6 auala e sui ai le tulaga i le faʻatonu i le Microsoft Excel

Pin
Send
Share
Send

Tele tagata faʻaaogaina le polokalame Excel o loʻo feagai ma le mataupu o le suia o togi ma koma i le laulau. O lenei masani lava e mafua mai i le mea moni e faapea i totonu o le gagana Igilisi atunuʻu o se masani ai le vavaeʻesega vavaeʻese mai se numera i se numera, ma i la matou mataupu, e ala i le koma. O le mea e sili ona leaga, o fuainumera ma le togi e leʻo iloaina i faʻaRusia o Excel o se numera numera. O le mea lea, o lenei faʻapitoa o le sui o le suia e matua talafeagai. Sei o tatou vaʻai i auala e suia ai manatu i faʻailoga i le Microsoft Excel i auala eseese.

Auala e sui ai le manatu i se koma

E i ai ni auala faʻamaonia e suia ai le manatu i le koma i Excel. O nisi o latou ua maeʻa fofo atoatoa faʻaaogaina ai le aoga o lenei talosaga, ma mo le faʻaaogaina o isi, o le faʻaaogaina o mea lona tolu polokalame.

Metotia 1: Suʻe ma Suia Meafaigaluega

Ole faigofie auala e sui ai togi ma koma ole faʻaaoga tatau lea o mea e maua mai e le mea faigaluega. Saili ma Sui. Ae, e tatau ona e faʻaeteete ia te ia. A uma, afai e faʻaaogaina sese, o mea uma i luga o le laupepa o le a suia, e oʻo lava i nofoaga na latou matua manaʻomia, mo se faʻataʻitaʻiga, i aso. O lea la, o lenei metotia e tatau ona faʻaogaina ma le faʻaeteete.

  1. Ua i ai i le tab "Fale", i le kulupu kulupu "Faʻatonutonuina" i luga o le mea faapipii kiliki i le ki Saili ma Faʻamalamalama. I le lisi e aliali mai, alu i le aitema Sui.
  2. Ua matala matala Saili ma Sui. I le fanua Saili faaofi le togi faailo (.). I le fanua Sui - faailoga koma (,). Kiliki le ki "Filifiliga".
  3. Suʻesuʻega faʻaopoopo ma sui avanoa. Faafeagai parameter "Sui i le ..." kiliki i le ki Fausaga ".
  4. Ua matala se faʻamalama lea e mafai ona tatou vave setiina le faʻatulagaina o le sela e suia, poʻo le a lava le taimi muamua. I la matou mataupu, o le mea autu o le faʻatuina lea o se numera numera faʻamaumauga. I le laupepa "Numera" i totonu o seti o numera numera, filifili le aitema "Numera". Kiliki le ki "Ua lelei".
  5. Ua matou toe foʻi i le faʻamalama Saili ma Sui, filifili le laina atoa o sela i luga o le laupepa, i le mea e tatau ai ona sui le tulaga i le koma. E taua tele lenei mea, aua afai e te le filifilia se fuʻa, ona tupu loa lea o le sui i le laupepa, e le masani ona manaʻomia. Ona, kiliki i le faamau Sui uma.

A e vaʻai, na sui le manuia.

Lesona: sui uiga i Excel

Metotia 2: faʻaaoga le SUʻESUʻEGA galuega

O le isi filifiliga mo le suia o se vaitaimi ile koma o le faʻaogaina o le SUBSTITUTE function. Peitaʻi, pe a faʻaaogaina lea galuega, o le sui e le tupu i le sela muamua, ae o loʻo faʻaalia i seisi koluma.

  1. Filifili le sela, le mea o le a muamua i le koluma e faʻaali ai faʻaleleia faʻamatalaga. Kiliki le ki "Faaofi galuega", lea e tu i le itu tauagavale o le nofoaga o le gaioiga manoa.
  2. E amata le wizard galuega. I le lisi na faʻaalia i se avanoa matala, matou te sailia se gaioiga FAAFETAI. Filifili i ai ma kiliki i le faʻamau. "Ua lelei".
  3. Ua faagaoioia le faamalama finauga galuega. I le fanua "Tusitusiga" o loʻo e manaʻomia ona ulufale i faʻatonu o le muamua sela o le koluma lea e i ai numera ma togi. Lenei mafai ona faia i le na o le filifilia o lenei sela i luga o le pepa ma le isumu. I le fanua "Fetu_text" faaofi le manatu (.). I le fanua "Fou_text" tuu se koma (,). O le fanua Ulufale ulufale_ numera leai se mea e faʻatumuina. O le gaioiga o le a maua lenei mamanu: "= SUBSTITUTE (cell_address;". ";", ")". Kiliki le ki "Ua lelei".
  4. Pei ona outou vaʻaia, i le sela fou, o le numera ua i ai le faʻaali ae le o le togi. O lenei e tatau ona tatou faia se tutusa gaioiga mo isi uma sela i le koluma. O le mea moni, e te le manaʻomia ona ulufale i se gaioiga mo numera taʻitasi, e tele atu le televave auala e faʻatino ai le liua. Matou te tu i le pito i lalo taumatau o le sela o loʻo i ai le liua faʻamaumauga. E i ai le faʻailoga sikoa. Uu i le agavale isumu agavale, toso i lalo i le pito i lalo tuaoi o le eria o lo oi ai faamatalaga e liliu.
  5. O lenei e tatau ona tatou tofia se numera faʻasologa i sela. Filifili atoa le eria o le liua faʻamaumauga. I luga o le lipine i le laupepa "Fale" saili mo se atigipusa "Numera". I le lisi paʻu i lalo, sui le faʻatusa i numera.

O lenei e faʻamaeaina ai faʻamaumauga o tala.

