Fausia laulau ulutala i itulau uma i MS Word

Pin
Send
Share
Send

Afai na e faia se laulau tele i le Microsoft Word o loʻo nofoia le sili atu i le tasi itulau, mo le faigofie o le galulue ai, e ono manaʻomia le faʻaali atu se ulutala i itulau uma o le pepa. Ina ia faia lea mea, e tatau ona e faʻatulagaina le otometi liliuina o le ulutala (tutusa ulutala) i itulau mulimuli ane.

Lesona: Faʻafefea ona fai se faaauauina o laulau i Word

O lea, i la matou tusitusiga o loʻo i ai se laulau tele ua uma ona nofoia pe o le a naʻo le sili atu ma le tasi le itulau. O la matou galuega o le faʻatonutonuina o lenei lava laulau ina ia faʻaali lona ulutala i le laina pito i luga o le laulau pe a liliu i ai. E mafai ona e faitau pe faʻafefea ona fausia se laulau i la matou tusitusiga.

Lesona: Faʻafefea ona fai se laulau i le Word

Tusi: Mo le siiina o le ulutala o se laulau e aofia ai ni laina se lua pe sili atu, e tatau ona filifili le laina muamua.

Otometi pulou faaliliuina

1. Faʻatulaga le faʻatautee i le laina muamua o le ulutala (muamua sela) ma filifili lenei laina po o laina lea e aofia ai le ulutala.

2. Alu i le laupepa "Faʻataʻoto"o loʻo i ai i le vaega autu "Galulue ma laulau".

3. I le vaega meafaigaluega "Faʻamatalaga" filifili le filifiliga Toe fai ulutala Laina.

Faia! Faatasi ai ma le faʻaopopoina o laina i le laulau e faʻafeaʻi atu i le isi itulau, o le ulutala o le a otometi lava ona faʻaopopoina muamua, sosoo ai ma laina fou.

Lesona: Faʻaopopoina se laina i le laulau i Word

Otometi afifi le muamua laina o le laulau ulutala

I nisi o tulaga, le laulau ulutala atonu e aofia ai le tele o laina, ae otometi faaliliuina na o le tatau ona faia mo se tasi o latou. Lenei, mo se faʻataʻitaʻiga, e mafai ona avea ma laina ma numera pou o loʻo i lalo o le laina po o laina faʻatasi ma faʻamaumauga autu.

Lesona: Faʻafefea ona fai otometi laina numera i se laulau i Word

I lenei tulaga, tatou muamua manaʻomia le vaevaeina o le laulau, faia le laina tatou te manaʻomia se ulutala, o le a fesiitai atu i itulau uma mulimuli mai o le pepa aloaia. Seʻi maeʻa lava mo le laina lea (ua leva ona i ai ni paʻu) ole a mafai ona faʻagaioi le faʻatulagaina Toe fai ulutala Laina.

1. Tuʻu le faʻata i le laina mulimuli o le laulau e tu i le itulau muamua o le pepa.

2. I le laupepa "Faʻataʻoto" ("Galulue ma laulau") ma i le kulupu "Faʻapotopotoga" filifili le filifiliga "Lisi vaeluaina".

Lesona: Faʻafefea ona vaeluaina se laulau i Word

3. Kopi lena laina mai le "big", ulutala autu o le laulau, lea o le a avea ma ulutala i itulau uma mulimuli ane (i la matou faʻataʻitaʻiga, o le laina lea ma igoa o pou).

    Fautuaga: Ina ia filifilia se laina, faʻaaoga le isumu, faʻasolo mai le amataga i le faaiuga o le laina; e faʻapipiʻi ai, faʻaaoga ki "CTRL + F".

4. Faapipii le laina kopiina i le laina muamua o le laulau i le isi itulau.

    Fautuaga: Faʻaaoga ki e faʻaopopo "CTRL + V".

5. Filifili le ulutala fou ma le isumu.

6. I le laupepa "Faʻataʻoto" fetaomi le faamau Toe fai ulutala Lainao loʻo i le kulupu "Faʻamatalaga".

Faia! O lenei o le ulutala autu o le laulau, e aofia ai le tele o laina, o le a faʻaalia na o luga o le itulau muamua, ma le laina na e faʻaopopoina o le a otometi ona faasee i itulau uma mulimuli ane o le pepa, amata mai le lua.

Aveʻesea pulou i luga o laupepa taʻitasi

Afai e te manaʻomia le aveese o le otometi ulutala o le laulau i itulau uma o le pepa sei vagana le muamua, fai le mea lea:

1. Filifili laina uma i le ulu o le laulau i le itulau muamua o le pepa ma alu i le laupepa "Faʻataʻoto".

2. Kiliki i le ki Toe fai ulutala Laina (vaega "Faʻamatalaga").

3. A uma lena, o le ulutala o le a faʻaalia na o le itulau muamua o le pepa aloaia.

Lesona: Faʻafefea ona faʻaliliu se laulau i tusitusiga i le Word

E mafai ona e muta ii, mai lenei tusitusiga na e aʻoaʻoina pe faʻafefea ona fai se laulau ulutala i itulau uma o le Word pepa.

Pin
Send
Share
Send