Iloiloga matata faʻaletonu i le Microsoft Excel

Pin
Send
Share
Send

Excel faatino se tele o faʻatulagaina o fesoʻotaʻiga e faʻatatau i le matrix data. O le polokalama e galueaina latou e pei o le tele o sela, faʻaaogaina array faʻasologa ia i latou. O se tasi o nei gaioiga o le suʻeina o le numera ua suia. Sei tatou saili poʻo le a le faʻasologa o lenei faʻasologa.

Aulelei

E mafai ona faʻatatau i le Excel le faʻatusatusaga o matrix pe a fai o le matata muamua e sikuea, o lona uiga, o le aofaʻi o laina ma koluma o loʻo iai. Ma seisi mea, e le tatau ona tutusa lona faʻatusatusaina ile zero. O le laina galuega e faʻaaoga e fuafua ai AOAO MOBR. Sei o tatou mafaufau i se tutusa fuafuaina e faʻaaogaina ai le faigofie faigofie.

Fuafuaina o le mea e filifilia

Muamua lava, matou te fuafuaina le fuafua e malamalama pe o le laina muamua e i ai se faʻasologa e leai pe leai. O lenei tau fuafua e faʻaaogaina le faʻaaogaina FAAFETAI.

  1. Filifili se mea gaogao sela i luga o le pepa o le a faʻaalia ai le iuga fuafuaina. Kiliki le ki "Faaofi galuega"tuu i tafatafa o le faʻamasino pa.
  2. Amata i luga FAAALIA Wizard. I le lisi o faʻamaumauga o loʻo avea ai o ia ma sui FAAFETAI, filifili lenei elemene ma kiliki i le faamau "Ua lelei".
  3. Ua matala le finauga. Tuu le faʻataʻoto i le malae Faʻatonuga. Filifili le atoa vaega o sela o loʻo i ai le matrix. A oʻo mai lana tuatusi i le laufanua, kiliki i le faʻamau "Ua lelei".
  4. O le polokalama e fuafua ai le fuafua. A e pei ona vaʻaia, o le matou tulaga faʻapitoa e tutusa ma - 59, o lona uiga, e le tutusa le mea ma ia ova. Lea mafai ai ona tatou faʻapea o le matrix e i ai le faʻafeagai.

Faatatauina matrix matataʻu

O lenei e mafai ona e agaʻi i le saʻo tuʻutuʻuga o le faʻavasegaina matrix.

  1. Filifili le sela e tatau ona avea ma pito i luga agavale o le inverse matrix. Alu i le FAAALIA Wizardi le kiliki i luga o le ata i le itu tauagavale o le formula bar.
  2. I le lisi e matala, filifili le gaioiga AOAO MOBR. Kiliki le ki "Ua lelei".
  3. I le fanua Faʻatonuga, le faʻamalama faʻamalama matala matala, seti le faʻata. Faʻaavanoa le atoa aofaʻi. A maeʻa ona faʻaalia lana tuatusi i le laufanua, kiliki i le faʻamau "Ua lelei".
  4. A oe vaʻai, o le taua na faʻaalia i naʻo le tasi sela na faʻaaogaina le fuainumera. Ae tatou te manaʻomia se fesuiaʻiga atoa galuega, o lea e tatau ona tatou kopi le fomu i isi sela. Filifili se laina e tutusa tutusa ma le tutusa i le muamua faʻamaumauga. Kiliki i luga o le ki ki F2, ona vili lea o le tuʻufaʻatasiga Ctrl + Sifi + Ulufale. O le tuʻufaʻatasiga mulimuli lea ua fuafua e taulima ai faʻasologa.
  5. E pei ona e vaʻaia, pe a uma ia gaioiga, e faʻatatauina le numera faʻafeagai i totonu o sela filifilia.

O lenei fuafuaina e mafai ona mafaufau ua maeʻa.

Afai e te fuafuaina le mea faʻatonu ma le numera faʻafeagai e naʻo le peni ma le pepa, ona faʻatatau lea ile fuafuaina lenei, pe a fai o le galue ai i luga o se faʻavaʻa faʻataʻitaʻiga, e mafai ona e puʻe mo se taimi umi. Ae, pei ona e vaʻai, i le Excel polokalama, o nei faʻatulagaina o galuega e vave tele, tusa lava poʻo le a le lavelave o le galuega. Mo se tagata e masani ma le faʻavasegaina o sea faʻatulagaina i lenei talosaga, o le faʻatusatusaga atoa e sau i lalo i mama mama gaioiga.

Pin
Send
Share
Send