Metotia 3: faʻaaoga le makro

E mafai foi ona sui se tulaga i se koma i Excel faʻaaogaina se makro.

  1. Muamua lava, e tatau ona e faʻatagaina macros ma le laupepa "Atiina aʻe"pe a latou le o faatasi ma oe.
  2. Alu i le tab "Atiina aʻe".
  3. Kiliki le ki "Vaaia Faʻavae".
  4. I le faatonu faamalama e matala, faapipii le numera nei:

    Sub Comma_ Toe suia_ Makro
    Filifiliga.Fesuiaʻi Mea: = ".", Suiga: = ","
    Iuga pito

    Tapuni le faatonu.

  5. Filifili le eria o sela i luga o le laupepa e te manaʻo e liliu. I le laupepa "Atiina aʻe" kiliki i le ki Fua.
  6. I le faʻamalama e matala, se lisi o faʻasologa o loʻo faʻaalia. Filifili mai le lisi Macro suia koma ma togi. Kiliki le ki Tamoe.

Ina ua mavae lena, e faia le liua o to koma i le vaega filifilia o sela.

Lapataiga! Faaaoga lenei auala ma le faaeteete. O iʻuga ole nei makro e le mafai ona toe suia, ia filifili na o sela ia e te manaʻo e faʻaaoga.

Lesona: faʻafefea ona fausia se makro i le Microsoft Excel

Metotia 4: faʻaaoga le Notepad

O le isi metotia e aofia ai le kopiina o faʻamatalaga i totonu o le tusitusiga tusitusiga a le Windows Notepad, ma suia i latou i lenei polokalama.

  1. I Excel, filifili le nofoaga o sela e te manaʻo ai e sui le tulaga ma se koma. Taumatau kiliki. I le anotusi menu, filifili Kopi.
  2. Tatala le Notepad. E taumatau kiliki, ma i le lisi e aliali mai, kiliki i luga o le aitema Faapipii.
  3. Kiliki i luga o le lisi mea Faʻatonutonu. I le lisi e aliali mai, filifili Sui. Pe, e mafai ona na ona e oʻo le ki ki i luga o le keyboard Ctrl + H.
  4. E tatala matala le sailiga ma sui faʻamalama. I le fanua "Le a" faamuta le. I le fanua "Nai lo" - koma. Kiliki le ki Sui uma.
  5. Filifili le suia o faʻamatalaga i Notepad. Taumatau-kiliki, ma i le lisi, filifili Kopi. Pe oomi i luga ole keyboarduga auala Ctrl + C.
  6. Matou te toe foi i Excel. Filifili le lautele o le sela le mea e tatau ona suia tulaga taua. Ole a matou kiliki i le ki ole taumatau. I le lisi e aliali mai i le vaega Faaofi i totonu filifiliga kiliki i le ki "Lavea naʻo tusitusiga". Pe, oomi le ki ki tuufaatasiga Ctrl + V.
  7. Mo le aofaiga atoa o sela, seti le numera numera i le auala tutusa pei ona tatou faia muamua.

Metotia 5: sui Excel seti

O se tasi auala o le liliuina vaitaimi i koma, e mafai ona e faʻaogaina le suiga i le polokalame Excel.

  1. Alu i le tab Faila.
  2. Filifili se vaega "Filifiliga".
  3. Alu i le tulaga "Avanoa".
  4. I le vaega vaega Faʻavasega Filifiliga tatala le aitema "Faʻaaoga masini vavaeʻese". I le faʻatoʻaga fanua "Vavaeeseina o vaega atoa ma vaevaega" faamuta le. Kiliki le ki "Ua lelei".
  5. Ae, o le faʻamatalaga o latou lava o le a le suia. Matou te kopiina i totonu o le Notepad, ona faapipii lea i totonu o le nofoaga tutusa i le masani auala.
  6. A maeʻa le faʻagaioiga, ua fautuaina e toe faʻafoʻi le seti Excel i le le saʻo.

Metotia 6: suia faiga seti

O lenei metotia e tutusa ma le muamua. Naʻo le taimi lenei tatou te le o suia ai le Excel faʻatulagaina. Ma faʻatulagaina faʻasologa o Windows.

  1. E ala i le lisi menu Amata matou te ulufale atu "Pulea vaega".
  2. I le Control Panel, alu i le vaega "Uati, gagana ma le itulagi".
  3. Alu i le vaega "Gagana ma faʻavaomalo faʻavaomalo".
  4. I le faʻamalama e matala, i le laupepa "Faiga" kiliki i le ki "Avanoa Maualuga".
  5. I le fanua "Vavaeeseina o vaega atoa ma vaevaega" sui le koma i se tulaga. Kiliki le ki "Ua lelei".
  6. Kopi faamatalaga e ala i le Notepad i Excel.
  7. Matou te toe faʻafoʻiina le muamua Windows faʻatulaga.

O le manatu mulimuli e taua tele. Afai e te le faia, ona e le mafai lea ona faia le faʻataʻitaʻiga masani masani faʻasologa ma numera faʻaliliu. E le gata i lea, o isi polokalame e faʻapipiʻi ile komipiuta atonu e le sao le galue.

A o e vaʻai, e tele ni auala e sui ai le manatu i le koma i le Microsoft Excel. Ioe, o le tele o tagata faʻaaoga e manaʻo e faʻaaogaina le sili ona mama ma faigofie meafaigaluega mo lenei faʻatulagaina. Saili ma Sui. Ae, paga lea, i nisi tulaga ma lona fesoasoani e le mafai ona faʻaliliu saʻo faʻamaumauga. O isi auala e fofo ai le faʻafitauli e mafai ona laveaʻiina.

Pin
Send
Share
Send