mea sese, ma ia faʻasaʻo foʻi le soʻotaga sese.

Pin
Send
Share
Send