4 auala e faʻaopopo ai se laupepa fou i le Microsoft Excel

Pin
Send
Share
Send

E iloa lautele i se tasi Excel workbook (faila) e tolu laupepa i se tulaga faʻaletonu, i le va o oe mafai ona fesuiaʻi. O le mea lea, ua mafai ona fausiaina ni tusi e fesoʻotaʻi i le tasi faila. Ae faʻafefea pe a fai e leʻi lava le numera fuafuaina o isi faʻaopopo? Sei o tatou vaʻai pe faʻapefea ona faʻaopopo se mea fou i Excel.

Auala e faʻaopopo

Faʻafefea ona fesuiaʻi i le va o laupepa, toʻatele tagata e iloa. Ina ia faia lea mea, kiliki i se tasi o latou igoa, o loʻo tu i luga aʻe o le tulaga pa i le itu tauagavale pito i lalo o le lau.

Ae e le o tagata uma iloa e faʻapipiʻi laupepa. O nisi tagata faʻaoga e leʻo iloa o loʻo iai se tulaga tutusa. Seʻi o tatou mafaufau pe faʻapefea ona faia lenei mea i auala eseese.

Metotia 1: faʻaaoga le faʻamau

Le masani faʻaaogaina faʻaopopo filifiliga o le faʻaaoga lea o se faʻamau ua taua Faʻaofi i totonu le pepa. Lenei ona o le mea moni o lenei filifiliga o le sili sili ona tupu fua o avanoa uma. O le faʻamau faʻamau o lo oi luga o le tulaga pa i le itu tauagavale o le lisi o elemene ua uma ona i totonu o le pepa aloaia.

  1. Ina ia faʻaopopoina se laupepa, na ona kiliki ile ki luga.
  2. O le igoa o le laupepa fou o loʻo faʻaalia vave lava i luga o le mata i luga o le tulaga pa, ma o le tagata e alu i ai.

Metotia 2: o le anotusi menu

E mafai ona faʻaofi se aitema fou i le faʻaaogaina o le tusiga lisi.

  1. E taumatau-kiliki i soo se laupepa ua i totonu o le tusi. I le tusiga menu e aliali mai, filifili "Faapipii ...".
  2. Ua tatalaina se faamalama fou. I totonu o lea mea, tatou te manaʻomia le filifili poʻo le a tonu le mea tatou te mananaʻo e faʻaofi ai. Filifili se aitema Laupepa. Kiliki le ki "Ua lelei".

A maeʻa, o le a faʻaopopoina se laupepa fou i le lisi o mea oi ai i luga atu o le tulaga pa.

Metotia 3: lipine meafaigaluega

Ole isi avanoa e fausia ai se laupepa fou e aofia ai le faʻaaogaina o mea faigaluega e tuʻu i luga o le mea faapipii.

Ua i ai i le tab "Fale" kiliki i luga o le faʻailoga i foliga o se tolu tafatolu latalata i le faʻamau Faapipii, lea e tuu i luga ole lipine i totonu ole poloka meafaigaluega "Sela". I le lisi e aliali mai, filifili Faʻaofi i totonu le pepa.

A maeʻa nei sitepu, o le elemene o le a faaofiina.

Metotia 4: Hotkeys

Faʻapea foʻi, e faʻatinoina lea galuega, e mafai ona e faʻaaogaina ia mea e taʻu o mea vevela. Naʻo le kiliki o le keyboard auala 'alo Sifi + F11. O le laupepa fou o le a le gata faʻaopoopoina, ae o le a avea malosi foi. O lona uiga, i le taimi lava e faʻaopopoina ai le tagata faʻaaoga le a otometi ona suia i ai.

Lesona: Excel hotkeys

E pei ona e vaʻaia, e fa filifiliga eseese mo le faʻaopopoina o se laupepa fou i le tusi Excel. Tagata uma e filifilia le ala e foliga sili atu fetaui ia te ia, talu ai e leai se aoga eseʻesega i le va o filifiliga. E moni, e sili atu vave ma sili atu ona faigofie le faʻaaogaina o ki vevela mo nei mafuaʻaga, ae le o tagata uma e mafai ona tuʻu se faʻatasiga i luga o latou ulu, ma o le mea lea i le tele o tagata faʻaaogaina faʻaaogaina sili auala atamai e faʻaopopo i latou.

Pin
Send
Share
Send