Suia le talaaga i le ata i le Photoshop

Pin
Send
Share
Send


Ina ia suia le talaaga i tua pe a galue i le Photoshop faatonu, latou masani ona latou masani. O le tele o potu ata pueina o loʻo pueina i luga o se laufanua malamalama ma le paolo, ma e eseʻese, sili atu faʻamatalaga faʻaalia e manaʻomia e tusia ai se fatuga ata.

I le lesona o lenei aso o le a tatou faʻamatala ia te oe pe faʻafefea ona suia le talaaga i le Photoshop CS6.

Toe sui tulaga i tua i le ata e tupu i ni tulaga se tele.

Muamua - tuueseeseina o le faʻataʻitaʻiga mai le pito i tua tuai.
Lua Faʻaliliu le ata tipi i se tala fou.
Tolu - fatuina o se faʻailoga moni.
Lona fa - lanu faasaʻoga, tuʻuina i le tuufaatasiga atoatoa ma faʻamaoni.

Punavai mea.

Ata:

Talaaga:

Vavaeeseina o le faʻataʻitaʻiga mai le pito i tua

O la matou '' upega tafaʻilagi ua i ai muamua se tele o faʻamatalaga aoga ma vaʻaia i auala e tuʻu ese ai se mea mai le pito i tua. O lenei:

Faʻafefea ona tipiina se mea i le Photoshop

O le lesona faʻamatala faʻapefea ona tuʻu 'eseʻese faʻataʻitaʻiga le faʻataʻitaʻiga mai le pito i tua. Ma sili atu: talu ai o le a e faaaogaina Fulufuluona faamatala mai lea o se tasi togafiti aoga iinei:

Faʻafefea ona fai se ata ata i le Photoshop

Ou te fautua malosi atu oe ia e suesueina nei lesona, aua a aunoa ma nei tomai o le a le mafai ona e galue malosi i le Photoshop.

O lea la, ina ua uma ona faitau tala ma puʻupuʻu puʻupuʻu, ona matou vavaeeseina lea o le faʻataʻitaʻiga mai le talaaga:

Ole mea lea e tatau ai ona e faʻaopopo ile tala fou.

Faʻaliliu faʻataʻitaʻiga i se talaʻaga fou

E lua auala e faʻaliliuina ai se ata ile mea fou.

Ole muamua ma faigofie ole toso o le tala faʻasolo i luga o le pepa ma le ata, ona tuʻu lea i lalo ole laupepa ma le ata tipi. Afai e lapoʻa pe laitiiti le laʻititi nai lo le tapoleni, ona e tatau lea ona fetuʻunaʻi lona telega ma Suia fua (FMTL + T).

E fetaui lelei le auala lona lua pe a fai ua e tatalaina se ata ma se faʻasologa i se faʻasologa, mo se faʻataʻitaʻiga, e teuteu. I lenei tulaga, e tatau ona e toso le vaega ma le tipi ata i luga o le pepa tab ma le talaaga. A maeʻa sina faʻatali umi, o le pepa e tatalaina, ma le laʻasaga e mafai ona tuʻuina i luga o le tapoleni. Uma le taimi, ole ki isumu e tatau ona taofia i lalo.

Fua ma tulaga e mafai foi ona fetuunai ma Suia fua ma le ki o taofi Sifi ia tausinio tutusa.

Le auala muamua e sili lelei, talu ai pe a sui tulaga lelei mafai ona mafatia. O le a tatou punou i tua ma faʻataʻitaʻi i se isi togafitiga, o lea la, o le laʻititi le paʻu i lona tulaga lelei o le a le afaina ai le faʻaiuga mulimuli.

Fausiaina o se ata lafoia mai se faʻataʻitaʻiga

A tuu le faʻataʻitaʻiga i luga o le talaʻaga fou, "tautau" i le ea. Mo mea moni, oe manaʻomia le fatuina o se ata mai le ata i luga o le matou faʻaleleia o le fola.

Matou te manaʻomia le uluai ata. E tatau ona toso i luga o la tatou pepa ma tuʻu i lalo o le ie ma le tipi faʻataʻitaʻiga.

Ona tatau lea ona vavae ese le vaega i luga o le keyboard kiliki CTRL + SHIFT + Uona faʻaaoga lea o le fetuunaiga vaega "Maualuga".

