Autofilter galuega i Microsoft Excel: foliga o le faʻaaogaina

Pin
Send
Share
Send

I totonu o le tele o galuega a Microsoft Excel, o le autofilter galuega e tatau ona faʻalauiloa. E fesoasoani e faʻamamaina ni faʻamatalaga le talafeagai, ma tuʻu na o mea e manaʻomia i le taimi nei. Sei o tatou vaʻai i foliga o le galuega ma tulaga o le autofilter i Microsoft Excel.

Faamama i luga

Ina ia galue ma faʻatulagaina o le autofilter, muamua lava, e tatau ona e faʻaavaina le faʻamama. E lua auala e faia lenei mea. Kiliki i luga soʻo se sela i le laulau e te manaʻo e faʻaaoga se faamama. Ma, i le "Fale" tab, kiliki i luga o le "Sort ma Filter" button, lea e tu i le "Editing" toolbar i luga o le lipine. I le lisi e matala, filifili le "Filter" aitema.

Ina ia mafai ai le faʻamama i le auala lona lua, alu i le "Faʻamatalaga" tab. Ma, pei ona i ai i le muamua tulaga, oe manaʻomia le kiliki i se tasi o sela i le laulau. I le vaega mulimuli, oe manaʻomia le kiliki i le "Filter" button, o loʻo tu i le "Sort and Filter" toolbar i luga o le lipine.

A faʻaaoga se tasi o nei metotia, o le filtering function o le a mafai. Lenei o le a faʻamaonia mai i le foliga mai o aikona i potu taʻitasi o le laulau ulutala, i foliga o sikuea ma faʻailoga tusitusi faʻailo faʻasino atu i lalo.

Faʻaogaina filter

Ina ia mafai ona faʻaogaina le faamama, na o le kiliki i luga o se faʻailoga i le koluma o lona aoga e te faʻamau A maeʻa, e tatala le lisi o mea e mafai ona e siaki ai tulaga taua tatou te manaʻomia e nana.

A maeʻa lea mea, kiliki ile ki "OK".

Oe pei ona e vaʻai, i le laulau uma laina ma mea taua mai le mea tatou te leʻi siakiina ua mou atu.

Taavale faamama Seti

Ina ia mafai ona faʻatulaga le autofilter, aʻo i ai pea i le lisi lava lea e tasi, alu i le aitema "Text Filters" "Numeric Filters", poʻo "Filters by Date" (faʻamoemoe i le faʻatusa o le koluma sela), ona oʻo ai loa lea i le tusiga "Custom Filter ..." .

Ina ua uma lena, e tatala e le tagata faʻaautuofilator.

E pei ona e vaʻai, i le tagata faʻaaoga autofilter, e mafai ona e fufulu faʻamaumauga i se koluma i le lua faʻatau i le taimi e tasi. Ae, pe a fai i se masani masani saringan le filifilia o tau i se koluma e mafai ona faia na o le faʻaumatia o mea le aoga, ia iinei e mafai ona faʻaaogaina se auupega atoa o faʻaopopo tapulaʻa. I le faʻaaogaina o le tu maoti o le autofilter, e mafai ona e filifilia soʻo se lua taua i se koluma i le faʻatulagaina fanua, ma faʻaaoga ia tulaga nei ia latou:

  • Tutusa;
  • E le tutusa;
  • Nisi mea;
  • Itiiti
  • Sili atu nai lo pe tutusa i;
  • Itiiti pe tutusa i;
  • Amata i;
  • E le amata amata;
  • Faaiu i luga;
  • E le uma;
  • E i ai;
  • E le aofia.

I le taimi lava e tasi, e mafai ona tatou filifili e faʻaogaina vave loa ni faʻamatalaga taua se lua ile koluma sela ile taimi, pe naʻo le tasi o ia mea. O le faʻatulagaina filifiliga e mafai ona seti i le faʻaaogaina o le "ma / poʻo le" ki.

Mo se faʻataʻitaʻiga, i le koluma e uiga i totogi o le a tatou setiina le tagata e faʻaaoga autofilter e tusa ma le taua muamua "sili atu i le 10000", ma e tusa ma le lona lua "sili atu pe tutusa pe 12821", e aofia ai le auala "ma".

A uma ona matou kiliki i le "Lelei" faamau, na o laina lava o le a tumau pea i le laulau e faapea i totonu o sela i le "Aofaiga o totogi" koluma ei ai se tau sili atu nai lo pe tutusa ma 12821, talu ai o nei tulaga lua tatau ona ausia.

Tuʻu le ki i le "poʻo" auala, ma kiliki i le "OK" faʻamau.

E pei ona e vaʻaia, i lenei mataupu, o laina e fetaui faʻatasi ma se tasi o tulaga faʻavae ua paʻu i le faʻaaliga manino. O laina uma ma le aoga o le sili atu ma le 10,000 o le a paʻu'ū i lenei laulau.

Le faʻaaogaina o se faʻataʻitaʻiga, na matou iloa o le autofilter o se faʻafaigofie meafaigaluega mo le filifilia o faʻamaumauga mai faʻamatalaga le aoga. Le faʻaaogaina o se tagata faʻamatalaina autofilter, faʻamamaina e mafai ona faia e se tele tele le numera o faʻatonuga nai lo le tulaga masani.

Pin
Send
Share
Send