I le vaega o le fetuunaiga vaega, tatou tosoina pito sili atu sliders i le ogatotonu, ma fetuunai le faigata o le ata ma le ogatotonu. Ina ia mafai ona faʻaaogaina le aʻafia na i le vaega ma le faʻataʻitaʻiga, fai le faʻamau o loʻo faʻaalia i le ata.

E tatau ona e mauaina se mea faapenei:

Alu i le vaega ma le faʻataʻitaʻiga (na pipiʻi) ma faia se matapulepule.

Ona filifili lea o le pulumu meafaigaluega.

Matou te fausiaina pei o lenei: vaivai lapotopoto, uliuli.


Fausia i lenei auala ma se pulumu, ao i luga o le ufimata, vali luga (tape) le lanu uliuli i le pito i luga o le ata. O le mea moni, tatou manaʻomia e tape uma mea vagana le ata lafoia, o lea tatou te savavali i le ala o le faʻataʻitaʻiga.

O nisi paepae o le a tumau pea, talu ai o le a faʻafitauli o le aveeseina ia i latou, ae o le a tatou faia e le mea lea i le gaoioiga lea.

O lenei suia le blending mode mo le ufimata vaega i Faʻateleina. Lenei gaioiga o le a naʻo le paʻepaʻe.


Faaopopo tago

Sei vaʻavaʻai atu i la tatou fatuga.

Muamua, tatou te vaʻaia o le faʻataʻitaʻiga o loʻo manino lelei sili atu ona tumu i tuʻuga o lanu nai lo talaʻaga.

Alu i le pito i luga ma fausia se fetuunaiga vaega. Hue / Faʻatoʻaga.

Sulu faʻaititia le saturation o le model layer. Aua nei galo e faʻamalosia le faʻamau ki.


O lona lua, o le talaʻaga o se mea e sili ona pupula ma feʻeseʻeseaʻi, e tataʻi ese ai mata o le tagata maimoa.

Alu i le pito i lalo ole pito i luga ma faʻaaoga se faamama Gaussian Faapaʻu, faʻamataʻu mai.


Ona faʻaaoga lea o le fetuunaiga vaega Curves.

E mafai ona e faʻapogisaina le pito i tua o le Photoshop e ala i le punouina o le curve i lalo.

Tulaga tolu, le ofuvae o le faʻataʻitaʻiga e matua faʻamalamalamaina, lea e taofia ai i latou faʻamatalaga. Alu i le pito i luga pito i luga (lenei Hue / Faʻatoʻaga) ma apalai Curves.

Matou te punou faʻaalu luga seia oʻo i faʻamatalaga i luga o le ofuvae foliga mai. Matou te le vaʻai atu i le vaega o totoe o le ata, ona o le isi gaioiga o le a tuua ai le aoga pe a talafeagai.

Aua nei galo e uiga i le snap button.


Le isi, filifili uliuli e pei o le autu lanu ma, i luga o le mata o le vaega ma curves, kiliki ALT + FAI.

O le pulupulu o le a faʻatumu i le uliuli, ma o le aafiaga o le a mou ese.

Ona matou ave laupepa vaivai (vaai i luga), ae o le taimi lea ua paʻepaʻe ma lalo ifo le opacity i 20-25%.

O loʻo i luga o le layer mask, matou te fufuluina faʻalelei le ofuvae i se pulumu, faʻaalia le aafiaga. I se faʻaopopoga, oe, mafai i lalo ifo o le opacity, faʻamalamalamaina sina vaega laʻititi, mo se faʻataʻitaʻiga, o foliga, le moli i luga o le pulou ma lauulu.


O le paʻi mulimuli (i le lesona, e mafai ona e faʻaauauina le faʻaauauina) o le a laititi teisi lava faʻatusatusa i le faʻatusa.

Fausia se isi laupepa i faʻataʻamilomilo (luga o mata uma), nonoa, ma toso mai faʻaseʻe i le ogatotonu. Matou te mautinoa o auiliiliga na matou tatalaina i luga o le ofuvae e le mou atu i le paolo.

Faagasologa iuga:

Ua maeʻa le lesona, na matou suia le talaaga i le ata. O lenei e mafai ona e agaʻi atu i le faʻagaioiga atili ma faʻamaeʻaina le tuufaatasiga. Manuia lau galuega ma vaʻai ia oe i isi lesona.

Pin
Send
Share
Send